Top 10 favoriete dieren

by DutchieontheRoad
7 comments

Ik ben een groot dierenliefhebber! Ik ben opgegroeid met honden, heb zelf twee katten, ben een trouwe donateur van het Wereld Natuur Fonds en spaar braaf airmiles voor Stichting Aap. Tijdens mijn reizen ontdek ik graag nieuwe culturen en wandel ik graag door ruige landschappen. Mijn reis is echter helemaal compleet als er ook nog de nodige dieren aanwezig zijn. Inmiddels heb ik al een aantal landen in Afrika mogen bezoeken maar ook in andere werelddelen heb ik de nodige dieren gezien. Deze week mijn top 10 van favoriete dieren.

Orang-Oetan

Weinig mensen in mijn omgeving weten dat ik een enorm zwak heb voor apen, met name voor orang-oetans. Het was daarom dan ook een grote droom om deze prachtige dieren in het wild te zien. Deze droom kwam uit in Bukit Lawang op Sumatra waar we vier orang-oetans zagen waaronder twee baby’s.

Bukit Lawang

Giraffe

Ik ben dol op de giraffe. Dit is mijn favoriete dier op safari want ze zijn zo ontzettend mooi en gracieus. Hebben jullie ooit een giraffe zien drinken bij een waterpoel? Zo geweldig…ik kan geen genoeg krijgen van de giraffe.

Giraffe

Noorse Bultrug

Hallelujah…ik ben dol op walvissen en vooral op de Bultrug. Ik zag een springende moeder met jong in Australië en sindsdien ben ik verkocht. Ondanks mijn zeeziekte, probeer ik echt een plekje op een boot te bemachtigen als zich de kans voordoet om walvissen te spotten. Dat zegt genoeg!

Walvissen Fraser Island

Olifant

Ik heb nooit zoveel geluk met het spotten van katachtigen. Joost mag weten waar ze zich bevinden maar daarentegen ben ik wel een soort ‘olifantenmagneet’. In het Kruger Park struikelde ik nog net niet over de olifanten – o….weer een olifant – en in Chobe National Park liep er twee keer een complete kudde vlak langs onze jeep. Zo ontzettend gaaf!

Olifant Chobe

Reuzenpanda

Wie kent hem niet? Het symbool van het Wereld Natuur Fonds…de reuzenpanda. Deze grote beer wordt met uitsterven bedreigd en volgens de meest recente telling leven er slechts 1864 exemplaren in Centraal-China. Dit is overigens wel een stijging ten opzichte van de telling aan het begin van dit millennium, toen het aantal op 1600 werd geschat. Wilde reuzenpanda’s zijn haast niet te vinden maar je kunt deze schattige beren wel bezichtigen in Chengdu Research Centre waar ze zich inzetten voor het behoud van de reuzenpanda.

Reuzenpanda

Zebra

Ik vind zebra’s echt ontzettend mooi! In Namibië zagen we ze in grote getale bij de waterpoelen drinken. Een grote streepjescode naast elkaar. Zo gaaf om te zien!

Zebra's

Koalabeer

Moet ik dit daadwerkelijk uitleggen? Dit schattige knuffelbeertje is het symbool van Australië en iedere backpacker wil ze graag zien. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik op de foto mocht met een koala.

Koala

Cheeta

Zoals ik al eerder aangaf, ben ik geen held in het spotten van katachtigen. Ik wil ze dolgraag voor mijn lens maar ze zijn er gewoon niet! Ik kreeg het voor elkaar om drie weken door Zuid-Afrika te rijden zonder één leeuw te zien. Dat is toch best knap. Daarom kies ik voor dit lijstje voor de cheeta. Dit prachtige dier zag ik in Namibië. Ik bezocht een opvang in Solitaire – nee…ik heb er geen in het wild gezien ondanks dat Namibië een hele gezonde populatie heeft – en zag daar vier cheeta’s. Wat een schitterende en indrukwekkend dieren.

Cheeta

Luipaard

Ik kies dan toch weer voor een katachtige. Iedereen wil graag de Big 5 zien in Afrika maar velen keren huiswaarts zonder het luipaard te hebben gezien. Ondanks het gebrek aan leeuwen in Zuid-Afrika, zagen wij wel een luipaard in het Kruger Park. De ranger wilde niet geloven dat er een luipaard in de bosjes zat, totdat ik hem mijn foto liet zien. De gevlekte rug tussen de bosjes overtuigde hem en hij ondernam meteen actie. We bleven net zolang wachten totdat hij uit de bosjes kwam. Wow…wat een gaaf moment. Wij zagen dit zeldzame dier op een plek waar normaliter nooit luipaarden werden gezien. Wat een mazzel!

Luipaard Kruger Park

Kangoeroe

De kangoeroe mag uiteraard ook niet in dit lijstje ontbreken. Mijn eerste verre reis was naar Australië en ik bezocht daar dan ook vele wildlifeparken om skippy te zien. Ik ben dol op skippy! Ik sta vele malen op de foto met skippy en heb hem zelfs van mijn bord geweigerd want dat kon ik echt niet eten. Lang leve Skippy!

Kangaroo

Wat zijn jullie favoriete dieren?

You may also like

7 comments

Sigrid | My Travel Secret 21 oktober 2015 - 16:52

Aaaah leuk….nog een wildlife-fan 🙂 Bij mij staat de orang-oetan ook bovenaan. Ik vind ze echt prachtig. En ondanks dat ik er al velen in het wild heb mogen spotten, ben ik het meest trots op mijn ontmoeting met Gabar, een mannetjes tijger in het Tadoba National Park in India. Dat was zooooo gaaf!! In Afrika nog niet geweest helaas 🙁 Super leuke lijst!!

Reply
DutchieontheRoad 23 oktober 2015 - 14:22

Ohhh…een tijger! Lijkt me ook super om te zien :).

Reply
Yvonne 21 oktober 2015 - 18:51

Leuke lijst! Wij zijn dus niet de enigen die moeite hadden om leeuwen en andere katachtigen te zien in Zuid-Afrika. Gaaf dat je wel een luipaard zag, ook die heeft zich aan ons niet laten zien. De vele neushoorns, kuddes olifanten en enorme kudde wildebeesten maakten het voor ons toch weer goed. Giraffes zijn hier ook favoriet. Mooie foto ook.

Reply
DutchieontheRoad 23 oktober 2015 - 14:25

Ik dacht heel naïef dat je nog net niet over Simba zou struikelen in Afrika ;). Wij zijn vervolgens naar een wildlifepark gegaan omdat ik gewoon een leeuw moest zien. Die zagen we inderdaad…slapend met zijn hoofd tegen een sprinklerinstallatie. Heel fotogeniek, haha. Gelukkig hebben dit jaar wel leeuwen gezien maar dan nog steeds op afstand. Helaas geen close-up. Neushoorns zijn ook geweldig!

Reply
Vincent 21 oktober 2015 - 19:28

Leuk lijstje. Afgezien van de dieren die jij noemt (reuzenpanda!) heb ik zelf de volgende aanvullingen. Zelf zou ik graag nog eens een neushoorn zien. En de varaan. Verder is de krokodil wel een favoriet 🙂

Reply
DutchieontheRoad 23 oktober 2015 - 14:26

Neushoorns zijn ook geweldig. Ik heb er ook een aantal gezien. Krokodillen heb ik meer dan voldoende in Australië gezien en een grote varaan in Botswana. Die was wel heel gaaf! Wat een oerbeest.

Reply
Marcella 18 november 2015 - 19:00

Ik ben ook echt gek op dieren, wat een geweldig mooie foto’s!!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.