Weekendje weg: Genieten bij Center Parcs

by DutchieontheRoad
3 comments

Vorige week genoot ik van een lang weekend Center Parcs. Samen met mijn ouders, broer, schoonzus en nichtje verbleven wij in een huisje bij de Kempervennen in Westerhoven. Vroeger kwam ik hier regelmatig, vooral om te zwemmen want het is amper een half uur rijden vanaf Eindhoven. Ideaal 🙂  Het was heerlijk, maar eerlijk is eerlijk…ik heb ook wel een aantal tips voor de directie van Center Parcs.

Center Parcs de Kempervennen

De Kempervennen is een zeer ruim opgezet vakantiepark voor jong en oud. De meeste mensen gaan naar Center Parcs voor het geweldige zwembad. Je kunt hier gewoon fantastisch zwemmen. Er is bij de Kempervennen een enorm subtropisch zwemparadijs, inclusief twee glijbanen, een wildwaterbaan, een golfslagbad, buitenbad, bubbelbaden, kinderbad, babybad en je kunt er snorkelen tussen exotische vissen. Uiteraard zijn er nog veel meer faciliteiten waar je gebruik van kunt maken:

 • Twee grote meren om te waterskien en te duiken.
 • Fietsen
 • Klimparadijs
 • Escaperoom
 • Virtual Reality Experience
 • Tower Jump
 • Zip Wire
 • Adventure Golf
 • Laser Battle
 • Family Paintball
 • Tennissen
 • Squachen
 • Bowlen
 • Boogschieten
 • Kanoverhuur
 • Muurklimmen
 • Diverse speeltuinen
 • Natuurlijk mag de Market Dome ook niet ontbreken. Een heerlijke plek waar je gezellig kunt eten, drinken en winkelen. Zonder enige twijfel één van mijn favoriete plekken bij Center Parcs.

Zoals jullie kunnen lezen, is er meer dan voldoende te doen bij Center Parcs de Kempervennen. Er worden vele activiteiten  en workshops georganiseerd voor kinderen. Geen wonder dat mijn broer en ik hier vroeger zo graag kwamen 😉

Center Parcs de Kempervennen

Center Parcs de KempervennenMontana Snowcenter

Wij kwamen vroeger niet alleen bij de Kempervennen om te zwemmen, maar ook om te skiën/snowboarden. Montana Snowcenter heeft 5500 m² echte sneeuw en is in de zomer én winter geopend. Ideaal want zo kun je dus alle seizoenen op de lange latten staan. Er is een kleine oefenpiste voor beginners/kinderen en een gevorderde piste. De laatste keer dat ik hier op de latten stond is ongeveer vijf jaar geleden. Ik had mijn broer en schoonzus een introductieles snowboarden gegeven en besloot gezellig mee te gaan. Mijn broer bleek talent te hebben en voor mijn schoonzus bleef het slechts bij één les 😉 Mij viel het eerlijk gezegd ook tegen. Ik ben best een geoefende skiër, maar snowboarden was toch even andere koek. Al met al bleek het niet zo goed voor mijn billen te zijn (auw) en besloot ik na een uurtje toch maar ski’s te gaan huren i.p.v. een snowboard. Misschien dat ik ooit nog een tweede poging ga wagen. Dit weekend hebben we geen gebruik gemaakt van Montana Snowcenter omdat we er gewoonweg geen tijd voor hadden.

Center Parcs de Kempervennen

De huisjes bij Center Parcs de Kempervennen

Je kunt bij Center Parcs de Kempervennen de volgende huisjes huren:

 • Comfort
 • Premium
 • VIP
 • Woonboten
 • Eden

Dit weekend was een cadeau voor onze ouders en wij besloten een zespersoons Premium huisje te huren. Dit zijn huisjes met een vaatwasser, in de comfort huisjes zit namelijk geen vaatwasser. Nu heb ik in mijn leven al behoorlijk wat huisjes gezien bij Center Parcs, maar dit keer zaten wij serieus in een slecht huisje. Helaas Pindakaas. Ik ga er niet over liegen…wij waren niet tevreden over ons huisje. Center Parcs de Kempervennen is een heerlijk vakantiepark, maar er zijn wel een aantal verbeterpunten zoals:

 • Betere en ruimere banken…ons bankstel was echt doorgezakt/versleten en kwam rechtstreeks uit het televisieprogramma ‘Toen was geluk heel gewoon’. Niet meer van deze tijd.
 • Ook de matrassen en kussens zijn aan vervanging toe. Beter gezegd. Ik ben zaterdag terug naar huis gereden om voor mezelf en mijn schoonzus een kussen te halen. Ik ben slechte kussens gewend tijdens al mijn reizen, maar van dit kussen kreeg ik serieus kramp in mijn nek. Het matras van mijn moeder was doorgezakt…slaapt niet fijn.
 • Ik dacht dat ze in Azië kleine bedjes hadden, maar ik paste amper in het stapelbed. Ik ben 1.75, heb een slank postuur en was blij dat ik er niet een volle week hoefde te slapen.

Al met al vonden we het huisje niet van deze tijd. Het was echt een jaren tachtig huisje en later zag ik op de plattegrond dat wij in het deel verbleven met comforthuisjes. Alleen ons huisje was een Premium huisje, maar dat zal waarschijnlijk zijn omdat ze er nadien een vaatwasser in hebben geplaatst. De foto’s op de website komen dan ook niet overeen met de werkelijkheid.

Natuurlijk zijn er ook pluspunten aan de huisjes:

 • De huisjes hebben een flatscreen tv.
 • Er is gratis WiFi
 • De huisjes liggen midden in het bos en dat vind ik geweldig!

Wij hebben in het verleden ook gebruik gemaakt van Center Parcs het Heijderbos, de Erperheide en Vossemeren en persoonlijk vond ik die huisjes beter. Hier mogen ze echt het nodige renoveren. Mijn ouders waren drie jaar geleden nog bij het Heijderbos en hadden toen ook een prima huisje.

Ik heb dit trouwens ook netjes aangekaart bij de receptie en daar werd mij verteld dat de nieuwe Eden Cottages meer van deze tijd zijn. Die cottages had ik uiteraard ook online gezien en dat zag er heel erg goed uit, maar de prijs vonden we dan minder interessant. Dat waren echt hele dure huisjes. Ze begrepen mijn standpunt bij de receptie en gaven ook aan dat ze de huisjes ook willen renoveren, maar dat dit tijd nodig heeft. Dat is natuurlijk heel logisch, maar ik wilde het toch even aankaarten

Center Parcs de Kempervennen

Center Parcs de Kempervennen

Center Parcs de KempervennenConclusie

Al met al hebben wij een heel fijn weekend gehad. We zijn er even tussenuit geweest en daar ging het uiteindelijk om. We hebben voor het eerst gezwommen met kleine Hailey en dat vond ze erg leuk. Wel was het babybadje te koud en dat vond ik ook een heikel punt. Een babybad moet namelijk warm zijn.

We hebben gezellig gegourmet, pizza gegeten, geborreld in het gezellige Market Dome, gebowld, spelletjes gespeeld (en ik heb iedereen vet ingemaakt 🙂 ) en natuurlijk gezwommen. Helaas was ik het weekend grieperig, maar daar heb ik patent op. De laatste keer dat we bij Center Parcs waren, werd ik geveld door de buikgriep en deze keer door de gewone griep.

We zullen zeker een keer terug gaan naar Center Parcs want het blijft gewoon een fijn vakantiepark met heel veel faciliteiten. De volgende keer zullen we waarschijnlijk wel een luxer en ruimer huisje boeken want daar hadden we toch wel behoefte aan.

Center Parcs de Kempervennen

Dutchies Diary februari 2018

Zijn jullie wel eens in Center Parcs geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Marcel 16 februari 2018 - 16:29

Zo te lezen hebben jullie een heerlijk weekend gehad, jammer dat je grieperig was. Ooit, heel lang geleden, ben ik eens in Centre Parcs geweest. Kan me er nog weinig van herinneren, alleen dat ik heel veel tijd in het water heb doorgebracht.
Marcel onlangs geplaatst…Reisplannen 2018 | Welke bestemmingen staan er dit jaar op de kalenderMy Profile

Reply
Jenny 17 februari 2018 - 08:29

Goede review!

Slechte bedden zou voor mij echt een afknapper zijn, zeker in westerse landen. Ik heb vrij snel last van schouders en nek.

Reply
Wanda 18 februari 2018 - 22:36

Ik ben ooit drie keer in een park van hun geweest, laatste keer was een jaartje of 25 geleden, toen vond ik de huisjes (Dalen en Zeewolde) al vrij verouderd. Misschien dat die parken inmiddels zijn aangepast hoor, dat weet ik niet. Tegenwoordig kiezen we vaker voor een huisje van Roompot als we voor een vakantiepark gaan, juist vanwege de betere huisjes en de leukere prijzen want bij CP betaal je natuurlijk ook voor alle voorzieningen waar wij toch geen gebruik van maken.
Wanda onlangs geplaatst…De 10 mooiste plekjes van AmersfoortMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.