Tag: Reisdeceptie top 3

by DutchieontheRoad
13 comments

Bij Daphne van Live the Life you Love, kwam ik onlangs de Reisdeceptie tag tegen. Deze tag heb ik al vaker voorbij zien komen en vond ik altijd erg leuk om te lezen. Ik ging de uitdaging aan en vulde deze tag in. Was dat even moeilijk! Vandaag deel ik mijn grootste tegenvallers op reis.

#1 Slechtste hotel

Ik ben niet erg kieskeurig qua overnachtingen. Zolang ik een bed heb en het schoon is, vind ik het wel prima. Helaas heb ik wel eens minder schone accommodaties aangetroffen. De prijs voor het smerigste hotel ooit gaat naar het Jinshanling hotel in China. Dit hotel heeft serieus een geweldige locatie (pal naast de Chinese muur) maar de eigenaar begrijpt het woordje “onderhoud” niet zo goed.

Wij arriveerden pas ‘s avonds in dit hotel en dat was maar goed ook. Ik zag ‘s ochtends pas dat ik onder vieze lakens had geslapen, bah! Het vuil kon je serieus van de badkamermuur schrapen en het putje zat vol haren (ieeeeek) waardoor het water ook niet wegliep en ik tot mijn enkels in het water stond. Om het verhaal compleet te maken liep er ook nog een gigantische spin in de badkamer. Horror badkamer dus! Van het eten werd ik ook niet heel vrolijk en het personeel was heel onvriendelijk. Nee, dat was geen aanrader en ik hoop dat ze het inmiddels een beetje hebben opgeknapt.

Desondanks is het wel aan te raden om te overnachten nabij de Chinese muur. Mocht je dus ooit dit hotel reserveren, neemt dan in ieder geval een lakenzak en slippers (of rubberen laarzen) mee.

Chinese Muur, China

#2 Slechtste eten

Ik ben een echte lekkerbek en kan altijd erg uitkijken naar culinaire lekkernijen. Ik eet al jaren geen vlees meer dus over het algemeen heb ik ook minder kans om ziek te worden. Toch? Think again! In Jordanië genoot ik van een heerlijke lunch midden in de woestijn. Deze lunch smaakte prima maar het gekookte ei iets minder. Ai, een acute voedselvergiftiging was het gevolg. De woestijn is serieus een hele onpraktische omgeving voor een voedselvergiftiging. Shit happens 😉 .

Normaliter eet ik graag lokale gerechten, maar af en toen heb je gewoon even zin in westers eten. Een goede vette hap gaat er wel in na twee weken rijst en noedels. In Indonesië bestelde ik een bord spaghetti die er toch wel anders uitzag – en smaakte – dan normaal. Een bord met kleffe slierten en een grote klodder ketchup werd op tafel gezet en ik dacht serieus even dat het een grapje was. Niet dus.

Op het Tibetaanse plateau kreeg ik een dubieuze lokale soep voorgeschoteld. Allerlei ondefinieerbare producten dreven in mijn soep en een paar hapjes later hield ik het maar voor gezien. Dat was echt niet voor consumptie bedoeld. Brrrrr! Overigens ben ik na mijn reis door China gestopt met het eten van vlees. Ik stuitte op een openbare slachterij en wat ik daar zag  . Ik was er meteen klaar mee en heb nooit geen vlees meer gegeten.

Kookworkshop - Thailand

#3 Het land

Dit is toch wel heel erg moeilijk. Ik kan niet echt een land bedenken dat me écht  is tegengevallen want iedere bestemming heeft z’n charme. In tegenstelling tot de meeste mensen, vond ik Wenen erg tegenvallen. Mijn moeder wilde dolgraag naar deze stad en daarom gingen we gezellig met z’n twee. We hadden pech met de vlucht, het hotel, het weer en daarbij vond ik de mensen erg stug en onvriendelijk. Nee, ik werd niet heel vrolijk in Wenen en heb amper foto’s gemaakt .  Oostenrijk is leuk voor wintersport, maar in Wenen zal je mij niet snel meer zien. Al met al hadden we gewoon een pechweekend 🙁 .

Ik ben ook geen liefhebber van de Turkse Rivièra  en de bekende Spaanse badplaatsen, waar ik overigens vroeger wel met mijn ouders kwam. Ik ben gewoon geen type voor een luie zonvakantie. Prima dat mensen de hele dag op het strand willen bakken, zolang ik er maar niet hoef te liggen 😉

Deze tag is inmiddels al zo vaak ingevuld, dat ik hem niet durf door te geven 😉 . Als er nog liefhebbers zijn, mag je de tag uiteraard overnemen. Ik ben benieuwd naar jullie reisdecepties 🙂 .

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

13 comments

Ilona 8 februari 2017 - 07:29

Iew, zo’n hotel. Bah! Nog niet meegemaakt maar zeg nooit, nooit. En we willen dit jaar misschien naar China. Wat ik wel heb meegemaakt is vies eten in Spanja. Tapas dat smaakte naar rubber. Oh, daar ben ik ook ziej van geweest.
Ilona onlangs geplaatst…Mechelen, hoe we deze historische stad ontdektenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 februari 2017 - 20:26

China is niet het meest schone land ter wereld, maar wel heel bijzonder 😉 . Ik vond China echt heel tof, maar weet dat het niet voor iedereen is weggelegd. Overigens waren de meeste hotels in China wel prima hoor 🙂 .

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 8 februari 2017 - 15:09

Haha, leuk om te lezen! De luie zonvakanties zijn erg herkenbaar, ook niks voor mij, terwijl ik daar op mijn 14e heel anders over dacht 😉

Reply
DutchieontheRoad 8 februari 2017 - 20:28

Op je veertiende heb je ook niet heel veel keus, haha. Instappen bij je ouders en rijden maar 😉 . Ik had op mijn achttiende al genoeg luiervakanties gehad voor mijn hele leven, haha. Luieren en bakken op het strand kan ik ook nog op mijn zestigste 😉 .

Reply
Rowan 8 februari 2017 - 18:22

Heel leuk om te lezen! Ik ben ook zeker niet van de luie vakanties, word ik heel onrustig van! Jammer dat Wenen zo tegenviel!
Rowan onlangs geplaatst…Januari | This made me smileMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 8 februari 2017 - 20:30

Ik word ook heel onrustig van luie vakanties. Zodra ik een halve dag niets te doen heb, ga ik echt zoeken. Ik ben echt een bezig bijtje 😉 . We hadden inderdaad veel meer verwacht van Wenen. Ik weet dat veel mensen Wenen een prachtige stad vinden, maar het kon mij niet bekoren.

Reply
Sanne 12 februari 2017 - 17:44

Ja dat zijn echte decepties. Wat ik een deceptie vond was toen we op de camping aan het Gardameer s avonds niet meer buiten konden blijven, omdat er zooooo veel muggen zaten.
Sanne onlangs geplaatst…Wat te doen in Rome?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 februari 2017 - 12:54

Ohhhh…die muggen daar zijn inderdaad vreselijk. Wij hebben ook onwijs veel muggen gehad aan het Gardameer. Zo erg zelfs dat ze met helikopters bestrijdingsmiddel over het gebied verspreidden. Maar dat is wel heeeeel lang geleden. Mijn broer is vorig jaar naar het Gardameer geweest en er zaten nog steeds veel muggen 😉 .

Reply
Bianca 13 februari 2017 - 11:50

Leuk om te lezen. Ik voelde echt met je mee! Wat vervelend om mee te maken. Ik ben in Wenen geweest en vond het wel leuk, maar ik kan me voorstellen als alles tegenzit, je er wel zo over kunt denken. Ik had dat een beetje met Milaan.
Bianca onlangs geplaatst…Treinreis Durango & SilvertonMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 februari 2017 - 12:56

Milaan hoor ik vaker mindere verhalen over dus daar zou ik ook niet zo snel naar toe gaan. Mijn idee is dat iedereen daar alleen maar naar toe gaat om te winkelen, maar dat kan ook een vooroordeel zijn hoor 😉 . Ik pas toch niet in Italiaanse maatjes 😉 .

Reply
Denise - Follow my footprints 13 februari 2017 - 12:16

Net als jij ga ik ook het liefst op pad en wil ik altijd veel zien. Je schrijft echter dat je geen liefhebber van de Turkse Rivièra en de bekende Spaanse badplaatsen en luie zonvakanties bent, maar ook als je aan de Spaanse of Turkse kust verblijft kun je uiteraard gewoon elke dag op pad gaan. Beide landen hebben zoveel moois te bieden als je maar net even het binnenland in gaat. En zelfs sommige stukken kust zijn ontzettend mooi. Naast de toeristische plaatsen zijn er ook echt mooie!
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…3 mooie steden in Zuid-EuropaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 februari 2017 - 12:50

Daar heb je helemaal gelijk in Denise 🙂 . Ik heb denk ik teveel luie zonvakanties gehad als kind zijnde 😉 . Mijn omgeving doet niets anders dan alleen op het strand liggen. Ik vond onze vakanties vroeger vrij saai omdat iedereen alleen maar op het strand lag te slapen. Daarom ben ik geen liefhebber van bekende badplaatsen zoals Salou, Lloiret de Mar en dergelijke 😉 . Daarentegen staat Andalusië en Cappadocië wel op mijn wishlist 🙂

Reply
Yvonne 13 februari 2017 - 22:24

Ow, ik kan me helemaal voorstellen hoe onpraktisch de woestijn is voor een voedselvergiftiging… echt niet fijn! En dat hotel in China… bah, helaas herkenbaar (niet zozeer in China hoor, in India toch een paar keer meegemaakt). Wat jammer van Wenen, dit is een stad waar ik nog wel een keer weer naartoe wil.. al veel te lang geleden en IK heb er wel goede herinneringen aan, haha. Leuk geschreven artikel trouwens!!
Yvonne onlangs geplaatst…Waarom kamperen steeds aantrekkelijker wordtMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.