Thailand: Wat te doen in Chiang Mai en omgeving?

by DutchieontheRoad
2 comments

Ik vond Chiang Mai echt een hele toffe stad! Ik reisde via Bangkok naar Chiang Mai en verbleef er bijna een week. In mijn hostel vroegen ze waarom ik vijf nachten bleef?? Nou ja…gewoon omdat er heel veel te doen is in de omgeving. Zo vreemd is dat toch niet!? Wat te doen in Chiang Mai? Heel erg veel 🙂

Naar Chiang Mai reizen

De meeste toeristen zullen via Bangkok met een vlucht of de nachttrein naar Chiang Mai reizen. Met name de nachttrein is erg populair want veel mensen willen dit toch wel een keer meegemaakt hebben. Dat snap ik en daarom reisde ik in het zuiden met de nachttrein. Mocht je geen zin hebben in een nachttrein (zo comfortabel is het ook niet) kan ik een binnenlandse vlucht met Air Asia van harte aanbevelen. Binnenlandse vluchten zijn echt spotgoedkoop en heb je vaak al voor € 25,-. Ook ik heb twee binnenlandse vluchten gehad en dat was prima verzorgd. Ik reisde echter op een hele andere manier naar Chiang Mai.

Ik bezocht eerst de tempelstad Sukhothai en reisde vervolgens voor slechts een paar euro in vijf uur met de bus naar Chiang Mai. Dat was uitstekend te doen en het kostte geen drol. Touringcars zien er prima uit in Thailand en ik had nog airco ook. Dikke prima! Het openbaar vervoer is echt prima geregeld in Thailand.

Trek minimaal drie dagen uit voor Chiang Mai maar vijf dagen is eigenlijk beter. Je zal je hier echt niet vervelen want er is gewoon ontzettend veel te doen in deze stad. Ook in de omgeving is er veel te zien dus je hebt eigenlijk nooit genoeg tijd in Chiang Mai.

wat te doen in Chiang MaiWat te doen in Chiang Mai?

Ik zal even onderscheid maken tussen de stad Chiang Mai en de omgeving. Buiten de stad kun je namelijk ook het nodige ondernemen.

#1 Ga tempelhoppen

Aan tempels geen gebrek in Chiang Mai en ik kan een dagje tempelhoppen dan ook van harte aanbevelen. Je kunt het maar gehad hebben 😉 Ik maakte een leuke stadswandeling in Chiang Mai en bezocht de mooiste tempels in het oude centrum.

#2 Shop till you drop bij de gigantische Night Market

Ik ben niet vies van een beetje winkelen 😉 De Night Market is de perfecte plek om souvenirs te shoppen in Thailand. Deze markt is iedere avond van 17.00 uur tot 24.00 uur en is ook de perfecte plek om een lekker hapje te eten.

wat te doen in Chiang Mai#3 Geniet van al het lekkere street food

De Thaise keuken is één van mijn favoriete keukens…koken kunnen de Thai zeker! Ik heb zelden slecht gegeten in Thailand en in tegenstelling tot andere reizigers die ik tegengekomen ben, ben ik ook helemaal niet ziek geweest. Op vlees na, heb ik alles gegeten…ook op straat. Ik vind het heerlijk om street food uit te proberen. Mijn tip: ga eten waar het druk is want daar is voldoende omloop. Ligt het vlees/vis er al een hele poos…snel verder lopen.

#5 Leer Thais koken

Ik probeer altijd een kookworkshop te volgen op reis want ik ben nou eenmaal dol op koken en lekker eten. Het was dan ook een grote wens om Thais te leren koken. Via mijn hostel kwam ik bij Siam Rice Cooking School terecht en dat is echt een hele dikke aanrader! De recensies op Tripadvisor liegen er niet om, dit is echt een hele goede kookschool! Ze zijn er ontzettend lief en de begeleiding is erg goed. Vegetarisch koken is geen probleem.

wat te doen in Chiang Mai#6 Bezoek het ‘Art in Paradise’ 3D museum

Dit 3D museum vind ik nog steeds het leukste museum waar ik ooit geweest ben. Voor Thaise begrippen niet goedkoop maar meer dan de moeite waard. Kun je geen tempels meer zien? Breng dan een bezoek aan dit interactieve museum…leuk voor jong én oud.

Wat te doen in Chiang Mai#7 Bezoek de prachtige tuin Baan Phor Liang Meun

Een oase van rust in het oude centrum van Chiang Mai. Deze prachtige terracottatuin is een onontdekt pareltje want hier zie je zelden toeristen. Ik vond het verbazingwekkend dat dit nog niet door het grote publiek ontdekt is want het is er echt ontzettend mooi. Ook kun je hier heerlijk relaxen op het terras, onder het genot van een hapje en een drankje.

wat te doen in Chiang MaiWat te doen in de omgeving van Chiang Mai?

Heb je nog tijd over? Dan is er nog meer dan voldoende te zien in de omgeving van Chiang Mai 🙂

#1 Bezoek de prachtige tempel Doi Suthep

Doi Suthep is zonder enige twijfel één van de populairste attracties in de omgeving van Chiang Mai…en terecht. Het is een bijzonder mooie tempel en je hebt er ook een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Je kunt Doi Suthep makkelijk bereiken met een gedeelde taxi, per scooter of georganiseerd. Mijn advies zou zijn om op eigen gelegenheid te gaan zodat je ruimschoots de tijd hebt om deze mooie tempel te bezichtigen.

Doi Suthep - Thailand#2 Een oase van rust bij de bijzondere tempel Wat Umong

Wat Umong is mijn persoonlijke favoriet in de omgeving van Chiang Mai. Ook deze tempel is makkelijk te bereiken per gedeelde taxi. Deze oude oerwoudtempel stond hoog op mijn lijstje en was zo de moeite waard omdat het zo anders is dan de andere tempels. Een absolute must-see! Deze tempel is nog vrij onbekend waardoor er bijna geen toeristen zijn…een groot pluspunt.

Favoriete tempels in Thailand#3 Ziplinen door de jungle

Dit wilde ik echt zo ontzettend graag doen maar door een ‘medisch mankementje’ was het voor mij helaas niet weggelegd op dat moment. Ben jij een liefhebber van een beetje adrenaline? Boek dan een tour bij de bekende ‘Flight of the Gibbon’. Vlieg van boomtop tot boomtop en loop over diverse hangbruggen. Super tof en ooit ga ik dit nog een keer doen.

#4 Maak een jungle trekking

Ondanks het feit dat ik de nodige dagen in Chiang Mai was, had ik hier helaas geen tijd meer voor. Er moesten nou eenmaal keuzes gemaakt worden. Wil je iets van de Thaise jungle zien? Dan is Chiang Mai de ideale uitvalsbasis voor een jungle trekking. Ik heb mij laten vertellen dat een meerdaagse trekking aan te bevelen aangezien je dan dieper de jungle in gaat.

Let op voor aanbieders waar olifanten mee gemoeid zijn!!

I know…het is heel verleidelijk. Thailand staat natuurlijk bekend om zijn olifanten en met name in Chiang Mai worden erg veel activiteiten met olifanten aangeboden. Let echter heel goed op wat je doet!  Toen ik naar Thailand ging, wilde ik heel graag iets met olifanten ondernemen maar ik wilde natuurlijk niet bijdragen aan olifantenmishandeling. De Thai zijn namelijk niet bepaald heel erg vriendelijk tegen deze grote reuzen (of tegen andere dieren). Ik heb echt dagen online onderzoek gedaan en kwam uiteindelijk uit bij het Elephant Retirement Park. Dat zag er goed uit en daar ben ik uiteindelijk mee in zee gegaan vanwege de goede recensies. Toch had ik een dubbel gevoel tijdens mijn bezoek. Ze bieden weliswaar geen olifantenritjes aan (NOOIT DOEN!!!) en toch klopte het voor mijn gevoel niet helemaal terwijl anderen wel enthousiast zijn over deze plek. Ben je dus heel bewust dat je iets onnatuurlijks met dieren gaat ondernemen en of je daar wel achterstaat. Er is onwijs veel dierenleed in Thailand en bij vele organisaties worden olifanten zwaar mishandeld omdat ze geld opleveren.

Elephant Retirement Park, ThailandVervoer in Chiang Mai

Binnen de oude stadsmuren van Chiang Mai is de benenwagen het ideale vervoersmiddel. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand maar zodra je iets verder wilt, zal je ander vervoer moeten regelen.  Ik was een groot fan van de deeltaxi oftewel de songthaew. Dat is echt het ideale vervoersmiddel! Deze gedeelde rode taxi’s rijden door de hele stad en kun je makkelijk aanhouden door je hand op te steken. Vervolgens spreek je een prijs af per persoon en dan stap je in. De taxi’s hebben geen vaste routes en rijden gewoon naar de bestemming waar de passagiers om vragen. Twijfel je over de prijs die je afspreekt? Vraag dan van te voren bij de je accommodatie om een richtprijs. Zij weten je prima te vertellen hoe het werkt om te voorkomen dat je opgelicht wordt. Mijn ervaring is dat de deeltaxi’s prima prijzen hanteren. De tuktuks daarentegen vragen wel te veel, maar dat is overal in Thailand.

Wil je een keer in een tuktuk zitten? Doe dat dan in Chiang Mai en niet in Bangkok want daar wordt je geheid opgelicht. Ik maakte mijn ritje ook in Chiang Mai (ik heb moeten onderhandelen als brugman) en toen vond ik ook wel welletjes, haha.

Ik vond Chiang Mai echt een hele toffe stad en ben benieuwd naar jullie aanraders in Chiang Mai 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

wat te doen in Chiang Mai

 

You may also like

2 comments

Manon Ruitenberg 11 november 2019 - 07:23

Vanuit Chiang Mai ging ik ook een dag raften. Ik weet niet meer precies waar. Erg leuk om te doen! Ik vond Chiang Mai een van de leukere plaatsen in Thailand.

Reply
Jacoba 24 november 2019 - 14:20

Thailand wil ik zo graag eens bezoeken! Het lijkt me heerlijk om wat langer op een plek te blijven en dan lijkt Chiang Mai me ideaal 🙂 Dank voor alle tips! Ik ga zeker Wat Umong opslaan, dat lijkt me echt een toffe plek.
Jacoba onlangs geplaatst…Wat kost een reis naar Hawaii?My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.