Tag: een ABCtje

by DutchieontheRoad
15 comments

Onlangs zag ik bij Yvon een erg leuke tag: een ABCtje. Ik ben dol op het lezen van tags en vul ze daarom ook graag in.  Het is al een oudere tag, maar dat maakt mij niet uit. Ik vulde met veel plezier dit ABCtje in 🙂

A – Afrika

Voorheen was Oceanië mijn favoriete continent. Mijn reis door Australië was daar de oorzaak van, maar sinds vorig jaar moet ik concluderen dat ik verliefd ben geworden op Afrika. Oz is nog steeds mijn favoriete land, maar Afrika is tegenwoordig mijn favoriete continent.

B – Backpack

Oké, ik vervloek mijn backpack wel eens, maar toch blijft het mijn grote favoriet. Vroeger reisde ik met een reistas op wielen, maar ik werd gek van dat gesjouw op trappen, wanneer er geen lift aanwezig was. Ook bleek een reistas niet bepaald handig te zijn wanneer ik met de trein reisde. Ik verruilde de reistas voor de backpack en het probleem was opgelost. Het enige probleem is dat ik nog steeds te veel meeneem 😉

Tag: een ABCtje

C – Controlfreak

Ik geef het eerlijk toe… ik ben een controlfreak. Toen ik naar Thailand ging, nam ik mezelf voor om gedeeltelijk op de bonnefooi te gaan om mezelf uit te dagen. Uhuh, daar kwam dus niets van terecht. Ik begon met het regelen van de eerste week en voor ik het wist, had ik de tweede week ook al vastgelegd. Daar ging mijn goede voornemen. Ik kon het gewoon niet laten…het moest van mijn hoofd 😉

D – Dansen

Ik ben dol op dansen, maar doe het veel te weinig. Vorig jaar hadden we hele gezellige dansavonden bij de Victoria Watervallen en dansten we in een Duitse pub in Namibië. Mijn goede voornemen voor volgend jaar: meer dansen.

E – Eten

Eten, wie is er niet dol op. Ik ben een echte Brabantse en daarom ook een Bourgondiër.  Eten en lekker koken is mij met de paplepel ingegoten. Ik heb een grote familie en mijn moeder organiseert iedere zomer een familiebarbecue voor minimaal veertig personen! Nog zo’n regelneef en controlfreak 😉

Tag: een ABCtje

F – Fotograferen

Tja, dat is natuurlijk een inkoppertje ;). Waar zou Kelly zijn zonder haar fotocamera? Reizen en fotograferen zijn mijn twee grootste passies en de ideale combinatie voor mij. In Nederland fotografeer ik ook steeds meer, maar het is allemaal begonnen met reisfotografie. Ik ontwikkel mezelf steeds meer op het gebied van portretfotografie in Nederland, maar reisfotografie heeft nog steeds mijn voorkeur.

G – Geduld

Geduld is een schone zaak en dat is op reis niet anders. Mijn geduld wordt dan ook regelmatig op de proef gesteld. Nederlanders zijn erg punctueel en deze dame helemaal. Ik ben allergisch voor mensen die altijd te laat komen dus dat is is wel eens een uitdaging tijdens mijn vakantie, haha. In Thailand werd mijn geduld flink op de proef gesteld toen ik onverwacht de bus moest verlaten en anderhalf uur op een andere bus moest wachten zonder enige uitleg. Daar sta je dan…lekker handig! Gelukkig heb ik van nature engelengeduld en dat is maar goed ook.

H – Holy Festival

Een grote wens van mij is om ooit het Holy Festival in Nepal of India bij te mogen wonen. Dat lijkt me echt zo bijzonder. Ik ben dol op kleur dus dan ben je bij dit festival aan het goede adres.

I – Irritant

Daar kan ik heel kort over zijn: opdringerige verkopers. Heel erg irritant.

J – Jungle

O jongens toch, wat vind ik de jungle toch geweldig! De luchtvochtigheid vind ik dan weer iets minder, maar je kunt ook niet alles hebben. Ik bezocht Daintree National Park in Australië, Bukit Lawang in Sumatra en Khao Sok National Park in Thailand. Allemaal prachtig!

K – Kamperen

Mijn ouders zijn alles behalve kampeerders! Wij gingen vroeger altijd heel keurig naar een hotel of appartement. Na veel aandringen gingen we op mijn tiende voor het eerst naar de camping in Zuid-Frankrijk, in een zeer ruime stacaravan uiteraard. Ik was serieus het gelukkigste kind op aarde, haha. Gelukkig kampeerde de familie van mijn beste vriendinnetje ieder jaar in Nederland, en mocht ik ook wel eens mee. Wat een pret in die tent 🙂 Vorig jaar ging ik voor het eerst écht kamperen in Afrika en zette ik vol trots mijn eerste tent op, haha. Kelly kan eindelijk ook een tent opzetten.

Namib Woestijn, Namibië

L -Lezen

Ik ben – herstel…was – een echte boekenwurm. Stapels boeken sjouwde ik naar huis en de bibliothecaresse zwaaide altijd heel enthousiast naar kleine Kelly. Meer dan eens klaagde mijn familie dat ik maar een saai kind was omdat ik tijdens de vakantie alleen maar zat te lezen, terwijl alle kinderen in het zwembad zaten. Tja, ik vond lezen gewoon écht heel leuk en mijn ouders waren heel blij dat ze in ieder geval één kind hadden dat graag las. Ik lees nog steeds erg graag, maar eerlijk gezegd kom ik er vaak niet aan toe. Heel erg jammer. Op vakantie vind ik daarom ook heerlijk om lekker te lezen. Lang leven de e-reader, maar er gaat nog steeds niets boven een echt boek. Heerlijk!

M – Muziek

Ik kan serieus niet zonder muziek. Als mijn MP3-speler sneuvelt op vakantie, zou ik echt in paniek zijn. Ik snap niet dat mensen zonder muziek kunnen reizen. Er is toch niets zo fijn dan lekker naar muziek luisteren tijdens een lange reisdag. Daarbij kan ik niet lezen in een bus of auto vanwege mijn reisziekte. Muziek is daarom heilig!

N – Nepal

Nepal staat in mijn top drie op mijn wensenlijstje. Al jaren wil ik graag naar Nepal, maar ieder jaar komt het er niet van. Ooit ga ik naar Nepal.

O – Oordopjes

Oordopjes zijn echt noodzakelijk op reis. Ik ben een ontzettend slechte slaper en allergisch voor snurkers. Dat is geen handige combinatie en daarom heb ik niet één, maar twee paar oordopjes bij me. Voor het geval dat 😉

P – Paspoort

Tja, zonder paspoort kom je niet zo ver. Ik ben zo blij dat de paspoorten tegenwoordig tien jaar geldig zijn want dan kun je lekker lang stempels sparen. Ik baalde echt als een stekker toen ik mijn eerste paspoort met mijn geliefde stempel van Australië moest inleveren. Helaas kwam ik er pas later achter dat je deze mocht houden wanneer je dit vroeg. Balen!

Q – Quadbike

Ooooo…dit vind ik zo gaaf! Ik ben niet vies van een beetje snelheid. Gelukkig heb ik die behoefte niet op de Nederlandse wegen, haha. In Australië maakte ik voor het eerst kennis met de quadbike en vorig jaar maakte ik de duinen van Swakopmund onveilig. Ik voel me dan net een klein kind in een snoepwinkel, haha.

R – Reissokken

Het is een beetje gênant, maar ik kan niet op reis zonder sexy reissokken. Ik heb namelijk erg snel last van opgezette voeten en moet zelfs bloedverdunners slikken in het vliegtuig om eventuele trombose te voorkomen i.v.m. het dagelijkse vrouwelijke pilletje. Mijn voeten zwellen echt enorm op bij een hoge luchtvochtigheid en meer dan eens moest ik op blote voeten verder omdat ik gewoon niet meer in mijn schoenen kon. Dat is echt zo onhandig. Blijkbaar is het een genetisch dingetje want ik ben niet de enige in de familie die hier last van heeft.

S – Skiën

Als kind zijnde gingen wij ieder jaar op wintersport. Ik was vier jaar toen ik voor het eerst op de latten stond. Op zesjarige leeftijd werd ik derde tijdens een skiwedstrijd tussen twaalfjarigen, als achtjarige ging ik met mijn ouders op pad en op negenjarige leeftijd nam ik mijn eerste zwarte piste. Ik vond skiën echt geweldig! Helaas werden de skivakanties gecanceld vanwege gezondheidsredenen van mijn vader. Tegenwoordig heb ik er geen behoefte meer aan…mij te koud.

T – Trein

Ik vind het heerlijk om met de trein te reizen. Het is dan ook een grote wens om ooit nog eens met de Transmongolië Express te reizen.

U- Uitzwaaien

Mijn moeder zwaait mij altijd uit wanneer ik op reis ga. Over het algemeen reis ik altijd met de trein naar Schiphol en mijn moeder reist dan eigenlijk altijd mee. Ze vindt het gewoon fijn om voor vertrek nog even lekker te lunchen en mij gedag te zeggen. Dat hoeft ze helemaal niet te doen, maar gezellig en lief is natuurlijk wel.

V – Vrijheid

Reizen betekent vrijheid voor mij. Ondanks het feit dat ik geregeld met een georganiseerde groepsreis reis of zelf alles van te voren plan, voel ik me altijd heel erg vrij. Niets moet en alles mag. Ook prijs ik mezelf onwijs gelukkig dat wij de mogelijkheid en vrijheid hebben om te mogen reizen. Op de luchthaven van Johannesburg sprak ik met een medewerkster die al jaren iedere avond de vlucht van Johannesburg naar Kaapstad zag vertrekken. Ze vond het geweldig om dat vliegtuig te zien opstijgen en haar grootste droom was om ooit op dat vliegtuig te stappen, om ook een verre reis te maken. Ze prees ons gelukkig dat wij de mogelijkheid hadden om te mogen reizen. Ik kon haar alleen maar gelijk geven!

Munduk - Bali

W – Wereldreis

Mijn ultieme droom, een wereldreis. Wie weet ooit, maar voorlopig blijft het een droom.

X – Xenos

Wat een geweldige winkel! Eén van mijn favoriete winkels en ik ben hier dan ook regelmatig te vinden. Bij de Xenos hebben ze ook veel handige reisartikelen die ik geregeld gebruik.

Y – Yoga

Iets wat ik nog steeds wil proberen. Op reis zie ik geregeld mensen op de yogamat. Ik heb het thuis wel eens geprobeerd, maar mijn nieuwsgierige katten vonden het zo interessant dat het eerder lachwekkend was, haha. Mijn goede voornemen is nog steeds om met yoga te beginnen…alweer.

Z – Zambia

Vorig jaar bezocht ik Zambia in een halve dag, haha. Ik was in Zimbabwe om de Victoria Watervallen te bezoeken. Je kunt er ook voor kiezen om de watervallen aan de kant van Zambia te bezoeken. Je loopt naar de grensovergang, betaalt voor een visum, krijgt weer een stempel – hang de vlag uit – en je bent in Zambia. Ideaal! Overigens is het zeker de moeite waard om de watervallen aan beide kanten te bezichtigen.

Zo! Dat was mijn ABCtje! Voel je vrij om de tag over te nemen, maar wil je dan wel een link naar Yvon plaatsen? Ik zou het leuk vinden als je laat weten wanneer je hem hebt ingevuld want dan kom ik natuurlijk ook even lezen 🙂

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

15 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 26 oktober 2016 - 19:32

Leuk om je op deze manier weer wat beter te leren kennen 🙂 Het lezen herken ik heel erg. Als kind ging ik soms wel 3x per week naar de bibliotheek, nu moet ik m’n best doen om 3 boeken per jaar te lezen….
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…FLORIDA & THE DEEP SOUTH #14 | DE WYNWOOD WALLS IN MIAMIMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:08

Ik was ook zo erg vroeger. Ik leende altijd het maximale aan boeken en binnen een mum van tijd had ik alles weer uit. Op een gegeven moment mocht ik gelukkig ook boeken lenen voor oudere kinderen. Onze bibliotheek was daar vroeger heel streng in. Ik had behoefte aan moeilijkere boeken (en nieuwe, haha) dus ik mocht op een gegeven moment toch boeken lenen van een andere afdeling. Tegenwoordig lees ik veel te weinig vanwege tijdgebrek. Hartstikke zonde.

Reply
Marian Baetsen 26 oktober 2016 - 23:01

Ha ha , ik mams van dit prachtige zelfstandig meisje wil haar idd graag uitzwaaien en ff knuffelen op de vooravond van haar volgende reis naar een volgend continent.

Reply
Rowan 30 oktober 2016 - 16:35

Wat een leuk artikel, Kelly! Super leuke manier om je wat beter te leren kennen! Die wereldreis staat ook op mijn bucketlist… Inderdaad: ooit! En voor nu: heel veel fantaseren. 😉

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:04

Dank je Rowan! Jaaa…die wereldreis is toch wel echt de max 🙂 . Helaas zijn de omstandigheden er momenteel niet naar, maar wie weet ooit en dromen is ook heel fijn!

Reply
Carolien | Dream the World 31 oktober 2016 - 14:26

Leuk Kelly, zo leren we je weer een beetje kennen. Wat een mooie foto, die eerste. ik zie volgens mij veel foto’s van Afrika, moet echt indruk gemaakt hebben. Was je alleen op reis in Afrika?
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Weekendje DelftMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:05

Afrika heeft inderdaad mijn hart veroverd Carolien. Ik was samen met een vriendin in Afrika. We reisden in vier weken tijd van Kaapstad tot de Victoria Watervallen. Zo gaaf!

Reply
Marlies 2 november 2016 - 14:40

Wat een leuke reistag! Ook leuk om je zo beter te leren kennen.
Hoe lang heb je hier aan bezig gezeten? Ik begon hier zelf over na te denken en ik denk dat ik hier wel even mee bezig zou zijn! haha.
Marlies onlangs geplaatst…Let me tell you about my summerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:03

Het viel eigenlijk reuze mee Marlies. Ik had de tag vrij snel ingevuld 🙂

Reply
Jenny - ikreis.net 4 november 2016 - 08:47

Leuke en luchtige opsomming! Fijn om je zo nog wat beter te leren kennen.

Ik had het er gisteren nog over met iemand: ik zou ook graag het Holi Festival willen bezoeken. Helaas valt dat niet tijdens de schoolvakanties, het zal voorlopig een wens blijven….

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:10

Klopt, Holi Festival valt inderdaad niet tijdens de schoolvakanties. Wat jammer Jenny. Mij lijkt het ook een geweldig festival.

Reply
Sanne 5 november 2016 - 15:08

Leuk artikel, ga hem als ik een gaatje heb ook eens uitschrijven!
Sanne onlangs geplaatst…Met welke camera fotografeer ik?My Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 november 2016 - 19:11

Leuk Sanne! Ik ben benieuwd 🙂

Reply
Marcella 18 november 2016 - 22:36

Superleuk om te lezen! Wat naar dat je voeten zo opzetten tijdens de vlucht joh. Gelukkig kan je er wat tegen doen. Ik denk dat ik Afrika ook in mijn hart ga sluiten. Het wildlife, de mooie natuur. Echt mijn ding! Geinig dat die watervallen ook op de grens tussen twee landen liggen, net als de Niagara Falls en Igazu.
Marcella onlangs geplaatst…Waarom herfst in Noord-Ierland zo fijn isMy Profile

Reply
mytraveljourney 3 augustus 2017 - 13:31

superleuke Leuke tag, leuk om je zo beter te leren kennen ik heb hem overgenomen.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.