Volgende bestemming bekend: Ik ga naar Japan!

by DutchieontheRoad
11 comments

Al maanden staat er op mijn reisplanner bij oktober een vraagteken. Waar zou de reis naar toe gaan? Ik twijfelde enorm en heb gekeken van Peru naar interrailen door Europa. Een wereld van verschil maar ik ben dan ook een persoon van uitersten 😉 Eigenlijk wist ik wel wat ik wilde maar ik durfde gewoon nog niet zo goed mijn reis vast te leggen. De afgelopen maanden waren vrij heftig en niet zo goed voor mijn zelfvertrouwen. Toen ik twee weken geleden weer een goede ziekenhuiscontrole had, kon ik voor mezelf eindelijk de knoop doorhakken: ik wil écht heel graag naar Japan.

Ik ga naar Japan!

Ik wil serieus al jaren naar Japan. Geen idee waarom eigenlijk maar iets aan Japan trekt mij enorm. Ik heb al de nodige Aziatische landen gezien en ondanks dat ieder land natuurlijk anders is, zie je wel overeenkomsten. Japan is gewoon uniek…dat tref je nergens anders ter wereld. Ik hou wel van extreem en rariteiten en dat vind je in Japan. Ik stelde mijn reis naar Japan al de nodige jaren uit want het is nou eenmaal niet bepaald een budget bestemming. Waarom nu dan wel? Dit appte ik naar mijn moeder: “Ik ga naar Japan! F*ck melanoomkanker…dit is een cadeau aan mezelf!” Lijkt me duidelijk. Geniet van het leven want het is al zo kort. Ik ga naar Japan 🙂

Ik ga naar Japan

Om de volgende redenen wil ik heel graag naar Japan

Niet iedereen begrijpt mijn keuze. Japan is niet bepaald een standaard vakantieland en totaal anders dan waar ik normaliter naar toe ga. Maar juist daarom wil ik er naar toe. Ik wil écht een keer iets totaal anders. Om de volgende redenen wil ik heel graag naar Japan:

  • Sushi…need I say more? Ik ben echt een groot liefhebber van sushi en roep al jaren dat ik ooit sushi in Japan ga eten. Bij deze dus.
  • Sinds de film ‘Memoirs of a geisha’ wil ik heel graag naar Kyoto om een geisha te zien. Sowieso lijkt Kyoto mij een hele toffe stad en ik wil zo graag de Shinto tempel met eigen ogen zien.
  • Ondanks dat ik een beetje ‘bang’ voor de enorme drukte in Tokyo, lijkt het mij wel echt een hele gave stad. Verwarmde wc-brillen, kattencafés, de meeste vreemde themarestaurants ter wereld, uitgedoste Japanners…gewoon omdat het kan. Dat kan ook alleen maar in Japan.
  • Ondanks dat ik in Nederland amper met de trein reis, ben ik wel een liefhebber van treinreizen. Japan is bij uitstek het land om met de trein te reizen en ik zal me dan ook voornamelijk per trein gaan verplaatsen.
  • Jaren geleden zag ik prachtige foto’s van badende aapjes in Yudanaka. Oké…ik weet heel goed dat aapjes ook minder schattig kunnen zijn, maar dit zag er toch wel aandoenlijk uit. Ondanks dat ik er niet in de winter ben, hoop ik wel een aantal badende apen te zien.
  • De meeste mensen willen dolgraag in de lente naar Japan vanwege de kersenbloesem, maar ik ga voor die enorme kleurenexplosie in de herfst. Als het weer een beetje meezit, zal dit fotografisch gezien de mooiste herfst ooit worden.
  • Ik verwacht dat Japan ook het schoonste land is waar ik ooit naar toe zal gaan en dat lijkt me voor de verandering ook wel eens prettig, haha.

Ik ga naar JapanMijn reisroute door Japan

Ik ga de laatste twee weken van oktober en de eerste week van november en hoop van harte dat de herfst zijn intrede gedaan heeft. Kom maar op met die herfstkleuren. Mijn reis zal starten in Tokyo en vervolgens zal ik verder reizen naar Yudanaka en de Japanse Alpen. Hiroshima mag natuurlijk ook niet ontbreken want dat lijkt me ook heel indrukwekkend. Vervolgens reis ik verder naar het zuiden richting Nagasaki waar ik het nodige in de omgeving zal bezoeken en ik sluit mijn rondreis af in het mooie Kyoto. Mijn reisroute is een goede combinatie tussen steden en natuur. Ik had eerst de neiging om me voornamelijk op de Japanse steden te focussen, maar ik ben ook een natuur- en dierenliefhebber en ik hoop zo een beetje van alles te combineren. Als het even kan wil ik ook dolgraag een pretpark zoals Universal Studios bezoeken, maar dan zal ik vanuit Kyoto naar Osaka moeten reizen. De tijd zal leren of ik er nog voldoende tijd voor heb. Ik hoop van wel.

Voor het eerst in jaren zal ik ook mijn backpack thuislaten. Japan lijkt mij niet het meest handige land voor een backpack dus heb ik een trolley aangeschaft. Vanwege de vele treinreizen zal ik de nodige afstanden moeten lopen en de Japanse stations zijn écht enorm! Om mijn rug het nodige leed te besparen krijgt mijn backpack dus ook een jaartje vakantie 😉

Ik ga naar JapanIk heb er onwijs veel zin in en ik kan haast niet wachten.  Mochten jullie nog tips hebben, hoor ik het uiteraard graag!

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

PS: bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

11 comments

AnneMarie 30 augustus 2019 - 09:47

Japan is een bijzonder land. Onze zoon is er deze zomer geweest. Hij is in Tokyo en Kyoto geweest en met de trein gereisd wat je volgens mij daar echt moet doen.
Hij was vooral gereicht op de architecuut daar ben benieuwd wat jij ons gaat laten zien.

Reply
Simone 30 augustus 2019 - 10:10

Kelly, geniet ervan en carpe diem en idd f*ck melanoomkanker.

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2019 - 20:25

Dank je Simone!

Reply
Jenny 30 augustus 2019 - 19:06

Carpe Diem Meid!

Gaaf dat je naar Japan gaat. Japan tijdens de herfst of kersenbloesem lijkt me top. Ben je al eens in de Japanse tuin in den Haag geweest? Misschien leuk voor de voorpret.

Reply
DutchieontheRoad 30 augustus 2019 - 20:26

Ik heb wel van die tuin gehoord en het lijkt me super mooi! Ik denk alleen niet dat ik nog tijd heb om deze van te voren te bezoeken. Wie weet volgend jaar.

Reply
Brigith 30 augustus 2019 - 20:46

Super! Japan lijkt mij ook al heel vet sinds die film : memoirs of a geisha! Die aapjes zien er idd ook super leuk uit. En ik zou wel graag in de lente willen gaan maar vind jou redenatie ook wel interessant. Wens veel plezier alvast en ben benieuwd naar de foto’s 😄 Backpack inruilen voor een trolly was mijn beste beslissing ooit 😉

Reply
Marcella Molenaar 31 augustus 2019 - 17:15

Ik had jouw verhaal over de melanoom niet gelezen, dus daar schrik ik van. Ik kan me voorstellen dat je het er moeilijk mee hebt. Veel sterkte daarmee. Wat goed dat je gewoon je droomreis gaat maken, naar Japan! Ik ben heeeeeel erg benieuwd naar het land en kijk nu al uit naar je reisverhalen én foto’s. Veel plezier met alle voorpret lady!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Next: een roadtrip in Fins LaplandMy Profile

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie 3 september 2019 - 11:51

Lijkt me een leuke bestemming Japan! Ik ben benieuwd hoe de echte Japanse Sushi smaakt!

Reply
Janet 4 september 2019 - 19:25

Wat een heerlijk vooruitzicht heb je zeg. Japan lijkt me een hele mooie en bijzondere bestemming, met een rijke cultuur. Bij mijn vriend staat het hoog op het lijstje, maar ik kies toch vaak voor andere bestemmingen. Wellicht kun je me straks overtuigen haha.

Reply
Linda 6 september 2019 - 20:13

Wauw wat gaaf zeg! Dat heb je zeker verdiend na een rottige periode. Japan lijkt me gaaf. Wij hebben het ook over Japan gehad als volgende bestemming. Maar tijdens onze reisperiode zou de olympische spelen zijn dus wij zien er voorlopig even vanaf. Ben heel erg benieuwd naar je foto’s en verhalen. Veel plezier, geniet ervan!

Reply
Danny 23 september 2019 - 10:36

Dat zal een toffe trip worden voor je, zeker als je het al zo lang op je lijst hebt staan. Zelf nooit geweest en om eerlijk te zijn staat Azië ook niet hoog op mijn lijstje, maar Japan lijkt me bijzonder. Ben benieuwd naar je verhalen en foto’s. Geniet ervan!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.