Top 10 bezienswaardigheden Thailand

by DutchieontheRoad
19 comments

Vorig jaar – klinkt ineens zo lang geleden – reisde ik drie weken in mijn uppie door Thailand. Ik heb natuurlijk bij lange na niet alles gezien, maar heb toch het nodige kunnen bezoeken. Thailand is een hartstikke mooi en veelzijdig land met veel bezienswaardigheden en heerlijk eten. Vandaag deel ik mijn top 10 bezienswaardigheden in Thailand. Wat waren mijn favorieten?

#1 Sukhothai

Ik steek het niet onder stoelen of banken: Sukhothai is een absolute must-see!! Het had wat voeten in aarde want Sukhothai ligt niet heel handig op de klassieke backpackersroute. Who cares!? Ik moest en zou Sukhothai bezoeken en paste daarom mijn route aan. Geen probleem 🙂 . Sukhothai is een klein stadje in Centraal Thailand en sommige noemen het de belangrijkste historische plaats van Thailand. Sukhothai Historical Park is gelegen in de oude stad, twaalf kilometer buiten de huidige nieuwe stad. Sukhothai zelf is niet bijzonder maar een bezoek aan de tempels is wel een absolute aanrader. De oude stad bestaat uit een ommuurd gedeelte en hier zijn prachtige tempels te bezichtigen. Ook buiten de ommuring zijn vele tempels te vinden. Huur een fiets en kijk je ogen uit!

bezienswaardigheden Thailand

#2 Khao Sok National Park

Ik wilde perse Khao Sok National Park bezoeken en nam daarom de grote hoeveelheid regen voor lief. Daags na mijn vertrek werd het eindelijk droog. Tja, die dingen gebeuren 😉 . De bekendste bezienswaardigheid in Khao Sok National Park is het serene Cheow Lan Meer. Dit meer ligt op 65 kilometer van de ingang van het park. Dit prachtige meer wordt omringd door enorme kalkstenen rotsformaties en dichte jungle. Als je geluk hebt, zie je gibbons door de bomen slingeren. Dat geluk had ik helaas niet, maar ik zag wel andere aapjes door de bomen slingeren bij mijn geweldige accommodatie. Wat een heerlijke plek!

Bezienswaardigheden Thailand

#3 Railey Beach

Voor dit strand reisde ik af naar Ao Nang. Dit fantastische strand prijkt op alle ansichtkaarten van Thailand, dus wilde ik dit wel eens met eigen ogen aanschouwen. Railay Beach behoort tot één van de mooiste stranden van Thailand. Ondanks het feit dat dit het enige tropische strand is dat ik gezien heb, kan ik alleen maar beamen dat het oogverblindend mooi is. Vanaf het strand heb je een fabelachtig uitzicht op kalksteenkliffen. Koop voor slechts 100 baht een kaartje en vaar naar dit tropisch paradijs. Iets langer de tijd? Je kunt ook overnachten nabij Railey Beach. Buy me a ticket to the tropics!

Bezienswaardigheden Thailand

#4 Baan Phor Liang Meun

Baan Phor Liang Meun is een prachtige geheime tuin in het oude centrum van Chiang Mai. Deze tuin ligt goed verscholen en is daarom ook weinig bezocht. Een pareltje met de hoofdletter P! Een heerlijke plek om te lunchen, te fotograferen en relaxen.

Bezienswaardigheden Thailand

#5 Ayutthaya

Ik had enigszins een pechdag in Ayutthaya, maar dat neemt niet weg dat deze enorme tempelstad zeer de moeite waard is. Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je vele historische tempels, ruïnes en Boeddhabeelden. Huur een fiets en geniet van de vele tempels.

Bezienswaardigheden Thailand

#6 Wat Umong

Chiang Mai is natuurlijk hartstikke toeristisch, maar zo de moeite waard. Vergeleken met Bangkok is Chiang Mai een oase van rust en daarbij is er hartstikke veel te doen. Mijn grote favoriet was toch wel het bezoek aan Wat Umong. Deze oude oerwoudtempel stond hoog op mijn lijstje en was een absolute must-see. Ik moest en zou Wat Umong bezoeken. Wat Umong is echt magisch mooi en is zonder enige twijfel mijn favoriete tempel van heel Chiang Mai.

Bezienswaardigheden Thailand

#7 Wat Pho

Bangkok is zo belachelijk groot dat je er makkelijk een week kunt verblijven. Ik moest keuzes maken en verbleef slechts drie dagen in deze wereldstad. Ik vond het geweldig!! Bangkok is absoluut een stad waar ik graag een tweede keer naar toe zou willen. Er zijn natuurlijk onwijs veel tempels in Bangkok, maar mijn grote favoriet is toch wel Wat Pho. Wat Pho heeft meer te bieden dan alleen de enorme liggende Boeddha. Prachtige stoepa’s liggen verborgen achter tempelmuren, prachtig aangelegde tuintjes met watervallen en meer dan 1000 (!!) Boeddhabeelden zijn hier te bewonderen. Dit alles zorgt ervoor dat Wat Pho mijn favoriete tempel in Bangkok is.

Bezienswaardigheden Thailand

#8 Erawan watervallen

Eén van de grootste trekpleisters van Kanchanaburi is Erawan National Park. In dit park vind je zeven mooie watervallen, de Erawan Watervallen. Je kunt hier zwemmen en relaxen. Ik had helaas de pech dat er nog maar weinig regen was gevallen, maar dat neemt niet weg dat het een schitterend nationaal park is. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Thailand

#9 Fietsen door Bangkok met Co van Kessel

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen. Daarom mag een fietstocht met Co van Kessel niet ontbreken in deze top 10. Ik geloof niet dat ik Nederlanders in Thailand ben tegengekomen die niet door Bangkok hebben gefietst. Co van Kessel is een begrip in Bangkok. Ik koos voor de 5-urige Fiets / Boottocht. Deze vijf uur durende fiets- en boottour laat je de verschillende gezichten van Bangkok zien. De gidsen zijn echt hartstikke goed en het is gewoon ontzettend leuk om Bangkok te verkennen per fiets. Fietsen met Co van Kessel is een absolute aanrader!

Bezienswaardigheden Thailand

#10 Lekker eten

Eten is natuurlijk geen bezienswaardigheid, maar wel een hele goede reden om Thailand te bezoeken 😉 . Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat de Thaise keuken grandioos is. Ik ben sowieso dol op de Aziatische keuken in het algemeen. Thailand is een waar eetwalhalla. Op iedere hoek van de straat kun je voor een paar euro heerlijk eten. Ga helemaal los in Thailand en geniet van de overheerlijke curry’s, lassi’s, pad thai en mango sticky rice. Mjom mjom mjom.

Pad See Ew - Thailand

Wat zijn jullie favorieten in Thailand?

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

19 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 11 januari 2017 - 13:15

Wat een mooie plekken allemaal. Wij zijn nog nooit in Thailand geweest, op de één of andere manier kiezen we nooit voor Azie als het erop aan komt.. Toch zou ik wel graag nog eens ervaren!

Reply
DutchieontheRoad 11 januari 2017 - 19:54

Ik vind Azië geweldig! Heel erg divers, vriendelijke mensen en heerlijk eten 🙂

Reply
Anne - Ditisanne.nl 11 januari 2017 - 14:10

Wat mooi allemaal! Azië staat bij mij helemaal niet hoog op mijn bucketlist, maar als we gaan, dan wel het liefst naar Thailand of Vietnam. En word na jouw prachtige foto’s ook wel erg enthousiast!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Vakantiebeurs 2017: Waarom ik dit jaar oversla!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 11 januari 2017 - 19:55

Thailand en Vietnam zijn absoluut de moeite waard. Thailand is heel divers, maar Vietnam is authentieker 🙂 .

Reply
Kirsten | Travelaar.nl 15 januari 2017 - 14:26

Leuke lijst! In 2013 vond im thailand ge-wel-dig en ik vind het nog steeds een fantastisch land, maar toch vond ik het iets minder afgelopen jaar. Mijn favorieten zijn Trat (vrij onbekend, in het oosten) en Koh Tao..
Kirsten | Travelaar.nl onlangs geplaatst…Dagboek #38: Kerst, o&n en een grote aankoopMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:39

Jullie hebben natuurlijk ook zo ontzettend veel moois gezien afgelopen jaar en nog steeds. Ik kan me voorstellen dat er veel mooiere (en minder toeristische) plekken zijn. Trat heb ik nog nooit van gehoord, maar over Koh Tao heb ik wel veel goede verhalen gelezen.

Reply
Yvonne 15 januari 2017 - 18:16

Nou hebben we zelf in totaal maar liefst 3 maanden door Thailand gereisd, maar ik heb nog maar 4 van jouw 10 bezienswaardigheden gezien. Ik moet echt een keertje terug, want er is nog zoveel meer moois!
Yvonne onlangs geplaatst…Pokhara aan de voet van de HimalayaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:37

Thailand heeft inderdaad heel veel moois te bieden. Ik vind het alleen jammer dat het zo ontzettend toeristisch, maar je kunt niet alles hebben. Thailand is wel ontzettend veelzijdig.

Reply
Jenny - IkReis 16 januari 2017 - 08:13

Ik heb nog aardig wat toppers uit jouw lijstje gemist. Een goede reden om een keer terug ye gaan.

Een van mijn toppers annex hidden gem is Sanghklaburi.

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:35

Zeker een goede reden om een keer terug te gaan 🙂 . Sanghklaburi heb ik nog nooit van gehoord. Zal ik zeker onthouden voor een eventuele volgende keer. Thnx!

Reply
Sanne 16 januari 2017 - 16:34

O die lassi’s! Wij gaan heel binnenkort die kant op en ik verheug me nu al zo op al dat lekkere eten!
Sanne onlangs geplaatst…Waarom Bardia National Park een bezoek meer dan waard isMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:34

Ik ben ook zo dol op lassi’s. Je kunt zeggen wat je wilt over Thailand, maar het eten is geweldig. Ik heb nog nooit iemand horen klagen over het eten in Thailand 🙂 .

Reply
Aniek - travelwriter.nl 18 januari 2017 - 11:20

Ik vind al je tip leuk! Maar Ayutthaya zou ik wel heel graag bezoeken. <3
Aniek – travelwriter.nl onlangs geplaatst…Welkom thuis bij Townhouse Design Hotel MaastrichtMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:33

Ayutthaya was inderdaad erg mooi. Een eventuele volgende keer zou ik wel graag willen overnachten want één dag was eigenlijk te weinig.

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 18 januari 2017 - 11:40

Wat een fijne tips! Ik krijg vooral kriebels van het Khao Sok National Park. Misschien toch maar voor Thailand kiezen deze zomer. En wat stoer dat je alleen door Thailand hebt gereisd, gaaf!
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…[Must Visit] Skogafoss waterval IJslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:32

Khao Sok is wel echt een aanrader 🙂 . Houd wel rekening met de nodige regen, maar het kan ook meevallen.

Reply
Jessica 19 januari 2017 - 15:42

Hoewel ik redelijk wat van Thailand gezien dacht te hebben zijn er dus nog genoeg dingen voor mij te ontdekken 🙂 Wat een mooie plekken en lekker veel variatie! En ik ben volgens mij een van die weinige Nederlanders die dus nog niet door Bangkok hebben gefietst haha ;p
Jessica onlangs geplaatst…Pretty Picture Time #12 – Joshua Tree National Park in AmerikaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 januari 2017 - 19:30

En ik dacht dat ik een de bekende toeristische plekken had gezien. Blijkbaar toch niet 😉 . Fietsen door Bangkok is wel echt een aanrader 🙂 .

Reply
Jessica 20 januari 2017 - 02:38

Leuke en gevarieerde plekken Kelly! Ik ben al wel eens in Thailand geweest maar er zijn duidelijk nog genoeg plekken die ik mort bezoeken! 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.