Waarom je echt een keer naar Amerika wil gaan

by DutchieontheRoad
4 comments

Amerika…you love it or you hate it. Sommige mensen zijn razend enthousiast terwijl de ander er nooit naar toe zou willen gaan. Dit laatste heeft vaak te maken met de Amerikanen zelf. Mensen vinden het ‘beloofde land’ behoorlijk nep en ik moet eerlijk bekennen dat ik die mening ook wel begrijp. Het woordje amazing kwam ook enigszins mijn strot uit na drie weken, maar Amerika heeft écht ontzettend veel te bieden. Ik vond het geweldig en zou heel graag een keer terug willen want qua natuurschoon staat Amerika toch wel in mijn top 3. Om deze redenen wil je echt een keer naar Amerika 🙂

Amerika is een walhalla als het gaat om natuurschoon

Maar dan écht! Als je een natuurmens bent, moet je gewoon een keer naar Amerika zijn geweest. Dit was ook de voornaamste reden van mijn bezoek en het stelde zeker niet teleur. De nationale parken zijn echt van ongekende schoonheid. Natuurlijk moet je al dit moois met de nodige toeristen delen, maar het is echt niet zo dat je struikelt over de toeristen (behalve bij de Grand Canyon en de zomervakantie zou ik eerlijk gezegd ook mijden).

Trek voldoende tijd uit om de diverse parken te bezoeken want de afstanden zijn echt enorm! Ik had me echt verkeken op de reisafstanden. Haast je vooral niet want dat is hartstikke zonde. Onderstaande nationale parken vond ik absoluut de moeite waard:

Bovenstaande nationale parken zou ik absoluut nog een tweede keer willen bezoeken, maar ik wil ook zeker een keer terug om Yellowstone, Death Valley, Glacier National Park, Niagara Falls en Antelope Canyon te  zien. Er staat nog voldoende op mijn wishlist 🙂

Waarom naar AmerikaAmerika heeft super toffe steden

Oké…Los Angeles vond ik écht helemaal niets, maar San Francisco was toch wel een erg leuke stad. Je kunt je hier makkelijk een paar dagen vermaken en zelfs Las Vegas vond ik stiekem erg leuk 😉 New York staat al jaaaaaaren torenhoog op mijn wishlist en wat denken jullie van het swingende New Orleans en Chicago?  Amerika heeft voor alles wat wils en persoonlijk vind ik steden en natuur een fijne combinatie.

 

 

Waarom naar AmerikaAmerika heeft ontelbaar veel leuke pretparken

Ik heb een zwak voor pretparken, haha. Je kunt mij echt onwijs gelukkig maken met een bezoek aan een pretpark. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik op 23 jarige leeftijd met mijn ouders mee mocht naar Orlando. Ben je een een groot fan van pretparken, dan moet je in Orlando zijn. Wij waren slechts drie dagen in deze stad en bezochten Walt Disney World, SeaWorld en Universal Studio’s Florida. Ik had hier makkelijk een week kunnen verblijven en dan kun je iedere dag naar een ander pretpark. Happy Kelly 😉 Disney World en Universal Studio’s zijn weer onderverdeeld in verschillende delen, dus zoek van te voren uit welk deel je graag wil bezoeken.

Jaren later bezocht ik de westkust en bracht ik nogmaals een bezoek aan SeaWorld San Diego en Universal Studio’s Hollywood. Met name de Universal Studio’s zijn echt heel erg tof!

Ik wil zeker nog een keer terug naar Florida en daar een volle week pretparken bezoeken. Voor de een is dat hel op aarde, maar ik zou dolgelukkig zijn, haha. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. Met name Harry Potter World staat belachelijk hoog op mijn wishlist. Harry Potter nerd…can’t help it. Ook ben ik een groot fan van Disney en de Universal Studio’s zijn ook super leuk. Genoeg te doen voor Kelly 🙂

Waarom naar AmerikaCountry Road…take me home! Roadtrippen door Amerika

Ik was met een internationale rondreis in Amerika. Super leuk natuurlijk al die internationale contacten, maar neem maar van mij aan dat Amerikaanse rondreizen een extreem hoog tempo hebben. Maar dan écht een hoog tempo. Dat was gewoon niet leuk meer en viel mij het meeste tegen aan deze rondreis. Als er in de reisbeschrijving staat ‘we passeren…een bepaalde bezienswaardigheid’ neem dit dan ook heel letterlijk. Je kunt dan even zwaaien vanuit de bus, maar bezoeken is helaas niet mogelijk. Dat was dan ook een wijze les voor Kelly. Ik zal nooit meer met een Amerikaanse organisatie op pad gaan. Mijn tip: ga roadtrippen!

Het openbaar vervoer is niet ingericht op backpackers dus eigen vervoer is het makkelijkst. Huur een auto of een camper en geniet van de ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt en het woordje ‘passeren’ vervalt als je eigen vervoer hebt 😉 Amerika is het ideale land als het om roadtrippen gaat. Iedereen doet het! Het wegennetwerk leent zich er perfect voor en de campings zijn meer dan prima ingericht. In het hoogseizoen is accommodatie reserveren wel aanbevolen want dan kan het erg druk zijn.

Waarom naar AmerikaWildlife spotten

Het is geen groot geheim dat ik een dierenliefhebber ben. Afrika is niet voor niets mijn favoriete continent, maar wisten jullie dat je in Amerika ook prima wildlife kunt spotten. Met zo ontzettend veel nationale parken kan wildlife natuurlijk niet ontbreken. Ik had daar persoonlijk geen rekening mee gehouden, maar ik heb ook redelijk wat dieren gezien tijdens mijn rondreis. Zo zag ik bij de Grand Canyon diverse dikhoornschapen…wat een enorme beesten zeg. Echt heel gaaf om te zien en vooral als je het niet verwacht. Ook zag ik een aantal herten in Yosemite National Park.

Verder kun je in Amerika natuurlijk beren, herten, coyotes, bald eagles, walvissen en zelfs orka’s spotten. Vooral beren en orka’s zou ik graag willen zien. Goede reden om nog een keer terug te gaan.

Waarom naar AmerikaIk kan nog talloze redenen bedenken waarom je een keer naar Amerika moet gaan, maar bovenstaande redenen zijn voor mij de belangrijkste. Amerika is een geweldige natuurbestemming en ik wil absoluut nog een keer terug…en het liefst twee keer. Florida wil ik zeker nog een keer bezoeken, de westkust wil ik ook nog een tweede keer zien en New York natuurlijk. O ja…ik wil ook héééél graag een keer naar Hawaii voor de prachtige natuur. Dat zijn dus eigenlijk vier bezoeken, haha.

Zijn jullie wel eens in Amerika geweest of staat het nog op jullie wishlist?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*Een aantal foto’s zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik

You may also like

4 comments

Janet 29 april 2019 - 20:25

Jaa dat ben ik helemaal met je eens. Ik was echt zó verrast door alle natuurpracht, vond het echt prachtig, mijn favorieten waren Yosemite, Monument Valley en Joshua Tree! Ik wil ook graag weer terug naar Amerika.

Reply
Ann | reisblog wANNderful 2 mei 2019 - 21:02

Helemaal eens met het feit dat de overdonderende natuur een reden is om naar Amerika te gaan! De steden vind ik niet echt aantrekkelijk, alhoewel je er ALLES kan vinden. Heel gevarieerd land met veel natuurlijke rijkdom.

Reply
Linda 3 mei 2019 - 08:38

Wij zijn nog maar net begonnen met onze roadtrip door Amerika en ik kan me er nu al helemaal in vinden! De natuur hier is geweldig en roadtrippen kan hier super goed (en is gewoon echt de leukste manier van reizen). Van LA ben ik ook geen fan, het is tot nu toe wel de enige stad in Amerika die wij bezochten.

Reply
Marcella Molenaar 4 mei 2019 - 12:16

Chicago en Yellowstone kan ik je zéker aanraden! Ik ben nu 4x in Amerika geweest en wil graag nog eens terug om er een roadtrip met een camper te maken. We hebben 5 weken door het westen gereden, maar het lijstje met wat ik er nog wil zien en ontdekken is toch nog lang 😉
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist april 2019 – Ik vloog in een helikopter!My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.