Uitjes in eigen land: hoe overleef ik de meivakantie

by DutchieontheRoad
10 comments

Jazeker, de meivakantie is begonnen. Deze meivakantie zit boordevol feestdagen. Wat vervelend 😉 Behalve Koningsdag, vallen Hemelvaart en Bevrijdingsdag dit jaar ook nog in de meivakantie en ook nog op één dag. Ik kan me niet herinneren dat ooit te hebben meegemaakt. Deze periode zal uiteraard veelvuldig worden gebruikt voor leuke uitjes of zelfs een korte vakantie. Er is meer dan genoeg te doen! Vandaag deel ik acht leuke uitjes met jullie.

Wildland Adventure Zoo

Wie heeft het niet meegekregen op televisie, kranten en Social Media, de heropening van voormalig dierenpark Emmen. Tijdens een expeditie tussen de dieren kun je ze van heel dichtbij bekijken. Via touwbruggen, wandelpaden en een tocht op de rivier verken je de jungle en de dieren die in het oerwoud leven. Op de savanne ga je op safari en in het poolgebied bekijk je vanuit het Poolstation de ijsberen. Een unieke wereldreis door drie extreme gebieden op aarde. Wie wil dat nou niet?!
Ik ben erg nieuwsgierig en mijn petekinderen ook dus ik acht de kans zeer aanwezig dat wij in de meivakantie deze unieke wereldreis gaan ervaren. Mocht dat het geval zijn, zal ik daar uiteraard een artikeltje over schrijven…misschien zelfs met filmpje.

Tip: leden van de ANWB kunnen een kortingskaartje bestellen. Altijd mooi meegenomen 😉

Uitjes in eigen land: bezoek de kleurrijke Keukenhof

Zin in een dagje nostalgie? Ga dan naar de Keukenhof. Ieder jaar bezoeken circa een miljoen bezoekers het mooiste lentepark van de wereld. Er staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei en er zijn 800 verschillende soorten tulpen te bewonderen. Een unieke en onvergetelijke belevenis. Begeef je tussen de vele (Aziatische) toeristen en geniet alle kleuren. De Keukenhof is te bezoeken van 24 maart tot 16 mei.

Ik ben er nog nooit geweest maar ben eerlijk gezegd best nieuwsgierig. Dit jaar breng ik geen bezoekje aan de Keukenhof, maar ga ik wel op zoek naar tulpenvelden in de regio. Daar zijn vast en zeker geen miljoen bezoekers 😉

Kamelenmelkerij Smits 

Je hoeft niet naar het Midden-Oosten te reizen om kamelen te ontmoeten. Neem een kijkje in de stal vol kamelen of in de wei. Neem deel aan een rondleiding en leer meer over kamelen en kamelenmelk. Kamelenmelkerij Smits is de enige Kamelenmelkerij in Europa dus dit is een uniek uitje.

Behalve een rondleiding en een presentatie over de kamelenmelkerij zijn er verschillende leuke activiteiten zoals: een kameel trainen, een kameel aaien, kalfjes de fles geven (ahhhh), kamelenmelk proeven en een kamelensafari. Leuk voor jong en oud.

AvaTarZ Nature Park

Zijn jullie ook zo dol op de jungle? Ik wel en daarom lijkt dit klimbos mij geweldig. Veel mensen denken dat dergelijke activiteiten alleen voor kinderen zijn maar niets is minder waar. In dit ecologische klimbos bij Oldenzaal beleef je een geweldig avontuur. Hier kun je als een echte Tarzan of Jane door de bomen slingeren.

Er zijn 5 klimparcoursen met ruim 80 uitdagingen! Ook is er een zipline van bijna 200 meter…hoe gaaf is dat. Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar is er een spannend Kidz Parcours gebouwd met 30 hindernissen. Al met al is er voor jong en oud meer dan voldoende vertier. Naast de diverse klimactiviteiten zijn er diverse spel- en natuuractiviteiten.

Wadlopen

Ook lekker typisch Hollands: wadlopen. Geniet van de mooie vergezichten, stiltes, zeehonden in het wild en een overweldigende natuur. Wadlopen lijkt mij echt een geweldige activiteit. Bij wadlopen dacht ik altijd aan mensen die kilometers ploeteren door het zware slik. Vroeger was dat ook zo maar de laatste jaren zijn er steeds meer wadlooptochten ontwikkeld die redelijk gemakkelijk te lopen zijn. Er zijn tegenwoordig wadbelevingen voor jong en oud zodat iedereen kan genieten van het Waddengebied.

Veluwe

Ik hoef jullie niet te vertellen dat de Hoge Veluwe een geweldig natuurgebied is want dat weten we allemaal…toch? De Veluwe vind ik persoonlijk één van de leukste uitjes in eigen land. Het voorjaar is begonnen en al wandelend of fietsend zie je hoe dit prachtige natuurgebied tot leven komt. De Veluwe heeft in ieder jaargetijde wel iets te bieden en dankzij de gratis witte fietsen, kun je dit nationale park makkelijk op de fiets verkennen.

Tijdens de meivakantie worden er diverse activiteiten aangeboden zoals roofvogelshows, wild safari’s, kindertheaters, huifkarrentochten, wandelingen, vogelexcursies, sporen zoeken, dauwtrappen, fietsexcursies, fotografieworkshops, kinderexpedities en nog veel meer.

Klik hier voor de agenda van de Hoge Veluwe.

Dagje museum

Het is bijna een feit dat het in de meivakantie vaak regent. Geen nood want wij Nederlanders laten een vrije dag toch niet verpesten door een beetje regen. Dat zijn wij immers wel gewend. Voor een reis langs verschillende culturen heb je geen paspoort nodig. Nederland heeft meer dan voldoende musea voor een leuk werelds dagje uit. Wat denken jullie van het Wereldmuseum in Rotterdam, het Tropenmuseum in Amsterdam of het Afrikamuseum in Berg en dal. Deze drie musea zijn interessant voor jong en oud.

Uitjes meivakantie

Meer lezen over uitjes in eigen land? Neem vooral even een kijkje op mijn overzichtspagina.

Hebben jullie al zin in een dagje uit? Dagjes uit zijn over het algemeen niet goedkoop maar wij Nederlanders weten altijd wel ergens korting te scoren. Daarom wil ik jullie nog even op de volgende tips wijzen:
• Bij de Jumbo kun je momenteel korting sparen voor dagjes uit (doe ik ook).
• Dagje weg met de trein? Check altijd of er kortingskaartjes zijn op deze website. Zo niet…check dan even de spoordeelwinkel want ook zij hebben zeer leuke aanbiedingen waar ik geregeld gebruik van maak.
• Lid van de ANWB? Ik niet maar mijn ouders wel dus daar wil ik wel eens gebruik van maken. ANWB heeft veel leuke kortingsacties voor dagjes uit en nog veel meer.

Gaan jullie nog leuke uitjes in eigen land ondernemen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

10 comments

ivonne 1 mei 2016 - 21:07

Handige tips als je deze weken op pad wilt. Vanochtend stond er een reuze file op weg naar de Keukenhof en Frank en ik vroegen ons thuis af of toeristen juist in deze periode naar Nederland komen omdat er zo veel moois te zien en te doen is. Ik ga deze vakantie nog even veel op pad met en naar de familie en vrienden voordat we zondag voor 3 maanden naar de USA vertrekken! Verder veel pakken en last minute klusjes.
ivonne onlangs geplaatst…Mijn 10 favoriete Amerikaanse ketensMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 2 mei 2016 - 13:34

Ik denk wel dat veel toeristen inderdaad in deze periode naar Nederland komen vanwege de Keukenhof. Jullie gaan 3 maanden naar de USA! Wow, wat gaaf! Heel veel plezier en geniet ervan, maar dat zal zeker lukken 🙂

Reply
Yvonne 3 mei 2016 - 21:41

Leuke tips! Ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest, maar heb me voorgenomen als we weer in NL zijn een poging te wagen in ieder geval wat bloembollen te gaan zien nog. Vond ik vorig jaar ook super!
Yvonne onlangs geplaatst…Bijzonder Bagan in foto’sMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 4 mei 2016 - 18:47

De Keukenhof staat ook nog op mijn wishlist. Erg fout maar dat moet je toch een keer gezien hebben. Dit jaar niet meer…misschien volgend jaar 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 6 mei 2016 - 09:53

Ik ben eigenlijk altijd op vakantie in de meivakantie 😉

Ik zou echter graag weer een keer naar de bollenvelden en de keukenhof willen. Misschien volgend jaar.

Reply
DutchieontheRoad 6 mei 2016 - 20:42

Ik geef je groot gelijk Jenny! Als ik in het onderwijs zou werken, zou ik ook zeker op vakantie gaan 🙂

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 6 mei 2016 - 11:33

Volgens mij is TREK weer volgende week in Utrecht. Misschien even langs wippen, vind het altijd zo ontiegelijk druk. Ik heb geen Meivakantie, dus ben lekker aan de studie en op alle feestdagen moet ik werken voor m’n centen.
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…Ziek op reis: ReizigersdiarreeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 mei 2016 - 20:44

In het zuiden moeten we nog even wachten op TREK maar ik ga dan ook zeker een kijkje nemen 🙂 . Studeren en werken moet ook gebeuren…deed ik ook heeeeeel lang geleden, haha 😉

Reply
Carolien | Dream the World 6 mei 2016 - 16:06

De meivakantie gebruiken we geregeld voor een korte vakantie. Dit jaar ook een lang weekend weg geweest incl. dierentuin. Ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest maar staat nog wel op mijn lijst voor mijn Hollands glorie serie
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Flashback Travel #April 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 mei 2016 - 20:45

Altijd fijn een korte vakantie :). Dierentuin is ook altijd leuk en de Keukenhof staat ook nog steeds op mijn lijst. Volgend jaar weer een nieuwe kans.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.