Vietnam: 5x wat te doen Hué?

by DutchieontheRoad
0 comment

Hué ligt aan de oever van de Parfumrivier. Deze rivier heeft zijn naam te danken aan de bloemen van orchideeën die stroomopwaarts van Hué in de rivier vallen nadat ze zijn uitgebloeid in de herfst. Deze bloemen veroorzaken een parfumachtige geur in de rivier. Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie.

Tijdens de Vietnamoorlog is het centrum van Hué compleet verwoest door Amerikaanse bombardementen en 10.000 mensen kwamen om het leven. Rondom de stad zijn dan ook veel massagraven te vinden. Ondanks de vele bombardementen, zijn er vele interessante overblijfselen in Hué te bezichtigen. Nog steeds is men bezig met de restauratie van deze voormalig keizerlijke hoofdstad. Sinds 1993 staat Hué op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wat is er dan allemaal te zien in Hué?

#1 Bezoek de Citadel

De Citadel is gelegen in het noorden van de stad, aan de oever van de rivier. De citadel wordt omringd door tien kilometer muur met tien poorten. Binnen de Citadel zijn tempels, pagodes, paleizen en oorlogsmonumenten te bezichtigen. Binnen de Citadel is de Verboden Stad te vinden.

#2 De Verboden Stad: een must-see in Hué

De Verboden stad is een enorm complex dat bestaat uit meerdere hallen, tempels, paviljoens en mooie poorten en bruggen. Dit ommuurde complex was ooit het privéterrein van de keizerlijke familie. De poort van de Verboden Stad, met speciale ingangen voor de olifanten, is erg indrukwekkend. Achter de poort is een groot plein dat sierlijk is aangekleed. Er zijn een aantal keizerlijke gebouwen die vroeger werden gebruikt door de keizer. Unesco is al ruim twintig jaar bezig het gebied op te knappen.

Wat te doen in Hué

#3 Graftombes van de keizers

Rondom Hue heeft de Nguyen familie graftombes gebouwd. Elke keizer heeft zijn eigen tombe op een berg. Alle tombes zijn gedurende het leven van de keizers gebouwd en daarom zijn alle tombes uniek. De tombes zijn het best te bezoeken in combinatie met een rondvaart over de rivier, je bezoekt dan ook tegelijk de Thien Mu Temel. De graftombes van Khai Dinh, Tu Doc, Minh Mang en Thieu Tri zijn de mooiste om te bezoeken. Je kunt de graftombes ook op eigen gelegenheid bezoeken per fiets.

#4 De Thien Mu Tempel aan de parfumrivier

Dit is de oudste en bekendste tempel van Hué en is te vinden aan de Parfumrivier. Het meest opvallende onderdeel van de pagode is de achthoekige, zeven verdiepingen tellende bakstenen stoepa. De pagode is al decennia controversieel. De Thien Mu Tempel is nog steeds een brandpunt van boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking. De pagode is hierdoor een doorn in het oog van de regering. Toch is het een hele mooie en vredige plek.

Wat te doen in Hué

#5 Ga varen over de Parfum rivier

Zin in een relaxt boottochtje? Maak dan een cruise over de Parfumrivier. Dit is een leuke manier om het centrum van Hué vanuit een boot te ervaren. Je vaart langs de Verboden Stad en de Thien Mu Tempel.

Wat te doen in Hué

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Hué niet bijster interessant vond maar ik was dan ook enigszins tempelmoe. Dat heb je wel eens in Azië. Misschien dat ik iets over het hoofd gezien heb en dat jullie het wel helemaal geweldig vonden. Ook kwam ik natuurlijk net uit Hoi An en dat vond ik echt een superleuke stad. Benieuwd naar Hoi An? Lees dan vooral mijn blogartikel over wat je allemaal kunt doen in Hoi An.

Zijn jullie wel eens in Hué geweest en vonden jullie van deze stad?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.