Wandelen in Zion National Park

by DutchieontheRoad
5 comments

Zion National Park is een populair nationaal park in het zuidwesten van Utah, op ongeveer drie uur rijden van Las Vegas en anderhalf uur van Bryce Canyon. Dit drukbezochte park trekt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers en staat vooral bekend om zijn canyons. Toeristen komen vooral naar Zion National Park vanwege de geweldige wandelmogelijkheden. Je kunt hier mooie korte maar ook schitterende lange wandelingen maken. Voor de echte diehards zijn er pittige dagtochten.

Zion National Park

Ik was helaas maar één dag in Zion National Park dus ik heb maar beperkt van dit nationale park kunnen genieten. Na de wandelingen in Arches National Park en Bryce Canyon, waren mijn benen in staking en daarom had ik een rustdag in Zion. Ik heb slechts twee korte wandelingen gemaakt en toen ben ik eerlijk gezegd op mijn luie achterwerk gaan zitten. Dat moet ook wel eens gebeuren…ik was immers ook op vakantie. Echter kan ik jullie natuurlijk wel vertellen over de vele mogelijkheden want die zijn er zeker!

Zion National ParkPa’rus Trail

Dit is een makkelijke route van ongeveer 1,5 uur (5.6 kilometer). Volg de Virgin River vanaf de South Campground tot Zion Canyon Junction.

Weepoing Rock Trail

Zeer makkelijke en korte wandeling van een half uur naar de druppelende rotswanden en ‘hangende tuinen’.

Riverside Walk

Makkelijke maar drukke route van ongeveer 1,5 uur (3,3 kilometer). Dit pad voert langs de rivier aan het einde van de Zion Canyon. Het laatste stuk naar de Narrows is bereikbaar indien je door het water loopt. Deze wandeling heb ik gedeeltelijk gedaan maar ik ben niet tot aan de Narrows gelopen.

Emerald Pools Trail

Deze wandeling heb ik ook gedaan. De Lower route is een makkelijke route van 1 uur (1,9 kilometer) en de Middle route is een middelzware route van 2 uur (3,3 kilometer). Dit pad leidt naar de poelen en drie watervallen die helaas droog stonden toen ik er was. De poelen zijn eerlijk gezegd niet heel indrukwekkend, maar het uitzicht is wel prachtig. Je hebt ook de mogelijkheid om naar de Upper Pool te lopen.

Watchman Trail

Dit is een middelzware route van ongeveer 2 uur (3,3 kilometer) langs ondiepe afgronden. Het is aan te bevelen deze route vroeg in de ochtend of laat in de middag te lopen vanwege de hitte. Deze trail leidt naar een uitkijkpunt over de Zion Canyon, Oak Creek Canyon en Springdale.

Canyon Overlook Trail

Dit is een middelzware route van ongeveer 1 uur (1,6 kilometer). Je wandelt langs diepe afgronden en het pad voert naar een uitkijkpunt over Zion Canyon en Pine Creek Canyon

Zion National ParkNarrows Trail

Deze bekende trail had ik heel graag willen lopen. Deze route heeft niet echt een duidelijke lengte want je loopt gewoon zo ver je wilt de kloof in, en je loopt dezelfde route weer terug. Deze prachtige hike gaat dwars door de rivier en is heel erg populair. Hoe verder je in de kloof loopt, hoe rustiger. Je mag enkele kilometers diep de kloof in gaan zonder permit, als je nog verder wilt gaan moet je vooraf wel een permit regelen.

Als je een klein stukje de Narrows in gaat, zijn eenvoudige waterschoenen/sandalen voldoende. Wil je echter verder de kloof in, is het aan te raden om speciale waterdichte schoenen met enkelondersteuning te huren. De hoogte van het water kan variëren op de route maar houd er rekening mee dat het water op sommige stukken tot aan je knieën of zelfs je middel kan reiken. De ondergrond bestaat uit glibberige stenen dus je glijdt makkelijk uit. Enige voorbereiding is dus wel gewenst en ik was helaas totaal niet voorbereid waardoor ik alleen het begin heb gelopen. De beste tijd voor deze trail is in de zomer (ook het drukst) want dan staat het water minder hoog en is het minder koud. Tijdens de lente is deze trail geregeld afgesloten vanwege te hoog water.

Angels Landing

Angels Landing is een van de meest populaire wandelingen in Zion National Park. Deze staat samen met de Narrows Trail nog hoog op mijn lijstje . Dit is een hike voor de geoefende wandelaar (moet ik dus eerst voor oefenen) maar het uitzicht is serieus grandioos! Trek voor deze route ongeveer 4 uur uit (8,1 kilometer). Je wandelt langs steile afgronden en over smalle wandelpaden. Deze route voert naar de toppen van Zion National Park. Vanaf Grotto Picnic Area zijn er kettingen op de route om je aan vast te houden. Niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Ooit hoop ik deze trail nog te mogen lopen want het uitzicht vanaf Angels Landing behoort tot de mooiste binnen het Nationale Parkenstelsel.

Observation Point/Hidden Canyon Trails

Dit is ook een trail voor de geoefende wandelaar. Trek zeker vijf uur uit voor deze 13 kilometer lange wandeling. Via Echo Point loop je naar Observation Point waar je een prachtig uitzicht hebt over de Zion Canyon.

ZionWanneer Zion bezoeken?

Zion is het beste te bezoeken van april tot en met oktober. Zion National Park is erg toeristisch in de zomermaanden, maar wel de beste tijd om de Narrows Trail te lopen. Vanwege de drukte en hitte is het in de zomermaanden aan te raden om vroeg op pad te gaan, zodat je meer kunt genieten van de rust en natuur van het park.

Het weer kan erg veranderlijk zijn in Zion National Park en de temperaturen kunnen hoog oplopen in de zomermaanden. Neem daarom altijd voldoende drinkwater mee als je gaat wandelen. In de winter kan het er koud zijn, maar geen extreme kou. Qua temperatuur is de beste reistijd april, mei, september of oktober. In de lente is echter de Narrows geregeld afgesloten. Wil je deze populaire trail dus lopen, kan je het beste toch tijdens de drukke en hete zomer gaan.

Al met al heb ik meer dan voldoende redenen (twee eigenlijk) om nog een keer terug te gaan naar Zion National Park. Ik heb helaas erg weinig van Zion National Park gezien en had graag langer willen blijven. We hadden een belachelijk druk programma en moest echt even bijkomen. Wat ik gezien heb van Zion National Park was vooral héél erg mooi en ik wil zeker nog een keer terug.

Zijn jullie ooit in Zion National Park geweest? Wat zijn jullie ervaringen?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Een aantal foto’s zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik

You may also like

5 comments

Maaike Lut 7 mei 2019 - 22:05

Heel vet! Vooral de narrows en de Angels Landing vond ik toen heel gaaf!
Maaike Lut onlangs geplaatst…De beste telefoons voor smartphone-fotografie in 2019My Profile

Reply
Aniek 8 mei 2019 - 08:10

Dit is voor mij een reden om weer terug te gaan naar Amerika! De hikes die ik maakte in de nationale parken waren de mooiste delen van mijn reis.
Aniek onlangs geplaatst…Fietsen langs de waterwerken van Jan Blanken: de Nieuwe Hollandse WaterlinieMy Profile

Reply
Yvonne van der Laan 9 mei 2019 - 22:28

Ondanks dat je er maar een dag was en rustig aan hebt gedaan heb je wel hele mooie foto’s gemaakt. Nog maar eens weer terug dan, voor uitgebreide verkenning?!

Reply
Linda 10 mei 2019 - 17:52

Wij zijn hier over een aantal weken, dus hier heb ik zeker iets aan. Wij hebben ongeveer drie dagen voor Zion. Observation point lijkt me geweldig, ook de narrows lijkt me mooi. We moeten nog even kijken welke hikes we uiteindelijk kiezen

Reply
Marcella Molenaar 25 mei 2019 - 16:25

Wij zijn in Zion naar de Upper Pool gelopen en zagen daar een prachtig rendier. Bij één van de lagere pools liepen we onder een waterval door: erg gaaf!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Here and Now #53 – Terug uit Kopenhagen!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.