Strijp-S: creatieve & culturele hart van Eindhoven

by DutchieontheRoad
11 comments

Strijp-S is tegenwoordig helemaal ‘Hip and Happening’ in Eindhoven. Deze wijk begint steeds meer vorm te krijgen en het is nog steeds niet klaar. Men blijft maar uitbreiden en daardoor wordt het ook steeds interessanter. Ik snapte het concept in het begin niet. Ik zag alleen hele oude fabrieksgebouwen en kantoren van Philips, en vond het een kale en grauwe bedoeling. Moest dit hét nieuwe hippe gebied van Eindhoven worden? Veel succes!

Inmiddels loop ik hier al ruim een jaar rond vanwege mijn fotocursus en snap ik hét. Strijp-S is cool! Haha. Nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Ik lunchte hier onlangs met mijn moeder en zij was van mening dat er dringend een stukadoor aan het werk moest, haha. Dat hoort zo mam 😉 maar ik snap haar opmerking. Het duurde bij mij ook even voor ik het kon waarderen. Inmiddels ben ik hier geregeld te vinden om te fotograferen. Buiten het feit dat Strijp-S door veel fotografen ontdekt is, kun je er ook vele andere leuke dingen ondernemen, voor jong en oud!

Strijp-SVershal het Veem

Oké, het is geen vershal zoals in Rotterdam, maar Eindhoven heeft eindelijk ook een vershal. Ik ontdekte deze vershal tijdens Glow Eindhoven en was meteen helemaal om. Ze hadden gewoon een pepernotenfabriek met 50 (!!!!) verschillende soorten pepernoten. Ow my…Ik was helemaal happy…pepernotenheaven!       De pepernotenfabriek is inmiddels verwijderd maar er zijn steeds meer kleine ondernemers die deze vershal weten te vinden. Het Veem is in ontwikkeling maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit een heel belangrijk stukje Eindhoven gaat worden. Een geweldige locatie voor een snelle lunch en nog veel meer.

Ontdekfabriek

De ontdekfabriek is geweldig voor kinderen. In deze oude fabriek kunnen kinderen fantastische avonturen beleven. Ze kunnen volop spelen en uitvindingen bouwen, binnen én buiten. Welk kind wil dat nou niet?! Reserveren is niet nodig. Kinderfeestjes, bezoekjes met de schoolklas, BSO of bedrijf is ook mogelijk.

Area 51

Area 51 is een van de grootste indoor skateparken van Europa en is sinds 2006 gehuisvest op Strijp-S. Deze enorme skatehal is een vaste ontmoetingsplek voor de vele skateboarders en inline skaters die Eindhoven en omgeving rijk is. Er zijn vele obstakels te vinden die skaters van alle niveaus en disciplines aanspreken. Er is een mogelijkheid tot het volgen van lessen en het houden van kinderfeesten. Als voormalig skater gaat mijn hartje harder slaan in deze skatehal. Ik waag me er niet meer aan maar 20 jaar geleden zou ik hier zielsgelukkig zijn geweest 😉

Strijp-S

040 BMX Park

Toevallig stuitte ik onlangs op dit BMX Park. Mijn petekind had er een kinderfeestje en ik had er nog nooit van gehoord. Ik besloot een kijkje te gaan nemen en was positief verrast. Deze BMX hal is ontstaan vanuit de behoefte van BMX-ers om indoor te kunnen fietsen. Er worden lessen, workshops, demo’s en kinderfeesten gegeven. Erg tof dat Eindhoven tegenwoordig ook een BMX Park heeft.

Pastry Club

Ik vind de Pastry Club echt heel tof om te bezoeken. De Pastry Club heeft alles in huis op het gebied van patisserie, chocolade en ijs en daar word ik erg vrolijk van. Ze zijn gevestigd in een prachtige ruimte in een deel van de Machinekamer. Je kunt hier heerlijk iets eten en drinken. Er is een mogelijkheid tot het volgen van patisserieworkshops en er worden zelfs kinderfeestjes gegeven. Ik vind de locatie echt geweldig! Loop vooral ook even naar boven en verbaas je over het geweldige interieur.

Strijp-S

Klokgebouw

Het Klokgebouw is niet te missen vanwege…jawel…de grote klok. Het Klokgebouw wordt regelmatig ingezet voor festivals en grote evenementen en trekt zo’n 200.000 bezoekers per jaar!! Als er een feestje is op Strijp-S, is dat gegarandeerd in het Klokgebouw.

Urban Shopper

In een oude fabriekshal hebben ze een erg leuke Urban Shopper. Hier vind je kleinschalige initiatieven en vernieuwende concepten op het gebied van fashion, design, vintage, interior en art. De Urban Shopper is net zoals de vershal, in ontwikkeling maar ik vind het een erg leuke plek op Strijp-S. Hier krijgen kleine ondernemers de kans om hun creatieve ideeën tot uiting te brengen.

Plug In City

In Eindhoven zijn ze gek op design. In het verleden kreeg ik bijna een auto-ongeluk toen ik de Blob (in het centrum) voor het eerst zag. Inmiddels ben ik wel gewend aan de industriële experimenten van de gemeente maar dat heeft wel even geduurd. Plug In City is ook weer zo’n dergelijk verbazingwekkend project…maar wel een leuk project. Op een braakliggend terrein van 2500 vierkante meter, ligt Plug In City. Hier mag men zelf iets bouwen, stapelen of vormgeven. Er is alle ruimte voor creativiteit, zolang het maar veilig is. Er is één enkele hotelkamer (!), een paviljoen, atelier en meerdere kunstobjecten. Wat het allemaal is….geen idee, maar het trekt wel de aandacht. Dit is een kleine stad in een stad.

Strijp-S

Feel Good Event

Iedere 3de zondag van de maand is de FeelGoodMarket ‘the place to be’ in Eindhoven. Dit event is echt heel erg gezellig om te bezoeken. Deze bruisende markt biedt een leuke sfeer, Brabantse gezelligheid, inspiratie, unieke en mooie spulletjes, biologische delicatessen en streekproducten.

Uiteraard is er nog veel meer te doen op Strijp-S. Verbaas je over de mobiele tuin GardenMania, unieke winkeltjes, hippe eettentjes en ga heerlijk uiteten bij Radio Royaal in de oude Machinekamer. Ik ben benieuwd wat jullie er van zouden vinden.

Hebben jullie wel eens van Strijp-S gehoord?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

11 comments

Yvonne 21 maart 2016 - 20:44

Wat een leuke tip zeg, ik kende het nog niet… hoewel ik het idee heb dat we met GLOW ook in deze buurt hebben rondgelopen… maar ja, toen was het dus donker 🙂 Leuk, gaan we zeker eens een kijkje nemen!
Yvonne onlangs geplaatst…Eilandhoppen Thailand zonder de massaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 23 maart 2016 - 13:53

De kans is zeer aanwezig dat je er inderdaad gelopen hebt tijdens Glow. Strijp-S is overdag ook heel leuk 😉 vooral ideaal om te combineren met het Feel Good Event wat ook leuk is voor kinderen.

Reply
Daphne | LiveTheLifeYouLove 28 maart 2016 - 18:57

Ik had echt nog nooit van Strijp-S gehoord! Maar klinkt leuk! Genoeg tofs te doen in ieder geval haha. Ik vind Eindhoven een leuke stad, dus als ik terug kom zal ik Strijp-S ook zeker aandoen! Leuk artikel! 🙂
Daphne | LiveTheLifeYouLove onlangs geplaatst…Op de fiets door veelzijdig ValenciaMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 maart 2016 - 19:44

Strijp-S is zeker een bezoekje waard Daphne. Een nieuw stukje Eindhoven dat steeds populairder wordt 🙂

Reply
Aniek 28 maart 2016 - 20:07

Tot nu toe ben ik altijd ver weg gebleven van Eindhoven. Misschien moet ik de stad toch weer eens een kans geven. 🙂
Aniek onlangs geplaatst…Cityguide Rotterdam: Katendrecht, Kop van Zuid en veel cultuurMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 29 maart 2016 - 19:46

Ik geef je geen ongelijk Aniek. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven maar geef eerlijk toe dat het eigenlijk geen mooie stad is. Echter is Strijp-S wel zeker de moeite waard. Ik moest er even aan wennen maar ben er steeds vaker te vinden om te fotograferen of lekker te lunchen.

Reply
Jempi 31 maart 2016 - 19:59

Coole hotspot zeg! Gaan we zeker en vast eens ontdekken deze zomer. Dan spreken we af hé!
Jempi onlangs geplaatst…Our Dubai cruise with Costa: 7 days of Arabian fairy tales & Italian flairMy Profile

Reply
Jenny - ikreis.net 31 maart 2016 - 20:04

Leuke blog! Ik heb wel eens van StrijpS gehoord (een vriend werkt in het Klokgebouw), maar zelf ben ik er nog nooit geweest…

Wel bezocht ik Glow eind vorig jaar, druk maar mooi.

Reply
DutchieontheRoad 1 april 2016 - 19:15

Glow is inderdaad erg druk. Vorig jaar was Glow ook voor het eerst gedeeltelijk op Strijp-S en daar was het rustiger omdat veel mensen dit nog niet wisten. Dat was wel zo prettig want je kon daar nog gewoon ‘rustig’ fotograferen 🙂

Reply
Mellisa - Grenzeloosreizen 1 april 2016 - 13:33

Ziet er erg rauw uit en dat vind ik wel tof! Ben volgens mij nog nooit echt in Eindhoven geweest, want er zijn zoveel andere dingen waar ik eerst heen wil haha.
Mellisa – Grenzeloosreizen onlangs geplaatst…3x doen in Chiang Rai, ThailandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 april 2016 - 19:16

Ik geef je groot gelijk Melissa. Er zijn nog heel veel plekken die veel mooier zijn dan Eindhoven 🙂 haha.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.