Capture the color-tag 2016

by DutchieontheRoad
14 comments

Het is volgens mij wel duidelijk dat een fotografieaddict ben…en niet te zuinig. Fotografie is een belangrijk onderdeel van mijn leven en ik kan er lekker mijn creativiteit in kwijt. Marcella begon de Capture the color-tag in 2013 en nog steeds leeft deze tag voort. Ik heb deze tag meerdere keren voorbij zien komen en wilde er zelf ook mee aan de slag. Voor deze tag ben ik op zoek gegaan naar reisfoto’s waarbij telkens één kleur centraal staat. Ik heb gekozen voor de kleuren oranje, rood, blauw, groen, roze, geel, en wit. Kijken jullie mee?

Capture the Color: Oranje

Voor de kleur oranje neem ik jullie mee naar Jordanië. Jullie hadden vast en zeker een foto verwacht van de woestijn maar niets is minder waar. Ik wilde eens iets anders laten zien dus bij deze de zonsondergang bij de Dode Zee. De Dode Zee is zo’n vreemd fenomeen.

Heel toeristisch alhoewel dat eigenlijk wel meevalt gezien het feit dat er tegenwoordig amper toeristen in Jordanië zijn. Tijdens mijn bezoek was het erg rustig bij de Dode Zee en ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Wat een lol heb ik gehad…zo bizar. Blijf vooral op je rug drijven en probeer niet te zwemmen want dan zie je eruit als een soort vreemde flapperende vogel…ik spreek uit ervaring. We hebben deze dag lekker gerelaxt bij het zwembad en genoten van deze prachtige zonsondergang, met twee drijvende toeristen op de achtergrond.

Dode Zee, Jordanië

Capture the Color: Rood

Daar moest ik even naar zoeken maar toen ik het mapje van China opende, was het al snel duidelijk. Het Labrang Klooster uiteraard! Hoe rood moet rood zijn!? Ik koos voor deze foto van twee jonge spelende monniken. Het Labrang Klooster is heel ruim omgezet en ik had een rustig plekje gevonden waar ik alles goed kon aanschouwen. Ik zat heerlijk rustig op een muurtje en kon zo op afstand fotograferen, zonder dat de kinderen daar hinder aan ondervonden.

Labrang Klooster, Xiahe

Capture the Color: Blauw

Dat moest uiteraard een zee worden en die zie ik niet vaak. Ik ben geen strandtype dus ik ging al snel de foto’s van Australië bekijken. Daar stuitte ik al snel op de foto’s van een van mijn favoriete plaatsjes in Australië: Byron Bay. I Love Byron Bay!
Serieus, dit is zo’n heerlijk relaxt plaatsje. Ik was hier slechts twee dagen maar had makkelijk een week kunnen blijven. Wat een geweldige en mooie plek!

Australia, Byron Bay

Capture the Color: Groen

Een toen kwam Indonesië in zicht. Voor de kleur groen koos ik een foto uit Tangkahan National Park in Sumatra. Wij reisden na aankomst meteen door naar Tangkahan National Park en hobbelden uren door het regenwoud. Wat was ik blij toen we, 24 uur na vertrek uit Nederland, eindelijk arriveerden. Gelukkig was het de reis meer dan waard want Tangkahan was een van de hoogtepunten van onze reis. Wat een schitterend gebied! Wij verbleven in een ecolodge aan de rivier en moesten eerst over deze brug om onze lodge te bereiken. Geweldig!

Capture the color

Capture the Color: Roze

Ik ben geen roze-meisje maar deze foto vind ik wel erg gaaf! Deze foto is gemaakt in Walvisbaai in Namibië. Je kunt daar heeeeel veel flamingo’s zien maar dat het er zoveel zouden zijn, had ik niet verwacht. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel flamingo’s gezien. Echt niet normaal meer.

Walvisbaai, Namibië

Capture the Color: Geel

Dit gele vogeltje zag ik bij de Cango Caves in Zuid-Afrika. Ik moet eerlijk bekennen geen flauw idee te hebben welke vogel dit is. Vogelkenners mogen zich melden 😉 . Ik vind vogels wel leuk om te fotograferen maar daar blijft het dan ook wel bij. Dit vogeltje zat al een tijdje stil op een tak dus probeerde hem zo dicht mogelijk te benaderen. Dat lukt vrij aardig want op een gegeven moment zat ik serieus op amper twee meter afstand en hij bleef nog steeds zitten. Een geweldig model dus.

Capture the color

Capture the Color: wit

Dat was een makkelijke keus want dat moest uiteraard de Sheikh Zayed Moskee worden. Dit is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee van de wereld. Ik heb al best veel van de wereld gezien maar dit bouwwerk is zo belachelijk indrukwekkend. Met mijn mond open staarde ik naar deze immens witte moskee. Dit is echt een parel met de hoofdletter P. Als je ooit de kans krijgt om een overstap te maken in Dubai of Abu Dhabi, vergeet dan niet vooral een bezoek te brengen aan deze prachtige moskee.

Capture the color

Dit was mijn bijdrage aan Capture the Color. Voel je vrij de tag over te nemen, maar vergeet dan niet even te linken naar Marcella.

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

14 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 8 juni 2016 - 20:24

Wat een fantastische foto’s weer! Ik vind vooral de witte foto erg gaaf. De gele ook trouwens en de rode haha!
Leuke tag is het hè, wij hebben hem ook al ingevuld.
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…Florida & the Deep South #2 | Southern feelings in SavannahMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2016 - 18:33

Dank je Narelle 🙂 . Ik vond het zo’n leuke tag! Helemaal mijn ding dus invullen die handel, haha. Ik had hem bij jullie ook al gelezen…super leuk!

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl 9 juni 2016 - 20:47

Wat een leuke tag! Vanaf 2013 al in blogland, maar mij nog nooit opgevallen haha. Prachtige foto’s ook!
Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl onlangs geplaatst…13 redenen waarom je absoluut nóóit op safari naar Afrika moet!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2016 - 18:35

Ik vond hem ook erg leuk en eerlijk gezegd viel hij mij ook pas geleden op…oeps. Daarom maar snel ingevuld 🙂 .

Reply
Denise - Follow my footprints 10 juni 2016 - 09:50

Leuk! Ik had de tag nog niet gezien. Ik word ook héél blij van fotograferen.
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…7 dingen die je nog niet wist over ZanteMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2016 - 18:36

Gelukkig ben ik niet de enige die de tag nog niet had opgemerkt 🙂 . Fotograferen is toch heerlijk! Over een weekje mag ik weer lekker in Azië fotograferen. Zo veel zin in!

Reply
Jenny - ikreis.net 12 juni 2016 - 11:46

Erg leuke tag en mooie foto’s!

Ik wil proberen deze tag in te vullen met alleen maar foto’s van Indonesië. Ik moet even kijken welke kleurtjes in nog mis, dan ga ik die volgende maand snel schieten 😉

Reply
Stéphanie 12 juni 2016 - 20:07

Leuke tag en prachtige foto’s! De foto van het gele vogeltje vind ik erg mooi maar de oranje zonsondergang met de twee drijvende toeristen vind ik helemaal geweldig!

Reply
Sanne 13 juni 2016 - 15:50

Zeker een leuke tag! De kleuren komen op een hele mooie wijze terug in de foto’s, mooi!! Wat is wit toch een mooie kleur, geweldige foto!
Sanne onlangs geplaatst…Tips voor een goed gevulde en volledige reisapotheekMy Profile

Reply
Carolien | Dream the World 17 juni 2016 - 10:46

Prachtig en wat een leuke tag, ook nog niet gezien. Wie weet kan ik ‘m ook nog eens invullen. Je bent al op veel mooie plaatsen geweest zeg! Ik maak altijd collages bij mijn roadtriproutes en daar zie ik altijd al aan dat een land of deel van een land bepaalde kleuren heeft. Zo is West Australië vooral erg oranje en blauw maar is het Oosten veel groener en het Zuiden (door het graan) veel geler, gek dat één zo’n continent (Australië) zoveel verschillende ‘kleuren’ heeft.
Carolien | Dream the World onlangs geplaatst…Pamplona in een dagMy Profile

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 17 juni 2016 - 17:52

Prachtige foto’s! Ik vond de Sheikh Zayed Moskee ook echt prachtig om te zien in Abu Dhabi. Wat een enorm bouwwerk!
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…Grenzeloos Reizen is vernieuwd!My Profile

Reply
Marcella 23 juni 2016 - 09:59

Ik kan niet kiezen hoor, ik vind al je foto’s te gek! Wat een gave selectie heb je gemaakt! Zó leuk om al die verschillende kleurrijke foto’s te zien. Like!

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 24 juni 2016 - 00:01

Ik zie nu pas dat je hem ook hebt ingevuld! Wat een prachtige foto’s zeg, jeetje! Ontzettend moeilijk om te kiezen, ik ga voor het Afrikaanse vogeltje. Volgens mij is het een wever, als ik het me goed kan herrinneren.

Reply
Karlijn Travels 11 juli 2016 - 17:50

Wat een prachtige serie! Ik kan bijna niet kiezen welke foto ik het mooiste vind, ze zijn allemaal schitterend. Maar ik denk dat de witte moskee en het gele vogeltje favoriet zijn 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.