Tag: mijn tien mooiste reisfoto’s

by DutchieontheRoad
11 comments

Vorig jaar riep Sandra van TravelbySan een leuke tag in het leven, mijn tien mooiste reisfoto’s . Onlangs zag ik deze tag weer ergens voorbij komen en dacht dat het wel leuk zou zijn om deze tag over te nemen. Ik heb serieus duizenden reisfoto’s. Hoe ga je daar in hemelsnaam de tien mooiste uit selecteren!? Dat viel dus niet mee maar uiteindelijk ben ik tot deze top 10 gekomen.

1# Monniken in het Labrang Klooster

Dit was een vrij makkelijke keuze. Deze foto is nog steeds mijn grote favoriet. Gemaakt in het prachtige Labrang Klooster in Xiahe, China. Monniken vinden het over het algemeen niet altijd prettig om gefotografeerd te worden. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen want je wil zelf ook niet de gehele dag gefotografeerd worden. Anders was je wel fotomodel geworden.
Toon daarom respect en gemeende interesse. Je komt daarmee een heel eind. Brutale toeristen worden niet op prijs gesteld en zullen minder snel toestemming krijgen om te fotograferen. Gelukkig kreeg ik toestemming om deze vijf op de gevoelige plaat vast te leggen en zo te zien hadden ze er nog plezier in ook. Deze foto werd gepubliceerd in Columbus Magazine.

Labrang Klooster, Xiahe

2# Chinese man met bril

Hoe cool is deze kerel? Serieus, ik moest zo lachen toen ik deze man in de hoofdstraat van Langmusi zag zitten. Hij toverde een lach op mijn gezicht. Ik wilde hem zo graag fotograferen maar uiteraard was ik niet de enige. Hij had al een reisgenoot weggestuurd dus ik dacht geen toestemming te krijgen. Echter wachtte ik mijn kans schoon af en mijn geduld werd beloond. Ik maakte gebruik van een omweggetje die mij al vaker mooie portretfoto’s heeft opgeleverd. Coole meneer werd gefotografeerd door twee Chinese toeristen en ik zag mijn kans schoon. Terwijl hij poseerde, zwaaide ik even en wees naar mijn camera. Hij lachte breed en gaf een kort knikje en dat was voor mij voldoende. Hij draaide zich weer weg van mijn camera en lachte breed voor de Chinese toeristen. Dat moment legde ik vast. Deze manier werkt altijd uitstekend voor mij. Ik vind geposeerde portretten niet altijd even mooi dus vaak maak ik gebruik van de luttele seconden die ze poseren voor andere fotograferen. De mensen staan dan natuurlijker en spontaner op de foto.
Deze foto werd gepubliceerd in Columbus Magazine en ook werd ik eerste in een fotowedstrijd die mij twee vliegtickets Dubai opleverde 🙂 . Happy Kelly!

Langmusi, China

3# Kudde olifanten in Etosha National Park

Toen ik dit moment vastlegde, en de foto terugzag op mijn scherm, wist ik meteen dat ik een bijzondere foto had gemaakt. Dat komt niet vaak voor maar soms heb je meteen zo’n gevoel van ‘yes…dit is DE foto’. Dat had ik dus met deze foto en achteraf bleek ik gelijk te hebben. Dit werd mijn favoriete reisfoto van het jaar 2015. We hadden een tegenvallende safari achter de rug en wilden nog even de zonsondergang meepikken bij de waterpoel op de camping. Dat bleek een zeer goede beslissing te zijn. Ik liep net het hoekje om toen ik deze kudde aan zag komen sprinten. Werd ik even snel! Camera aan, juiste instellingen kiezen en gaan met die banaan. Als ik een klein kind stond ik te springen wat er vast en zeker lachwekkend uit moet hebben gezien maar ik geef er geen drol om. Met een lach van oor tot oor aanschouwde ik dit bijzondere spektakel. Overal kwamen olifanten vandaan en ze sprintten het water in. Zo gaaf! Dit in combinatie met een mooie zonsondergang, leverde mij deze mooie foto op.
Ik was gelukkig niet de enige die deze foto kon waarderen want het Wereld Natuur Fonds publiceerde deze foto in hun nieuwste fotoboek. Weer een lach van oor tot oor want hier ben ik best trots op.

Etosha National Park, Namibië

4# Himba

Deze Himba fotografeerde ik net voor het Etosha National Park waar ze met haar familie snuisterijen aan toeristen verkocht. Omdat ik twee armbanden had gekocht, mocht ik haar ook fotograferen. Juist deze foto sprong er voor mij uit qua compositie omdat het geen standaard portret is. Ze kijkt niet in de lens maar naar beneden en dat vond ik vele malen mooier. Helaas was de foto heel erg overbelicht door de felle zon en verkeerde camera instellingen. Ik moest heel snel handelen en had geen erg in mijn voorgaande instellingen. Dat zag ik dus pas achteraf. Onwijs balen want ik wilde koste wat kost deze foto. Uiteindelijk ben ik thuis op mijn gemakje aan de slag gegaan en is dit het resultaat geworden. Ik zette de foto om naar zwart-wit, zorgde voor een compleet witte achtergrond en zette het contrast flink aan. Voilà…daar was de foto zoals ik hem voor ogen had. Niet logisch om een Himba om te zetten naar zwart-wit maar het maakte de foto veel sterker.

Himba, Nanibië

5# Babyolifantje

How cute is this little one? Te schattig gewoon! Dit kleine olifantje stak met zijn familie de weg over in Chobe National Park. We waren serieus omsingeld door een kudde olifanten. Zo gaaf! Dit olifantje stal natuurlijk de show en hij bleef lekker in de buurt van zijn moeder. Geef hem eens ongelijk. Ik vond het een heel aandoenlijke foto en blijkbaar dacht het Wereld Natuur Fonds daar ook zo over want ook deze foto werd gepubliceerd in het nieuwste fotoboek.

Mooiste reisfoto's

6# Schattig meisje uit Semonkong

Dit schattige meisje – ja, het is een meisje – mag ook niet ontbreken in mijn top 10. Deze foto is gemaakt in Semonkong, Lesotho. Ze zat samen met haar oudere zus bij de rivier te spelen waar ik naar een aantal reisgenoten keek die deden abseilen. Dit trok uiteraard behoorlijk wat bekijks en vele kinderen keken naar deze afdaling. Er komen weinig toeristen in dit gebied dus de kinderen vonden dit maar al te spannend. Ik heb deze middag veel plezier gehad met de kinderen en heb vingerpoppetjes uitgedeeld die ik bij me had. De twee zusjes waren helemaal in de wolken en hebben de halve middag bij de rivier gespeeld met deze poppetjes, waar ik overigens ook een hele leuke foto van heb.

Lesotho

7# Cheeta

Ik geef heel eerlijk toe dat dit geen wilde cheeta is, maar toch ben ik erg blij met deze foto. Ik heb nooit zo’n geluk als het gaat om het zien en fotograferen van katachtigen. Blijkbaar trek ik meer olifanten aan dan katachtigen want deze zijn nergens te bekennen als ik in de buurt ben.
Wij bezochten een klein reservaat dat aangesloten is bij Stichting Spots. Hier worden cheeta’s opgevangen met de bedoeling deze later weer terug te plaatsen in het wild. Dat is in het verleden al vele malen succesvol gedaan maar momenteel verblijven er nog vijf cheeta’s in dit reservaat die niet meer teruggeplaatst kunnen worden…helaas. Zij zijn teveel gewend geraakt aan mensen, dat het gevaarlijk kan zijn om ze terug te plaatsen in het wild. Waarschijnlijk zouden ze vrij snel worden gedood door boeren of komen ze te dicht bij de mens en dat wil men uiteraard voorkomen.
Wij mochten een kijkje nemen bij deze stichting en ik vind persoonlijk dat ze goed werk doen. Natuurlijk zijn de meningen altijd verdeeld over dit soort projecten, maar als ze zijn aangesloten bij Stichting Spots, neem ik aan dat alles in orde is.

Mooiste reisfoto's

#8 Etsy in de Okavango Delta

Deze vrouw was onze poler in de Okavango Delta. Haar naam is Etsy en ze heeft ons twee dagen veilig door de Delta gevaren, en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Ik ben namelijk erg bang voor nijlpaarden en dat is nou niet bepaald handig in dit gebied. Thank you Etsy!! Ondanks mijn angst, was ik na twee dagen zo overdonderd door de schoonheid van de Delta, dat ik helemaal om was. Ik heb zelden zo’n mooi en ongerept gebied bezocht.
Deze foto maakte ik net na zonsondergang. Iedereen was zich al aan het settelen bij het kampvuur want de zon was immers onder. Deze foto bewijst nogmaals dat je nooit meteen na zonsondergang weg moet gaan. Pas na zonsondergang worden de kleuren zo mooi en daarom kon ik deze prachtige foto maken.

Okavango Delta, Botswana

#9 Tafelberg

Deze foto is vroeg in de ochtend gemaakt op de Tafelberg. We waren heel enthousiast toen bleek dat het helder weer was want dat is vrij zeldzaam in Kaapstad. Niet nadenken, schoenen aan en meteen richting de Tafelberg.
Voor mijn gevoel zie je hier Kaapstad ontwaken. De zon staat al aan de hemel maar aan de kleuren zie je dat het nog vroeg is. Aan de rechterzijde zie je twee toeristen, waardoor de grootsheid van de Tafelberg nog zichtbaarder wordt. Ik vind dit persoonlijk een mooie kijkplaat waar je langer naar blijft kijken.

Tafelberg, Kaapstad

#10 Orang-oetan

Zoals ik al eens eerder schreef, ben ik dol op orang-oetans. Ik heb mijn hele leven lang al iets met apen. Daarom was ik ook als een kind zo blij toen ik deze geweldige dieren eindelijk in het wild zag. Deze foto is gemaakt in Bukit Lawang. Denk niet dat de orang-oetans hier voor het oprapen liggen want niets is minder waar. We hadden een volle dag nodig om vier orang-oetans te spotten en denk niet dat er keurig aangelegde wandelpaden liggen. De temperatuur en luchtvochtigheid is moordend en ik heb serieus nog nooit zo gezweet. Je kon me echt uitwringen en ben na terugkomst met kleding en al de rivier ingedoken. Ik ben alles behalve een waterrat dus als ik dat doe, heb ik het écht heel heet. Al met al was het een geweldige dag! Het viel niet mee om de orang-oetans goed vast te leggen want de lichtomstandigheden zijn alles behalve ideaal maar deze foto was zonder enige twijfel de mooiste.

Mooiste reisfoto's

Dit was mijn top 10. Het valt wel op dat ik een liefhebber ben van portret- en wildlifefotografie, haha. Ik vind landschapsfotografie ook heel leuk hoor 🙂 . Natuurlijk mag iedereen deze tag overnemen, maar wil je dan wel een link plaatsen naar TravelbySan?

You may also like

11 comments

Lotte - scratchingmymap 22 juni 2016 - 08:52

Wauw, prachtige foto’s echt! En gaaf dat er al enkele van jouw foto’s gepubliceerd zijn seg, daar mag je trots op zijn!
Lotte – scratchingmymap onlangs geplaatst…The big trip: reisplannenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:03

Dank je Lotte 🙂

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 juni 2016 - 16:55

Prach-ti-ge foto’s! Ik kan gewoon niet kiezen welke ik het mooist vind, allemaal! 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…Florida & the Deep South #4 | Welcome to Mississippi ma’am!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:04

Dank je Narelle 🙂

Reply
Rowan 22 juni 2016 - 19:32

Ik ben bang dat ik verliefd ben op alle 10! Echt heel mooi!
Rowan onlangs geplaatst…New York: Empire State, High Line, Chelsea MarketMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:05

Dank je Rowan 🙂

Reply
Marcella 23 juni 2016 - 13:46

Wauww, wat een onwijs gáve selectie foto’s! Wat tof dat verschillende foto’s van je gepubliceerd. Doe je goed lady! Ik vind de foto’s stuk voor stuk tof, maar heb een lichte voorkeur voor de olifanten bij zonsondergang, het jonge olifantje en de Tafelberg.

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:06

Dank je Marcella 🙂 . Ik vind het ook moeilijk om een keuze te maken, haha. Hoe grote de collectie, des te moeilijker 😉 .

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 24 juni 2016 - 00:09

Wat een schitterende foto’s! Ik wou dat ik ze zo mooi kon maken. Hier kan ik echt van genieten, stuk voor stuk een plaatje om te zien. Ik ben gek op wildlife, maar die chinese meneer met de hoed vind ik ook geweldig!
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Fotoreportage: Wandelen in het Mlilwane Wildlife SanctuaryMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juli 2016 - 11:07

Dank je Elisa 🙂 . Ik kan ook zo ontzettend genieten van mooie plaatjes.

Reply
Jonna@burgertrutjesNL 9 maart 2017 - 20:04

niet alle foto’s zijn in groot format zichtbaar. Maar wat een prachtige foto’s!! Mag je trots op zijn 🙂
Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Favoriete hotels Dubai 2017 – een overdaad aan luxe! REVIEWMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.