Top 5: mijn favoriete buitenlandse gerechten

by DutchieontheRoad
11 comments

Eten! Wie is er niet dol op? Ik wel en mede daarom wil mijn favoriete buitenlandse gerechten met jullie delen. Ik ben serieus een echte lekkerbek. Ieder land heeft zijn eigen keuken en dat vind ik geweldig. Reizen is voor mij niet alleen het ontdekken van nieuwe culturen, maar ook het ontdekken van de lokale keuken. Ik vind het dan ook geweldig om nieuwe gerechten uit te proberen, mits er geen vlees in zit uiteraard.

Tot op heden heeft de Aziatische keuken toch wel mijn voorkeur, maar ik ben ook niet vies van de Arabische, Italiaanse en Spaanse keuken 🙂 De Afrikaanse keuken kan mij minder bekoren, maar dat heeft voornamelijk te maken met de grote hoeveelheden vlees. Het is voor mij daarom ook best een uitdaging om toch afwisselend te eten in Afrika. Daarentegen komt één van mijn favoriete toetjes toch uit Zuid-Afrika. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete buitenlandse gerechten.

#1 Sushi

Hoe oneerlijk is dat! Mijn favoriete buitenlandse gerecht komt notabene uit een land waar ik nog nooit geweest ben, Japan. Japan staat daarentegen al jaren hoog op mijn bucketlist dus daarom smokkel ik dit gerecht toch stiekem in mijn top 5. Je kunt mij serieus wakker maken voor sushi…I’m a major sushi addict!

Alleen al voor de sushi wil ik graag naar Japan. Serieus. Hoe erg is dat!? Ik droom serieus over het eten van verse sushi in Japan, haha. Dat wil toch heel wat zeggen. En dan heb ik het nog niet over sashimi…ohhhh. Serieus, maak me gek. Niets zo lekker dan verse sushi en sashimi. Het water loopt me in de mond.

favoriete buitenlandse gerechten

#2 Springrolls

Vietnam was echt een grote culinaire reis voor mij. Als je Vietnam zegt, zeg je lekker eten. Ik heb volgens mij nog nooit negatieve verhalen gehoord over de Vietnamese keuken. De loempia is natuurlijk ook erg bekend in Nederland, maar in Vietnam lijkt de officiële springroll nog niet misschien op ‘onze’ loempia.

In Vietnam worden de springrolls namelijk officieel niet gebakken. Er zijn wel gebakken springrolls, maar ik vind de verse springrolls persoonlijk lekkerder. Zo horen ze eigenlijk te zijn. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken, maar ik krijg ze bij lange na niet zo mooi gerold. Heerlijk met verse groenten en garnalen! Yum!

favoriete buitenlandse gerechten

#3 Massaman Curry

Niet de bekende Pad Thai, maar de Massaman Curry veroverde mijn hart in Thailand. Deze heerlijke curry is absoluut één van mijn favoriete buitenlandse gerechten. Ik ben echt gek op curry dus was als een kind zo blij toen ik de Massaman curry proefde. Normaliter serveert men deze curry met kip maar ik at hem uiteraard vegetarisch of met vis. Deze kruidige, gele curry met groenten en aardappelen is echt om je vingers bij af te likken. Yum! Deze curry is erg gekruid dus houd daar wel rekening mee. Ik maakte deze curry onlangs ook thuis en waande mezelf weer even in Thailand.

Mijn vijf favoriete gerechten

#4 Gado Gado

De Indonesische keuken is natuurlijk briljant. Mijn onbetwiste favoriete gerecht uit Indonesië is zonder enige twijfel Gado Gado. Dit heb ik serieus zo ontzettend veel gegeten. Gado Gado betekent mengelmoes en ziet er elke keer weer net wat anders uit. Ik heb verschillende varianten gegeten, maar ze waren allemaal lekker. Vooral de pindasaus is super lekker. Daar kan ik echt van blijven eten. Heerlijk! Nu ik er aan denk, bedenk ik mezelf dat het al een tijd is geleden dat ik dit gegeten heb. Ik denk dat ik meteen mijn boodschappenlijst voor volgende week even aanpas 😉

Backpacken in Azië

#5 Malva Pudding

Zoals ik al aangaf, was de Zuid-Afrikaanse keuken niet altijd even makkelijk voor mij. Hartstikke gezellig die Braai, maar niet praktisch als je geen vlees eet. Ik heb niet zo’n behoefte aan zebra, struisvogel, impala of kudu op de BBQ.
Ik was daarentegen wel zeer gecharmeerd van de Afrikaanse Malva Pudding. Wat een heerlijke zoete traktatie. Ik ben best een zoetekauw en vooral dol op toetjes. Toet moet! Malva Pudding is een typisch Zuid-Afrikaans nagerecht. De pudding heeft een sponsachtige textuur en wordt geserveerd met een heerlijke warme custard saus. In Tsitsikamma at ik een chocolade variant. O man…heaven on earth! Zo onwijs lekker! Dit toetje serveerde ik twee jaar geleden met kerst voor mijn gasten en was een groot succes.

Benieuwd naar mijn top 10 favoriete Thaise gerechten? Lees dan snel mijn blogpost.

recept malvapudding

Ik ben heel erg benieuwd naar jullie favoriete buitenlandse gerechten.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Yvonne 6 november 2016 - 21:53

Allemaal heerlijk, hoewel ik over Sushi iets minder enthousiast ben. En qua curry’s mogen er van mij nog wel een aantal bij. Je kan nooit genoeg curry’s eten. De Indiase zijn ook erg goed!
Yvonne onlangs geplaatst…Mooiste stranden Mallorca – onontdekte pareltjesMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 november 2016 - 20:47

Sushi moet je idd een liefhebber voor zijn. Curry’s kan je idd nooit genoeg eten 😉 . Alleen voor de curry’s wil ik al naar India 🙂 .

Reply
Jenny - ikreis.net 7 november 2016 - 21:42

Mjammie! Ik ga voor de Indonesische bakso (soep met ballen) of noodle soup.

Reply
DutchieontheRoad 8 november 2016 - 19:50

Ik ben ook een liefhebber van noodle soup, maar er komen geen ballen in mijn soep 😉

Reply
Denise - Follow my footprints 7 november 2016 - 23:41

Alleen de laatste kende ik nog niet, maar de rest: mmmmmmm….! Ik wil het allemaal nú hebben. Héérlijk!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Koffie hotspots: 15x nieuw in Den HaagMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 november 2016 - 19:51

Zo lekker! Ik krijg er ook spontaan honger van 🙂 . O ja, ik heb inderdaad Gado Gado gegeten vorige week 🙂 .

Reply
Jessica 8 november 2016 - 17:16

Sushi staat bij mij ook absoluut bovenaan! Al ben ik ook een groot fan van Indische curries en roti en Indonesisch en Mexicaans 😀 Mijn ouders hebben me van jongs af aan al allerlei wereldgerechten leren eten, dus gelukkig kan ik tegenwoordig goed tegen pittig hah ;p
Jessica onlangs geplaatst…Terugblik – Oktober 2016My Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 november 2016 - 19:53

Ik eet ook al vanaf kind zijnde wereldgerechten dus ik kan ook het nodige hebben 😉 . Mijn broer is nog steeds geen liefhebber van ‘vreemd’ eten, haha. Ik at alles en hij niets. Verschil moet er zijn 🙂 .

Reply
Stephanie Versteeg 10 november 2016 - 20:03

Ben het met alles eens, behalve de pudding want ik ben niet zo’n zoetekauw. Massaman Curry is favoriet hier!
Stephanie Versteeg onlangs geplaatst…Lezen: Boek Reisfotografie door Laura VinkMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 november 2016 - 20:40

Ik ben wel een zoetekauw en dat is niet altijd handig, haha. Massaman Curry is volgens mij bij veel mensen favoriet 🙂 .

Reply
Carolien | Dream the World 11 november 2016 - 18:52

Oh, jammie, ik geniet ook erg van lekker eten. Inderdaad lekker eten hoort bij reizen haha. Oh en natuurlijk ook een lekker drankje erbij 🙂
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Hollands Glorie: Delftsblauw aardewerk en De Porceleyne FlesMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.