Wishlist België: Dit wil ik nog ontdekken bij de zuiderburen

by DutchieontheRoad
7 comments

België, een prachtig land waar ik amper iets van gezien heb. Schandalig! Verder dan een dagje Antwerpen en Brugge ben ik nog niet gekomen, en dat terwijl ik in Zuidoost-Brabant woon. Praktischer kan haast niet. Het wordt tijd dat ik meer ga ontdekken bij de zuiderburen want België heeft ontzettend veel te bieden. Vorig jaar maakte ik een wishlist over Nederland. Dit is mijn wishlist België.

Belgische steden

België heeft ontzettend leuke en mooie steden waar je natuurlijk onwijs lekker kunt eten. Ook zie je steeds meer Street Art in Belgische steden en dat spreekt mij erg aan. Antwerpen bezocht ik een drie jaar geleden nog, maar dat was voor een fotografiecursus. Ook ben ik wel eens naar de Antwerpse dierentuin geweest met tienertoer (jazeker, haha) maar echt een dagje of weekendje Antwerpen heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Brugge bezocht ik op mijn twintigste toen ik een weekje aan de Belgische kust verbleef. Erg mooie stad, maar dat is al erg lang geleden. Mijn ouders hebben wel meerdere Belgische steden bezocht en zijn altijd erg enthousiast. De volgende steden zou ik graag willen bezoeken:

 • Antwerpen
 • Gent (lijkt mij echt een hele mooie stad)
 • Brussel (de Strip Tour lijkt mij echt heel tof)
 • Mechelen
 • Leuven
 • Brugge (tweede keer 🙂 )

Wishlist BelgiëNatuur in België

België staat natuurlijk bekend om zijn mooie steden, maar heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo staat het Hallerbos al jaren op mijn wishlist, maar ieder jaar komt het er niet van. Dit paarse bos wil ik zo graag een keer zien en je kunt er natuurlijk fantastisch fotograferen!

Verder zou ik ook wel een graag naar de Ardennen willen. De waterval van Reinhardstein is maar liefst zestig meter hoog en de hoogste waterval van België. Ook de waterval van Coo schijnt de moeite waard te zijn. Het lijkt mij wel wat om een lang weekend of midweek naar de Ardennen te gaan. Heerlijk genieten van de rivieren, bossen en watervallen en als ik er dan toch ben, kan ik meteen de grotten van Han bezoeken. Die schijnen zeer de moeite waard te zijn 🙂

Wishlist België Urbex fotografie in België

Ik ben helemaal niet thuis in Urbex fotografie, maar zo nu en dan is het wel leuk om even een stap zijwaarts te maken en iets anders te doen. Dat houdt het afwisselend. Ik zou dan ook heel graag een keer het spookstadje Doel willen bezoeken om te fotograferen. Doel is vrij toegankelijk voor toeristen/fotografen en is dan ook erg populaire Urbex stad, ideaal fotografen die kennis willen maken met Urbex fotografie.

Ik maakte jaren geleden voor het eerst kennis met Urbex in Duitsland en ging fotograferen in Landschaftspark Duisburg-Nord. 

Wat wil ik nog meer doen in België?

Als ik aan België denk, denk ik vooral ook aan lekker eten 🙂 De volgende dingen wil ik zeker nog een keer doen in België:

 • Belgische wafel eten
 • Een grote puntzak Vlaamse frieten mag natuurlijk ook niet ontbreken 😉
 • Een chocoladewandeling maken (tja…ik blijf Kelly)
 • Een kasteel bezoeken
 • Een Belgische kerstmarkt bezoeken
 • Een weekendje aan de Belgische kust verblijven

Wishlist België

Hebben jullie nog meer tips?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

7 comments

WANNderful 21 mei 2018 - 21:59

Luik vond ik ook wel een ontdekking. Minder voor de hand liggend als de klassieker Brugge en kleiner dan Brussel of Antwerpen. Maar als je de weg weet, zijn er wel wat pareltjes. In Brussel is een art nouveau wandeling altijd leuk. Het Hortamuseum en de wijk errond (Chatelain, Elsene) zijn prachtig. En de Koninklijke serres in Laken (niet altijd toegankelijk). In Leuven is er de prachtige Abdij van Park. En het Arenbergkasteel (feestweekend 20/10/2018).

Reply
DutchieontheRoad 26 mei 2018 - 19:22

Bedankt voor de tips! Luik had ik eigenlijk nog nooit aan gedacht.

Reply
Jenny 24 mei 2018 - 07:28

Brugge ken ik niet zo goed, fijne tip!

Ik ben dol op België 🙂 Urbex is gaaf – al wordt Doel steeds minder. België heeft veel steden met toffe street art, denk aan Brussel, Charleroi en Luik. Voor natuur is Viroinval een aanrader (en erg onbekend).

Genoeg te ontdekken dus.

Reply
DutchieontheRoad 26 mei 2018 - 19:23

Ik had inderdaad nog nooit van Viroinal gehoord…bedankt voor de tip! Jammer dat Doel steeds minder wordt.

Reply
E. Hopstaken 25 mei 2018 - 09:28

Ik hou van België, niet verwonderlijk dat ik er graag en vaak kom. Onlangs bezocht ik de Triënnale in Brugge een absolute aanrader. Maar ook in Brussel valt meer dan genoeg te ontdekken. Veel plezier met de de tripjes die je op stapel hebt staan
E. Hopstaken onlangs geplaatst…Robin startte haar eigen onderneming: Fietstours BarcelonaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 26 mei 2018 - 19:24

Ik kom echt nooit in België…zo stom. Ik woon dicht bij de grens van België en weet eigenlijk ook niet waarom ik er nooit kom. Zal wel weer met tijdgebrek te maken hebben 😉

Reply
Michal 1 juni 2018 - 13:25

Ik ben net terug van een weekje Belgische Kust. Hartstikke leuk. Vooral dit jaar met de Beaufort Kusttriënnale (zie mijn blog). In Gent was ik dit jaar ook (als je gaat, kan je dat kasteel meteen afvinken). In je lijstje steden mis ik Hasselt. En Kortrijk, niet te vergeten!
Michal onlangs geplaatst…Op zoek naar het gestolen schilderij in Fort NapoleonMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.