Top 15 Happy Moments

by DutchieontheRoad
0 comment

Ik ben dol op reizen (duh), dol op fotograferen (ook geen verrassing), dol op happy moments en dol op lijstjes. Daarom leek het me leuk een overzicht te maken van mijn top 15 Happy Moments. Dat was nog best lastig want ik heb al zoveel gezien en gedaan maar dit is het uiteindelijke resultaat van een bijna onmogelijke opgave. Mijn Top 15.

1. Whale Watchen

Hallelujah…wat was dit gaaf! Ik ben sowieso dol op walvissen maar deze springende moeder met jong, is toch nog steeds het hoogtepunt uit mijn ‘reiscarrière’ (is dat een woord?). Ondanks mijn zeeziekte, ben ik zo ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Overigens was het water zo rustig dat ik gelukkig nergens last van had, wat de dag alleen maar nog perfecter maakte.

Walvissen Fraser Island

2. Tweedaagse wandeling over de Chinese muur

Ik wilde al jaren de Chinese muur zien. Geen idee waarom deze muur mij zo fascineert maar hij stond al jaren bovenaan het bekende lijstje. Daarom voel ik me ook zo bevoorrecht dat ik niet één maar zelfs twee dagen over deze muur gelopen heb. Een prachtige niet toeristische route van Gubeiko naar Jinshanling. Briljant!

Chinese Muur

3. Bezoek aan Sossusvlei/Deadvlei

Wat wilde ik allang naar Namibië! Ik ben al jaren actief als reisreporter bij Columbus Magazine en al die jaren zag ik wekelijks dat bizarre landschap voorbij komen. Kwijlend keek ik jaren toe…ooit sta ik daar ook! Jazeker, ik stond er eindelijk in 2015 en het was geweldig.

Deadvlei

4. Orang-Oetans spotten in Bukit Lawang

Weinig mensen in mijn omgeving weten dat ik een enorm zwak heb voor apen, met namen voor orang-oetans. Het was daarom dan ook een grote droom om deze prachtige dieren in het wild te zien. Deze droom kwam uit in Bukit Lawang op Sumatra waar we vier orang-oetans zagen waaronder twee baby’s.

Orang-Oetan

5. Olifanten wassen in Tangkahan National Park

Ik ben geen voorstander van olifant rijden maar olifant wassen is dan weer een ander ding. Ik kreeg deze mogelijkheid in Tangkahan National Park op Sumatra. Hier worden de olifanten netjes behandelend zover ik me heb kunnen inlezen dus ging ik met een olifant in bad. Wat een machtig mooie dieren! Het was geweldig en deze foto spreekt boekdelen. Mijn Happy Moment! PS: Tangkahan National Park is sowieso een absolute aanrader als je naar Sumatra gaat!!

Tangkahan NP

6. Safari in Zuid-Afrika

Tja, safari…wie droomt er niet van. Ik wel! Ik kan inmiddels wel concluderen dat ik een zwak heb voor Afrika. Mijn eerste safari was in het bekende Kruger Park in Zuid-Afrika. Ik was als een kind zo blij…eindelijk op safari. We zagen ongelooflijk veel dieren en ik voelde me zo bevoorrecht dat ik deze dieren in hun natuurlijke omgeving mocht zien.

Kruger NP

7. Overnachten in Wadi Rum

Ik wilde een échte woestijn zien, zo eentje als in Lawrence in Arabia. Dan moet je dus naar Wadi Rum. Ik overnachtte één nacht onder de sterren in deze prachtige woestijn en wat was dat gaaf. Dat ik daags nadien geveld werd door een salmonella infectie was dan weer jammer. Desondanks mag Wadi Rum niet ontbreken in dit lijstje.

Wadi Rum

8. Tibetaanse plateau

O jongens, wat is het hier mooi! Ik had best hoge verwachtingen van het Tibetaanse plateau en het was uiteindelijk nog mooier dan verwacht. Ik werd overdonderd door de schoonheid van het Labrang Klooster, de prachtige omgeving van Xiahe, het mooie Langmusi, de vriendelijke bevolking en de schitterende kleuren. Ok, het is niet de meest comfortabele omgeving qua hoogte en hygiëne maar je krijgt er zoveel voor terug.

Labrang Klooster

9. Petra in Jordanië

Jaren terug zag ik Petra voorbij komen bij RTL-Travel. Daar wilde ik ook naar toe. Het zag er magisch uit…duizend in één nacht. Een aantal jaar geleden was het zover. Het was nog mooier dan verwacht. De mooie siq, de beroemde Khazneh en de parel was toch wel het afgelegen klooster. Petra by Night maakte het plaatje compleet. Happy Kelly!

Petra Jordanië

10. Okavango Delta

Wat had ik schrik om de Delta te bezoeken…serieus. Ik heb een diepgewortelde angst voor nijlpaarden en dan is het niet handig om in een kleine houten kano door de Delta te gaan varen. Waarom staat deze dan in mijn lijst? Omdat ik serieus overdonderd werd door de schoonheid van de Okavango Delta. Oké, ik voelde me niet bepaald op mijn gemak in het bootje, maar na twee dagen zat ik heerlijk relaxt te genieten van het uitzicht. Zonder enige twijfel één van de mooiste gebieden ter wereld.

Okavango Delta

11. Quadbiking

Als klein meisje zat ik in mijn roze vestje en met twee blonde paardenstaartjes, bij mijn vader op schoot tijdens het karten. “Harder papa” schreeuwde ik dan. Dat gevoel kwam weer bij mij naar boven toen ik voor het eerst ging quadbiken. Harder! Ik heb het nu twee keer gedaan (Australië en Namibië) en ik vind het steeds leuker!

Swakopmund

12. Zonsondergang in Etosha National Park

Safari in Zuid-Afrika staat al in mijn lijstje maar deze magische zonsondergang mag ook zeker niet ontbreken. We hadden best een teleurstellende safari achter de rug in Etosha National Park. Het was winter en daardoor waren de meeste dieren naar het Noorden getrokken. Enigszins teleurgesteld kwamen we dus terug op de campsite. Gelukkig heeft iedere campsite zijn eigen waterbron waar je kans hebt om dieren te spotten. Nou, wat we daar zagen. Tegen zonsondergang kwam daar ineens een hele kudde (serieus!!) aangestormd om bij de waterbron te gaan drinken. Wow! Wat een geweldig moment was dat…ik stond serieus te dansen als een klein kind met een lach van oor tot oor.

Etosha National Park

13. Helikoptervlucht

Ik heb inmiddels drie helikoptervluchten op mijn naam staan en vind het nog steeds geweldig. De eerste zal ik nooit meer vergeten: boven de Twelve Apostles in Australië. Wat een machtig gevoel. Mijn tweede vlucht was een uur durende vlucht boven de Grand Canyon en in 2015 vloog ik boven de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Zo gaaf!

IMG_1313kleinlogo

14. De Outback van Australië

Australië in het algemeen was voor mij één groot Happy Moment…zeven weken lang rondreizen na mijn studie! Dit was mijn eerste reis helemaal alleen. Waar begon ik in hemelsnaam aan? Het reisvirus drong bij me naar binnen en ik was verkocht. Allemaal ‘de schuld’ van Australië. Ik vond het geweldig om eindelijk bij Uluru te zijn. Oké, het is er heel toeristisch maar dit is toch wel hét symbool van Australië, en ik ben er maar mooi geweest.

Happy moments

15. Watervallen in IJsland

IJsland is briljant en ik wil terug. IJsland is Nieuw Zeeland om de hoek…serieus. Ik boekte deze reis in een vlaag van verstandsverbijstering (lees: geweldige aanbieding en meteen boeken). Die watervallen, zo ontzettend mooi! Helaas trof ik een vulkaanuitbarsting waardoor we het programma enigszins moesten aanpassen maar dat mocht de pret niet drukken. Gullfoss is nog steeds één van de mooiste watervallen die ik ooit gezien heb.

Gulfoss

Wat zijn jullie Happy Moments?

You may also like

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.