Terug uit Nepal: 16 dagen in 16 foto’s

by DutchieontheRoad
16 comments

Ik ben weer terug uit Nepal 🙂 Wat heb ik veel gezien en gedaan de afgelopen drie weken. Ik was drie dagen in Berlijn met mijn moeder en vervolgens zestien dagen in Nepal. Dat noem ik pas afwisseling.

Oeps…sprintje trekken op Schiphol

Twee dagen na thuiskomst ruilde ik Berlijn in voor Nepal wat natuurlijk een wereld van verschil was. Mijn reis begon met veel stress want mijn vlucht bleek ruim drie uur vertraging te hebben waardoor ik de aansluiting in Istanbul niet zou halen. Halsoverkop werden vele reizigers op een vroegere vlucht gezet die overigens ook drie uur vertraging had (op de bewuste stormdag 5 oktober) . Ik trok een sprintje en kon gelukkig alsnog op tijd vertrekken, maar het was toch een minder prettige start.

Nepal…een totaal andere wereld

Ik maakte kennis met het drukke en chaotische Kathmandu. Wat een geweldige, maar ook hectische en vooral vieze stad. De prachtige kleurrijke tempels en stoepa’s maakte meteen erg veel indruk op mij. Dit wilde ik al jaren zo ontzettend graag zien en in het echt was het nog mooier. Ik verruilde Kathmandu in voor het rustige Nagarkot waar ik in één van de smerigste hotels ooit sliep. Het uitzicht en de zonsopkomst waren geweldig, maar het hotel was niet om over naar huis te schrijven. Bah!

Toen was het eindelijk tijd voor een homestay. Ik ben altijd dol op dergelijke overnachtingen en wat waren deze mensen ontzettend lief. We verbleven echt bij de mensen in huis. Ze leerden ons momo’s maken, de oudste dochter bracht henna aan op onze handen en de vrouw des huizes trok ons een sari aan. We voelde ons zo welkom.

Vanaf Paunati was het tijd voor een mooie wandeling richting Bhaktapur. Bhaktapur bleek een erg leuke stad te zijn en wij verbleven op slechts een steenworp afstand van alle bezienswaardigheden. Wat een leuke stad en je kunt hier heerlijk rondstruinen en winkelen.

De weg van Bhaktapur naar Chitwan was serieus hels. Een groot deel van deze weg is weggeslagen door overstromingen en daardoor zeer moeilijk begaanbaar. Na tien uur was ik het helemaal beu en kwam ik groen van de misselijkheid aan in Chitwan. Hier verbleven we weer in een homestay…een community stay. Zo ontzettend leuk! We werden spontaan uitgenodigd op een bruiloft en zagen neushoorns  in Chitwan Nationaal Park.

Na Chitwan waren we wel toe aan een beetje rust en dan ga je uiteraard naar Pokhara. Wat een heerlijke en relaxte stad. Ik winkelde er op los en maakte een fantastische ultralight vlucht. De laatste dag brachten we door in Kathmandu en we vielen met onze neus in de boter want het was namelijk Diwali. We waren getuige van dit prachtige lichtfestival en ik kon me geen beter einde voorstellen. Nepal…wat was je geweldig!

Nepal: 16 dagen in 16 foto’s

Nepal

Nepal

Nepal

Nepal

NepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalNepalHet gaat even duren voordat ik de ruim 1600 foto’s (!!) heb bekeken, gesorteerd en bewerkt dus de eerste reisverhalen zullen nog een aantal weekjes op zich laten wachten. Eerst wil ik alle indrukken goed verwerken en de verhalen en tips komen nog wel 😉 . Zijn jullie ooit in Nepal geweest?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

16 comments

Robin 27 oktober 2017 - 18:15

Wat gaaf! Zelf nooit in Nepal geweest. Ben benieuwd naar je verhalen en kijk uit naar meer mooie fotos!

Reply
Gabriëlle 27 oktober 2017 - 18:52

Prachtige foto’s! Wij gaan komende zomer naar Nepal dus dit is leuk als voorproefje. Ik ben benieuwd naar meer blogs en foto’s van jouw mooie reis.
Gabriëlle onlangs geplaatst…Apenkooien: een sportieve activiteit voor iedereen!My Profile

Reply
Martin 27 oktober 2017 - 19:48

Nepal, ik vond het prachtig! Geweldig om de zon te zien opkomen op de toppen van de Himalaya. Een van onze poezen heet zelfs Momo ? Wat een geweldig mooie foto’s! Ik ben benieuwd naar de rest!!
Martin onlangs geplaatst…Champignonsaus met ouzo, een verrassende Griekse twistMy Profile

Reply
anto 28 oktober 2017 - 05:01

Ik ga over drie weken weer terug naar Nepal om Annapurna Base Camp te lopen. Ik start in Pokhara en ben heel benieuwd naar die stad … Kathmandu ben ik geen fan van eigenlijk, inderdaad vies en druk. Kijk uit naar je volgens blogs over Nepal!

Reply
Marcel 28 oktober 2017 - 11:54

Wat een geweldige reis heb je gemaakt, mooie kleurrijke foto’s ook. Zelf ben ik nog nooit in Nepal geweest, het land staat niet echt heel hoog op m’n lijstje. Geen idee waarom eigenlijk. Onbekend maakt onbemind?
Marcel onlangs geplaatst…Kleurrijk Burano in beeldMy Profile

Reply
Diana 28 oktober 2017 - 15:38

Wat een prachtige foto’s – stuk voor stuk! Je neemt mij vooral mee op een reis doof Nepal.

Reply
Yvonne 29 oktober 2017 - 19:49

Hele mooie foto’s Kelly, de sfeer goed vastgelegd. Als ik ze zie krijg ik heimwee en ik hoop dat we samen met onze kids daar ook een keer mogen rond reizen.. lijkt me fantastisch!

Reply
Carolien 30 oktober 2017 - 11:01

Wat een prachtige foto’s heb jer weer gemaakt Kelly. Fan! Ik wil erg graag naar Nepal en Tibet. Hoewel de drukte en chaos voor mij echt wel een hele uitdaging zou zijn. Misschien dat Tibet beter bij mij past ?
Carolien onlangs geplaatst…Druiven plukken én wijntjes proeven in het Geuldal (Zuid Limburg)My Profile

Reply
Laura | Travelvibe 30 oktober 2017 - 17:23

Mooie foto’s! Wat een mooie kleuren en natuur. Het staat niet direct op mijn lijst voor een lange reis, maar ik zou er wel graag even willen kijken en die gebedsslingers willen zien wapperen…

Reply
Sanne 31 oktober 2017 - 11:09

Wat een stressvol begin van je vakantie. Wij hadden precies hetzelfde toen we naar Nepal gingen. Op Schiphol bleek onze vlucht verzet te zijn naar een dag later, wat je vergeten waren aan ons door te geven. Totale stress, want hierdoor gingen we onze binnenlandse vlucht niet meer halen. Na heel wat heen en weer gepraat en geregel, konden we alsnog mee op de oorspronkelijke vlucht. Gelukkig is Nepal een ontzettend zen land. Wat heb je prachtige foto’s gemaakt. De portretten zijn heel sprekend.

Reply
Jenny 2 november 2017 - 16:40

Mooie herkenbare beelden!

Ik combineerde Nepal met Tibet. Echt prachtig. Vooral de stupa’s, wierrook en gebedsvlaggen vind ik geweldig.

Reply
Marcella 3 november 2017 - 19:17

Je reis klinkt echt geweldig lady, mooie fotoselectie. Ik kijk uit naar nog veel meer reisverhalen!

Reply
Sanne 3 november 2017 - 20:30

Prachtige reportage zo van je reis! Zag de meeste al voorbij komen op Instagram

Reply
Rowan 7 november 2017 - 16:40

Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik ben heel benieuwd naar de rest van je verhalen en foto’s! Nepal staat nog op het lijstje.

Reply
Henriette 9 november 2017 - 14:01

Wat een prachtige en kleurrijke foto’s zeg! Ik ben nog nooit die kant op geweest.

Reply
Aniek 21 november 2017 - 18:58

Ik ben zelf nooit in Nepal geweest. Ik ben benieuwd naar je verhalen, de foto’s zien er in ieder geval prachtig uit!
Aniek onlangs geplaatst…Wijnranken en olijfolie in Soave, in het hart van de VenetoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.