Vietnam: Wat te doen in Nha Trang

by DutchieontheRoad
0 comment

Nha Trang is een badplaats aan de oostkust van Vietnam en veel backpackers maken hier een tussenstop voordat ze verder reizen naar Hoi An of Mui Ne. De meningen over Nha Trang zijn erg verdeeld maar voor een dagje of twee, kun je je hier prima vermaken. Wat is er allemaal te doen in Nha Trang?

Strand

Na het chaotische Ho Chi Minh is het best fijn om even strand te zien, zelfs voor mij. Nha Trang heeft een redelijk mooi strand maar heel erg bijzonder is het niet. Gewoon…strand. Zelfs ik heb het een vol uur volgehouden om even op het strand te liggen. Geloof me…dat is al heel wat, haha.
Houd er rekening mee dat de laatste jaren de Russen Nha Trang hebben ontdekt, wat best nadelig kan zijn. Toen ik er was (mmm…ik word oud) waren de Russen nog ver te zoeken, maar blijkbaar vieren ze tegenwoordig ook vakantie buiten Turkije en Egypte. Ook zal je hier ‘last’ kunnen hebben van opdringerige verkopers, wat overigens alleen maar zal toenemen als je naar het noorden van Vietnam reist.

Snorkelen

Ok, ik ben geen groot snorkelfan maar dat komt voornamelijk vanwege het feit dat ik dan een boot op moet. Joost mag weten waarom ik me in Nha Trang heb laten overhalen, maar ik ben dus gaan snorkelen. Had ik beter niet kunnen doen. Ik heb welgeteld een half uur gesnorkeld, vervolgens medicatie genomen en ben in slaap gevallen op de boot. Heel charmant en erg gezellig.
Voor de kust van Nha Trang vind je enkele eilanden zoals Ta Hon Tre en Hon Yen en Hon Do. Rond de eilanden kan je perfect duiken en snorkelen. Er worden veel boottripjes aangeboden, inclusief lunch. Duiken behoort ook tot de mogelijkheden. Op zich heb ik best wel wat vissen gezien, zover je dat kunt beoordelen in een half uur snorkelen, haha. Verwacht uiteraard geen snorkelmogelijkheden zoals in Egypte of de Filipijnen maar in Vietnam zal je hier de beste snorkelmogelijkheden hebben.

Nha Trang

Po Nagar Cham Tower

Po Nagar is een hindoeïstische tempel aan de monding van de rivier. De tempel is op een heuvel gebouwd. De naam “Po Nagar” wordt voor heel het bouwwerk gebruikt, maar het is eigenlijk de naam van de grootste toren op het terrein, deze is ongeveer 23 meter hoog. In deze tempel worden meerdere goden vereerd. Po Nagar is geen belangrijk religieus centrum, maar meer een toeristische trekpleister. Het complex is niet heel groot maar desalniettemin zeker een bezoekje waard.

Nha Thrang VietnamLong Son Pagode

Deze pagode vond ik zeker de moeite waard om te bezoeken. De entree en daken zijn gedecoreerd met mozaïek draken. Bovenop de berg is een grote zittende Boeddha van maar liefst 14 meter hoog te bezichtigen. Halverwege je tocht naar boven, kom je ook nog een liggende Boeddha tegen. Vanaf het platform heb je een mooi uitzicht over de stad.

Modderbaden in I-resort

Heb je zin een dagje relaxen, laat je dan lekker verwennen in de thermale baden van Nha Trang. Ik heb me hier een halve dag prima vermaakt. Je kunt hier terecht voor een modderbad of een massage. Er zijn meerdere zwembaden zodat je na het modderbad lekker kunt zwemmen. Ik had nog nooit in een modderbad gezeten en vond het een leuke ervaring dus zeker de moeite waard.

Vinpearl pretpark

Liefhebbers van wildwaterparken en achtbanen zijn hier aan het goede adres. Als je even iets anders wilt dan cultuur, natuur en historie, is dit pretpark een leuke afwisseling. Dit pretpark is gelegen op een eiland waar je met een kabelbaan naar toe gaat. Dit schijnt een erg mooie ervaring te zijn, omdat je uitzicht over de bergen en stad hebt. De entreeprijs van €25 per persoon is wel pittig voor Aziatische begrippen maar ze zullen dit pretpark dan ook voornamelijk hebben gebouwd voor de bekende Russen. Mocht je met kinderen door Vietnam reizen, is dit pretpark natuurlijk een must-see zodat ze een dagje lekker kunnen zwemmen en racen van de waterglijbanen.

Al met al is er dus best wel wat te zien in de omgeving van Nha Trang. Ik heb me er prima vermaakt. Zijn jullie wel eens in Nha Trang geweest?

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.