Wat te doen in Shanghai: zes bezienswaardigheden

by DutchieontheRoad
14 comments

I love Shanghai! Normaliter ben ik geen liefhebber van enorme wereldsteden, maar voor Shanghai maak ik een uitzondering. Vanaf de eerste minuut deed deze stad iets met mij. Volgens mij had het er ook enigszins mee te maken dat het na drie weken China een verademing was om een schone stad te zien, haha. Vergeleken met de rest van China is Shanghai heel schoon en welvaren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best prettig vond. Dat had Kelly even nodig 😉 . Ik was slechts twee dagen in Shanghai en daar baalde ik best van. Waarom had ik geen verlenging geboekt?! Ondanks mijn beperkte tijd, heb ik toch de nodige highlight van Shanghai kunnen bezoeken. Wat heb ik allemaal gezien in twee dagen?

De Bund

Je bent niet in Shanghai geweest als je de Bund niet hebt bezocht. De Bund is een anderhalve kilometer lange promenade langs de Huanpu-rivier en Zhongshan Road. De Bund is heel westers en vele grote bedrijven en banken zijn hier gevestigd. Vanaf de Bund heb je het beste uitzicht op de skyline van Shanghai. Overdag is het uitzicht vaak een grijze bedoeling, maar de Bund bezoek je uiteraard ’s avonds. Het is hier dan ook een drukte van jewelste. De Bund was mijn eerste skyline – nee, ik ben nog nooit in New York geweest – dus jullie begrijpen misschien wel dat ik echt razend enthousiast was. Wat een uitzicht! Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Wat te doen in Shanghai

Pudong

Aan de overkant van de Bund bevindt zich Pudong. Dit is het financieel en commercieel centrum van China. Een aanrader is om de Orient Pearl Tower of Jinmoa Tower te bezoeken voor een fenomenaal uitzicht over de stad. Je bevindt je hier op honderden meters hoogte. Een beter uitzicht kun je je niet wensen. Wow met een hoofdletter W! Kan je geen genoeg krijgen van het uitzicht? Ga dan dineren op 264 meter hoogte in het ronddraaiende restaurant. Een dergelijk diner is niet bepaald goedkoop, maar dan heb je ook het beste uitzicht van de stad.

Bund Sightseeing Tunnel

Dit is zonder enige twijfel de meest slechte en hilarische attractie van Shanghai . Deze tunnel is een verbinding tussen de Bund en Pudong. Je stapt in een futuristisch treintje die je in een paar minuten naar de overkant brengt. Deze attractie zou niet misstaan in een pretpark vanwege de vele lichteffecten. Je moet er van houden, maar ik heb er smakelijk om gelachen. Het was zo ontzettend fout, dat het gewoon leuk was. Ik vond het de moeite waard, maar ik kan me voorstellen dat de meeste mensen vreemd staan te kijken bij deze attractie. Deze tunnel is trouwens geen aanrader voor mensen met epilepsie.

Bezienswaardigheden Shanghai

Nanjing Road

Shanghai is een paradijs voor shopaholics! Nanjing Road is een groot winkelparadijs van maar liefst zes kilometer lang. Liefhebbers van Louis Vuitton, Tiffany, Montblanc en dergelijke kunnen hun hart ophalen. Gelukkig zijn er ook betaalbare opties voor Jan Modaal 😉 .
O ja, Nanjing Road is ook de plek waar vele oplichters actief zijn. Ga nooit, maar dan ook nooit, in op een uitnodiging om een traditionele theeceremonie bij te wonen want dan vergaat het lachen je snel. De kosten van een dergelijke ceremonie lopen al snel op tot € 80,- (!!) en daar sta je niet op te wachten. Er zijn serieus nog steeds mensen die hier intrappen dus ben op je hoede.

Frensh Concession

Deze van oorsprong Franse wijk is een erg gezellige wijk met kleine straatjes en steegjes. Je vindt er gezellige kleine boetiekjes en koffietentjes. In het hart van de Oude Franse Concessie ligt een opkomend kunst- en uitgaanswijkje aan de Taikang Road. Dit is echt een heel erg leuk stukje Shanghai. Deze voormalige achterstandswijk is in een rap tempo omgetoverd tot een creatieve vooruitstrevende wijk. Je vindt hier erg veel leuke kleine restaurantjes, winkels en kunstgaleries.

Een erg leuk restaurantje is The Swiss Fondue House Glismatten. Dit kleine charmante restaurantje heeft een uitgebreide kaart met als specialiteit kaasfondue en chocoladefondue. Een groot pluspunt is dat ze hier overheerlijke belegde baguettes hebben en dat is een zeer welkome lunch in een land als China.

De Oude Stad

Deze oude Chinese wijk is geheel gerenoveerd en een van de grote trekpleisters van de stad. Deze ommuurde oude stad is het historische hart van Shanghai. Ik moet eerlijk bekennen dat ik enigszins geschokt was. Het was hier namelijk zo belachelijk druk dat het niet leuk meer was. Je struikelde serieus over de Chinese toeristen en wij wisten niet hoe snel we weer weg moesten rennen.
Ik had hier heel graag de oude Chinese tuin willen bezoeken die zeer de moeite waard schijnt te zijn. Het was alleen zo druk in de oude wijk dat we het al snel voor gezien hielden. De mooie plaatjes uit de reisgidsen waren ver te zoeken door de immens hoeveelheid Chinese toeristen.

Hebben jullie nog tips voor een bezoek aan Shanghai?

You may also like

14 comments

Ilona 9 november 2016 - 20:12

Mooie stad is Shanghai zeg 😉 Het staat wel op mijn wensenlijstje. Leuk dat je dat tunneltje ook hebt vermeld, ik zou er wel een beetje gek van worden. Voor mij net iets te druk en kleurrijk maar wel weer passend bij zo’n stad.

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:26

Dat tunneltje is inderdaad iets waar je van moet houden, haha. Ik was ook zo verbaasd en kwam er schaterend uit. Voordat ik er erg in had wat er allemaal om me heen gebeurde, was het weer voorbij.

Reply
Denise - Follow my footprints 9 november 2016 - 22:40

Nee, geen tips, maar ik zou er wel een keer naartoe willen. Bangkok en Singapore vond ik ook gaaf! En ik wil graag naar Hongkong!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Koffie hotspots: 15x nieuw in Den HaagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:26

Bangkok vond ik ook leuk! Singapore en Hong Kong ben ik ook nog nooit geweest en staan ook nog op mijn lijstje 🙂 .

Reply
Lizette 10 november 2016 - 09:19

Ik had ook wel behoefte gehad een schonere plek na mijn rondreis door China, wat een fijne afwisseling. En het lijkt me een mooie stad. Thanks voor de tip over de thee ceremonie. Ik zou er misschien zelf na alle ervaring nog in kunnen trappen 🙁
Lizette onlangs geplaatst…Liebster Award: Tien persoonlijke vragen aan mijMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:29

Ik snap heel goed dat mensen nog steeds in de thee ceremonie trappen. Twee reisgenoten van mij waren er ook ingetrapt en betaalden inderdaad tachtig euro! Ze gaan zo gewiekst te werk, dat veel toeristen er toch intrappen. In Beijing komt dit ook regelmatig voor. Ze hebben het bij mij ook geprobeerd, maar ik was op de hoogte. Geen thee voor Kelly 😉 .

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 10 november 2016 - 17:41

Leuk om te lezen, Shanghai lijkt mij best een leuke stad om te bezoeken. Mijn schoonouders zijn net terug van een trip door China en die vonden Shanghai ook een fijne stad.
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Bangkok: cultuur snuiven in 3 bijzondere tempelsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:30

Shanghai is zeker een leuke stad! Wat leuk dat je schoonouders onlangs naar China zijn geweest en dat zij Shanghai ook als een prettige stad hebben ervaren.

Reply
Yvonne 14 november 2016 - 14:49

Een winkelparadijs van 6 km lang?! Wow! Ik kan me voorstellen dat Shanghai een verademing was na het “echte” China en dat je het daardoor als extra leuk ervaren hebt.
Yvonne onlangs geplaatst…In the Picture: Michiel van OurtraveldreamsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 14 november 2016 - 20:18

Shanghai was inderdaad extra leuk omdat het er extra schoon was 😉

Reply
Jenny - ikreis.net 16 november 2016 - 07:10

Ik heb Shanghai overgeslagen tijdens mijn rondreis door China. Toch lijkt het me een indrukwekkende en bijzondere stad.

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 16 november 2016 - 11:08

Shanghai is niet een lijst wat op mijn lijstje staat, het lijkt me veel te ‘nieuw en te modern’ allemaal. Toch lijkt het me wel een hele indrukwekkende stad..
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Indrukwekkend: La Sagrada Familia in BarcelonaMy Profile

Reply
ivonne 18 november 2016 - 19:42

Handige tips als we een keer een stop in Shanghai maken. Die tunnel lijkt me wel geinig. In Amerika kunnen ze er ook wat van, zo bizar dat het leuk is! De oude wijk ljjkt me het leukst, daar ben ik gek op!
ivonne onlangs geplaatst…Acht redenen om een weekend Boedapest te boeken.My Profile

Reply
Metrocazar 28 oktober 2020 - 20:19

Shanghai is een erg leuke stad.
Een bezoek aan Shanghai zou ik in ieder geval combineren met minimaal 1 andere locatie (bijv. Peking of HongKong).
Het leuke van Shanghai is, dat de stad nog steeds groeit. Als je er een paar jaar niet geweest bent, dan is weer veel verandert. Vooral in Pudong gaat alles erg snel. Mocht je Shanghai nog eens bezoeken, dan kan ik je Yu Garden zeer aanbevelen,
Misschien is ons navigatiesysteem voor de metro van Shanghai ook nog wel handig:
https://www.metrocazar.com/shanghai/

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.