Travel Tag: 28 vragen over reizen

by DutchieontheRoad
12 comments

Onlangs kwam ik een leuke tag tegen op krispiratie en ik ben dol op leuke reistags. Ik kon het daarom ook niet laten om deze Travel Tag in te vullen. Past perfect tussen mijn grote collectie 😉

Welke landen heb je bezocht?

Pffff…dat zijn er nogal wat. Onderstaande landen heb ik bezocht (in alfabetische volgorde)

Amerika – Australië – Belize – Botswana – België – China – Duitsland – Engeland – Frankrijk – Griekenland – IJsland – Indonesië –  Italië – Jordanië – Kaaiman eilanden – Kroatië – Lesotho – Marokko – Mexico – Namibië – Nederland – Nepal – Oostenrijk – Spanje – Swaziland – Thailand – Turkije – Verenigde Arabische Emiraten – Vaticaanstad – Vietnam – Zambia – Zimbabwe – Zuid-Afrika

Dit jaar ga ik in mei naar Polen en de bestemming van oktober is nog onbekend.

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Dat vind ik een hele moeilijke vraag. Ik ben dol op Italië, maar ik was vorig jaar ook erg onder de indruk van Schotland (ja…ik weet dat het officieel bij het Verenigd Koninkrijk hoort). Wat een prachtige natuur daar!

Travel TagWat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Een veelgestelde en de meest vreselijke vraag ooit. Dit is namelijk een onmogelijke vraag!!! Ik heb al zo ontzettend veel mooie dingen gezien en daar ben ik ook zo dankbaar voor. De plekken die het eerst in me opkomen zijn de Sossusvlei in Namibië, Victoria Falls in Zimbabwe, Kruger National Park, de verbluffend mooie natuur op IJsland, de Okavango Delta in Botswana en ga zo nog maar even door. Het is wel duidelijk dat Afrika in ieder geval mijn favoriete continent is 🙂

Wat is je favoriete citytripbestemming?

Dat is en blijft Rome. Ik maakte voor het eerst kennis met Rome op mijn 26ste en was meteen verkocht. Eén groot openlucht museum! Een paar jaar later ging ik terug met mijn moeder en ook zij werd verliefd op deze wereldstad. Ik wil heel graag nog een derde keer naar Rome want deze prachtige stad verveelt nooit.

Noem je mooiste reismoment

Ook zo’n lastige vraag. Er zijn twee hele bijzondere momenten die mij bijgebleven zijn. In Australië ging ik voor het eerst whalewatchen en daar zag ik een moeder met haar kalf uit het water springen. Wat een briljant moment! In Namibië zagen we een kudde olifanten richting de waterpoel sprinten, terwijl de zon onderging. Ik was echt als een kind zo blij en stond te springen/dansen van enthousiasme 🙂

Travel tagWat is je minst leuke reiservaring?

In Jordanië liep ik een voedselvergiftiging op in Wadi Rum. Dat is zo ongeveer één van de minst praktische plekken om een voedselvergiftiging op te lopen…tijdens een wandeling nota bene, terwijl ik helemaal niets bij me had. We gingen een korte wandeling maken en ik had mijn rugzak in de jeep laten liggen. Met alleen mijn camera ging ik op pad. Heel onhandig en een wijze les voor Kelly. Met samengeknepen billen rende ik door de woestijn. Dat vergeet ik écht nooooooit meer.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Mijn favoriete keuken is toch wel de Vietnamese keuken, gevolgd door de Thaise keuken. Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en met name het eten vond ik hélemaal geweldig, haha. De Vietnamese keuken is heel geraffineerd en niet te pittig. De Thaise keuken is ook favoriet, maar af en toe te pittig 😉

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben absoluut een planner. Ik zou willen dat ik het los kon laten, maar dat is niet mijn sterkste punt. Heeft ook wel enigszins te maken met het feit dat ik maximaal drie weken vakantie op kan nemen en dan wil ik het ook gewoon geregeld hebben. Persoonlijk vind ik het niet prettig om alles op het laatste moment of ter plaatse vast te leggen. Ik heb vakantie!!

Travel tagZou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Ondanks dat ik prima kan skiën, ga ik toch voor een zonvakantie. Als kind zijnde gingen wij ieder jaar naar Oostenrijk, maar tegenwoordig sta ik niet meer op de latten. Beide vakanties zijn niet mogelijk en daarom kies ik toch liever voor de zon (en dan lekker in de schaduw liggen)

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Er zijn best bestemmingen waar ik nog een tweede keer naar toe zou willen, maar over het algemeen kies ik toch liever voor een nieuwe bestemming. Mijn wishlist is nog zo lang en een bestemming een tweede keer bezoeken, kan altijd nog.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik ben meer een flashpacker. Een strandvakantie is niet aan mij besteed en ik ben ook absoluut geen luxepaard. Een backpacker ben ik ook niet meer…die tijd heb ik wel gehad. Het liefst verblijf ik op een eigen kamer, maar dit mag best een hostel zijn. Gezellig zelfs 🙂 Reizen doe ik over het algemeen wel met een backpack, maar ik leg wel altijd alles vast van te voren. Ik ben gewoon een combinatie, haha.

ReistagWat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn ideale vakantie is een combinatie van inspanning en ontspanning. Het laatste ben ik niet zo goed in, maar heb ik wel nodig merk ik steeds vaker. Ik kan een mooie, levendige stad erg waarderen maar ben ook dol op natuur en leuke activiteiten. Cultuur vind ik overigens ook erg belangrijk. Dus…ik wil natuur, cultuur, wildlife, een leuke stad, lekker eten en ontspannen aan het einde van mijn vakantie. Maar verder ben ik helemaal niet veeleisend hoor 😉

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Ondanks dat een strandvakantie niet aan mij besteed is, ontspan ik wel het beste op het strand. Vroeger viel ik altijd in slaap zodra ik op het strand lag, haha. Heel saai. Een paar dagen strand is dus prima om te ontspannen, maar twee weken moet ik niet aan denken.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ondanks dat het niet goed voor het milieu is, vlieg ik eigenlijk altijd naar de plek van bestemming. Vroeger gingen we ook nog wel eens met de auto of de touringcar naar Spanje. Jeetje…wat een eind was dat. Ik zou wel graag meer gebruik willen maken van de trein. Ik ben dol op treinreizen en het is natuurlijk beter voor het milieu.

ReistagWat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Paspoort, pinpas/creditcard, telefoon EN mijn camera (dat zijn er vier maar de fotocamera moet echt mee)

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Ondanks dat ik geen beautyqueen ben, ga ik nooit zonder make-up de deur uit. Ook op vakantie zal ik altijd een beetje make-up dragen. Zonder wenkbrauwpotlood heb ik amper wenkbrauwen en zonder mascara zie ik er erg vermoeid uit. Verder vind lush shampoo ideaal en neem ik altijd handcrème mee want ik heb erg snel last van droge handen.

Wat is je ‘no-fail outfit’ voor onderweg?

Uhhhh…je kunt mij echt uittekenen in een spijkerbroek en sneakers. Lekker Hollands, haha. Sneakers gaan altijd mee op reis, een sjaal is heilig (ook als accessoire) en ik kan ook niet zonder een lekker warm vest. Ik ben namelijk een ontzettende koukleum. Meestal probeer ik een aantal basissetjes te maken die ik makkelijk kan combineren. Ik neem voor een week kleding mee en that’s it. Soms sta ik versteld hoe mensen gekleed zijn op reis en dan voel ik me heel erg underdressed. Zoals ik hierboven al aangaf…ik ben geen beautyqueen. Kelly is van de basics.

ReistagKen je je paspoortnummer uit je hoofd?

Geen flauw idee.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn familie

Met wie ga je meestal op reis?

Ik reis meestal alleen en soms met een vriendin, mijn moeder of schoonzus.

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Berlijn vond ik een hele toffe stad! Jarenlang wilde ik niet naar Berlijn want het trok mij gewoonweg niet. Geen flauw idee waarom eigenlijk. Twee jaar geleden ging ik overstag en viel als een blok voor deze stad. Er is zo ontzettend veel te doen in Berlijn en je kunt er geweldig eten!!

ReistagWat is je favoriete reisquote?

Be an explorer. The universe is filled with wonder and magical things.

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

In mei ga ik met een vriendin naar Polen (Krakau) en verder heb ik nog niets vastgelegd. Waarschijnlijk gaan we dit jaar met familie naar Disneyland Parijs en in oktober wil ik ook nog weg. Waar naar toe? Dat is nog steeds niet duidelijk.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Japan, Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Peru, India, Madagascar en interrailen door Europa.

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Ooo…dat zijn er zo veeel. Ik wil heel graag nog eens terug naar Australië, Amerika en IJsland. Ook Zuid-Afrika wil ik nog een derde keer terug 🙂

ReistagWaar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen waar gewapende conflicten zijn. Natuurlijk kan er overal wat gebeuren, maar ik ga niet naar landen die onveilig zijn.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Ik zou graag naar Disneyland Parijs willen met mijn familie 🙂

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Dan vlieg ik naar Japan om daar drie weken rond te trekken en vervolgens vlieg ik nog naar Nieuw-Zeeland voor een rondreis van zes weken. Als geld geen rol speelt, dan maar meteen goed 😉

Reistag

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

12 comments

Linda 25 maart 2019 - 12:14

Vietnam was mijn eerste kennismaking met Vietnam , ik neem aan dat je hier Azië bedoeld.

Wat een leuke tag! Nieuw-Zeelandht aanraden en Japan lijkt mij ook heel erg gaaf. Wat heb jij al veel geweldige landen bezocht, Schotland, IJsland en de landen in zuidelijk Afrika staan heel hoog op mijn lijstje. Jordanië ook, maar dan zonder de voedselvergiftiging in wadi rum, klinkt echt vreselijk hahah

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2019 - 13:05

Was idd Azië Linda…heb het meteen aangepast. Er zaten nog meer foutjes in zag ik. Oeps..toch te snel gepubliceerd. Nieuw-Zeeland en Japan staan echt zo hoog op mijn wishlist. Hoop er ooit nog naar toe te gaan.

Reply
Janet 26 maart 2019 - 19:59

Wat een leuke tag (ik denk dat ik hem over ga nemen).. In veel van je antwoorden kan ik me goed vinden. Ik ga deze zomer naar Jordanië trouwens, heb je nog goede tips?

Reply
DutchieontheRoad 27 maart 2019 - 13:04

Wat leuk dat je de tag misschien wil overnemen! Ik vond het ook een leuke tag om in te vullen. Jordanië is echt heel tof! Ik was er met een georganiseerde groepsreis dus alles was al vastgelegd…lekker makkelijk. Petra en Wadi Rum vond ik toch wel de hoogtepunten. De Dode zee was ook heel tof, maar probeer echt niet op je buik te zwemmen (lukt echt niet). O ja, een tip van vrouw tot vrouw…niet ontharen als je naar de Dode Zee gaat. Ik was zo eigenwijs om dat wel te doen en ik kan je vertellen dat de eerste minuten bijzonder onprettig waren 😉

Reply
Anne - Ditisanne.nl 28 maart 2019 - 09:50

Wat een superleuke tag! Ik doe eigenlijk maar zelden aan tags, maar dit is wel een hele mooie dus heel misschien ga ik mij er toch maar eens aan wagen! Gaaf dat je naar Krakau gaat! Ik ben er een paar keer voor mijn werk geweest en afgelopen zomer samen met mijn vriend. Echt een fantastische stad!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Dresden: Bezienswaardigheden en leuke adresjes!My Profile

Reply
Manon Ruitenberg 2 april 2019 - 18:07

Bijzonder om je tags zo te lezen! Leuk dat je naar Krakau gaat, ik ben er zelf ook geweest (heeeeel lang geleden) erg indrukwekkend. Vooral ook Auschwitz.

Reply
Maaike 5 april 2019 - 07:29

Jaaaa ik vind travel tags altijd zo leuk om te lezen. Het geeft je echt een beter inkijkje in de persoon. Misschien dat ik deze een keertje van je ga stelen haha.

Reply
DutchieontheRoad 8 april 2019 - 20:12

Ik ben benieuwd of je de tag overneemt…kom ik zeker even lezen 🙂

Reply
Eva 9 april 2019 - 09:25

Leuk om middels deze tag wat meer over je te weten te komen. En *zucht* Japan, daar zou ik ook nog wel eens heen willen

Reply
Marcella Molenaar 20 april 2019 - 21:44

Jeej, wat een leuk blog! Ik denk dat ik ‘m ook ga invullen 🙂 Je hebt al veel mooie landen en gebieden ontdekt, heel tof! Ik kan je Nieuw-Zeeland onwijs aanraden, wat een gaaf land! Hoog bovenaan mijn lijstje staan Australië, Japan, Zuid-Afrika en Argentinië!
Marcella Molenaar onlangs geplaatst…Calakmul Mexico – Eeuwenoude historie en brulapen middenin de jungleMy Profile

Reply
Travel Tag - 28 vragen over reizen - 27 april 2019 - 08:21

[…] kwam bij Dutchie on the Road de Travel Tag tegen waarin ik Kelly in 28 antwoorden beter leerde kennen. Erg leuk om te lezen, dus ik besloot om […]

Reply
Leen - Blog van drie 14 mei 2019 - 17:29

Wauw volgens mij is dat inderdaad heel spectaculair als je ineens walvissen ziet in het water ! Leuke tag. Liefs Leen

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.