Wandelen in Arches National Park

by DutchieontheRoad
1 comment

Arches National Park staat bekend om zijn rotsbogen, unieke rotsformaties in de vorm van een brug. Jaarlijks trekt dit nationale park ongeveer 1 miljoen bezoekers. Deze prachtige bruggen kleuren prachtig in de ochtend- en avondschemering. Ben je een liefhebber van prachtige natuur en wandel je graag? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt namelijk geweldig wandelen in Arches National Park!

Devils Garden Trail: de mooiste hike van Arches National Park

Arches is een geweldig park voor de actieve reiziger. Er zijn verschillende wandelingen maar de meest spectaculaire bruggen van Arches National Park. De mooiste hike is toch wel de Devils Garden Trail.  Wij vertrokken al om 6.00 uur in de ochtend om de 12 kilometer lange Devils Garden Trail te lopen. Wil je iets meer uitdaging kun je ook kiezen voor de  primitive trail…klim en klauterwerk gegarandeerd 😉

Deze route kun je het beste vroeg in de ochtend lopen om de hitte te vermijden. Het is een behoorlijk pittige route maar ik vond hem geweldig! Het is aan te raden deze route met minimaal twee personen te lopen aangezien je geregeld elkaars hulp nodig zal hebben. Ik ben niet klein maar ook ik had geregeld een extra hand nodig om op een rots te klimmen. Vanwege de lengte en zwaarte zul je niet heel veel toeristen op deze route zien…vooral de primitive trail is rustig. Op deze manier zie je de meest bekende bogen en bruggen van Arches. Als je besluit de primitive trail niet te lopen, stopt het makkelijke wandelpad na Landscape Arch (primitive trail is andersom dus dan kom je vanaf de andere kant). Vanaf Landscape Arch worden de wandelpaden steiler en zwaarder. Deze paden leiden je naar andere natuurlijke bruggen die ook zeer de moeite waard zijn.

wandelen in Arches National Park
wandelen in Arches National Park

Delicate Arch: de beroemdste rotsboog van Arches National Park

De beroemdste rotsboog van Arches National Park is ongetwijfeld Delicate Arch. Deze rotsboog kun je bezichtigen na een wandeling van bijna 5 kilometer. Deze wandeling deden wij nog na Devils Garden…en dat was geen aanrader. Gedurende de wandeling is er weinig schaduw, dus zorg dat je voldoende water meeneemt. De wandeling is serieus steil omhoog en na terug moet je dezelfde route ook weer naar beneden. Mijn waterfles viel bij die beklimming en daar werd ik niet vrolijk van aangezien wij midden op de dag deze route liepen. Ik heb wel enigszins gevloekt toen ik mijn fles naar beneden zag vallen 😉 Delicate Arch is absoluut de moeite waard, maar loop deze route vroeg in de ochtend of laat in de middag. Midden op de dag is geen aanrader want het is gewoon te warm. Het is ook niet echt aan te raden om Devils Garden en Delicate Arch achter elkaar te lopen want dat is toch wel veel van het goede. Wij liepen bijna twintig kilometer in nog geen zes uur en ik was serieus kapot…dat doe ik geen tweede keer meer.

Wandelen in Arches National Park

Verblijf in Moab

Je kunt kamperen op de Devils Garden Campground maar Moab is ook een aanrader. In dit kleine stadje zijn meerdere hotels, campings en restaurants en ligt 8 kilometer van Arches National Park verwijderd. Moab is ook een eldorado voor adrenalinejunks. Er worden vele excursies aangeboden die de moeite waard zijn zoals:
• Raften of kajakken op de Colorado River.
• Mountainbiken
• Bergbeklimmen
• Paragliden of parachutespringen
• Paardrijden
• Ballonvaart
• Hummertour

De laatstgenoemde kan ik van harte aanbevelen! Boven de richels van de imposante rotswanden langs de Colorado liggen steile mountainbike routes en jeeptracks. Met een open hummer worden er capriolen uitgehaald waar je moeder gegarandeerd niet blij mee is…geloof mij maar! Ik had geen idee waar ik aan begon en dat was maar goed ook. De eerste tien minuten hebben we behoorlijk gegild maar na een tijdje won de chauffeur ons vertrouwen. Hulde aan deze man! Je krijgt het behoorlijk benauwd als de chauffeur onverwacht achterstevoren steil omhoog rijdt langs een afgrond, of het voor elkaar krijgt om de hummer op twee wielen te laten kantelen via een rots. Hoogtevrees? Niet doen!!!

Slickrock Bike Trail

Moab is ook een van de beste plekken ter wereld om de mountainbiken. Het neusje van de zalm is de bekendste mountainbikeroute ter wereld, de 20 kilometer lange Slickrock Bike Trail. Er is een 3 kilometer lang oefenpad waar je eerst kunt oefenen om te kijken of je de route aankunt. Houd er rekening mee dat de route over zandstenen randen en langs super steile afgronden gaat. Deze route trekt jaarlijks meer dan 100.000 mountainbikers. Wil je de drukte vermijden, is het aan te raden om tussen februari en mei of oktober/november te gaan.

Moab

Zouden jullie ook willen wandelen in Arches National Park?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

You may also like

1 comment

Linda 2 juni 2019 - 23:26

Ik vind Arches echt geweldig! Wij waren er laatst en waren positief verrast. Devil’s Garden hebben wij alleen tot Landscape Arch gedaan, wij hebben hoogtevrees allebei en dat over rotsen heen klimmen sprak ons dus niet zo aan (en werd ons ook afgeraden haha). Delicate arch hebben wij ook gedaan, was zeker de moeite waard. Gelukkig met waterfles, echt als mij dat zou overkomen zou ik ook behoorlijk vloeken.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.