Verenigde Staten: het prachtige Joshua Tree National Park

by DutchieontheRoad
3 comments

Joshua Tree National Park is een nationaal park in het zuiden van de staat Californië en staat bekend om de prachtige natuur en uitstekende mogelijkheden om te wandelen.  Ten noordoosten van Palm Springs, verandert de woestijn in een rotsentuin met stekelige bomen. Ben je een liefhebber van indrukwekkende rotsformaties, dan ben je hier aan het juiste adres. Ik vond Joshua Tree National Park écht de moeite waard en was erg onder de indruk van dit bijna buitenaardse landschap. Plan je een rondreis door West Amerika? Denk dan eens aan dit mooie nationale park.

Joshua Tree National Park

Steeds meer toeristen weten Joshua Tree National Park te vinden. Jaarlijks bezoeken er ongeveer 1,4 miljoen dit prachtige nationale park. Joshua Tree heeft zijn naam te danken aan de Joshua Trees, een soort cactus. Deze boom kreeg zijn naam van de eerste mormonen in het gebied want zij vonden de takken van deze bomen lijken op de armen van de Bijbelse figuur Joshua. De grootste exemplaren zijn ongeveer twaalf meter hoog en zijn naar schatting ongeveer negenhonderd jaar oud. Joshua Tree National Park staat bekend om de goede wandelmogelijkheden.

Joshua Tree National ParkWandelroutes in Joshua Tree National Park

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen want er zijn maar liefst twaalf verschillende korte wandelingen en daarnaast nog vele langere wandelpaden. Informatie over alle wandelingen zijn te verkrijgen bij de bezoekerscentra in het park. Drie populaire wandelingen zijn:

Hidden Valley Nature Trail (1,6 kilometer)

Een korte wandeling waarbij je de unieke natuur en rotsen van dit prachtige nationale park te zien krijgt. Je kunt hier ook op de rotsen klimmen. Dit gebied is compleet omsloten en verborgen door grote rotsblokken. Deze plek was vermaard als schuilplaats van veedieven. Er is een netwerk van paden, waarlangs veel cactussen, Joshua Trees en planten groeien waar ook veel dieren leven. Dit is een van de meest populaire plaatsen van het park.

Barker Dam Loop (2,0 kilometer)

Via dit wandelpad kom je uit bij een vreemd waterreservoir maar de kans dat dit droog staat in het droge seizoen, is zeer aanwezig. Tijdens deze wandeling kom je uiteraard weer een aantal unieke rotsen en Joshua Trees tegen.

Wall Street Mill (2 tot 3 kilometer)

Wall Street Mill is de plek waar goud en zilver werd bewerkt. Hier zijn goed bewaard gebleven overblijfselen uit het begin van de 20e eeuw te vinden. Deze wandeling kun je eventueel verlengen met de Wonderland Wash Trails waar meer woestijnbegroeiing en rotsformaties te vinden zijn.

Zelf heb ik de Hidden Valley Nature Trail gelopen welke ik zeer de moeite waard vond. Het is een hele korte trail dus goed te doen maar je krijgt zo in een korte tijd wel een goede indruk van dit nationale park. Helaas hadden wij maar heel kort de tijd voor Joshua Tree omdat we weer verder moesten naar de Grand Canyon. Je kunt hier makkelijk meer dan één dag doorbrengen en er zijn maar liefst negen campings binnen de grenzen van Joshua Tree waar je kunt verblijven. Andere activiteiten die je kunt ondernemen zijn rotsklimmen, mountainbiken, vogelspotten en rondleidingen met rangers.

Joshua Tree National Park

Wanneer Joshua Tree National Park bezoeken?

Dit park krijgt de meeste bezoekers in de lente en de herfst vanwege het woestijnklimaat. In de zomermaanden kan het overdag al snel 40° C of warmer worden. ’s Nachts koelt het amper af en blijft het vaak boven de 20° C. In de winter is het een stuk kouder en ’s nachts rond het vriespunt. Ik was er in september en ik herinner me nog goed dat het ontzettend warm was. Houd er in ieder geval rekening mee dat je meer dan voldoende water en zonnebrandcrème meeneemt.

Waar overnachten?

Ben je een liefhebber van wandelen en/of woestijnlandschappen? Trek dan gerust meer dan één dag uit voor dit prachtige nationale park. Er zijn meer dan genoeg overnachtingsmogelijkheden. Er zijn negen campings in Joshua Tree. Cottonwood, Hidden Valley, Jumbo Rocks, Black Rock, Indian Cove en Sheep Pass zijn zelfs het gehele jaar geopend en Bell, Ryan en White Tank sluiten van juni t/m september.

Wil je een beetje luxe, dan zijn de campings Black Rock en Cottonwood aan te bevelen want hier zijn toiletten en stromend water. Black Rock en Indian Cove kun je van te voren reserveren, maar de overige campings zijn ‘first come, first serve’. Houd hier dus rekening mee.

Geen liefhebber van kamperen? Er zijn ook meer dan voldoende hotels/motels in Palm Springs, Yucca Valley, Twentynine Palms, Indo en Joshua Tree.

Joshua Tree National Park

Ik vond Joshua Tree absoluut de moeite waard en zou het zeker nogmaals willen als ik ooit weer ga rondreizen door West Amerika.  Zijn jullie wel eens in Joshua Tree National Park geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

3 comments

Ann| reisblog wANNderful 22 juli 2019 - 22:38

Wat een prachtige plek! En bomen van 900 jaar oud. Dat is bijna onvoorstelbaar. En ik kan heel goed begrijpen dat je er best in voor- of najaar naartoe gaat. 40°C is ook voor mij wat warm om een rotswoestijn te doorkruisen. Hoe mooi ook 😉

Reply
Janet 29 juli 2019 - 16:19

Ik vond Joshua Tree ook één van de tofste parken die we bezocht hebben in West-Amerika! De bomen zijn zo gaaf.. ik vond de cactussen ook tof!

Reply
DutchieontheRoad 3 augustus 2019 - 19:21

Joshua Tree verraste mij enorm…echt een super mooi park.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.