Uit in eigen land: Wishlist Nederland

by DutchieontheRoad
15 comments

Ik reis het liefst naar verre oorden, maar ons kleine kikkerlandje heeft ook heel veel moois te bieden. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik toegeven dat ik bar weinig gezien heb in Nederland. Ieder jaar neem ik mezelf voor om meer in eigen land te bezichtigen, maar door mijn bizar drukke planning komt het er iedere keer niet van. Super stom. Ik weet het, maar ik trap er iedere keer weer in. Ik doe echt mijn best, maar ik ben gewoon een heel bezig bijtje. Heel slecht excuus want ik moet gewoon meer tijd voor mezelf maken. Wat staat er dan allemaal op mijn wishlist Nederland?

#1 De Keukenhof

Ieder jaar bezoeken miljoenen buitenlanders de kleurrijke Keukenhof en ik ben er nog nooit geweest. Shame on me. De Keukenhof is natuurlijk onwijs toeristisch, maar ik vind persoonlijk dat je er toch ooit geweest moet zijn. Onze geliefde tulp is natuurlijk prachtig. Helaas heb ik ze nooit in huis staan omdat mijn katten de bossen bloemen altijd door de huiskamer slepen. Niet heel praktisch. Een bezoekje aan de Keukenhof staat al jaren hoog op mijn wishlist.

Wishlist Nederland

#2 De Waddeneilanden

Ik weet dat de Waddeneilanden hartstikke mooi zijn en ook nog eens veel zonuren hebben. Dubbel pluspunt en toch ben ik er nog nooit geweest. Zodra ik iemand voorstel om de Waddeneilanden te bezoeken, krijg ik altijd meteen commentaar dat het zo ver weg is. Uhhh…ik maak gemiddeld vluchten van twaalf uur. Dat is pas ver weg. Het lijkt me heerlijk om een paar dagen lekker weg te waaien (figuurlijk natuurlijk), te fietsen en zeehondjes te kijken. Zeehonden in Nederland is net als leeuwen in Afrika 😉 .

wishlist Nederland

#3 De Kinderdijk

Ik vind plaatjes van de Kinderdijk altijd zo ontzettend mooi! De Kinderdijk prijkt volgens mij op iedere ansichtkaart van Nederland. Het lijkt me heerlijk om er te wandelen en de mooie zonsondergang te fotograferen. Als afsluiting eten we natuurlijk pannenkoeken. Lekker Hollands.

wishlist Nederland

#4 De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn wonderschoon en een lust voor het oog. Ik zou hier zo ontzettend graag willen fotograferen, maar ook dit gebied ligt niet om de hoek. Het vastleggen van Konikpaarden staat hoog op mijn wensenlijstje, ondanks het feit dat ik helemaal geen paardenmeisje ben.

wishlist Nederland

#5 De Amsterdamse Waterleidingduinen

Hier ben ik dus wel geweest, maar ik had gewoonweg pech. Twee jaar geleden had ik een fotografieworkshop in de Amsterdamse Waterleidingduinen en zag welgeteld één vos op honderd meter afstand. Daar heb ik geen twee uur voor in de auto gezeten! Ik zou dus heel graag nog een keer gaan om opnieuw vossen te fotograferen…van dichtbij graag.

wishlist Nederland

#6 Giethoorn

Dit pittoreske dorpje is veel bezocht en toch ben ik er nog nooit geweest. Het lijkt me zo heerlijk om daar lekker te varen.

wishlist Nederland

#7 Madurodam

Wie is er niet geweest als kind zijnde? Ik dus. Als ik naar Scheveningen ga, rijd ik er iedere keer langs met de tram. Ik vraag me dan ook iedere keer af waarom ik er nog nooit geweest ben. Hartstikke toeristisch maar ik wil er toch graag een keer naar toe.

Wishlist Nederland

#8 Volendam

Dit toeristische plaatsje staat natuurlijk bekend om zijn historische klederdracht en vissersboten. Deze parel van de Zuiderzee werd vroeger veelvuldig door beroemde schilders vereeuwigd. Daar moet ik toch echt een keer naar toe.

 

wishlist Nederland

Hebben jullie bovenstaande bestemmingen/attracties bezocht of nog eventuele aanbevelingen waar ik echt naar toe moet 🙂 .

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

*Bovenstaande foto’s komen van Wikimedia en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

15 comments

Annemarie 3 mei 2017 - 14:12

Kinderdijk en de Oostvaardersplassen wil ik ook graag een keer bezoeken. Van de Waddeneilanden heb ik alleen Terschelling en Ameland gezien. Texel en Vlieland staan al lang op mijn lijstje, maar het komt er steeds niet van. Volendam, Madurodam en de Keukenof heb ik ooit, lang geleden, wel eens bezocht.
Annemarie onlangs geplaatst…10x zien & doen in KopenhagenMy Profile

Reply
Eva 3 mei 2017 - 14:26

Jaaaaa, ik hou van Holland! Ons eigen kikkerlandje is zeker mooi. De eerste keer dat ik dat echt goed besefte was tijdens het lopen van het Pieterpad traject. Te voet kwam ik zo veel mooie bijzondere plekken tegen. En de Waddeneilanden, ik ontdekte ze recentelijk maar was meteen verknocht.
Eva onlangs geplaatst…België | Spelen tussen de striphelden @ Comics station AntwerpenMy Profile

Reply
Martin 3 mei 2017 - 14:31

Wat een leuk overzicht! Ik heb 10 jaar in Dordrecht gewoond en pas na twee jaar ontdekten we de Biesbosch….ook een fantastisch gebied in Nederland!!
Martin onlangs geplaatst…Taihuai, een kijkje in de Chinese keukenMy Profile

Reply
Jessica 4 mei 2017 - 01:12

Ik dacht dat ik weinig in Nederland had gezien, maar voor m’n werk als journalist toch nog op verrassend veel plekken geweest om te filmen haha ;p De Veluwe is trouwens ook erg mooi, vooral in het najaar!

Reply
Diana 4 mei 2017 - 22:25

Kinderdijk, Madurodam en Volendam kan ik al afstrepen – maar de rest nog niet. Heb me voorgenomen net zoals jij om dit jaar wat meer van Nederland te zien. Volgende week eerst de tulpenvelden ?
Diana onlangs geplaatst…We are all human | JordaniëMy Profile

Reply
Rowan 5 mei 2017 - 11:24

Heerlijk lijstje! Ik woon in de buurt van de Oostvaardersplassen en ik kan het heel erg aanraden, het is er echt prachtig! Ik wil ook graag een keer naar Kinderdijk en ik wil nog een keer wandelen in de Loonse en Drunense Duinen, lijkt mij mooi daar!
Rowan onlangs geplaatst…April | This made me smileMy Profile

Reply
anto 5 mei 2017 - 12:32

Herkenbaar, ik ken er ook een aantal niet. Ben op Texel en Schiermonnikoog geweest maar zou graag eens naar Ameland gaan. En inderdaad de Keukenhof en Giethoorn bezoeken. Volendam lijkt me minder, maar zou dan wel weer naar de kaasmarkt in Alkmaar willen. Genoeg te zie in ons kleine kikkerlandje dus 😉

Reply
Gabriëlle ~ GlobeGirl 6 mei 2017 - 09:11

Veel plekjes heb ik al bezocht maar vaak zijn juist de kleinere plekjes leuker. Zo vond ik Edam veel leuker en mooier dan Volendam. Maar Kinderdijk is inderdaad prachtig en vaak beeld op ansichtkaarten (9 van de 10 keer gephotoshopt met tulpen ervoor).
Gabriëlle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Paalkampeerplaatsen: Op een uitdagend avontuur in eigen landMy Profile

Reply
Aniek Rooderkerken 6 mei 2017 - 17:53

Ik ontdek dit jaar ook veel in Nederland. Omdat ik veel moet trainen (wielrennen) kan ik niet zo snel meer op vakantie, maar het voordeel is dat je heel veel dichtbij huis ontdekt. 🙂
Aniek Rooderkerken onlangs geplaatst…Zonsopkomst boven Masada, Ein Gedi en drijven in de Dode ZeeMy Profile

Reply
Judith 6 mei 2017 - 20:13

Op de Keukenhof na heb ik alles wel zo’n beetje gezien. Nederland heeft zoveel mooie plekken. Een tip voor als je ooit naar Volendam gaat: huur een fiets en maak een tocht door Volendam, Edam en Marken. In Volendam ben he namelijk zo uitgekeken b
Judith onlangs geplaatst…Een fotowandeling door BathMy Profile

Reply
Stefania 9 mei 2017 - 09:46

Je nummer 1 & 2 staan bij mij ook schandelijk hoog op het verlanglijstje. Al 50 jaar Nederlander en nog nooit in de Keukenhof geweest. Wel ben ik op de Waddeneilanden geweest, maar nog nooit wadgelopen. Twee jaar geleden een poging daartoe gedaan, maar dat werd afgeblazen wegens slecht weer.

Reply
Jenny 11 mei 2017 - 16:05

Een aantal van deze plekjes staan ook hoog op mijn lijst! Ik hoef komende maanden iets minder te werken, dus wellicht kan ik meer rondtrekken door Nederland.

Ik heb vanmorgen foto’s uitgezocht voor wen fotoblog over de AWD. Super plek om te bezoeken!

Reply
Carolien 12 mei 2017 - 08:26

Herkenbaar! Daarom ben ik op mijn blog de serie Hollands Glorie begonnen. http://www.dreamtheworld.nl/category/inspiratie/hollands-glorie/ Helaas moet ik zeggen dat het nog niet zo snel gaat, op de een of andere manier komt het er inderdaad niet zo vaak van. Kinderlijk wel eindelijk eens bezocht. Keukenhof moet ik ook eens heen. Wat dacht je van de Zaanse Schans? Ook nog nooit geweest. En de kaasmarkt in Alkmaar, of Gouda en de Deltawerken in Zld? Nog genoeg te ontdekken.
Carolien onlangs geplaatst…Wandelen in Zeeland: de bolwerken van MiddelburgMy Profile

Reply
Marcella 13 mei 2017 - 21:12

Leuke wishlist! Ik wil zelf ook naar de Oostvaardersplassen, maar ook naar Giethoorn en de Hoge Veluwe. En terug naar Schiermonnikoog. Veels te lang al niet meer geweest!

Reply
Janet | thatonetime 20 december 2018 - 22:18

Ik woon zo’n 15 minuten van Giethoorn dus daar ben ik vaak geweest! Tegenwoordig kun je het beter vermijden in de zomer! De Kinderdijk lijkt me prachtig! Ik ben er nog nooit geweest.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.