Tag: Reis top 5

by DutchieontheRoad
8 comments

Ik heb de afgelopen jaren hele gave reizen gemaakt. Marcella bedacht de volgende tag: Reis top 5. Aan de hand van deze tag lees je alles over de fijnste en verrassendste plekken die ik bezocht heb.

Fijnste accommodatie

Pfff…moeilijk. Ik heb in hele slechte, maar gelukkig ook in hele goede accommodaties geslapen. Ik overnacht zelden in een luxe accommodatie, maar als ik heel eerlijk ben vond ik Toba Cottages in Samosir toch wel heel prettig 😉 . We hadden een aantal primitieve nachten achter de rug – overigens ook hele bijzondere accommodaties – en waren toe aan een beetje luxe. Een warme douche en een wc die je kunt doorspoelen zou best fijn zijn. Soms heb je dat even nodig. Wat was ik blij toen ik in Samosir arriveerde. Na een reisdag van ruim twaalf uur (!!) was dit hotel zeer welkom.

Er was warm water (yes…eindelijk warm water na vier dagen douchen in de rivier) en een prachtig aangelegde tuin met zwembad. Vanaf het balkon had je een prachtig uitzicht over het meer en het restaurant was ook meer dan prima .  O ja, je kunt er ook fietsen huren. Ideaal want de omgeving is werkelijk adembenemend! Samosir is de perfecte plek om bij te komen. Heerlijk! Onlangs schreef ik een blogpost over 5  bijzondere accommodaties om te overnachten.

Tag: Reis Top 5

Tag: Reis Top 5

Verrassendste stad

Shanghai was voor mij een hele verrassende stad. Ik ben eigenlijk geen liefhebber van wereldsteden en kan niet goed tegen drukte. Kleine lokale dorpjes hebben daarom ook mijn voorkeur, maar voor Shanghai maak ik een uitzondering. Toen ik eindelijk in Shanghai arriveerde voelde ik meteen dat het goed zat. Dat heb je wel eens. Waarom? Geen idee. Ik was meteen onder de indruk en vermoedde dat dit een hele fijne stad zou kunnen zijn. Dat bleek ook zo te zijn. Het kan ook te maken hebben met het feit dat Shanghai zo ontzettend schoon was in vergelijking met de rest van China, haha. Feit is wel dat ik er geen hoge verwachtingen van had, maar het een verrassend leuke stad vond. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Benieuwd naar mijn tips? Ik schreef een blogpost wat er allemaal te doen is in Shanghai.

Tag: Reis Top 5

Tag: Reizen Top 5

Mooiste kustlijnen

Ik heb eigenlijk niet veel kustlijnen gezien want ik ben zelden aan de kust te vinden. Het spreekt eigenlijk voor zich dat ik voor de Great Ocean Road in het zuiden van Australië kies 🙂 . Het is daar zo belachelijk mooi en je wordt om de haverklap op de meest prachtige vergezichten getrakteerd. Je blijft fotostops maken 🙂 . Trek minimaal drie dagen uit voor deze mooie route en geniet van de prachtige natuur. Benieuwd naar mijn roadtrip? Lees dan mijn blogpost over de Great Ocean Road.

Tag: Reis Top 5

Tag: Reis Top 5

Onverwacht pareltje

Tijdens mijn rondreis in Indonesië kwamen wij terecht in Bukittinggi. We hadden serieus een onwijs slecht en vies hotel en in het stadje zelf was niets te beleven. Ik was dus niet bepaald het zonnetje in huis 😉 . Mijn reisgenoot zag op Tripadvisor een lunchcafé staan: Taruko Café. Het zag er leuk uit en we hadden toch niets beters te doen. We lieten ons door een taxi afzetten en het werd uiteindelijk één van de leukste en verrassendste dagen van onze reis. Wat een prachtige omgeving en het eten was heerlijk. Tijdens onze lunch kwamen we in gesprek met een lokale gids die voorstelde een wandeling in de omgeving te maken. Dat zagen we wel zitten en voor we het wisten, liepen we  tussen de prachtige rijstvelden en staken we op blote voeten kleine riviertjes over. Het was een dag om nooit te vergeten 🙂 .

Tag: Reizen Top 5

Tag: Reizen Top 5

Gaafste dieren

Jaaa…Afrika natuurlijk!! Ik reisde twee jaar geleden van Kaapstad tot aan de Victoria Watervallen en dat is toch wel één van de gaafste reizen ooit! Er werden de nodige stempels in mijn paspoort gezet: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Niet slecht in vier weken tijd 😉 . Ik heb vooral een zwak voor olifanten en giraffen. Het mooiste reismoment was toch wel de zonsondergang in Etosha National Park in Namibië. Daar stormde een grote kudde olifanten richting de waterpoel…tijdens zonsondergang. Hoe gaaf is dat!? Om het verhaal compleet te maken kwamen er ook nog een aantal giraffen bij. Once in a lifetime moment . Vorig jaar vulde ik ook de Wildlife-Tag in. Lees snel verder voor meer mooie wildlife ervaringen 🙂 .

Tag: Reizen Top 5

Tag: Reizen Top 5

Dit was mijn reis top 5. Ik ben benieuwd naar jullie top 5. Voel je vrij om de tag over te nemen 🙂 .

You may also like

8 comments

Eva 9 mei 2017 - 10:43

Tags doen het altijd goed, ik vulde het lijstje een tijd terug al eens in: http://www.omnitraveler.nl/travel-tag-reis-top-5/
Eva onlangs geplaatst…Maleisië | Orang Belanda, op zoek naar de Nederlander in BorneoMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 9 mei 2017 - 12:04

Wat leuk dat jij de tag ook invulde. Zal deze dadelijk eens lezen 🙂 . Ik vind tags altijd leuk om te lezen en daarom ook om in te vullen 🙂

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 9 mei 2017 - 14:12

Wat leuk om te lezen! Vooral het Afrika gedeelte natuurlijk, wij kunnen inmiddels beginnen met aftellen 😉 Leuke tag ook!

Reply
Niels 9 mei 2017 - 21:27

Olifanten staan ook hoog op mijn lijst van gaafste dieren die ik in het echt heb gezien. Ook in Afrika. Wat een prachtige mooi beesten en indrukwekkend als ze voor je auto doorlopen. Zeker bij zonsondergang. Dat moet een aparte en vooral bijzondere ervaring zijn geweest. En je onverwachte parel is een goed voorbeeld hoe je je soms in dingen kan vergissen en je eigenlijk over wel iets moois kan tegenkomen. Mooi uitzicht en ik neem aan dat je lekker geluncht hebt. Australië zou ik ook nog graag zien, maar dat zijn dromen voor later.

Reply
Martin 11 mei 2017 - 23:27

Wat een leuke top 5. De omgeving van Bukittingi is inderdaad prachtig! En Etosha, ja daar wil ik nog wel een keer naar terug.
Martin onlangs geplaatst…Penang street art, the next levelMy Profile

Reply
Denise 15 mei 2017 - 14:16

Leuk! Wat een prachtig adres! En verrassend dat je Shanghai noemt, dat hoor je niet zo vaak. Dat Afrika in je top 5 voorkomt verbaast me niks. Mooie beelden!
Denise onlangs geplaatst…Individuele reis langs de mooiste plaatsen van MyanmarMy Profile

Reply
Marcella 17 mei 2017 - 20:47

Leuk leuk, je hebt de Reis top 5 ingevuld! Supertof om te lezen! Ik snap dat je genoot van die schattige huisjes in Samosir, je onverwachts leuke dag klinkt goed, en de Great Ocean Road lijkt me echt te gek. Wat zou ik die onwijs graag zelf bewonderen! Maar ook Afrika en dan met name de wildlife komt steeds hoger op mijn wishlist. Wauww!
Marcella onlangs geplaatst…De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #1My Profile

Reply
anto 26 mei 2017 - 07:58

Jaaa … de Great Ocean Road vond ik ook geweldig. Ik hoorde dat er een paar jaar geleden een van de Twelve Apostles is ingestort, zo jammer. Maar het is en blijft een toffe bezienswaardigheid!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.