Street Art in Eindhoven: Step in the Arena 2019

by DutchieontheRoad
8 comments

Step in the Arena is toch wel mijn favoriete festival in Eindhoven. Ik ben een groot fan van Street Art en dan ben je bij dit festival aan het juiste adres. Dit Urban Culture Festival trekt jaarlijks meer dan 120 graffitikunstenaars uit zeker 40 landen van over de hele wereld aan en wordt door ruim 8000 mensen bezocht. Dit kleurrijke spektakel is een absolute must-see!

Street Art in Eindhoven: Step In The Arena

De Berenkuil in Eindhoven is the place to be als het gaat om Street Art. Ieder jaar organiseert Dynamo een kleurrijk festival: Step In The Arena. De Berenkuil krijgt in twee dagen een metamorfose waar je U tegen zegt. Kunstenaars uit de hele wereld komen naar dit festival en vinden het een eer om hier hun werk te mogen laten zien. Cartoonfiguren, realistische portretten, kleurrijke letters en veel abstracte vormen worden hier tentoongesteld aan het grote publiek.

Jaren geleden was de Berenkuil een gevalletje ‘vergane glorie’ waar snel je snel voorbij fietste (ik mocht er zelfs niet fietsen van mijn ouders), maar dat is tegenwoordig wel anders. De Berenkuil is de laatste jaren omgetoverd tot een grote trekpleister in Eindhoven. Hier vind je Europa’s grootste Hall of Fame als het gaat om graffiti. Dit jaar was het de 10de editie van Step in the Arena. Net zoals ieder jaar werden er ook leuke activiteiten voor jonge kinderen georganiseerd.

step in the arena

Side Events

Dit jaar kreeg niet alleen de Berenkuil een nieuw jasje, maar werden er ook nog verschillende nieuwe kunstwerken aangebracht in de stad. Op diverse plaatsen zag ik kunstenaars aan het werk en dat was geen overbodige luxe. Sommige tunnels in Eindhoven konden wel een opknapbeurt gebruiken. De Steenstraattunnel op Strijp-S, de tunnels bij de Ruysdaelbaan en de 220 meter lange roze wand aan de PSV-laan werden van kunst voorzien.

Op woensdag vond de jaarlijkse Kidsbatte plaats, een project waar 250 kinderen van verschillende basisschool uit Eindhoven leren werken met een spuitbus. Hoe gaaf is dat voor kinderen!?

Step in the Arena

Waar en wanneer?

Step In The Arena vindt ieder jaar in juni plaats en de editie van 2019 is inmiddels voorbij. Volgend jaar weer een nieuwe kans. Kom absoluut een keer kijken bij dit kleurrijke festival want het is echt de moeite waard. De sfeer is heel relaxt en de entree is gratis. Voor informatie over Step In The Arena kun je een kijkje nemen op de website van Dynamo of de Facebookpagina van dit festival.

Ik zal volgend jaar proberen een aankondiging te doen (als ik het niet vergeet 😉 ) wanneer het festival in aantocht is. Ik ben een vaste bezoeker want ik woon immers om de hoek. Lekker praktisch 🙂  Deze zomer wil ik een rondje Eindhoven doen en de mooiste Street Art van Eindhoven vastleggen. Dan kan ik jullie vast en zeker meer vertellen over alle toffe Street Art plekken in Eindhoven. Voor nu laat ik jullie lekker genieten van de graffitikunst van Step in the Arena 2019.

Step in the arena
Step in the arenaStep in the arena
Step in the arena
Zijn jullie wel eens bij dit Street Art festival geweest?
Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin
Step in the arena

You may also like

8 comments

Denise 17 juni 2019 - 09:31

Wauw, prachtig zeg! Ik wist dat er mooie street art was in Eindhoven, maar ik zie nu toch idd weer veel nieuws. Leuk! Ik moet daar ook maar eens een dagje naartoe.
Denise onlangs geplaatst…Fabelachtig Matera in 99 mooie foto’sMy Profile

Reply
Yvonne van der Laan 17 juni 2019 - 11:38

Jammer, heb ik dat weer gemist! Ik was een tijdje terug in Eindhoven en heb toen wel veel streetart gezien. Wil ook graag nog wel weer eens terug.. juni 2020 misschien.. of eerder natuurlijk. 😉

Reply
Manon Ruitenberg Fotografie 18 juni 2019 - 12:05

Wat leuk om te zien! Lijkt me een gave plek om naar toe te gaan… jammer dat het voorbij is. Wellicht iets om naar uit te kijken in 2020.

Reply
Dewi 21 juni 2019 - 16:56

Wauw wat gaaf. Ik wist niet dat er zoveel streetart is in Eindhoven. Lijkt me leuk om ook eens naar dat festival te gaan. Misschien volgend jaar 🙂

Reply
Marcel 21 juni 2019 - 18:05

Wat een gave werken! Ohh, ik moet echt eens dit festival in mijn agenda zetten. Het is nu voor het tweede jaar op rij dat ik het vergeet.

Reply
jenny 21 juni 2019 - 22:07

Ik was er een dagje eerder dan jij. Super leuk om te zien hoe de werken uiteindelijk geworden zijn.

Ik vond het vooral tof om Dzia aan het werk te zien.

Reply
Maaike 22 juni 2019 - 08:08

Heel tof! Wist niet dat ze daar zoveel street art hadden. Ben ik echt dol op!

Reply
Janet 27 juni 2019 - 21:10

Wat een kunstwerken joh.. echt prachtig. Ik heb nog nooit van dit hele festival gehoord, maar ik ben echt fan van street-art dus het is vast iets voor mij! 😉 Ook tof dat ze er kinderen bij betrekken.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.