Wishlist: Wat ga ik doen na de lockdown?

by DutchieontheRoad
13 comments

We zitten gewoon al bijna drie maanden in lockdown en het ziet ernaar uit dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. Ik baal als een stekker, mijn omgeving baalt als een stekker…iedereen baalt. Het is niet anders en we zullen er nog even mee moeten dealen. Aan alles komt een eind, ook aan de lockdown en ook aan corona. Daar ben ik heilig van overtuigd. Ik kan niet wachten tot ome Rutte ons vertelt dat de lockdown opgeheven wordt en we eindelijk meer vrijheid krijgen. Freedom!!

Voor nu droom ik alvast over dingen die ik wil gaan doen als de lockdown opgeheven wordt. Het zijn eigenlijk hele simpele dingen. Gek dat je door deze strenge lockdown zo blij kunt zijn met de kleine dingen in het leven. Hopelijk hebben we door deze pandemie weer de kleine dingen leren waarderen en onthouden we het ook. Mensen zijn immers snel geneigd om weer in hun oude patroon te vervallen. Het zijn de kleine dingen die er toedoen. Wat ga ik doen na de lockdown? Dit is mijn wishlist 🙂

#1 Lekker shoppen

Ik kan niet wachten tot de winkels weer opengaan. Ik mis de winkels! Dat coronashoppen in 20 minuten (of zelfs 10) is niet mijn ding en winkelt alles behalve prettig. Oké, je kunt even de hoognodige dingen pakken, maar het voelt vrij ongemakkelijk. In de startblokken….en gaan! Het lijkt me heerlijk om weer even een uurtje door het tuincentrum te struinen want dat is nou eenmaal een plek waar ik heel graag kom. Ook een bezoekje aan de Ikea en de Action staat hoog op mijn lijstje.

#2 Buiten de deur lunchen

Ik lunch eigenlijk standaard iedere zaterdag buiten de deur. Dat is echt mijn uitje van de week. Ik hoef ook niet uitgebreid te lunchen, maar gewoon even ergens een lekker broodje eten. Lunchen buiten de deur doe ik zelfs nog liever dan uiteten gaan. Dit mis ik dus enorm! Hoe fijn is het als ik na de lockdown weer met mijn beste vriendin kan winkelen en lunchen op een terras. Heerlijk! Na de lockdown hopen mijn schoonzus en ik ook snel te gaan high tea’ en want dit heb ik nog tegoed van haar. Met al die sluitingen en lockdowns, is het er echter nog niet van gekomen.

wat doen na de lockdown

#3 Afspreken met meer mensen

De bezoekregeling ervaar ik als vrij heftig, helemaal omdat ik alleen woon. Sowieso vind ik de lockdown vrij heftig als alleenstaande, ondanks het feit dat ik graag en makkelijk alleen ben. Hoe fijn is het als we dadelijk weer met meer mensen mogen afspreken. Lekker samen barbecueën in de tuin, familieleden zien die ik al maanden niet meer gezien heb en ga zo maar even door.

#4 Bye, bye avondklok

Persoonlijk heb ik niet heel veel last van de avondklok, maar ik zou het wel heel prettig vinden als ik iets langer dan 21.00 uur kan blijven hangen. Normaliter komt mijn moeder iedere vrijdagavond naar mij en ik eet geregeld bij mijn ouders of broer. Als ik nu bij iemand ga eten of iemand bij mij komt, moeten we al vroeg afscheid nemen. We kunnen niet nog even gezellig een spelletje spelen of kletsen. Dat vind ik toch wel jammer.

#5 Een museum bezoeken

Vorig jaar oktober schafte ik een museumkaart aan en een paar dagen later gingen we in gedeeltelijke lockdown…lekker handig. Gelukkig heb ik nog wel Kasteel de Haar kunnen bezoeken, maar eigenlijk was ik van plan om dit jaar veel musea te bezoeken. Als ik dan niet op vakantie kan, dan maar naar musea. Dat liep iets anders. Ik hoop dus dat de musea snel weer open mogen. Als het kan, graag in april meneer Rutte 😉 Dan heb ik namelijk een weekje vrij en hoop ik een weekend naar Amsterdam te gaan zodat ik eindelijk het Anne Frank Huis kan bezoeken.

Kasteel de Haar

#6 Picknicken tussen de alpaca’s

Dit zou ik eigenlijk ook eind 2020 gaan doen, maar viel in het water door de lockdown. Zodra het weer mag, ga ik meteen reserveren. Alpaca’s hebben een hoog knuffelgehalte en daar heb ik momenteel veel behoefte aan. Lekker een middagje tussen de schattige alpaca’s lopen.

#7 Naar de dierentuin

Zodra de dierentuinen weer open mogen, ga ik zeker snel een bezoekje inplannen. Ik heb een abonnement op Dierenrijk Nuenen waar ik vorig jaar welgeteld 1x gebruik van heb gemaakt. Beetje zonde natuurlijk, maar ik heb er geen seconde aan gedacht om mijn abonnement stop te zetten. De dierentuinen hebben het al zo zwaar en hebben ons hard nodig. Ik kom dan ook heel graag naar het pasgeboren olifantje kijken 🙂 Ook hoop ik nog een andere dierentuin te bezoeken. Burgers Zoo blijf ik mooi vinden, maar ik zou ook heel graag de babypanda willen zien in Rhenen.

wat doen na de lockdown

#8 Evenementen bezoeken

Ik begrijp dat mensen festivals missen, maar ik ben alles behalve een festivalganger. Natuurlijk hoop ik dat festivals snel weer mogen starten voor de liefhebbers. Wel vind ik het heerlijk om een middag over een braderie te struinen of een Food Truck Festival te bezoeken. Lekker samen eten en drinken. Dat mis ik. Hoe vreemd (en fijn) als dat straks allemaal weer mag.

#9 Vacation please!!!!!

Inkoppertje natuurlijk, maar ik mis het reizen enorm. Het is niet voor niets zo stil op mijn blog de laatste tijd. De inspiratie is ver te zoeken als je niet verder komt dan je werk, ouders, broer en supermarkt 😉 Ik krijg geregeld de vraag wat ik allemaal wil gaan zien als corona voorbij is. “Wat wil je dan zien Kel?” Eerlijk? Het maakt me momenteel geen drol uit, als ik maar weg kan. Ik spring al een gat in de lucht als ik een bootreis met senioren over de Rijn kan maken…als ik maar iets kan/mag zien, haha.

Ik heb nog het een en ander in te halen van vorig jaar. Zodra het even kan, willen we met ons gezin naar een vakantiepark. We willen dit pas doen zodra de subtropische zwembaden weer volledig open kunnen want daar houden wij nou eenmaal van. Hopelijk kunnen we in het najaar/winter weer genieten van een weekend Center Parcs of Landal. Ook hebben we nog een weekend Disneyland Parijs tegoed. Deze reis hebben we vorig jaar geannuleerd. Wie weet in de herfstvakantie??? Fingers crossed!!

In oktober heb ik drie weken vrij en stiekem hoop ik een weekje naar het buitenland te gaan. Italië of Portugal zouden erg fijn zijn en anders misschien met de trein weg richting Duitsland. De tijd zal het leren. Ik durf niet te veel hoop te hebben. Momenteel vind ik alles wat mogelijk is al een cadeautje.

Doen na de lockdown

#10 Knuffelen

Dit zal nog even duren, maar wat zal het fijn zijn als de maatregelen weer opgeheven worden en we weer mogen knuffelen. Ik niet echt een aanhankelijk persoon, maar zelfs met mijn moeder en petekind knuffel ik amper. Ik durf gewoon niet zo goed omdat ik ze niet wil besmetten, mocht ik toch iets bij me dragen. Zodra het kan/mag…wil ik ze gewoon weer lekker onbeperkt kunnen knuffelen en mensen kunnen omhelzen.

Kennende mij gaat het even duren voordat ik weer ‘mezelf’ durf te zijn als de maatregelen opgeheven worden. Mag dat echt allemaal? Mogen we zonder mondkapje in een winkel, hoef ik mijn winkelwagen niet meer schoon te maken en mag ik die persoon serieus omhelzen? Wat een bizar jaar is het toch. Ik kan niet wachten tot de lockdown opgeheven wordt en we meer vrijheid krijgen. Wat een mooi woord toch…vrijheid.

Wat missen jullie het meest en wat willen jullie gaan doen na de lockdown?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

13 comments

Yvonne 9 maart 2021 - 21:17

Als je het zo opsomt zijn het nogal wat dingen die we moeten missen hè?! Nummer 9 het hardst, haha. Ik merk dat onze kinderen er ook steeds meer bewust mee bezig zijn dat we niet naar een museum of zwembad / pretpark kunnen. Het duurt echt lang.. maar ik ben er net als jij van overtuigd dat het goedkomt. En dan gaan we helemaal los, haha.

Reply
Lizette 10 maart 2021 - 09:08

We hebben dezelfde after lockdown bucketlist! Vooral buiten de deur eten en gewoon weer shoppen en reizen, ik snak ernaar. Laatst heb ik gewinkeld op afspraak, en het voelde niet zo heel anders. (het was voor een sierraad en bij die juwelier is het nooit druk) maar het smaakte wel naar gewoon weer door de winkels struinen. Voor mij is het echt maanden geleden dat ik in een winkel was, aangezien ik vorig jaar als zwangere al maanden winkels meed.
Lizette onlangs geplaatst…Ontdek deze 7 onmisbare lifehacks voor op reis!My Profile

Reply
Ech Wel 10 maart 2021 - 16:21

Hij duurt wel lang he, die lockdown

Op zich houden we het wel vol hoor. We hebben een dochter van 14 maanden en die zorgt er wel voor dat je je niet verveelt… Maar ja, ff de stad in duiken voor een terrasje of een werelderfgoedsite bezoeken zou wwl lekker ziijn. Ach nog effies, kunnen we weer los.

Reply
Chayenne 13 maart 2021 - 22:20

Wat een mooie doelen voor na de lockdown. Dingen die een jaar geleden nog allemaal normaal en vanzelfsprekend waren zijn dit jaar echt doelen geworden. Ergens is het alleen maar goed dat we nu ook de kleine dingetjes gaan waarderen. Hopelijk kunnen we langzaam weer meer versoepelen

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:08

Ik hoop ook op versoepelingen, maar ik ben er een bang voor met de oplopende besmettingen van afgelopen week.

Reply
Denise 10 maart 2021 - 17:47

Haha, ‘Ik spring al een gat in de lucht als ik een bootreis met senioren over de Rijn kan maken.’ Dat was een onverwachte zin, maar ik denk dat ik daar inmiddels zelfs ook al een beetje blij van zou worden. Gewoon even iets anders! Maar goed, liefst nog wat exotischer of spannender.
En uit eten. Terrasjes pakken. Niet gepland, maar zoals het uitkomt. En gewoon de trein naar mijn moeder of mijn vader kunnen pakken die ik nu zo weinig zie, zelfs nu mijn vader ziek is.
Het enige wat ik van jouw lijstje totáál niet mis is shoppen, maar daar hield ik überhaupt al nooit van. Wel mis ik het rustig kunnen werken. Morgen gaat mijn dochter voor het eerst sinds maanden 1 dagje naar school en dat is de komende 2 maanden nog steeds naar 1 dag per week. Ik werk echt het beste in een stil huis en nu zitten we al maanden op elkaars lip. Mijn zoon is blij weer naar school te gaan, maar mijn dochter vond het wel gezellig zo. Dat maakt me dan ook wel weer blij, hoe pittig ik het ook vind. 😉
Denise onlangs geplaatst…Panagia Paraportiani: het mooiste kerkje van MykonosMy Profile

Reply
Petra Pekel 10 maart 2021 - 23:08

Ja, zin om lekker uit eten e gezellig ergens een lekkere koffie te drinken. Een mooi concert. Strandwandeling en daarna ergens pannenkoek eten. Mijn bon voor de Decatlon uitgeven en mijn restaurantkadobon is is 1,5 jaar oud. Zin in wat vertier….

Reply
Marcel 12 maart 2021 - 10:14

Het reizen mis ik op zich niet heel erg. Er is immers nog genoeg te ontdekken in eigen land. Uit eten mis ik wel. Gewoon gezellig een hapje buiten de deur doen of borrelen op een terras met familie of vrienden. Ook omdat je met z’n tweeën bij niemand op visite kunt gaan. Maar het meest moeilijke aan de situatie vind ik dat je geen spontaan dingen kunt ondernemen. Je kunt niet zomaar even naar iemand toe of de trein pakken. Je moet overal bij nadenken. Hopen dat we binnenkort meer bewegingsvrijheid krijgen en dat we weer spontaan dingen kunnen ondernemen. Het komt allemaal goed, daar ben ik van overtuigd.
Marcel onlangs geplaatst…Vogelobservatorium Tij in Stellendam | De meest fotogenieke vogelkijkhut van NederlandMy Profile

Reply
Anouk 12 maart 2021 - 18:54

Zoveel dingen die altijd vanzelfsprekend waren die we nu moeten missen, die worden nu weer even bijzonder! Nog even volhouden… Ik kan me voorstellen dat het lastig is als je alleen woont. Het is zo gek, hier in Costa Rica is het zo anders. Vrijwel geen maatregelen meer, men houdt zich wel goed aan het dragen van een mondkapje en als je ergens binnen wil gaan wordt vaak je temperatuur gemeten en moet je je handen desinfecteren. Ik hoop dat het in Nederland ook heel snel de goede kant op gaat.
Anouk onlangs geplaatst…Aan de voet van de hoogste berg van Costa Rica | San Gerardo de RivasMy Profile

Reply
Linda 12 maart 2021 - 20:10

Wat heerlijk om alvast over te dromen! Ik ga sowieso knuffelen, op reis en lekker naar het terras. Ik mis het reizen enorm, maar ook gewoon het iets kunnen in Nederland. Zo wil ik graag kasteel de Haar bezoeken (onder andere door jouw fantastische foto’s), maar ja, het is dicht. Ik kan niet wachten tot we weer iets mogen. Alle bestemmingen zouden als een cadeautje voelen, maar ik hoop stiekem op IJsland of Schotland

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:09

Kasteel de Haar is echt heel erg mooi. IJsland en Schotland staan ook op mijn lijstje. Heb beiden al gezien en wil graag terug.

Reply
Kirsten 14 maart 2021 - 07:22

Haha wat een fijn lijstje. Heerlijk als dat allemaal weer kan! Alhoewel ik lekker eten afhalen en buiten picknicken ook wel heel erg waardeer. 🙂 Het tuincentrum staat ook op mijn lijstje!

Reply
DutchieontheRoad 21 maart 2021 - 11:08

Wat een feest als we over een tijd weer meer mogen ondernemen. Ik ben alleen bang dat het nog even gaat duren ivm de oplopende besmettingen.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.