Vreemde gewoontes in het buitenland

by DutchieontheRoad
8 comments

Ieder land heeft zijn eigen gewoontes en gebruiken. Jaarlijks verbazen vele toeristen in Nederland zich over de hoeveelheid fietsers, het feit dat je hier eten uit de muur kunt halen, Nederlanders ongegeneerd hun mening uiten en ga zo nog maar even door. Voor ons de normaalste zaak van de wereld, maar voor toeristen verbazingwekkend. Ook ik verbaas me ieder jaar weer over vreemde gewoontes in het buitenland. Ik heb 12 vreemde gewoontes in het buitenland op een rijtje gezet. Lachen jullie even mee 😉

12 vreemde gewoontes

#1 In Bolivia mag je niet aan tafel over werk praten, helemaal als het een sociale gelegenheid is. Eten is gedoeld om persoonlijke relaties te bevorderen en niet om over werk te praten. Eigenlijk vind ik dat een hele goede gewoonte die ze hier ook wel mogen invoeren 🙂

#2 In Griekenland hebben ze geen tandenfee. De kinderen gooien hun melktanden op het dak van hun huis want dat brengt geluk. Tja…ik hoop niet dat er gezinnen met 10 kinderen zijn want dan liggen er toch veel melkgebitjes op het dak.

#3 In Peru laten vrijgezelle vrouwen met een gekleurd hoedje zien dat ze nog steeds vrijgezel zijn. Kan handig zijn, maar ik zou het toch vrij gênant vinden dat mensen in het openbaar zien dat ik ‘nog steeds’ vrijgezel ben. Ik moet regelmatig een verklaring afleggen, laat staat als iedereen dat kan zien aan een hoedje. Nee, dank je.

Vreemde gewoontes in het buitenland

#4 In Finland is het not done om nee te zeggen tegen een uitnodiging voor de sauna. De sauna is de manier om te relaxen en te socializen. Het is ook niet vreemd om een zakelijke afspraak af te sluiten met een bezoek aan de sauna. Say what!!!!

#5 Pas getrouwde stellen in Borneo mogen drie dagen en drie nachten geen gebruik maken van de badkamer. Als stellen dit volhouden, hebben ze een lang, gelukkig en vruchtbaar huwelijk. Drie dagen lang eten ze zeer kleine hoeveelheden voedsel en drank, zodat ze serieus drie dagen niet naar het toilet hoeven.

#6 In Spanje is er een dag van de Ganzen. Boven het water hangt een lat met een ingevette gans met de kop naar beneden. De man vaart langs de gans en moet de kop van de kans eraf trekken. Wie het snelst de kop van het dier eraf trekt, heeft gewonnen. En ik dacht dat stierenvechten al luguber was. Vreemde gasten die Spanjaarden.

#7 In Thailand is er een Monkey Buffet Festival. Er worden tafels vol gelegd met meer dan 3000 kilo verse groenten en fruit, speciaal voor de apen. Kijk…zo’n festival kan ik nou wel waarderen en ik denk de apen ook 😉

#8 In China is het de normaalste zaak van de wereld om luid te boeren na het eten want dan heeft de maaltijd je gesmaakt. Ik kan bevestigen dat ze dit inderdaad luidkeels doen in China…bah!

Vreemde gewoontes in het buitenland

#9 Raak in Thailand nooit iemands hoofd aan want dat is namelijk het meest heilige lichaamsdeel. Handig om te weten wanneer je een schattig kind een aai over de bol wilt geven. Niet doen dus. De voeten daarentegen zijn het laagste deel. Trek altijd je schoenen uit voor je ergens binnenkomt en wijs nooit met je voetzolen naar iemand (vooral niet naar boeddha). Ik heb in Thailand meer dan eens toeristen de laatste hint gegeven in een tempel omdat ze met de voetzolen naar boeddha zaten. Not done!

#10 In Ethiopië dragen de Mursi vrouwen een schijf in de onderlip. Hoe groter de schijf, hoe meer koeien je vader krijgt als je gaat trouwen.

#11 In Madagaskar vieren ze groot feest wanneer een overledene zeven jaar onder de grond ligt. Familieleden graven de overblijfselen op en wikkelen het in een witte doek. Vervolgens gaan ze onder het genot van eten, drinken en muziek…dansend  de straat op, met de overblijfselen boven hun hoofd.

#12 In Griekenland is het de normaalste zaak om mensen geluk te wensen door op de grond de spuwen. Vooral tijdens een huwelijk of doop van een baby is spuwen gebruikelijk. Het brengt geluk en weert slechte geesten.

Er staan toch een aantal vreemde gewoontes op een rijtje 😉 Hebben jullie wel eens kennis gemaakt met deze gewoontes of weten jullie nog andere gewoontes?

 

 

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

8 comments

Mirre 16 juli 2018 - 14:17

Hahahaha! Wat een rare gewoontes. Wij hebben er waarschijnlijk ook een flink aantal waar we zelf geen weet van hebben 😉 Kun je daar ook eens een artikel aan wijden? In ieder geval zie ik mezelf niet zo’n schijf door mijn onderlip doen. Lijkt me vrij onpraktisch. En wat heeft die man aan je als hij je niet eens een zoen kan geven? Haha!

Reply
Lizzie | Globalizious 16 juli 2018 - 20:33

Wat leuk om dit te lezen!!! k vind nummer 10 toch wel bizar… wist niet dat die schijf daar voor was… wat apart.

Reply
Jenny 19 juli 2018 - 07:15

Wat een grappige feitjes!

Een aantal dingen wist ik écht niet, zelfs njet over plekken die ik al heb bezocht.

Reply
Sanne 21 juli 2018 - 13:33

Leuk lijstje zo. Die eerste moeten we in Nederland ook maar invoeren haha. Die schijf in de lip is wel erg absurd! Zou niet willen weten hoe dat voelt.

Reply
Aniek 23 juli 2018 - 15:42

Als er in Italië een begrafenisstoet voorbij komt slaan vrouwen een kruis…. en mannen grijpen naar hun kruis. Ook apart 😉
Dat Monkey Buffet Festival is wel erg leuk!
Aniek onlangs geplaatst…Romeinse Limes in Museum het Valkhof NijmegenMy Profile

Reply
Esther 26 juli 2018 - 20:47

Jeetje, wat een vreemde gewoontes. De meesten ken ik helemaal niet. Heb een tijd in Spanje gewoond, maar heb nog nooit van die ganzendag gehoord. Bijzonder hoor.
Esther onlangs geplaatst…Doen in Sri Lanka | Een village tour door Habarana en SigiriyaMy Profile

Reply
Marcella Molenaar 3 augustus 2018 - 19:22

Haha, wat een bonte verzameling! Ik moest wel lachen om dat hoedje in Peru en de tandjes in Griekenland. Dansen met de overblijfselen na 7 jaar en de kop van de gans trekken vind ik dan weer behoorlijk gruwelijk!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Happylist juli 2018 – Twix uit het raam, extra uren werken & een week FrankrijkMy Profile

Reply
ivonne 7 augustus 2018 - 19:02

Een aantal ervan ken ik wel. Het rochelen in Tibet en China , Myanmar en Noord Vietnam is iets wat ik nooit meer uit mijn gedachten krijg, brrr Wat ik het meest luguber vind is de schijf door de onderlip (of andere misvormingen in Afrikaanse landen) Een kop van een gans trekken daar staan mijn haren van overeind, wat een afschuwelijke dingen doen mensen dieren soms toch aan.
ivonne onlangs geplaatst…Walk of Wisdom van Grave naar Hernen, etappe 3My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.