Tegenvallende fotomomenten: Soms zit het mee, soms zit het tegen

by DutchieontheRoad
21 comments

Als ik op reis ga, zoek ik altijd mooie plaatjes van de bestemming. Even lekker wegdromen en natuurlijk ook inspiratie opdoen om te fotograferen. Soms zit het wel eens tegen en blijkt de waarheid iets minder mooi te zijn. Je hebt immers geen invloed op het weer, busladingen Japanners die je foto verstoren, vulkaanuitbarstingen, eventuele verbouwingen en ga zo maar even door. Balen maar het is niet anders. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Vandaag deel ik acht tegenvallende fotomomenten.

#1 God’s Window: Zuid-Afrika

De Panoramaroute in Zuid-Afrika is één van de mooiste routes ter wereld met vele uitzichtpunten. Een van de bekendste uitzichtpunten is God’s Window. Ik had prachtige foto’s gezien, maar  de werkelijkheid viel toch een beetje tegen. God had zijn raampje gesloten want we zagen helemaal niets.

 

#2 Grand Palace in Bangkok: Thailand

Je komt er tegenwoordig niet meer onderuit: busladingen met Japanners en Chinezen. Ze drijven je soms tot waanzin. Complete kuddes lopen overal rond, inclusief selfie sticks en Ipads. Laatstgenoemde is mijn inziens niet gemaakt om mee te fotograferen, maar dat even terzijde. Deze busladingen rennen als een kip zonder kop langs alle highlights. Soms moet ik er ook wel om lachen, maar het is niet altijd praktisch als je zelf wilt fotograferen.

Tegenvallende fotomomenten

 

#3 Rijstvelden in Sapa: Vietnam

Iedereen wil de prachtige rijstvelden in Sapa zien. Ik zag het al helemaal voor me, twee dagen wandelen tussen al dat mooie groen. Tja, viel dat even tegen. Het was mooi hoor, maar we hadden ongelooflijk veel last van de mist. De eerste uren zagen we geen steek voor ogen. De lokale gids wees ons op het feit dat we een waterval passeerden. Dat hoorde ik ook wel, maar door de dichte mist zag ik helaas geen waterval.

Pas aan het einde van de eerste dag, nadat we al vele rijstvelden waren gepasseerd, trok het een beetje open. De tweede dag was niet veel beter. Twee dagen ploeterde ik door de natte omgeving en stond meer dan eens tot mijn enkels in de modder. Ik had het me eerlijk gezegd toch iets anders voorgesteld.

Tegenvallende fotomomenten

 

#4 Langmusi in de sneeuw: China

Het is tijd om mijn backpack in te pakken. Ik check de weersvooruitzichten voor de komende drie weken en dat ziet er prima uit, ook op het Tibetaanse plateau. Twintig graden en een zonnetje. Niet slecht voor september en besluit minder warme kleding in te pakken. Scheelt immers weer gewicht. Dat had ik beter niet kunnen doen.

De weersvooruitzichten klopten voor geen meter en ik heb drie weken lopen koukleumen in China. Het toppunt was de ochtend van vertrek in Langmusi. Terwijl ik onder de douche sta roept mijn reisgenoot dat het sneeuwt. “Neeeeee!!!!” Ik baalde als een stekker want daar had ik totaal geen rekening mee gehouden. Ik heb nog wel kleding gekocht, maar dat valt niet mee in China. Sindsdien gaat er altijd een extra lange broek en een extra vest mee op reis.

Tegenvallende fotomomenten

 

#5 Khao Sok National Park: Thailand

Ik wilde koste wat kost naar Khao Sok National Park. Ik zag het helemaal zitten en wilde een tweedaagse tour over het meer boeken met overnachting in zo’n schattig huisje. Uiteraard zou ik een jaloersmakende foto maken van mezelf op een jonk, in zomers tenue en blote voeten. Ohhh…wat een geweldig vooruitzicht. Haha, grapjas. De werkelijkheid was toch ietsjes anders.

In Chiang Mai hield ik de weersvooruitzichten angstvallig goed in de gaten. Het zag er niet goed uit. Ze voorspelden heel veel regen . Eenmaal onderweg naar het park regende het de hele dag en vele wegen waren overstroomd. Ik moest mijn plan bijstellen en boekte een dagtour i.p.v. van de tweedaagse tour. Mijn jaloersmakende foto maakte plaats voor een foto in regenjack. Worden jullie al jaloers bij het zien van deze foto 😉 ?

Tegenvallende fotomomenten

Khao Sok National Park

 

#6 Zonsondergang Bromo Vulkaan

De Bromo Vulkaan is echt een bucketlist item. Wie wil dat nou niet zien? Iedere toerist wil de wereldberoemde zonsopkomst meemaken. Ook ik. Uiteraard wil ik ook een prachtige zonsondergang zien want we zijn hier immers maar één keer. De middagwandeling was helaas al in het water gevallen…letterlijk. Ik ben echter vol goede moed want het trekt vast open. Yeah right. Niet dus.

De zonsondergang viel serieus zwaar tegen en ook de zonsopkomst was niet om over naar huis te schrijven. Ik heb twee goede foto’s kunnen maken en dat was echt mazzel. Alle toeristen hadden de moed al opgegeven, maar wij besloten nog een uurtje te wachten. De mist klaarde een paar minuten op en dat was net genoeg om twee mooie foto’s te maken.

tegenvallende fotomomenten

Reisdeceptie

 

#7 Vulkaanuitbarsting in Vik: IJsland

In IJsland had ik weer last van mist, maar deze keer was een vulkaanuitbarsting de boosdoener. Voor vertrek waarschuwde iedereen mij lachend voor een vulkaanuitbarsting. Willen die mensen aub even dekking zoeken. Ik trof dus inderdaad een vulkaanuitbarsting, waardoor mijn foto’s behoorlijk grijs en grauw waren. Het toppunt was mijn bezoek aan het plaatsje Vik. Gewapend met een mondkapje (nee, daar heb ik geen foto van) betraden we het bekende strand van Vik. Normaliter zouden hier vele papegaaienduikers zijn, maar die waren uiteraard gevlogen. Eigenlijk zouden nog voorbij Vik rijden, maar de wegen waren afgesloten. We besloten daarom vroegtijdig terug te keren naar Reykjavik want we zagen amper iets op het strand.

tegenvallende fotomomenten

 

#8 De poepende leeuw in Etosha National Park: Namibië

Kelly en leeuwen gaan niet goed samen. Toen ik drie weken door Zuid-Afrika reisde zag ik niet één leeuw. Uit ellende zijn we nota bene naar een wildlife park (dierentuin) gegaan zodat we daar tenminste een leeuw zagen. Deze lag echter te slapen tegen een sprinklerinstallatie dus dat was ook niet de moeite waard om te fotograferen. Ik was dan ook als een kind zo blij toen ik weer naar Afrika zou gaan. Nu zou ik eindelijk leeuwen zien en kon ik een prachtige close-up maken. Uhuh 😉 .

We zagen inderdaad een leeuw. Deze meneer in kwestie zat op een paar honderd meter afstand achter de struiken. We hoorden hem brullen en ik stond al helemaal paraat met mijn camera. Oké, hij was ver weg, maar ik zou een leeuw zien. Toen hij uiteindelijk achter de struiken vandaag kwam, bleek dat zijn gebrul waarschijnlijk te maken had met buikkramp. Loekie de Leeuw ging voor onze neus zijn behoefte doen om vervolgens weer achter de struiken te verdwijnen. Tja, ik had persoonlijk een ander fotomoment in gedachten. De poepfoto heb ik uiteindelijk toch verwijderd, maar dit exemplaar heb ik wel bewaard.

Tegenvallende fotomomenten

Zoals jullie hebben kunnen lezen en zien, heb ik voornamelijk slechte ervaringen met mist. Dit zijn helaas niet mijn enige mistfoto’s 😉 . Reizen is natuurlijk het leukste wat er is, maar het zit niet altijd mee. Ik krijg de mooie plaatjes echt niet op een presenteerblaadje. Je moet vaak geluk en vooral heel veel geduld hebben.

Ik ben benieuwd naar jullie tegenvallende fotomomenten.

Benieuwd naar mijn reisdecepties?

 

 

Volg mijn reisavonturen ? FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMBLOGLOVIN

 

*De helft van bovenstaande foto’s komen van google, wikimedia en pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik.

 

You may also like

21 comments

Robin 10 mei 2017 - 08:32

Haha die leeuw!
Helaas hebben we het weer en welke dieren je ziet niet onder controle..
ik ben op walvissentocht geweest en we hebben geen walvis gezien.. wel een hamerhaai wat uitzonderlijk was. En in Plettenbergbaai ben ik naar een park geweest waar het heel mooi is met uitzicht.. als er dus geen mist is. We hebben gelopen maar het was zo mistig… ik zou daar ook gaan zwemmen met zeehonden wat helaas niet door kon gaan door het weer.
Robin onlangs geplaatst…Ode aan… Emma WatsonMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 mei 2017 - 20:39

Ik baal ook regelmatig van het weer en dieren laten zich nog steeds niet regisseren. Van de drie walvis tours heb ik twee keer walvissen gezien. Geen slechte score 🙂 .

Reply
Jenny - ikreis.net 10 mei 2017 - 12:01

Haha, zo herkenbaar! Mijn lijstje is enorm….

– De afwezigheid van walvishaaien in de Filipijnen en Mozambique
– Heftige regen in het noorden van Albanië: niks dan mist
– Door regen in het westen van Slovenië was het blauwe water in verschillende kloven niet blauw. De watervallen waren niet toegankelijk en wandelpaden waren ondergelopen
– Het zuiden van China was ook tijdens mijn bezoek vooral nat. Ik heb onder andere de Tiger Leaping Gorge gemist.

O ja…

IK ZAG DE MOUNT EVEREST NIET VANUIT EVEREST BASECAMP 🙁

Misschien moet ik hier een keer een blog aan wijden.

Reply
DutchieontheRoad 13 mei 2017 - 20:40

Balen dat je geen walvishaaien hebt gezien zeg. Lijkt me heel bijzonder. De Mount Everest niet zien is echt heel zuur 🙁 .

Reply
Martin 10 mei 2017 - 12:52

Soms zit het mee en soms…. Ik heb er altijd een baal van als die tempel waar je je al jaren op verheugd net op het moment dat jij er bent gerenoveerd wordt en in de steigers staat…of nog erger, gesloten is….Palenque in Mexico was zo’n tempel. Gelukkig bleek je in Mexico over de tempels te struikelen dus het is helemaal goed gekomen….
Martin onlangs geplaatst…Varanasi, de dood in de ogen kijkenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 mei 2017 - 20:42

Renovaties zijn inderdaad ook vervelend 🙁 . Ik stuitte op een renovatie in Bangkok vorig jaar. Daar baalde ik ook van. Eigenlijk wilde ik vorig jaar graag naar India om de Taj Mahal te zien, maar deze wordt ook gerenoveerd. Er stonden een aantal minaretten in de steigers. Dat zou toch wel balen zijn als je daar eenmaal bent.

Reply
Sandra 10 mei 2017 - 20:29

Ahhh balen is dat altijd he! Boeh. Ben je eindelijk op die plek waar je zo graag naar toe wilde, is het weer bagger of zijn er andere dingen. Ik heb ook wel wat momenten… In Indonesië zou ik gaan zwemmen met Mantaroggen, nou… geen mantarog te bekennen die dag. En dat terwijl ze er bijna altijd zijn grrrrr. Wat ook balen was was de regen toen we bij de Tegelalang rijstvelden op Bali waren. Ook ging ik onderuit met de scooter in de Filipijnen, mijn voet brak en wonden had en daardoor kon ik daar niet de zee in: zeg maar doei snorkelen (waarvoor ik grotendeels naar de Filipijnen wilde). Oh, en de dag dat ik in Slovenië naar de Soça rivier ging en de weg langs die rivier was afgesloten (en het viel ook nog eens met bakken uit de hemel). :(((

Reply
DutchieontheRoad 13 mei 2017 - 20:44

Dieren laten zich helaas niet regisseren 🙁 . Ik wil nog steeds heel graag leeuwen zien 😉 . De Tegelalang rijstvelden heb ik helaas niet gezien omdat ik ziek was en vervolgens weer verder moest reizen. Ik baalde als een stekker. Wat vervelend dat je onderuit bent gegaan met je scooter zeg!

Reply
Yvonne 11 mei 2017 - 22:23

Haha, God had zijn raampje gesloten… hilarisch. En heel erg jammer, want het is zo’n mooi uitzicht! Van Sapa hoor ik het heel vaak, dat mensen daar een teleurstellend uitzicht hebben. Volgens mij moet je daar wel erg veel geluk hebben om een zonnige dag te treffen!
Yvonne onlangs geplaatst…Skrunda1 nog even urbex walhalla in LetlandMy Profile

Reply
Rowan 12 mei 2017 - 10:22

Wat kan je op dit soort momenten balen he!! Desondanks vind ik dit een heel leuk artikel. Mijn foto’s mislukken ook vaak vanwege het slechte weer.
Rowan onlangs geplaatst…April | This made me smileMy Profile

Reply
Elisa 12 mei 2017 - 21:06

Hahaha die leeuw!! Jammer van Gods Window, het is er op een heldere dag echt mooi. Ik had in Japan veel tegenvallers door hetweer, zo jammer!
Elisa onlangs geplaatst…6 bijzonder leuke wijken in TokyoMy Profile

Reply
Esther 12 mei 2017 - 21:35

Haha, wat een leuke blog om te lezen. Het is inderdaad niet altijd fantastisch. Soms vallen plekken tegen omdat de verwachtingen hoog zijn. Ik heb dit soort momenten ook zeker gehad, al kan ik me nu niet precies herinneren welke dat zijn. Misschien de Blue Lagoon in IJsland. Dat vond ik een tegenvaller, aangezien er alleen maar aangeschoten Amerikanen in zaten en er overal selfiesticks waren.
Esther onlangs geplaatst…IJsland in 1 week | route en planningMy Profile

Reply
Jessica 12 mei 2017 - 22:19

Geduld is inderdaad erg belangrijk voor mooie foto’s op reis, al snap ik dat niet iedereen daar even veel zin in heeft op reis. Leuk artikel Kelly, ik denk dat het wel voor een realistisch beeld zorgt, het is namelijk niet altijd foto-feest. 😉 Ik ga het voor je delen op Facebook!
Jessica onlangs geplaatst…6 nadelen van een leven als digital nomad + oplossingen!My Profile

Reply
Danique 14 mei 2017 - 04:39

Vooral die eerste is echt hilarisch! En herkenbaar, haha. Ik was vorige week in de Grampians en wilde daar ook graag veel foto’s maken. Het regende en er hing lekker veel mist. Dikke pech. Ik hou mij altijd maar voor ogen dat er gelukkig nog heel veel andere mooie plekken zijn ;).

Reply
Claudia 16 mei 2017 - 09:42

Aan het einde van de wandeling naar Finisterre (na al een lange wandeling naar Santiago de Compostela) is het een soort van traditie om op het uiterste puntje van ons continent (vandaar de naam ‘einde van de wereld’) naar de zonsondergang te kijken. En wat denk je? Na wekenlang prachtig weer, was het juist die dag bewolkt, en hebben we de zon niet gezien 🙁
Gelukkig was het ook ondanks de bewolking een prachtig gezicht waar we erg van hebben genoten, maar na ruim drie weken wandelen (en voor anderen drie maanden), was die zonsondergang toch wel heel leuk geweest!

Reply
Aniek 16 mei 2017 - 10:24

Wat bekend! Dat je een uur lang loopt om bij een uitzichtpunt te komen waar je door mist niets ziet. Of de kerk die je wil bezoeken ineens gesloten is voor restauratie…
Aniek onlangs geplaatst…Mountainbiken in de Schoorlse Duinen; singletrails en mul zandMy Profile

Reply
Marcella 17 mei 2017 - 20:52

Wat een leuk item, al is het ook pech natuurlijk. Maar toch: zo herkenbaar! Wij hebben het een aantal keer nog net getroffen met regen en mist, maar ook bij ons viel er vaker wat in het water. Ik ga jouw idee misschien wel eens overnemen. Interessant en herkenbaar!
Marcella onlangs geplaatst…De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #1My Profile

Reply
Dasja 18 mei 2017 - 20:19

Herkenbaar zeg! Reizen is zeker heel tof maar af en toe vallen de mooie plekken vies tegen. Door het weer of door de massatoerisme. Maar toch maakt het af en toe ook een omwenteling. Zo moesten wij voor de Milford Sound in Nieuw-Zeeland twee dagen wachten. Landslides blokkeerde de weg. De gedroomde kayak tocht ging niet door maar met de enige ferry die dag mochten we wel mee. En wat was dit indrukwekkend. De rauwe natuur, harde wind en ontelbare watervallen door de vele regenval maakte de Milford Sound tot iets spectaculairs 😀

Reply
Linda | travellersoftheworld 13 juni 2017 - 14:38

Wat een ontzettend leuk artikel om te lezen, hoewel de momenten natuurlijk niet leuk zijn. Wat zonde zeg van die momenten! Maar ja, over het weer heb je inderdaad geen invloed (zou toch fijn fijn). Dat van China is wel heel extreem, met de sneeuw. Dat verwacht je nooit. Mist is altijd heel vervelend. In Maleisië had ik alleen op Langkawi op 1 dag geen geweldig fotoweer waardoor mijn foto’s van het uitzicht bij de skybridge niet zo mooi zijn. Maar goed, we konden ten minste iets zien. Ik hoop dat we in China wederom mazzel hebben en dat ik voorlopig zo’n artikel nog niet kan schrijven :p
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Op citytrip naar culinair Bologna; 13 leuke tips!My Profile

Reply
Yvon 8 april 2018 - 15:54

Dit is zo herkenbaar!

Reply
Jannike 8 april 2018 - 18:25

Haha dat met die mist is herkenbaar. Ik had dat met de Golden Gate Bridge in San Francisco. Op foto’s staat hij er altijd zo mooi op, maar meestal is het super mistig en zie je helemaal niks van de brug. Ik had het geluk dat ik de volgende dag gewoon terug kon komen voor een nieuwe poging.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.