Volgende bestemming bekend

by DutchieontheRoad
5 comments

Een paar weken geleden plaatste ik een artikel over mijn reiswensen van 2019. Deze liepen erg uiteen van Sevilla tot de Waddeneilanden en Japan tot interrailen door Europa, haha. Ik ben nou eenmaal een persoon van uitersten en dat is qua reizen niet anders 😉 Inmiddels kan ik mijn eerste bestemming van 2019 verklappen.

Waar ga ik naar toe?

Ik had niet verwacht al zo snel een beslissing te nemen want dat is niet mijn sterkste punt. Toen een vriendin twee weken geleden appte dat ze vakantiekriebels had (wie niet) en of ik interesse had in een stedentrip, kon ik daar uiteraard geen nee tegen zeggen. Met twee is immers gezelliger dan alleen. We namen onze wensenlijst door en kwamen al vrij snel uit op de volgende bestemming…we gaan eind mei naar Krakau!

Krakau it is!

Ik heb amper iets van Oost Europa gezien dus dat werd eigenlijk wel eens tijd. We twijfelden tussen Krakau en Ljubljana maar het historische Krakau won uiteindelijk toch. Krakau is steeds meer in opkomst en het lijkt mij een hele leuke kennismaking met Polen. Natuurlijk is Auschwitz en Birkenhau de voornaamste reden van ons bezoek, maar Krakau heeft veel meer te bieden. We gaan maar liefst vijf en een halve dag, een vrij lange stedentrip dus. Dat geeft ons echter wel de kans om ook meer van de omgeving te zien. Ik denk dan aan de zoutmijnen en het Tatragebergte. Onze voorkeur gaat uit om meer dan alleen de stad te zien. Daar hebben we nu alle tijd voor 🙂

Volgende bestemming bekendNieuwsgierig naar de Poolse keuken

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een echte lekkerbek ben…een vegetarische lekkerbek welteverstaan. Online las ik al de nodige verhalen over het lekkere eten in Krakau en dat is toch ook wel heel belangrijk. Ik ben erg benieuwd naar de Pierogi, Barszcz, Placek ziemniaczane, Zapiekanka en natuurlijk Precelek oftewel pretzel (daar ben ik dol op). Ook kun je in Krakau de bekende Chimney proeven. Mmmm…nu al zin in 

Volgende bestemming bekend

Inmiddels zijn de vliegtickets geboekt, maar verder hebben we nog niets vastgelegd. Hebben jullie tips voor ons? Wat mogen wij niet missen? Kom maar op met alle hotspots en verborgen pareltjes 🙂

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

PS: bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en gelabeld voor hergebruik.

You may also like

5 comments

Sanne 15 februari 2019 - 10:24

Leuk! Mijn co-bloggers zijn wel in Krakau geweest en hebben allerlei tips geschreven 😉 Sowieso is Auschwitz erg indrukwekkend om vanuit daar te bezoeken

Reply
Diana 15 februari 2019 - 20:57

Toevallig, zat van de week nog aan deze stad te denken om er een korte stedentrip naar te maken. Ben in Polen alleen in Poznan geweest dus ben erg benieuwd naar de rest. Veel plezier.
Diana onlangs geplaatst…5 keer goedkoop vliegen in maart 2019My Profile

Reply
Jenny 15 februari 2019 - 22:10

Ohhhh, Krakau is leuk! Op mijn blog staat een aantal tips. Bezoek vooral ook het Schindler museum, erg indrukwekkend. En als je tijd over hebt de zoutmijnen .

Reply
Marcella Molenaar 16 februari 2019 - 10:35

Leuk, Krakau staat ook nog op mijn wishlist! Ik heb er laatst voor ons nog aan gedacht omdat ik ‘t liefst voor Kopenhagen (mei) nog eventjes weg ga. Wie weet wordt het bij ons ook wel Krakau 😉 Fijn dat je de tijd hebt zodat je ook buiten de stad wat kunt zien!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Top 10 favoriete accommodatiesMy Profile

Reply
Maaike 16 februari 2019 - 13:39

Wat superleuk! Ik hoor altijd goede verhalen over Krakau en ik heb vaak zelf de neiging gehad om een ticket te boeken. Ben benieuwd! Fijn dat het iig heeeel goedkoop is!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.