Super leuke Sinterklaas uitjes door heel Nederland

by DutchieontheRoad
2 comments

Het is weer tijd voor leuke Sinterklaas uitjes 🙂 Ik ben een groot fan van onze goedheiligman en heb in het verleden meerdere malen de grote eer gehad, deze bijzondere man te assisteren. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik deze momenten koester. Sinterklaas is een onwijs leuke Nederlandse traditie waar we heel trots op mogen zijn. Vele kinderharten gaan sneller kloppen…het is ook zo’n leuke en spannende periode.

Ook op mijn werk barst het Sinterklaasfeest deze week weer los en daar heb ik erg veel zin in. Over 2,5 week ben ik echter ook weer erg blij dat hij terug naar Spanje vaart, maar dat even terzijde 😉 Gisteren heb ik de goedheiligman ook verwelkomd in Nuenen. De sinterklaasactiviteiten vliegen om je oren en dit jaar zet ik de leukste sinterklaas uitjes door heel Nederland op een rij. Hier wil je echt naar toe met je kinderen.

Sinterklaas in Toverland

Op 24 & 25 november en 1 & 2 december brengt Sinterklaas een bezoek aan attractiepark Toverland. Er is een groot toverpieten circus en de Circuspieten laten hun beste kunsten zien. De Muziekpieten zorgen voor de nodige muziek en DJ Piet verzorgt een heuse Pietendisco. Ook kun je meedoen aan een super leuke pepernoten speurtocht.

Pepernotencircus                       

Zaterdag 1 en zondag 2 december staat de Lindenberg in het teken van het Pepernotencircus. In ‘Hocus Pocus’ mogen  de meest trouwe Pieten jury zijn bij de Magic Talentenshow. De winnaar van de show mag goochelaar Hans Klok ontmoeten. Het spreekt voor zich dat er veel muziek, circus- en danscapriolen worden uitgehaald. Er wordt zelfs een grote verdwijntruc gedaan met Sinterklaas. Spannend toch! Oeps…waar is Sinterklaas gebleven?

Sinterklaas uitjesPietendorp in het Zuiderzeemuseum

Op 25 & 26 november  en zondag 2 december wordt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. Op 24 en 25 november ligt zelfs de écht Pakjesboot 12 in de haven. Welk kind wil dat nou niet zien? Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn van harte welkom. De pepernotenbakkerij draait op volle toeren en de Pieten kunnen veel hulp gebruiken. Er moet immers nog veel gedaan worden voor 5 december.

Bezoek Pakjesboot 12

Pakjesboot 12 zal diverse steden bezoeken in 2018. Sinterklaas nodigt de kinderen uit om aan boord te komen kijken. Neem een kijkje aan boord en zie hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. De Bakpieten zijn druk bezig met pepernoten bakken en de Inpakpieten zijn uiteraard bezig met de vele cadeautjes. Je mag zelfs de werkkamer van Sinterklaas bezoeken. Check snel deze agenda en kijk waar en wanneer Pakjesboot 12 aanmeert.

Sinterklaas uitjesHet landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Op 24 & 25 november en 1 & 2 december is er bij Duinrell een gigantisch groot feest. Het landgoed van Sinterklaas is dan namelijk geopend. Ga naar het SiSaSinterklaasconcert, het huis van Sinterklaas, de Pieten Parade en ga samen met de Pieten in één van de vele attracties.

Ga op avontuur met Professor Plons in het Maritiem Museum

Ga van 17 november t/m 5 december op avontuur in de wonderlijke haven van Professor Plons en zijn vrienden. De kinderen maken kennis met verschillende schepen, het werk in de haven, hoe producten zoals speelgoed over de wereld vervoerd worden. De Inpakpieten zijn vier chocoladeletters kwijt in één van de containers van de haven en ze hebben geen idee welke. Sinterklaas en Professor Plons kunnen wel een aantal hulppieten gebruiken. Komen jullie helpen?

Sinterklaas uitjesPietentraining met Survival Piet

Bij Outdoorpark SEC Survivals leert Survival Piet de kinderen klimmen en klauteren zoals écht Pieten. Zodra Sinterklaas weer in het land is, worden de Pieten hier getraind zodat ze veilig over de daken kunnen lopen. Survival Piet leert jullie ook veilig klimmen en klauteren en als je dat goed gedaan hebt, krijg je een écht Pietendiploma.

Vaar met Sinterklaas over de Maas

Van 18 november t/m 2 december kun je op zaterdag en zondag met Sinterklaas over de Maas varen. Neem een kijkje in de woon-, werk- en slaapkamer van Sinterklaas en eet een lekkere pannenkoek aan boord.

Het Huis van Nicolaas

Ook in Weert heeft Sinterklaas een verblijfadres. Hij verblijft hier van 19 november t/m 4 december. Die goede man heeft het er maar druk mee. Dit jaar logeert Sinterklaas op een nieuwe locatie vol prachtige historie. Kom een kijkje nemen in het Fransiscus Huis en ontdek met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet vele pepernoten bakt en waar de kleine Pietjes leren lezen en rekenen.

Sinterklaas uitjesHet Weverkeshof

Wie het kleine niet eert…Ik kwam als klein kind zijnde al bij dorpsboerderij het Weverkeshof, mijn petekinderen nam ik er mee naar toe en ook mijn kleine nichtje zal dit jaar voor het eerst een bezoek aan het Weverkeshof brengen. Nostalgie dus 😉 Het Weverkeshof in Nuenen wordt na de Sinterklaasintocht omgedoopt tot ‘Sinterklaashof’. Sint en de Hoofdpiet hebben ieder hun eigen slaapkamer, de andere Pieten hebben een werkruimte waar ze cadeautjes kunnen inpakken en natuurlijk staat Americo ook in de stal. Ieder jaar sturen duizenden kinderen een brief en/of tekening naar het ‘Sinterklaashof’ want dit is namelijk zijn vaste postadres. Alle kinderen die een postzegel bijsluiten voor antwoord, krijgen een persoonlijke brief terug van Sinterklaas!

Sintsalabim

In Eindhoven kun je naar ‘De Grote Pakjestocht’ komen kijken bij kindercircus Simsalabim. SintSalabim is een leuke voorstelling op 1 & 2 december en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is bijna pakjesavond, maar ze hebben een groot probleem. De pakjes zijn niet op tijd. O jee! Sinterklaas stuurt Kapitein Piet met de boot weg om over de hele wereld pakjes op te halen. Uiteraard beleeft hij de meest spannende avonturen. Zou het lukken om alle pakjes op tijd te verzamelen? Komen jullie ook kijken?

Ik hoop dat jullie iets aan deze leuke sinterklaas uitjes hebben 🙂 Nog inspiratie nodig voor de oudere kinderen of volwassenen? Check dan dit artikel. Gaan jullie nog iets leuks ondernemen tijdens de Sinterklaas periode?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

*PS: Bovenstaande foto’s zijn afkomstig van Pixabay en zijn gelabeld voor hergebruik

You may also like

2 comments

Eva Hopstaken 26 november 2018 - 13:45

Hij komt, hij komt. Oh, wacht hij is er al…. Mijn dochter (bijna 8) is voor de eerste uitzending van het Sinterklaas journaal van haar geloof gevallen, echter lijkt ze het hele Sinterklaasfeest leuker dan ervoor te vinden. Misschien dit weekend een van je tips ten uitvoering brengen. Nou, dag hoor (dat zegt Sint altijd).

Reply
DutchieontheRoad 26 november 2018 - 20:25

Als ‘kleine’ kinderen groot worden, beleven ze het feest op een hele andere manier. Ook dat vind ik erg leuk om te zien. Ik werk met kinderen en heb sinds vorige week ook kinderen gezien die nu plots de grote broer/zus zijn en daar toch wel erg trots op zijn. Een van mijn petekinderen barstte echter in tranen uit…dat kan dus ook. Sinterklaas is een geweldige én hele spannende tijd voor kinderen. Ik ben in ieder geval dol op leuke sinterklaas uitjes.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.