Wat te doen in Sydney

by DutchieontheRoad
0 comment

Woehoe, Sydney. Deze grootste en oudste stad (geen hoofdstad!!) van Australië moet ontdekt worden. Sydney is voor vrijwel iedere bezoeker die een rondreis maakt door Australië een must-see. De meeste reizigers starten hun reis in Sydney en zo ook ik zij de gek. Ik heb helaas maar twee dagen de tijd dus moet keuzes maken en geloof me: de keuze is reuze! Twee dagen Sydney is uiteraard gekkenwerk (kwam ik ook achter) dus wat kun je in hemelsnaam doen? Nou, best veel.

Darling Harbour

Vele zullen de haven van Sydney omschrijven als de meest mooie natuurlijke haven ter wereld. Deze haven is echt enorm en op warme dagen wemelt het in de haven van verschillende soorten boten.
Er is veel groen zodat je er ook op verschillende plekken kunt picknicken. Deze haven is tegenwoordig een fantasievol recreatiegebied met musea, horeca, parken, casino en een IMAX theater.
Ik bezocht hier de Chinese tuin en het Sydney Aquarium. Beiden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit de haven is het heel makkelijk om met de Ferry naar Bondi Beach of Taronga Zoo te gaan (aanrader). Vanuit de Sydney Tower heb je een geweldig uitzicht over de haven. Meer informatie over de haven en wat er allemaal te doen is (heel veel!) kun je vinden op deze website.

Chinese Garden of FriendshipChinese Garden of Friendship

Zoals ik hierboven al aangaf, is een bezoekje aan de Chinese tuin een aanrader. Sydney is een zeer grote en drukke stad dus hoe fijn is het als je je even kunt terugtrekken in een prachtige tuin. Een ‘geheime tuin’ in Sydney, compleet met vijver en traditioneel theehuis. De tuin werd ontworpen naar het voorbeeld van een traditionele Zuid-Chinese tuin uit de Ming-dynastie.

Sydney Aquarium

Als je toch in de haven bent, kun je net zo goed meteen een bezoekje brengen aan Sea Life Sydney Aquarium. Dit aquarium is een van de grootste ter wereld en goed voor een bezoekje van ongeveer anderhalf uur. In dit aquarium zie je 650 diersoorten variërend van vissen tot haaien, schildpadden, pinguïns, vogelbekdieren tot zoutwaterkrokodillen.

Taronga Zoo

Ik wilde heel erg graag naar deze zoo (dierenliefhebber) en omdat je hier met de boot naar toe moet, pak je meteen een leuke bootcruise mee. Heb je meteen twee voor de prijs van één. Dat is handig als je maar twee dagen de tijd hebt. De dierentuin ligt op een heuvel aan het water en je hebt een geweldig uitzicht op Sydney en de omgeving. Deze enorme dierentuin is een leuk uitstapje voor jong en oud. Als je net in Australië bent, kun je hier meteen kennismaken met de gebruikelijke Australische dieren zoals koala’s, kangoeroes, vogelbekdieren, wombats, emoes, Tasmaanse duivel en nog veel meer.

Opera House

Een bezoekje aan Sydney Opera House mag uiteraard niet ontbreken. Het Sydney Opera House is zonder enige twijfel het symbool van Sydney. Het Opera House ligt aan de Bennelong Point in de haven van Sydney. Naast diverse concertzalen en theaters zijn er ook restaurants, cafés en winkels te vinden. Als je de kans hebt, woon dan vooral een concert bij in de prachtig vormgegeven Concert Hall. Heb je die mogelijkheid niet en wil je toch meer weten over dit gebouw, kun je ook een rondleiding volgen. Een ervaren gids vertelt je dan alle ins en outs van dit bijzondere gebouw.

Harbour Bridge

Harbour Bridge

Deze brug is één van de iconen van Australië. Deze bekende brug loopt door de haven en verbindt het Sydney Central Business District met de North Shore. Heel vaak staat deze brug op de foto samen met het Opera House en de haven. Je kunt de brug te voet of per fiets oversteken, maar voor het ultieme uitzicht klim je naar de top van de Sydney Harbour Bridge. Tijdens een drie uur durende tocht word je begeleid door een ervaren gids die je alle details over de brug en omgeving zal vertellen. Deze wandeling heb ik destijds niet gedaan maar mocht ik ooit nog naar Sydney gaan, staat deze wandeling zeker op mijn lijstje.

Royal Botanical Gardens

Dit prachtige park nodigt uit om te zonnen, joggen, wandelen en te genieten van het schitterende uitzicht op de haven en het Sydney Opera House. Dit is de favoriete lunchplek van werkend Sydney. Je kunt hier heerlijk relaxen en een bezoekje brengen aan de verschillende aangelegde tuinen.

China Town Sydney

Aan het begin van deze wijk staat een prachtig versierde poort met aan weerszijde twee grote leeuwen. China Town Sydney is de grootse Chinese wijk in Australië. Er is hier een enorme Aziatische supermarkt, Chinese restaurants, souvenirwinkels en enkele tempels. Breng vooral ’s avonds een bezoekje aan China Town want dan worden de straten verlicht door oriëntaalse lantaarns.

Verken Sydney per fiets

Ik vind het altijd geweldig om een stad te verkennen per fiets. We blijven immers Hollanders 😉 . Zodra het even kan, huur ik een fiets of boek ik een leuke fietstour. Baja Bikes biedt diverse tours in Sydney aan. Een ervaren gids laat je de must-see highlights van de stad zien. Fietsen in Sydney is een unieke ervaring die je niet mag missen. De gidsen van Baja Bikes zorgen ervoor dat deze fietstour een onvergetelijke herinnering wordt en geven ook veel tips en praktische informatie. Altijd handig 🙂 .

Dit is wat ik in twee dagen gedaan en gezien heb in Sydney. Best veel als ik het zo bekijk. Heb je langer de tijd (wat ik zeker kan aanbevelen), kun je uiteraard alles op een langzamer tempo bekijken en meer dingen bezichtigen. Sydney heeft ook heel veel te bieden als het op musea aankomt.

Een bezoekje aan Bondi Beach staat ook bij vele op het programma. Dit mooie en bekende strand ligt op ongeveer acht kilometer van het centrum van Sydney. In het weekend trekt dit strand ongeveer 40.000 bezoekers en is zeer populair onder surfers. Uiteraard is er nog veel meer te zien en beleven in Sydney . Ik was er helaas maar erg kort maar hoop ooit nog terug te keren om meer van deze bruisende stad te ontdekken.

In dit artikel vind je een affiliatelink.

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.