Zomerspecial: leuke uitjes in de zomervakantie

by DutchieontheRoad
4 comments

Het is weer tijd voor leuke uitjes in de zomervakantie. In het zuiden is de zomervakantie van start gegaan….zes weken lang! De komende zes weken publiceer ik iedere maandag een zomerspecial. Nu maar hopen dat het ook een beetje mooi weer wordt 😉 Hoe ga je in hemelsnaam je koters zes weken lang vermaken? Ga je naar het buitenland of blijf je in eigen land? Ik heb 10 leuke uitjes op een rij gezet voor jong en oud.  Er is meer dan voldoende te doen in Nederland en de meeste van onderstaande uitjes zijn uiteraard ook geschikt buiten de zomervakantie 🙂

#1 Melk-Drive

Nee, geen Mc-Drive maar een Melk-Drive. Hoe cool klinkt dat!? Op deze educatieboerderij leren kinderen waar melk vandaan komt en wat er allemaal van gemaakt kan worden. De boerderij biedt diverse arrangementen aan voor jong én oud en kinderen kunnen hier zelf melk tappen uit een melkautomaat.

uitjes voor jong en oud#2 Spot duizenden vlinders in de Orchideeën Hoeve

Ik heb een zwak voor vlinders en een bezoekje aan de Orchideeën Hoeve staat daarom nog steeds op mijn lijstje. Hier vind je een tropische tuin van ruim 25.000 m² en de grootste vlindertuin van Europa. Bewonder de duizenden kleurrijke vlinders, loop over avontuurlijke junglepaden met watervallen en loopbruggen en ontdek verschillende soorten bloemen, planten, tropische vogels, apen, vliegende eekhoorns en slangen. Voor de kinderen is er een geweldige junglespeeltuin en een jungletheater.

Uitjes voor jong en oud#3 Ga klimmen bij Fun Forest Amsterdam

Klimmen en klauteren…kinderen doen niets liever. Is jouw kind een echte waaghals? Ga dan klimmen bij Fun Forest Amsterdam. Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen beweeg je je door het klimpark. Er zijn 9 parcoursen van 4 tot 15 meter hoogte. O ja…papa en mama mogen ook gewoon klimmen hoor 😉

Houd er rekening mee dat er een minimumlengte is van 1.30.  Kinderen met een lengte tussen de 1.30 m en de 1.50 m moeten in enkele parcours begeleid worden door een volwassene. Papa en mama mogen dus ook klimmen 😉

#4 Ga op reis door het menselijk lichaam in CORPUS

Het menselijk lichaam is natuurlijk ingenieus. Bij CORPUS maak je op originele en informatieve wijze een ‘reis door de mens’. Super interessant voor jong én oud. Test spelenderwijs je gezondheid en leer meer over het menselijk lichaam.

Uitjes jong en oud #5 Ga naar een Food Truck Festival

Het is weer zomer en dat betekent dat je weer over de Food Trucks struikelt. Bijna ieder weekend is er wel ergens een festival. Je kunt heerlijk eten bij de vele Food Trucks en voor de kleintjes worden er vaak ook leuke activiteiten georganiseerd. Eind juli is het Foodstock in Eindhoven en ik verwacht daar wel even een kijkje te nemen. Check deze agenda voor diverse Food Truck Festivals deze zomer.

#6 Bouw een hut

Kinderen doen niets liever dan hutten bouwen. Graaf even diep en ga op zoek naar je innerlijke kind. Niets is leuker dan een knusse hut bouwen waar je spannende avonturen kunt beleven met je vriendjes en vriendinnetjes. Dit kun je al heel makkelijk thuis (en gratis) doen, maar bij Maakland hebben ze een enorm Huttendorp. Hoe gaaf is dat voor een kind.

Er is een grote speeltuin met een kabelbaan en een waterspeelplaats waar kinderen dammen kunnen bouwen. In het huttendorp timmeren kinderen een eigen kasteel of huis. Kinderen tot 8 jaar mogen alleen bouwen onder begeleiding van een volwassene dus….papa en mama. Stroop de mouwen op en timmer een prachtig kasteel of een fort.

#7 Ga terug naar de natuur en bezoek een blotenvoetenpad

Ik vind het heerlijk, met blote voeten over zand of gras lopen. Wandelen op blote voeten is erg fijn, maar kun je natuurlijk niet overal. Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen.  Voor kinderen zijn er speciale paden met modderplassen (helemaal top voor kinderen), touwladders, evenwichtsbalken en bungelbakken. Hoe leuk is dat!? Check hier 20 blotenvoetenpaden in Nederland en België.

Uitjes jong en oud#8 Expeditie Robinson

In Almere kun je tegen elkaar strijden in een survivalwedstrijd of samenwerken met de hele familie. Leer boogschieten, doe de vuurproef, leg geblinddoekt een parcours af, ga op zoek naar de verborgen schat, kraak codes en verzamel letters op een hindernissenbaan. Bij Outdoor SEC kan het allemaal. Avontuurlijker kan haast niet een superleuk uitje in de zomervakantie.

#9 Gezinsrondleidingen in Paleis Soestdijk

Van 16 juli t/m 1 september 2019 worden er iedere dag (behalve maandag) rondleidingen voor gezinnen georganiseerd op Paleis Soestdijk. Kinderen worden actief betrokken tijdens de rondleiding en leren leuke weetjes over vroeger. Deze gezinsrondleiding is een erg leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met de Nederlandse geschiedenis en het leven aan het paleis. Altijd al eens bij Paleis Soestdijk rond willen kijken? Dat kan nu dus ook met de kids 🙂

#10 Eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten in Museum Speelklok

Muziekinstrumenten hebben een magische aantrekkingskracht op kinderen. Ieder kind vindt het leuk om een muziekinstrument te bespelen. In Museum Speelklok klinkt overal vrolijke muziek en eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten vormen hier een wondere wereld. Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan, ontdek de verhalen achter muzikale gadgets en zwengel zelf aan de draaiorgel. Dat is toch geweldig!? Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag is er een leuke rondleiding voor kinderen. Een leuk en leerzaam uitjes in het centrum van Utrecht.

uitjes zomervakantie

Ik wens iedereen een hele fijne zomervakantie!! Ik werk nog wel even door 😉

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Een aantal van bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

4 comments

Maaike 9 juli 2019 - 08:38

Leuke tips! Ik vind festivals in de zomer altijd heeeeel tof.

Reply
Manon Ruitenberg 10 juli 2019 - 18:23

Corpus vond ik echt geweldig om te bezoeken. Ik ben er inmiddels al een aantal keren geweest, maar het gaat me nooit vervelen!

Reply
Janet 14 juli 2019 - 21:54

Wat een leuke uitjes. Ik ben altijd wel in voor een foodtruck festival, vind dat altijd zo relaxt en heerlijk. Expeditie Robinson lijkt me ook erg leuk!
Janet onlangs geplaatst…Koh Phi Phi: helder water, witte stranden en rotsformatiesMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 27 juli 2019 - 11:13

Ook ik werk nog even door, in september gaan we een week naar Finland. Jij al plannen voor het najaar? Leuk blog vol originele tips trouwens. Ik zou best eens zo’n expeditie robinson willen doen. Ook leuk met een groep bloggers!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Roadtrip Zwitserland – Op ontdekking rondom InterlakenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.