Sushi salade in a jar

by DutchieontheRoad
1 comment

Ik ben écht verslaafd aan sushi. Daar kun je mij serieus voor wakker maken 🙂 Sushi maken is niet heel eenvoudig en ik kom dan ook vaak niet verder dan een simpele rol (waarbij de uiteindes er alles behalve fraai uitzien). Toen ik het concept ‘salad in a jar’ voorbij zag komen, leek het mij erg leuk om een sushi salade te maken. Hoe ideaal is dat!? Niet zo moeilijk doen en gewoon alles in een glazen pot gooien, haha. Helemaal mijn ding. Ik maakte een sushi salade in a jar…en het zag er eerlijk gezegd nog leuk uit.

Sushi salade in a jar: Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 g sushirijst (ongeveer 100 g per persoon)
  • Rijstazijn
  • Zout
  • Suiker
  • Rode zalm of tonijn uit blik
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1/3 komkommer
  • 2 vellen Nori
  • Sesamzaad
  • Sojasaus
  • Wasabi
  • Mayonaise
  • Glazen (weck)pot
sushi salade in a jar
sushi salade in a jar

Hoe ga je te werk?

Je kunt een glazen weckpot gebruiken of glazen potten die je hergebruikt uit de supermarkt. Dat gaat ook prima. Ik gebruikte een grote weckpot en deze hoeveelheid kon ik bij lange na niet op. De volgende keer mag het voor mij dus een beetje minder zijn 😉

  • Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng de rijst op smaak met rijstazijn, een beetje zout en suiker. Laat de rijst vervolgens goed afkoelen voordat je deze in de salade gaat verwerken.
  • Laat de tonijn of zalm uitlekken en maak er een pittige vissalade van met mayonaise en wasabi. De sterkte zal je zelf moeten testen want de ene persoon houdt nou eenmaal van pittig en de andere juist helemaal niet. Leef je uit zou ik zeggen 😉
  • Snijd de avocado in blokjes.
  • Schil de komkommer, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd vervolgens in blokjes.
  • Knip de nori vellen in dunne reepjes.
  • Verdeel vervolgens 1/3 van de rijst over de potjes. Verdeel daar de helft van de nori en de komkommer over. Dek dit weer af met 1/3 rijst, de tonijn of zalm en de avocado. Dek de glazen pot af met de rest van de rijst en bestrooi dit met sesamzaad. Bewaar afgesloten in de koelkast.
  • Sushi zonder sojasaus is geen sushi dus serveer bij de maaltijd ook een beetje sojasaus. Smakelijk eten!

Je kunt de tonijn/zalm uiteraard ook vervangen door rauwe zalm of tonijn (sashimi kwaliteit), garnalen of een vegetarische variant met mango, omelet, julienne wortel enz. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is goed. Sushi is altijd een goed idee 😉 Ik vond het echt heerlijk. Een makkelijke variant sushi, maar niet minder lekker. Wat vinden jullie van deze sushi salade in a jar? Al trek?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Pinnen voor later 🙂

sushi salade in a jar

You may also like

1 comment

Manon Ruitenberg 8 augustus 2019 - 17:25

Wat een bijzonder gerecht. Ik vind sushi ook erg lekker, maar hier had ik nog nooit aan gedacht. Heerlijk!

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.