Tag: top 5 gemiste highlights

by DutchieontheRoad
19 comments

Karin van Traveladdict bedacht een leuke tag: Top 5 gemiste highlights. De meeste mensen kunnen maximaal drie weken vakantie opnemen en dan moet je keuzes maken. Je kunt helaas niet alles zien. Ook heb ik geregeld een georganiseerde rondreis gemaakt en dan ben je ook nog eens afhankelijk van de opgelegde route. Dat is niet altijd even handig, maar ook dat is een keuze die je maakt. Vandaag deel  ik mijn top 5 gemiste highlights.

Horseshoe bend, Yellowstone National Park en Antelope Canyon in Amerika

De afstanden in de Verenigde Staten zijn echt ENORM!! Ik koos negen jaar geleden bewust voor een georganiseerde internationale groepsreis. De Verenigde Staten is geen praktisch land om te backpacken. De verbindingen zijn niet optimaal, de treinreizen zijn duur en de busverbindingen zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Het kan wel, maar makkelijk is anders. In mijn eentje een auto of camper huren zag ik ook niet zitten dus werd het een georganiseerde internationale kampeerreis. Serieus…vergeleken met de Amerikaanse reisorganisaties hebben de Nederlandse touroperators een heel relaxt programma.

Ik had dolgraag bovenstaande highlights willen zien, maar het bestaande programma was al overvol. Nog nooit heb ik zo’n druk en vol reisschema gehad. Voor mij geen Amerikaanse reisorganisaties meer. Die Amerikanen rijden echt van hot naar her om maar zoveel mogelijk te zien. Ooit ga ik nog een keer terug en dan neem ik lekker de tijd. Moet ik wel een reispartner vinden want de volgende keer wil ik absoluut met eigen vervoer door Amerika rijden. Uiteraard wil ik dan bovenstaande highlights bezoeken want die staan nog hoog op mijn lijstje 🙂 .

Tag: top 5 gemiste highlightsHimba’s in Namibië

Jarenlang wilde ik dolgraag naar Namibië. Waarom? Ik wilde ontzettend graag de Sossusvlei, Deadvlei en de Himba’s zien. Toen ik eindelijk in de gelegenheid kwam om naar Namibië te gaan, moest ik een moeilijke keuze maken. We konden helaas geen Himba dorp bezoeken. We hadden geen tijd en het lag totaal niet op de route. Daar baalde serieus van, maar het was niet anders. Gelukkig zagen we bij Etosha National Park nog een aantal Himba’s en heb ik toch een paar foto’s kunnen maken.

Tag: top 5 gemiste highlightsLouvre en de Sacre Coeur in Parijs

Die hadden jullie zeker niet zien aankomen want deze highlights liggen toch vrij dicht bij huis. Ik ben al meerdere keren in Parijs geweest, maar bovenstaande highlights heb ik nog nooit gezien. Tot op heden heb ik geen liefhebber gevonden die mee naar het Louvre wilde gaan 🙁 . De Sacre Coeur heb ik gemist omdat mijn moeder zo goed de weg wist 😉 . Vanaf die dag navigeer ik altijd en dat werkt een stuk beter. Komen we in ieder geval aan de op plaats van bestemming en het scheelt vele kilometers lopen  .

Tag: top 5 gemiste highlightsGreat Barrier Reef in Australië

Na mijn studie reisde ik zeven weken door Australië. In plaats van de geplande drie maanden besloot ik zeven weken te gaan. Veel mensen vonden mijn reis helemaal niets en ik liet mij leiden door angst. Dat bleek natuurlijk helemaal nergens voor nodig te zijn en inmiddels weet ik wel beter. Verstand komt echt met de jaren 😉 . Zeven weken bleek veel te kort te zijn en ik moest keuzes maken. Mijn vlucht naar Alice Springs vertrok en daarom moest ik kiezen tussen het Great Barrier Reef en Daintree National Park. Ik koos voor de laatste optie. Totaal geen spijt van gehad, maar ik had natuurlijk best graag Nemo willen zien. Ondanks mijn zeeziekte, had ik toch graag een dagje op de boot willen zitten. Je komt immers niet iedere dag in de buurt van het Great Barrier Reef. Tja, volgende keer beter.

Tag: top 5 gemiste highlightsHuanglong National Park in China

In China zouden we een dag naar Huanglong National Park gaan. Dit was al in Nederland geregeld en ik keek hier heel erg naar uit. Ik had prachtige foto’s gezien en kon niet wachten om al dat moois te zien. Op de desbetreffende dag troffen wij helaas een Chinese gids met andere plannen. Hij deelde mee dat de weg naar het nationale park onbegaanbaar was i.v.m. sneeuwval. Het zou niet veilig zijn en daarom gingen wij naar een klein deel van Jiuzhaigou National Park. Ik baalde als een stekker maar als het niet veilig is, spreekt het voor zich dat hij een alternatief moet bedenken.

Halverwege dag versprak de Chinese gids zich per ongeluk en bleek dat er niets waar was van het verhaal. Huanglong National Park was gewoon toegankelijk! Serieus…ik baalde als een stekker want ik had zo naar deze dag uitgekeken. We beklaagden ons massaal bij de Chinese gids maar het kwaad was al geschied. Er was niets meer aan te doen en we hadden immers toch een mooie dag gehad? Daar ging het niet om. We hadden betaald voor Huanglong en dan scheep je ons niet af met een ander nationaal park terwijl dat niet nodig was. Niet netjes. Jiuzhaigou was ook zeer de moeite waard, maar ik had echt mijn zinnen gezet op Huanglong. Wie weet keer ik ooit nog een keer terug naar deze regio en dan breng ik zeker een bezoekje aan Huanglong.

Tag: top 5 gemiste highlights

Ik ben benieuwd naar jullie gemiste highlights. Voel je vrij om de tag over te nemen 🙂 .

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

De meeste van bovenstaande foto’s komen van Wikimedia en zijn gelabeld voor hergebruik.

You may also like

19 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 10 april 2017 - 08:56

Wat betreft de VS: herkenbaar. Al wij waren niet op groepsreis 😉 Het is zo groot daar, je moet gewoon keuzes maken. Wij hebben ervoor gekozen om Yellowstone, Canyonlands etc. niet mee te pakken 🙁

Reply
DutchieontheRoad 10 april 2017 - 11:37

Ik was ook verbaasd over de enorme afstanden. Je moet daar echt keuzes maken. In de reisbeschrijving stond ook heel vaak aangegeven “we passeren” of “we gaan langs”. Dat klopte inderdaad, haha. We hebben hebben heel veel gepasseerd, maar tijd om iets bezichtigen was er niet 😉 .

Reply
Sanne 10 april 2017 - 16:22

Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik vind zoveel dingen leuk en wil het liefste alles zien en meemaken. Helaas gaat dat vaak niet en moet je keuze’s maken. Aan de andere kant, dan is er altijd nog een goede reden om er een keer terug te komen!
Sanne onlangs geplaatst…Tissamaharama: een verrassend bezoek aan het platteland van Sri LankaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:09

Zeker een goede reden om een keer terug te keren, maar vaak merk ik wel dat andere bestemmingen lonken. Toch ga ik zeker nog een keer terug naar Amerika, Australië en IJsland 🙂 . O ja, een bezoek aan Parijs zal er ook nog wel een keer van komen 😉 .

Reply
Peri Peri Reizen 11 april 2017 - 09:30

De Himba’s, wat heb je gedaan in plaats van een bezoek aan de Himba?

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:13

Ik maakte een rondreis van Kaapstad tot de Victoria watervallen en wij kwamen niet in de buurt van de Himba dorpen. We hebben ze gelukkig wel onderweg gezien. Gelukkig heb ik wel veel andere mooie dingen in Namibië gezien: Fish River Canyon, Lüderitz, Sesriem (met uiteraard de Sossusvlei en Deadvlei), Swakopmund en Etosha National Park.

Reply
Roger 11 april 2017 - 21:15

Leuke invalshoek 😉
Horseshoe bend, Yellowstone National Park en Antelope Canyon heb ik wel meegepakt. Maar ongetwijfeld daardoor weer andere highlights gemist want ik was er ook ‘maar’ drie weken.

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:14

Drie weken is gewoon veel te kort voor een roadtrip door de Verenigde Staten. De afstanden zijn echt enorm, maar het is in ieder geval een goede reden om nog een keer te gaan 🙂 .

Reply
Karin I Traveladdict 12 april 2017 - 09:48

Leuk dat je de tag hebt overgenomen!! Voor het Great Barrier Reef moet je zeker nog eens terug!
En misschien een schrale troost: ik vond Jiuzhaigou mooier dan Huanglong, maar dat komt omdat die laatste grotendeels droogstond toen ik er vorig jaar was 😉

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:15

Fijn om te weten dat Jiuzhaigou mooier was dan Huanglong 🙂 . Leuk dat je ook in die regio bent geweest want daar komen niet heel veel westerse toeristen.

Reply
Gabriëlle 14 april 2017 - 10:00

Louvre en Sacre Coeur moet je echt eens bezoeken, beide erg leuk! Ik kan even niet bedenken, welke highlights ik gemist heb op reis, het zullen er ongetwijfeld meerdere zijn. Leuke tag 🙂
Gabriëlle onlangs geplaatst…Gletsjerwandeling Vatnajökull op IJslandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:16

Ik ben ook zeker van plan om nog een keer naar Parijs te gaan. Dan wil ik eindelijk eens de ‘geijkte’ highlights zien. Kan ik die eindelijk van mijn lijstje strepen 😉 .

Reply
Jessica 15 april 2017 - 12:37

Haha ik ben zo iemand die vaak de meest logische hoogtepunten niet bezoekt, dus dat is een aardig lijstje ;p Je moet trouwens toch echt nog wel een keer terug naar Parijs om van het uitzicht bij de Sacre Coeur te genieten (tip: ga ‘s avonds, dan zie je waarom het de lichtjesstad wordt genoemd!). Sowieso is de wijk Montmartre geweldig, een van de leukste plekjes in de stad 🙂
Jessica onlangs geplaatst…5x handige websites voor digital nomadsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:18

Montmartre ben ik ook al niet geweest. Ik was heeeeel lang geleden in Parijs met school, maar mijn klasgenoten wilden liever winkelen en op het terras zitten terwijl ik liever op ontdekkingstocht ging. Toen zat het reisvirus er al in, haha 😉 .

Reply
Marcella 16 april 2017 - 18:18

Leuk dat jij je gemiste highligts ook deelt! Jammer dat die tour in China joh. En in Australië mis je volgens mij altijd wel iets. Wij kunnen er zo een maand of 4 rondreizen, en dan hebben we nog niet onze wishlist kunnen afvinken. Waarschijnlijk wordt het voor ons ook een week of 7, en dan thuis komen met een lijst vol gemiste hightlights. Yellowstone is zo gaaf, daar moet je zeker eens ‘n nieuwe roadtrip voor plannen! Jammer dat het programma zo onwijs vol was 🙁
Marcella onlangs geplaatst…Travel – 1 keer, maar nooit weerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:52

In Australië mis je inderdaad heel veel. Het is natuurlijk belachelijk groot en je hebt minstens drie maanden nodig :). Er gaan niet voor niets zoveel backpackers een jaar 😉 .

Reply
Niels 19 april 2017 - 17:41

Heel herkenbaar. Maar ook van Parijs. Soms zijn het de dingen die het dichtstbij liggen die je overslaat. Neem nu Nederland. Zelf ben ik nooit in de Keukenhof geweest, heb ik Giethoorn altijd overgeslagen en heb ik Kinderdijk nooit gezien. Toch wel highlights als je buitenlandse toeristen moet geloven. Wel ben ik er vaak langsgereden maar nooit de moeite genomen om erheen te gaan. Dit zijn nog dingen waar je elk weekend heen kan gaan. In het buitenland is het soms heel jammer als het niet doorgaat of het weer het niet toelaat. Je gaat niet zomaar even terug om alleen die ene highlight te zien. Trouwens, je ervaringen met bussen is een van de redenen waarom wij nooit zo’n bus pakken en eigenlijk altijd met eigen vervoer willen. Dan missen we er maar een paar, maar op die manier kunnen we wel zien wat we willen zien en er de tijd voor nemen 😉
Niels onlangs geplaatst…Foto van de Week #80: Ziek, drielandenpunt en weekendje wegMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 20 april 2017 - 19:54

Ik heb de Keukenhof, Giethoorn, de Kinderdijk, de Waddeneilanden en Madurodam ook nog nooit gezien 🙁 . Er staan dus de nodige Nederlandse attracties op mijn wensenlijst 😉 .

Reply
Diana 23 april 2017 - 15:28

Zeker een hele herkenbare. Vorig jaar door Thailand gereist en had een hele route in mijn gedachten. Ergens wist ik wel dat ik het niet allemaal zou kunnen zien. Had maar 3 weken en doordat heb ik nu een paar highlights gemist en ga ik zeker nog een keer terug. Gelukkig heeft het mij ook op juist andere mooie plekken gebracht die niet op mijn route stonden en zeker een highlight waren.
Diana onlangs geplaatst…Blunderen op reis | Het verkeerde vliegveld geboektMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.