Zuid-Afrika: Wat te doen in St.Lucia?

by DutchieontheRoad
12 comments

St. Lucia is een klein dorp aan de kust in het oosten van Zuid-Afrika. Toeristen komen hier voornamelijk naar toe voor de nijlpaarden en krokodillen. Deze dieren leven in een grote lagune aan de westkant van het dorp. St. Lucia is een prima uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes in de omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

St. Lucia: pas op voor verdwaalde nijlpaarden

St. Lucia is een klein en relaxt dorpje en er hangt een fijne sfeer. Er zijn een hoop restaurants waar je heerlijk kunt eten, verschillende toeristenwinkels en leuke barretjes met muziek. St. Lucia is erg geliefd bij toeristen, maar kijk hier ’s avonds wel uit. Overdag kun je hier veilig over straat, maar ’s avonds komen nijlpaarden aan land. Deze gevaarlijke viervoeters worden regelmatig in het dorp gespot. Tijdens mijn verblijf hoop ik dan ook van harte dat ze lekker in het water blijven 😉

Maak een bootsafari over de St. Lucia Rivier

Aan de westkant van het dorp leven vele nijlpaarden en krokodillen in een grote lagune. Een boottocht over de St. Lucia Rivier is een grote aanrader. Speur de oevers af naar krokodillen en spot knorrende nijlpaarden. Nijlpaarden zie je hier gegarandeerd want er leven er veel…heel erg veel. Het is een ontspannen boottochtje en naast nijlpaarden, zagen wij ook verschillende krokodillen en een aantal mooie vogels. Een aanrader is om deze boottocht aan het einde van de dag te maken want dan pik je ook nog een mooie Afrikaanse zonsondergang mee als je geluk hebt 🙂

Zuid-Afrika St. Lucia

Zuid-Afrika St. LuciaHluhluwe National Park: op zoek naar de Big 5

St. Lucia is een goede uitvalsbasis om Hluhluwe (spreek je uit als sjoesjloewie) Nationaal Park te bezoeken. Dit park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi Nationaal Park één geheel. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, zebra’s, buffels, luipaarden en ook LEEUWEN! Die heb ik nog niet gezien dus we gaan weer een poging wagen. Naast de grote variatie aan dieren staat het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor.

Met mijn ogen op half elf vertrekken we om 5.00 uur richting het nationale park. Vakantie is niet altijd rozengeur en maneschijn 😉 maar je krijgt er een hoop voor terug. De eerste twee uur vernikkelen we van de kou (het is hartje winter) maar na verloop van tijd breekt dan toch eindelijk de zon door.

Het is een erg mooi park en er is minder begroeiing waardoor je de dieren beter zou moeten spotten…toch? We zien al snel een aantal buffels. Mooi…want die heb nog steeds niet fatsoenlijk op de foto. Ik wil uiteraard een portret van een grote buffelkop. Blijkbaar ben ik iets te hebberig want ze zijn schuwer dan verwacht waardoor ik WEER een stel billen op de foto heb. Ik heb inmiddels zoveel billenfoto’s dat ik er een heel album mee kan vullen

Het landschap is mooier dan het Krugerpark maar waar zijn die leeuwen nou? Op een gegeven moment komen we in een gebied waar normaliter leeuwen worden gespot. “Poes, poes, poes, poes…kom nou. Joehoe, waar zijn jullie?” Geloof het of niet maar we zien WEER geen leeuwen!  Wel zien we een behoorlijk aantal zebra’s, veel impala’s, neushoorns, buffels, gieren en eindelijk de bijeneter! We worden nog beloond met een gigantische olifant die de rivier oversteekt wat echt prachtig is om te zien. Al met al was het een zeer mooi park maar we hebben wel veel minder dieren gezien dan verwacht.

Hluhluwe Nationaal Park

Hluhluwe Nationaal Park

Hluhluwe Nationaal Park

Overige activiteiten

Ik maakte bovenstaande uitstapjes in St. Lucia en toen moesten we helaas de reis weer vervolgen. Mocht je langer de tijd hebben, kan ik zeker aanbevelen om hier een aantal dagen langer te verblijven. Ook Judith bezocht de nijlpaarden in St. Lucia en was erg enthousiast.  Zij bezocht ook het strand en nog veel meer.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving van St. Lucia?

  • Bultrugwalvissen spotten tussen juni en half november.
  • St. Lucia heeft ook een mooi strand dus een dagje strand behoort ook tot de mogelijkheden. Let er wel op dat er een sterke stroming staat en dat zwemmen niet veilig is i.v.m. haaien.
  • Bij Cape Vidal kun je veilig zwemmen en snorkelen. Bij hoog tij ontstaan hier namelijk zwempoelen tussen de rotsen.
  • Paardrijden op het strand

Hluhluwe Nationaal Park

Waar eten: Ocean Sizzler

Wij kwamen de eerste avond terecht bij Ocean Sizzler en dat beviel zo goed dat we daags nadien terugkeerden. Ocean Sizzler heeft een geweldige kaart en ik at daar de lekkerste gamba’s ooit! Echt om je vingers bij af te likken.

Na het eten blijkt het personeel wel van karaoke te houden. Normaliter ben ik echt geen fan van karaoke, maar ik moet toegeven dat we een enorm gezellige avond hebben gehad en laat op de avond in polonaise door het restaurant liepen. Heb je behoefte aan een rustige avond, kun je misschien beter een ander restaurant kiezen 😉  Geen idee of ze altijd in de feeststemming zijn, maar toen wij er waren wel. Wij hebben ons in ieder geval prima vermaakt en het eten was echt goed.

Zijn jullie ooit in St. Lucia geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

12 comments

Sanne 17 april 2017 - 16:28

Wat een mooi plek en gave fotos. Die vooral met die zonsondergang en olifant. Gaaf zeg. Zuid-afrika staat in mijn top 5 bucketlist dus ik ga dit zeker onthouden
Sanne onlangs geplaatst…Interview Michel (bedenker Hey Love): Romantiek is goed voor je relatieMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:57

Zuid-Afrika is zo gaaf en stond ook heel lang op mijn bucketlist. Zeker een aanrader 🙂 .

Reply
Jessica 17 april 2017 - 23:24

Wat maf dat die nijlpaarden ‘s avonds gewoon aan land komen. Lopen ze dan ook echt het dorp in? 😮 Zuid-Afrika staat nog hoog op mijn lijstje, dus als ik er ooit naartoe ga komt deze toffe plek zeker op de planning!
Jessica onlangs geplaatst…Corners of the World bestaat 2 jaar + WIN!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:58

Ik heb gehoord dat de nijlpaarden inderdaad wel eens in het dorp komen. St. Lucia is inderdaad een hele mooie plek en hier zie je gegarandeerd nijlpaarden 🙂 .

Reply
Peri Peri Reizen 18 april 2017 - 14:43

Leuk dat je St. Lucia onder de aandacht brengt Kelly, het is inderdaad een mooi en groep stadje. Ocean Sizzler is inderdaad een erg goede keuze, pas wel op voor de vele nogal vrijpostige aapjes op het terras! Je zou denken dat apen je met rust laten als je sea food bestelt, maar mooi niet dus 🙂

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:58

Wij hadden gelukkig geen last van vrijpostige aapjes want het was hartje winter. We zaten dus lekker binnen 🙂 .

Reply
Jenny 24 april 2017 - 07:46

Due nijlpaarden zijn zo leuk! Zeker wanneer je alleen hun oortjes uit het water ziet komen en verder niks.

Ik wist niet dat je Hwuluhwe vanuit st. Lucia kan bezoeken.

Reply
Natasja 24 april 2017 - 13:53

Haha, ik had eigenlijk wel een billenfoto willen zien! Klinkt in elk geval als een mooie plek om te bezoeken. Ik heb voorlopig geen plannen voor Zuid-Afrika maar mocht het er ooit eens van komen, zet ik deze plek ook op de lijst!
Natasja onlangs geplaatst…Een stedentrip Mechelen: stad van vrouwen en sexy bierMy Profile

Reply
Yvonne 26 april 2017 - 15:44

Wij vonden Saint Lucia ook echt een toffe plek en zijn ook van hieruit naar Hluhluwe geweest. We hebben net buiten het dorp ook nog een cultural village bezocht, met veel uitleg en een leuke voorstelling met Zuludans en -zang. Echt de moeite waard!
Yvonne onlangs geplaatst…Aswan, met stip het meest relaxte EgypteMy Profile

Reply
Gabriëlle 28 april 2017 - 21:00

Brrr wat een griezelige idee dat je de nijlpaarden ‘s nachts op straat tegen kunt komen, ik zou lekker in mijn kamer blijven. Echt een prachtig gebied in Zuid-Afrika.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Guy´s Choice: Falco wandelde 7 dagen rond de Mont BlancMy Profile

Reply
Elisa 28 april 2017 - 22:35

Ohhh St. Lucia, ik heb het daar ook naar mijn zin gehad! Wij kwamen trouwens wel een nijlpaard op straat tegen, gewoon rustig blijven dan is er hopelijk niets aan de hand. Bij ons was hij lekker van een gazon aan het snoepen 😉

Reply
Diana 1 mei 2017 - 22:05

Wat jammer dat je weer geen leeuwen bent tegen gekomen. Soms hoop je er zo op. Hopelijk kom ik ze bij mijn eerste safari in juli wel tegen – duimen
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | De verkeerde datumMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.