Wishlist Europa: een jaartje in Europa op vakantie

by DutchieontheRoad
9 comments

Sommigen van jullie hebben misschien al gelezen dat één van mijn goede voornemens is om een jaartje in Europa te blijven. Een behoorlijk uitspraak voor iemand die al twaalf jaar buiten Europa reist. Garantie tot aan de voordeur dus, haha 😉 Nee…alle gekheid op een stokje. Ik overweeg al een aantal jaar om een keer dichter bij huis op vakantie te gaan en mijn wishlist Europa is ook behoorlijk lang. Ik zie de mooiste bestemmingen voorbij komen en ik heb eigenlijk zo weinig van Europa gezien. Dit jaar zou dus wel eens hét jaar kunnen zijn.

Wishlist Europa

Ik heb de afgelopen jaren de mooiste bestemmingen gezien met Japan als één van de hoogtepunten. Mijn hart verloor ik in Afrika en toch wil ik een keer dicht bij huis blijven. Waarom? Hoe gaaf reizen ook is, het is soms best vermoeiend. Voor veel mensen zal dit best vreemd klinken want je gaat immers reizen om vakantie te vieren…om te ontspannen. Klopt…maar ik ben altijd zo druk in de weer dat er van ontspanning weinig terecht komt. Daar kies ik zelf voor, maar het wordt ook wel eens tijd om wel te leren ontspannen. De verre vluchten en urenlange tijdsverschil hakken er af en toe best in, vooral als je net als mij één of twee dagen later weer gewoon moet werken. Hallo jetlag!

Ook wordt mijn wishlist Europa steeds langer omdat steeds meer mensen over ‘nieuwe’ bestemmingen in Europa gaan schrijven. Europa is veel meer dan alleen Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland…hoe mooi deze landen ook zijn. Ik vind echt dat het tijd wordt dat ik meer van ons eigen continent ga ontdekken want er is zo ontzettend veel moois te zien. Daarom neem ik mezelf voor om dit jaar een keer in Europa op pad te gaan. Kijken of het mij gaat lukken 🙂

wishlist europa

Welke stedentrips staan op de nominatie voor dit jaar?

Ik ben echt dol op stedentripjes. Heerlijk even een paar dagen een nieuwe stad ontdekken en vooral lekker veel eten, haha. Daar sta ik toch wel bekend om 😉 Ik heb eind april een weekje vrij en die week wil ik eigenlijk benutten voor een fijne stedentrip. Dat mag buiten Nederland zijn, maar ik sluit ook niet uit om een weekje meer van Nederland te gaan ontdekken. Dat wil ik ook al heel erg lang, maar het weer speelt dan natuurlijk ook een grote rol. Als de regen in die week met bakken naar beneden komt, dan baal ik serieus als een stekker.

#1 Lissabon

Ik wil al jaren een keer naar Lissabon want ik hoor en lees daar steeds vaker goede verhalen over. Ook ben ik nog nooit in Portugal geweest dus dat lijkt me ook wel een leuke kennismaking. Ik ben voornamelijk heel erg nieuwsgierig naar Sintra, het sprookjeskasteel waar iedereen naar toe gaat. Heel toeristisch inmiddels maar ik wil het toch graag een keer zien.

#2 Sevilla

Jeetje…Sevilla staat echt al jaren torenhoog op mijn wishlist. Het lijkt mij echt een hele toffe stad en sowieso wil ik meer van Andalusië zien. Een groot nadeel vind ik dat de vliegtickets naar Sevilla vele malen duurder zijn dan naar andere steden. Geen idee waarom dat is. Ook voor die desbetreffende week in april zijn de vliegtickets behoorlijk aan de prijs.

#3 Londen

Ik vind Londen echt een geweldige stad en ben er al meerdere keren geweest. Echter was ik er iedere keer maar één dag (met de bus…pffff) dus dan kun je amper iets zien natuurlijk en je bent echt kapot na thuiskomst. Als tiener ben ik wel meerdere dagen in Londen geweest met school maar dat is uiteraard hééééél lang geleden 😉 Het wordt eigenlijk ook wel eens tijd om een keer terug te gaan en meer van Londen te ontdekken. Met name de musea vind ik heel erg tof daar en uiteraard kun je daar de bekende attractie van Harry Potter bezoeken, haha.

Deze drie steden staan eigenlijk bovenaan mijn wishlist Europa, maar daar kan altijd nog verandering in komen. Kopenhagen lijkt mij ook wel leuk, maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar onbekendere steden zoals bijvoorbeeld Tallin. Vorig jaar bezocht ik namelijk Krakau en dat was voor mij ook een hele grote positieve verrassing. Als jullie dus nog aanraders hebben voor een leuke stedentrip in april, dan hoor ik het graag 🙂

wishlist europa

Welke landen staan er op mijn wishlist Europa?

Ik heb drie weken vrij gevraagd in oktober en ik wil wel een klein beetje zon hebben. Het hoeft geen strandweer te zijn want daar lig ik waarschijnlijk toch niet. Ik ben heel sterk aan het overwegen om gedeeltelijk met de trein/bus te gaan reizen want ik wil al jaren een keer gaan interrailen. Noem het een verlate tienerdroom, haha.

#1 Kroatië en Slovenië

Als kind zijnde was ik al eens op vakantie in Kroatië…in Istrië. Het land heette toen echter nog geen Kroatië maar Joegoslavië. Ondanks het feit dat ik nog erg jong was, kan ik mij wel herinneren dat ik het een prachtig land vond en dat ik mijn ouders gevraagd heb of we nog een keer zouden gaan. Helaas brak de burgeroorlog uit en ben ik er nooit meer geweest.

Ik zou heel graag weer een keer terug naar Kroatië willen gaan omdat er zo ontzettend veel te ontdekken valt. Ik heb ook nog nooit negatieve verhalen over dit land gehoord of gelezen. Met name de natuur spreekt mij heel erg aan. Ook lijkt Kroatië mij ideaal om te combineren met een klein stukje Slovenië. Vorig jaar heb ik namelijk enorm getwijfeld om naar Ljubljana te gaan, maar het werd uiteindelijk toch Krakau. Misschien dat ik aansluitend dan nog Ljubljana kan bezoeken en vanuit daar wat dagtripjes kan maken zodat ik toch een beetje kennis kan maken met Slovenië

#2 Italië en Zwitserland

Italië is bekend terrein voor mij en ik vind het nog steeds een fantastisch land! Als kind zijnde ben ik er geregeld geweest en het was altijd geweldig! Italië lijkt mij ook een heel fijn land om met de trein te reizen en misschien kan ik dan wel via Zwitserland terug?? Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest en zou daar best kennis mee willen maken. Met name de natuur lijkt me prachtig. In Italië zou ik steden als Rome, Florence en Cinque Terre willen bezoeken. Rome is nog steeds mijn favoriete stad, maar deze stad verveelt nooit. Wie weet dit jaar 😉

#3 Portugal en Spanje

Zoals ik hierboven al aangaf, ben ik nog nooit in Portugal geweest. Spanje is wel bekend terrein maar dan heb ik het vooral over de Spaanse Costa Brava en de Costa del Sol. Niet mijn ding. Een combinatie van Portugal en Spanje lijkt mij wel heel tof. Bijvoorbeeld van Lissabon naar de Algarve en dan met de bus richting Andalusië.

Er zijn dus meerdere opties mogelijk, maar ik sta ook open voor andere bestemmingen zoals de Azoren bijvoorbeeld. Hebben jullie aanraders voor oktober? Mijn voorkeur gaat uit naar toffe steden in combinatie met natuur. Het liefst wil ik maximaal zestien dagen weg zodat ik ook nog een aantal dagen thuis kan zijn want dat vond ik twee jaar geleden wel heel prettig.

droombestemmingOverige tripjes die op de wishlist staan

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, staat Disneyland Parijs op de nominatie voor 2020 maar dat moeten we nog plannen. De kans is aanwezig dat dit zal gaan plaatsvinden in het weekend van Hemelvaart of Pinksteren. Het valt ook niet mee om een weekend weg te plannen met tien personen!

Verder zou ik graag meer in eigen land willen ontdekken zoals bijvoorbeeld Waddeneilanden…nog nooit geweest. Schandalig! Ook een dagje Rotterdam staat op de wishlist want dat is er vorig jaar ook niet van gekomen. Dit jaar wil ik ook graag een keer bij de zuiderburen op visite want ik vind Belgische steden zo ontzettend leuk. Het hoeft geen weekend te zijn…een dagje ben ik ook al blij mee. Ik woon immers in het zuiden des land dus dan is een dagje België makkelijk te doen. Nu nog inplannen, haha.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, staat er meer dan voldoende op mijn wishlist Europa. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en of jullie nog tips hebben voor april en oktober.

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

wishlist Europa

PS: een aantal foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

9 comments

Aniek 17 januari 2020 - 10:47

Wij willen dit jaar een week gaan hiken door Oostenrijk en een treinreis maken door Zwitserland of Noord-Spanje. En nu een week naar Noord-Italië. Dus ik herken het wel! In Europa is ook genoeg moois te zien.
Aniek onlangs geplaatst…De wereld rondreizen om deze te reddenMy Profile

Reply
Kim 17 januari 2020 - 16:31

Tof artikel! Europa heeft ook inderdaad zulke mooie plekken! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Sevilla is echt een gave stad. Ik hoop dat je een mooie deal vindt voor de vliegtickets!
Kim onlangs geplaatst…3 redenen waarom pretparken ook te gek zijn voor volwassenen!My Profile

Reply
Esther 17 januari 2020 - 17:27

Wat een leuk vooruitzicht! Europa heeft zoveel mooie plekken en is zo divers, dat het echt geen straf is om hier te reizen.
Sevilla is een van mijn meest favoriete steden ter wereld!
Esther onlangs geplaatst…Sri Lanka | Doen in Habarana en Sigiriya, de mooiste bezienswaardighedenMy Profile

Reply
Jenny 17 januari 2020 - 22:14

Wat een leuke bestemmingen staan er op je lijst. Ik zeg: Kroatië en Slovenië in het najaar moet je gewoon doen! Ik was in oktober in Split en al die gekleurde blaadjes waren geweldig. En het was nog heerlijk weer.

Reply
Diana 20 januari 2020 - 11:49

Wij gaan sowieso dit jaar al naar Barcelona, Slovenie en de Dolomieten, Duitsland (Eifel en Zwarte Woud) en veel meer ontdekken in België en Nederland. Lissabon is wel een fijne bestemmingen voor in het april of oktober. Wij waren er in 2019 in februari en was perfect kwa temperatuur.

Reply
Janet 22 januari 2020 - 17:02

Wat een heerlijk lijstje. Ik heb afgelopen jaar ook meer van Europa gezien (en van NL) en dat is zo leuk! Het is inderdaad wel een beetje schandalig dat je nog nooit op de Waddeneilanden bent geweest haha. De Azoren staat ook bij mij hoog op mijn lijst.

Reply
Anne - Ditisanne.nl 24 januari 2020 - 12:44

Haha, een dagje Londen met de bus, heb ik ook vaak gedaan! Meestal was je dan rond een uur of vijf zo brak als een konijn! 🙂

Barcelona vond ik een erg leuke stad; Lissabon en Sevilla staan ook nog op mijn wishlist.
Ben je al eens in Ierland geweest? Misschien niet het zonnigste land van Europa maar wel erg mooi!
En wij zijn anderhalf jaar geleden compleet verrast door Zweeds Lapland, ook echt een aanrader!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…De Sami-cultuur in Zweeds Lapland bezoekenMy Profile

Reply
site 1 februari 2020 - 21:25

Heerlijk lijstje. Alleen al in Europa zijn de mogelijkheden eindeloos.
site onlangs geplaatst…BerdorfMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 7 februari 2020 - 16:18

Ik was vorig jaar in Europa en ontdekte Finland, Zwitserland, de Ardennen en Gdansk. Superleuk om eens een jaar dichterbij huis te blijven, al waren het wel wat te korte trips. 2x 1 week en 2x een lang weekend. Blij dat we binnenkort dik 5 weken op reis gaan naar Australië dus 🙂
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…VIDEO – Roadtrip Fins LaplandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.