Travel Tag: 28 vragen over reizen

by DutchieontheRoad
8 comments

Onlangs kwam ik een leuke tag tegen op krispiratie en ik ben dol op leuke reistags. Ik kon het daarom ook niet laten om deze Travel Tag in te vullen. Past perfect tussen mijn grote collectie 😉 Ondanks het feit dat ik het afgelopen anderhalf jaar niet gereisd heb, is er natuurlijk meer dan voldoende te vertellen over mijn al mijn reizen. Hopelijk kan ik weer snel op pad.

Welke landen heb je bezocht?

Jeetje…hebben jullie even. Ik heb inmiddels 36 landen bezocht en de wishlist is nog erg lang. Door corona heb ik afgelopen jaar helaas niets aan mijn lijstje toe kunnen voegen. Ik heb inmiddels de volgende landen bezocht: Australië – België – Belize – Botswana – China – Duitsland – Frankrijk – Griekenland – IJsland – Japan  – Indonesië –  Italië – Japan – Jordanië – Kaaiman eilanden – Kroatië – Lesotho – Marokko – Mexico – Namibië – Nederland – Nepal – Oostenrijk – Polen –  Spanje – Swaziland – Thailand – Turkije – Vaticaanstad – Verenigde Arabische Emiraten – Verenigd Koninkrijk – Verenigde Staten –Vietnam – Zambia – Zimbabwe – Zuid-Afrika.

Travel Tag

Aan welk Europees land heb je je hart verloren?

Ik was erg onder de indruk van IJsland. Nieuw-Zeeland om de hoek noem ik het. Wil je een keer iets totaal anders en prachtige natuur, dan moet je echt een keer naar IJsland. Ik was er helaas maar week en wil heel graag een keer terug. IJsland is een dure bestemming en ik zie het niet zitten om in mijn eentje een auto te huren (duur grapje ook). Overigens vind ik Italië ook een prachtige bestemming en ik zou graag met de trein door Italië willen reizen. Als kind zijnde ben ik regelmatig in Italië geweest en ik zou graag meer willen ontdekken. Ook zou ik graag terug naar Schotland willen. Wow…die natuur! Zo ontzettend mooi.

Wat is de mooiste plek die je ooit bezocht hebt?

Die vraag krijg ik geregeld en is onmogelijk om te beantwoorden. Ik ontzettend veel mooie plekken bezocht. De plekken waar ik het eerst aan denk zijn de Sossusvlei in Namibië, Victoria Falls in Zimbabwe, Kruger National Park, de verbluffend mooie natuur op IJsland, de Okavango Delta in Botswana en ga zo nog maar even door. Het is wel duidelijk dat Afrika in ieder geval mijn favoriete continent is 🙂

Wat is je favoriete citytripbestemming?

Dat is en blijft Rome. Ik maakte voor het eerst kennis met Rome op mijn 26ste en was meteen verkocht. Eén groot openlucht museum! Een paar jaar later ging ik terug met mijn moeder en ook zij werd verliefd op deze wereldstad. Ik wil heel graag nog een derde keer naar Rome want deze prachtige stad verveelt nooit. Overigens vind ik Berlijn ook een hele toffe stad. Ik maakte vier jaar geleden kennis met Berlijn en was echt onder de indruk van deze rauwe stad. Ik kan niet wachten om terug naar Berlijn te gaan.

Noem je mooiste reismoment

Ook zo’n lastige vraag. Er zijn twee hele bijzondere momenten die mij bijgebleven zijn. In Australië ging ik voor het eerst whalewatchen en daar zag ik een moeder met haar kalf uit het water springen. Wat een briljant moment! In Namibië zagen we een kudde olifanten richting de waterpoel sprinten, tijdens zonsondergang. Ik was echt als een kind zo blij en stond te springen/dansen van enthousiasme 🙂

Travel tag

Wat is je minst leuke reiservaring?

In Jordanië liep ik een voedselvergiftiging op in Wadi Rum. Dat is zo ongeveer één van de minst praktische plekken om een voedselvergiftiging op te lopen…tijdens een wandeling nota bene, terwijl ik helemaal niets bij me had. We gingen een korte wandeling maken en ik had mijn rugzak in de jeep laten liggen. Met alleen mijn camera ging ik op pad. Heel onhandig en een wijze les voor Kelly. Met samengeknepen billen rende ik door de woestijn. Dat vergeet ik écht nooooooit meer.

Waar heb je het lekkerste gegeten?

Dat is toch wel in Japan. Je kunt mij echt wakker maken voor sushi en dat was eerlijk gezegd ook de voornaamste reden om naar Japan te gaan. Ik wilde dolgraag sushi in Japan eten. Het lekkerst at ik toch wel in een ryokan in Yudanaka. Wil je echt iets bijzonders meemaken, boek dan een verblijf in een ryokan. Dat zijn pas maaltijden. Overigens ben ik ook fan van de Vietnamese keuken. Vietnam was mijn eerste kennismaking met Azië en met name het eten vond ik hélemaal geweldig, haha. De Vietnamese keuken is heel geraffineerd en niet te pittig.

Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Ik ben absoluut een planner. Ik zou willen dat ik het los kon laten, maar dat is niet mijn sterkste punt. Heeft ook wel enigszins te maken met het feit dat ik maximaal drie weken vakantie op kan nemen en dan wil ik het ook gewoon geregeld hebben. Persoonlijk vind ik het niet prettig om alles op het laatste moment of ter plaatse vast te leggen. Ik heb vakantie!!

Travel tag

Zou je liever een ski- of een zonvakantie hebben?

Ondanks dat ik prima kan skiën, ga ik toch voor een zonvakantie. Als kind zijnde gingen wij ieder jaar naar Oostenrijk, maar tegenwoordig sta ik niet meer op de latten. Beide vakanties zijn niet mogelijk en daarom kies ik toch liever voor de zon (en dan lekker in de schaduw liggen)

Ga je liever terug naar eerdere bestemmingen of zoek je liever nieuwe locaties op?

Er zijn best bestemmingen waar ik nog een tweede keer naar toe zou willen, maar over het algemeen kies ik toch liever voor een nieuwe bestemming. Mijn wishlist is nog zo lang en een bestemming een tweede keer bezoeken, kan altijd nog.

Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandvakantieganger, ontdekker en/of luxepaard?

Ik ben meer een flashpacker. Een strandvakantie is niet aan mij besteed en ik ben ook absoluut geen luxepaard. Een backpacker ben ik ook niet meer…die tijd heb ik wel gehad. Het liefst verblijf ik op een eigen kamer, maar dit mag best een hostel zijn. Gezellig zelfs 🙂 Doe mij maar van alles een beetje.

Reistag

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Mijn ideale vakantie is een combinatie van inspanning en ontspanning. Het laatste ben ik niet zo goed in, maar heb ik wel nodig merk ik steeds vaker. Ik kan een mooie, levendige stad erg waarderen maar ben ook dol op natuur en leuke activiteiten. Cultuur vind ik overigens ook erg belangrijk. Dus…ik wil natuur, cultuur, wildlife, een leuke stad, lekker eten en ontspannen aan het einde van mijn vakantie. Maar verder ben ik helemaal niet veeleisend hoor 😉

Wat is je favoriete bestemming om te ontspannen?

Ondanks dat een strandvakantie niet aan mij besteed is, ontspan ik wel het beste op het strand. Vroeger viel ik altijd in slaap zodra ik op het strand lag, haha. Heel saai. Een paar dagen strand is dus prima om te ontspannen, maar twee weken moet ik niet aan denken.

Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

Ondanks dat het niet goed voor het milieu is, vlieg ik eigenlijk altijd naar de plek van bestemming. Vroeger gingen we ook nog wel eens met de auto of de touringcar naar Spanje. Jeetje…wat een eind was dat. Ik zou wel graag meer gebruik willen maken van de trein. Ik ben dol op treinreizen en het is natuurlijk beter voor het milieu. Ik wil al jaren een keer interrailen door Europa en had dat graag vorig jaar willen doen. Helaas moest ik toen in Nederland blijven omdat mijn vakanties in de lockdowns vielen. Wie weet ga ik dit jaar wel op pad met de trein. Als iedereen zich een beetje gedraagt deze zomer, kan ik ook nog naar het buitenland in oktober.

Reistag

Wat is de top 3 van dingen die je altijd meeneemt op reis?

Paspoort, pinpas/creditcard, telefoon EN mijn camera (dat zijn er vier maar de fotocamera moet echt mee)

Wat is je favoriete beauty reisproduct?

Valt een goede zonnebrandcrème ook onder beauty reisproduct? Ik moet mezelf echt heel erg goed insmeren. Twee jaar geleden werd er huidkanker bij mij geconstateerd en sindsdien ben ik extra voorzichtig. Goed smeren is dus heel belangrijk voor mij. Ondanks dat ik geen beautyqueen ben, ga ik nooit zonder make-up de deur uit. Ook op vakantie zal ik altijd een beetje make-up dragen. Zonder wenkbrauwpotlood heb ik amper wenkbrauwen en zonder mascara zie ik er erg vermoeid uit. Verder vind lush shampoo ideaal en neem ik altijd handcrème mee want ik heb erg snel last van droge handen.

Wat is je ‘no-fail outfit’ voor onderweg?

Uhhhh…je kunt mij echt uittekenen in een spijkerbroek en sneakers. Lekker Hollands, haha. Sneakers gaan altijd mee op reis, een sjaal is heilig (ook als accessoire) en ik kan ook niet zonder een lekker warm vest. Ik ben namelijk een ontzettende koukleum. Meestal probeer ik een aantal basissetjes te maken die ik makkelijk kan combineren. Ik neem voor een week kleding mee en that’s it. Soms sta ik versteld hoe mensen gekleed zijn op reis en dan voel ik me heel erg underdressed.

Reistag

Ken je je paspoortnummer uit je hoofd?

Geen flauw idee.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn familie

Met wie ga je meestal op reis?

Ik reis meestal alleen en soms met een vriendin, mijn moeder of schoonzus.

Welke stad zou je aan vrienden aanbevelen om te bezoeken en waarom?

Berlijn vond ik een hele toffe stad! Jarenlang wilde ik niet naar Berlijn want het trok mij gewoonweg niet. Geen flauw idee waarom eigenlijk. Er is zo ontzettend veel te doen in Berlijn en je kunt er geweldig eten!! Ook Krakau verbaasde mij enorm. Ik reisde naar Krakau om Auschwitz te bezoeken, maar was erg onder de indruk van de stad zelf. Krakau is echt een hele leuke stad en er is meer dan voldoende te doen…ook zonder Auschwitz. Toch zou ik een bezoek aan Auschwizt zeker aanbevelen want dat wil je gewoon gezien hebben.

Reistag

Wat is je favoriete reisquote?

Be an explorer. The universe is filled with wonder and magical things.

Naar welk land ga je dit jaar op vakantie?

Uhhh…dat ligt volledig aan dat vervelende virus waar we al anderhalf jaar mee kampen. Ik heb in oktober pas vakantie en wacht geduldig de zomervakantie af. Ik ben namelijk erg bang dat iedereen deze zomer de beest uit gaat hangen in het buitenland en dat vervolgens in het najaar alles weer op slot gaat. Kan Kelly weer naar de Waddeneilanden 🙁 Dus…gedraag je een beetje. Dan hebben de mensen die in het najaar vakantie hebben, ook nog de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan.

Dus…waar wil ik naartoe? Eigenlijk zou ik heel graag naar Portugal of Italië willen. Kroatië is ook nog een mogelijkheid. Duitsland of België als het slechter gaat met corona en als het helemaal drama is…de Veluwe.

Welke bestemmingen staan bovenaan je wishlist?

Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Peru, Madagascar en interrailen door Europa.

Travel Tag

Welke plek vond jij zo bijzonder dat je er nog wel eens naartoe zou willen?

Ooo…dat zijn er zo veeel. Ik wil heel graag nog eens terug naar Australië, Amerika, IJsland, Japan, Schotland en Zuid-Afrika.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen waar gewapende conflicten zijn. Natuurlijk kan er overal wat gebeuren, maar ik ga niet naar landen die onveilig zijn.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?

Ik zou graag naar Disneyland Parijs willen met mijn familie 🙂 Eigenlijk zouden vorig jaar naar Disneyland Parijs gaan…we hadden zelfs al geboekt. Helaas ging dat feest niet door dus misschien dat we in het najaar kunnen gaan. De kinderen zijn dan ook weer wat ouder en dan kan mijn neefje ook mee.

Je mag morgen op reis en geld speelt geen rol. Waar ga je heen?

Dan vlieg ik naar Japan om daar twee/drie weken rond te reizen en maak ik aansluitend een reis van vier weken door Australië, om vervolgens nog 6 weken door Nieuw-Zeeland te reizen. Als geld (en tijd) geen rol spelen, dan maar meteen goed 🙂 Drie maanden reizen lijkt me heel erg tof en dat is nog een schappelijke periode om van mijn familie gescheiden te zijn (mijn moeder denkt daar vast en zeker heel anders over…sorry mam)

Travel Tag

Ik hoop ontzettend dat ik in het najaar naar het buitenland kan, maar ik reken nergens op. Eerst de zomervakantie afwachten. Ik zou al heel blij zijn als ik kan gaan cityhoppen in België want dat had ik vorig jaar graag willen doen. Helaas ging net voor mijn vakantie België op slot en moest ik in Nederland blijven. Het zo heel erg fijn zijn als ik weer naar het buitenland zou kunnen.

Hebben jullie al vakantieplannen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Travel Tag

You may also like

8 comments

Janet 8 juli 2021 - 21:35

Wat leuk om je antwoorden te lezen. Volgens mij heb ik dezelfde tag jaaaren geleden ook eens ingevuld. Ik zou ook heel graag eens naar Japan willen om het eten te ervaren. Daarnaast reis ik echt meestal op de bonnefooi en plan ik nooit te veel vooraf.
Janet onlangs geplaatst…TRVL summary – juni 2021My Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 juli 2021 - 19:32

Ik vind dat altijd zo knap dat mensen op de bonnefooi reizen…krijg ik serieus stress van, haha. Ik ben echt een behoorlijke controlfreak en daar heb ik alleen mezelf mee 😉

Reply
Chayenne 9 juli 2021 - 14:50

Wat een leuke blog! Zo te zien hebben we veel gemeen; IJsland is ook mijn favoriete bestemming en de leukste stad is voor mij ook Rome 🙂
Kroatië lijkt me ook heel gaaf.

Reply
DutchieontheRoad 9 juli 2021 - 19:30

Ik baalde vorig jaar toen Kroatië oranje werd want had al een toffe route in mijn hoofd. Wie weet in het najaar, maar ik wacht eerst geduldig de zomervakantie af.

Reply
Maaike 9 juli 2021 - 18:59

Wat leuk om je zo beter te leren kennen! Een origineel idee :-). Ik zit haast te denken om dit van je te kopieëren, maar ik heb nog zoveel andere ideeën 😉
Maaike onlangs geplaatst…Vakantie Nederlandse kust: hartelijke groetjes uit Groet met deze tipsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 juli 2021 - 19:29

Ideeën genoeg om te schrijven, maar je mag de tag altijd overnemen 🙂

Reply
Linda 11 juli 2021 - 10:53

Wat leuk om je antwoorden te lezen! Die voedselvergiftiging midden in de woestijn klinkt vreselijk hahah. Ik wil graag eens naar jouw favoriete Europese bestemmingen, Schotlan en IJsland. Ook wil ik terug naar Italië, daar ben ik al vaak geweest, maar nog lang niet uitgekeken!

Reply
DutchieontheRoad 1 augustus 2021 - 19:54

IJsland en Schotland zijn echt heel erg mooi! Italië staat op mijn lijstje voor oktober, maar ik schrik van de prijzen. Portugal of Andalusië zijn ook een kanshebber.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.