Zomervakantie: dit wil ik deze zomer gaan doen

by DutchieontheRoad
13 comments

Na vandaag start in het zuiden ook de zomervakantie. Zelf moet ik nog even wachten tot oktober, maar eigenlijk heb ik ook een heel klein beetje vakantie. Vanaf volgende week komt er namelijk maar 1x per week een artikel online, in plaats van twee. Dat is mij vorig jaar prima bevallen en het geeft mij een beetje extra ruimte. De zomervakantie ben ik namelijk druk aan het werk en dan wil ik eigenlijk niet te veel bezig zijn met mijn blog. De laatste maanden heb veel binnen gezeten en ook ik wil weer op pad. Daarom heb ik een lijstje gemaakt wat ik deze zomer wil gaan doen 🙂

Naar Dierenrijk in Nuenen

Dit is het tweede jaar dat ik een abonnement heb bij Dierenrijk en ik ben dit jaar nog niet geweest…iets met corona. Het fijne is dat ik op fietsafstand van deze dierentuin woon dus ik kan ook even snel een ochtend of middag naar de dierentuin. Hopelijk wordt het wat beter weer en ga ik misschien zelfs al volgende week…als er nog kaartjes zijn want er moet natuurlijk gereserveerd worden. Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe pinguïnverblijf.

zomervakantieEen weekendje naar Flevoland

Ondanks het feit dat ik zelf niet op vakantie ga deze zomer, ga ik wel een nachtje naar Flevoland 🙂 Mijn oom en tante (+ petekinderen) verblijven daar namelijk op een vakantiepark en ik mag komen overnachten in het weekend. Hoe fijn is dat! Het is jaren geleden dat ik in Flevoland ben geweest. Ook wil ik al jaren de Orchideeënhoeve  bezoeken om vlinders te fotograferen dus dan kan ik dat mooi combineren. Lijkt me zo mooi daar en ik heb er dan ook erg veel zin in.

Wandelen over de Leenderheide

Ik wil al heel erg lang Schotse Hooglanders fotograferen en wist helemaal niet dat er een aantal te vinden zijn op de Leenderheide, dicht bij mij in de buurt. Ideaal. Sowieso is de Leenderheide een mooi gebied om te wandelen en uiteraard gaat mijn camera ook mee. Heerlijk even een paar uurtjes wandelen en hopelijk kom ik de Schotse Hooglanders tegen. Dat zou wel erg tof zijn.

zomervakantieEen alpacaboerderij bezoeken

Ik vind alpaca’s zo ontzettend schattig en ik wil dan ook al heel erg lang een alpacaboerderij bezoeken. Onlangs gaven we op het werk een collega een picknick bij een dergelijke boerderij cadeau…zo leuk. Inmiddels heb ik mijn moeder uitgenodigd om met mij mee te gaan en dat zag ze wel zitten.  Ik zal maar snel een plekje reserveren want ik denk dat het wel druk zal zijn deze zomer. Wie wil nou geen alpaca’s ontmoeten? Ik wel dus ik ben heel benieuwd.

De vlindertuin in Gemert bezoeken

Jaren geleden bezocht ik een hele toffe vlindertuin in de buurt, maar deze is helaas nog steeds gesloten ivm corona. De vlindertuin in Gemert is inmiddels wel geopend en daar ben ik nog nooit geweest. Hier kun je op vlindersafari en de meest bijzondere vlinders uit alle windstreken ontmoeten. De exotische beplanting schijnt ook zeer de moeite waard te zijn….de tropen in Brabant. Helemaal mijn ding 🙂 Ben ik toch nog een beetje op vakantie.

zomervakantieIk hoop dat ik bovenstaande uitjes allemaal in de zomervakantie kan gaan ondernemen. Het zal ook een beetje afhankelijk zijn van het weer. Ook ben ik van plan om het schilderwerk in huis af te ronden en dan wil ik voorlopig geen verfblik of schilderkwast meer zien 😉 Ik ben heel benieuwd naar jullie plannen deze zomer.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

13 comments

Daphne de Vries 10 juli 2020 - 12:28

Wat een leuk idee om alvast te bedenken wat je deze zomer allemaal wilt doen. En slim om je zelf een beetje vakantie te geven in de zomer. Nu nog hopen op een beetje mooi weer 😉 De Leenderheide en de alpaca’s klinken ook wel echt de moeite waard, leuk! Benieuwd naar je ervaringen.

Reply
Aniek 11 juli 2020 - 09:53

Oh, de Schotse Hooglanders opzoeken op de Leenderheide is een goed idee. Dat staat nu ook op mijn lijstje 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Getest: Fenix oplaadbare fietslampenMy Profile

Reply
Janet 11 juli 2020 - 11:42

Wat een leuk lijstje. In Nederland zijn er echt genoeg leuke dingen te doen. Mijn plan is om met de auto weg te gaan, indien mogelijk toch wel naar het buitenland. Ik heb geen concrete plannen, dus we zullen wel zien wat mogelijk is en waar we eindigen.
Janet onlangs geplaatst…Tangalle: 8 tips voor deze leuke kustplaats in Sri LankaMy Profile

Reply
Sanne Bakker 11 juli 2020 - 12:15

Leuke tips! Ik heb ook een hele waslijst gepland. Maar eerst kamperen op een vlot!

Reply
DutchieontheRoad 19 juli 2020 - 19:22

Kamperen op een vlot lijkt me ook erg leuk!

Reply
Yvonne van der Laan 12 juli 2020 - 20:26

Mooie plannen Kelly! Een aantal wil ik ook al heel lang een keer doen, maar het komt er maar niet van. Met een beetje mazzel maken wij vanaf volgende week wel een roadtrip van een dikke maand door Europa. Heel veel zin om weer op pad te gaan. Na thuiskomst verder met Nederland ontdekken.. wie weet eindelijk ook naar die vlindertuin! (misschien een leuke combi met het prehistorisch dorp in Eindhoven, die zag ik vandaag ergens langskomen)

Reply
DutchieontheRoad 19 juli 2020 - 19:22

Het prehistorisch dorp is een aanrader. Ben ik als kind zijnde geweest met school (verplicht uitje in Eindhoven, haha). Ik hoop aankomende week naar de vlindertuin te gaan en ben erg benieuwd.

Reply
Lizette 13 juli 2020 - 10:56

Wat toevallig, wij gaan binnenkort ook naar een alpaca boerderij. Ik vind ze zo schattig, ik heb het voor mijn verjaardag kado gekregen. Hoop wel dat het wel echt dier vriendelijk is. Soms denk ik dat het alpaca aaien het nieuwe “zwemmen met dolfijnen” lijkt te worden waar ik op tegen ben. En ook in ontdekte onlangs dat er Schotse Hooglanders bij mij in de buurt leven. Ik had al verschillende gebieden ervoor bezocht, maar zag dus uiteindelijk voor het eerst praktisch om de hoek. Leuke plannen heb je in ieder geval voor de zomer. Veel plezier!
Lizette onlangs geplaatst…5 redenen om op wintersport in Oostenrijk te gaanMy Profile

Reply
Jenny 18 juli 2020 - 08:31

Wat een heerlijk lijstje is dit! Fijne plekjes om mooie foto’s te maken.

Ik wil zelf dit jaar naar de Brunssummerheide gaan, daar ben ik al eeuwen niet meer geweest. Naja, daar ben ik sinds vorige eeuw niet meer geweest.

Reply
DutchieontheRoad 19 juli 2020 - 19:20

Ik heb het eerste uitje inmiddels achter de rug en ik hoop aankomende week naar de vlindertuin te gaan 🙂

Reply
Marcella Molenaar 22 juli 2020 - 12:46

Leuke plannen Kelly! Ik ga eens kijken of ik hier in de buurt ook alpaca’s kan ontmoeten. Ik zie ze wel eens liggen in een veld in de buurt, maar dan fiets ik er alleen voorbij. Oh, en voor wandelen bij Leenderheide maak je me ook enthousiast!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…11x Doen rondom InterlakenMy Profile

Reply
Mirre 1 augustus 2020 - 15:26

Leuke plannen! Als je in Flevoland bent, dan kun je misschien ook eens naar Natuurpark Lelystad toe gaan, je ziet daar hele bijzondere dieren zoals otters (als ze worden gevoerd dan komen ze uit alle hoeken en gaten), edelherten en zwijntjes 🙂

Reply
DutchieontheRoad 8 augustus 2020 - 11:20

Ik had helaas geen tijd meer om Natuurpark Lelystad te bezoeken, maar ik zal het onthouden voor een volgende keer. Bedankt voor de tip 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.