Stedentrip: Welke steden staan er op mijn wishlist?

by DutchieontheRoad
23 comments

In mijn jaaroverzicht gaf ik aan dat ik in 2017 echt een stedentrip wil gaan maken. Vroeger bezocht ik regelmatig een leuke stad, maar de laatste jaren kwam er dat steeds niet van. Hartstikke jammer want ik moet daar gewoon tijd voor maken. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar 🙂 . Stiekem ben ik dus al aan het rondneuzen waar ik naar toe zou willen. Wanneer? Geen idee. Waar naar toe? Ook geen idee. Alles staat nog open. De volgende steden staan op mijn wishlist 🙂 .

#1 Edinburgh

Edinburgh lijkt mij een ideale stad voor een weekendje weg. Niet al te ver vliegen en een compacte stad. Edinburgh is een historische stad en daar houd ik wel van. Daarbij kun je onwijs mooie uitstapjes maken in de prachtige omgeving. Ik ben dol op ruige natuur dus dan ben je in Schotland aan het goed adres.

Stockphoto: public domain pictures

#2 Berlijn

Ik ben serieus nog nooit in Berlijn geweest. Shame on me . De laatste jaren hoor ik erg veel goede verhalen over Berlijn en daarom moet ik toch maar eens bij onze buren op bezoek gaan. Berlijn heeft natuurlijk een unieke historie wat een enorme aantrekkingskracht heeft op toeristen. Berlijn heeft ontzettend veel te bieden dus misschien dat ik Berlijn maar eens moet gaan ontdekken.

Stockphoto: public domain pictures

#3 Praag

Nog zo’n wereldstad die ik nooit bezocht heb. Ik weet dat Praag schitterend is, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd en het historische centrum staat op de Werelderfgoed van UNESCO. Mede daarom staat de Gouden Stad al een tijdje op mijn wishlist.

#4 Sevilla

Sevilla is een iets warmere bestemming wat overigens ook wel prettig is 😉 . Spanje is altijd goed en Andalusië is natuurlijk belachelijk mooi. Mooi weer en lekker eten. Ook niet onbelangrijk. Tapas eten tot ik er bij neer val 😉 . Sevilla schijnt een betoverend mooie stad te zijn met veel Arabische invloeden waar ik persoonlijk erg van houd. Heerlijk struinen door smalle straatjes en oude wijken. Heerlijk!

Stockphoto: nl free images

#5 Lissabon

Ik ben nog nooit in Portugal geweest dus misschien is Lissabon wel een leuke kennismaking. Portugal schijnt prachtig en heel betaalbaar te zijn. Ik hoor echter wisselende verhalen over Lissabon dus ik twijfel nog een beetjes. Overigens kun je vanuit Lissabon wel het historische Sintra bezoeken en dat lijkt me echt geweldig!

Stedentrip

Stockphoto: nl free images

Hebben jullie ervaringen met bovenstaande steden of nog andere leuke aanraders voor een stedentrip?

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

23 comments

Ilona 23 januari 2017 - 07:30

Ik denk dat Berlijn en Lissabon je gaan bevallen. Het zijn echt alletwee prachtige steden. Ik ga in maart Praag ontdekken. Die stad staat al zo lang op mijn wensenlijstje 😉

Reply
DutchieontheRoad 25 januari 2017 - 20:34

Wat leuk dat je naar Praag gaat Ilona 🙂 . Ik ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden. Ik acht de kans groot dat het Berlijn gaat worden, maar ik weet het nog niet zeker.

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 23 januari 2017 - 08:22

Mooi lijstje! Berlijn is echt een toffe stad, wij gaan er dit voorjaar voor de zoveelste keer heen 😉 Praag is ons ook goed bevallen, echt een leuke stad voor een citytrip. Net als bij jou staat Lissabon nog op onze lijst, daarnaast lijkt Chicago ons erg leuk voor een cityrip. Marrakech is ook een aanrader touwens 😉
Narelle | wegvanhetnoorden.nl onlangs geplaatst…MARRAKECH IN 25 FOTO’SMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 januari 2017 - 20:35

Ik hoor zo vaak dat Berlijn een gave stad is. Misschien toch maar voor Berlijn gaan 😉 . Marrakech staat ook nog op mijn lijstje, maar dan wil ik graag meer van Marokko zien 🙂 .

Reply
Sanne 23 januari 2017 - 08:22

Shame on me too, want ik ben ook nog niet in Berlijn geweest haha! Maar wat ik je wel kan zeggen is dat Lissabon erg mooi is. Ik ben er een paar jaar geleden naartoe gegaan en diezelfde avond nog naar een van de hoogste punten getrokken. Echt een prachtig uitzicht met al die lichtjes. Praag wil ik ook enorm graag doen! (:
Sanne onlangs geplaatst…Questions To Ask Before You TravelMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 januari 2017 - 20:36

Ben ik niet de enige die nog nooit in Berlijn is geweest 😉 .

Reply
Denise - Follow my footprints 23 januari 2017 - 14:26

Sevilla en Lissabon kan ik inderdaad aanraden, daarnaast Barcelona, Valencia, Alicante, Rome, Napels, Venetie, Istanbul, Valletta, Marrakech, Dubrovnik, Nice en nog veel meer. 😉
Denise – Follow my footprints onlangs geplaatst…Persoonlijk: waarom ik terug naar Nederland gingMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 januari 2017 - 20:37

Haha, dat is wel een lange lijst 😉 . Gelukkig kan ik Barcelona, Rome, Venetië en Istanbul al afstrepen 🙂 .

Reply
Rowan 23 januari 2017 - 18:27

Wat een mooi lijstje! Ze staan toevallig allemaal ook op mijn lijstje. Vooral Lissabon en Berlijn!
Rowan onlangs geplaatst…Gili Air | Een paradijsje in de Bali ZeeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 25 januari 2017 - 20:38

Vooral Berlijn staat erg hoog op mijn lijstje, maar Lissabon lijkt me ook erg fijn. Lekker weer en je kunt Sintra bezoeken 🙂 .

Reply
Frédéric Paulussen 23 januari 2017 - 20:14

Al 4/5de van je lijstje gedaan, allemaal aanraders! 🙂

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2017 - 20:22

Fijn om te horen Frédéric. Alle steden zijn dus eigenlijke een goede keus 🙂 .

Reply
Sieds | Sieds My Travels 27 januari 2017 - 15:40

Mooie lijst Kelly! Ik ben zelf in Berlijn en Sevilla geweest, beide prachtige steden. Lissabon is torenhoog favoriet voor mij, dus wellicht komt het er van om dit jaar daar nog naar toe te gaan! 🙂 Praag wil ik ook dolgraag nog een keer naar toe.

Reply
DutchieontheRoad 27 januari 2017 - 20:23

Altijd zo moeilijk om keuzes te maken Sieds. Alles is gewoon leuk, haha.

Reply
Marcella 29 januari 2017 - 12:18

Edinburgh & Praag kan ik je absoluut aanraden! Naar Sevilla vertrek ik over twee weken, dus dan kan ik je er meer over vertellen. Lissabon staat al jarenlang hoog op mijn wishlist. Daar wil ik écht eens naartoe gaan dus!
Marcella onlangs geplaatst…Wishlist NederlandMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 30 januari 2017 - 13:11

Ik ben benieuwd hoe jullie Sevilla vinden 🙂 . Ik heb nog even de tijd 😉 . Het ligt er ook een beetje aan met wie ik weg ga, haha. Dat is ook nog niet helemaal zeker.

Reply
Jenny - IkReis 30 januari 2017 - 20:05

Leuk rijtje! Van deze 5 is Berlijn toch wel mij favoriet. Het is ook de enige uit het rijtjes waar ik vaker dan één keer ben geweest.

Eigenlijk zou ik in 2017 graag weer naar Berlijn gaan ?

Reply
Yvonne 30 januari 2017 - 23:14

Sevilla lijkt mij ook echt super om een keer te bezoeken. Op de 1 of andere manier nog nooit betaalbare tickets gevonden op het moment dat ik ze zocht. Naar Praag zou ik graag nog een keer weer terug gaan… ben er 2 keer geweest en die stad blijft trekken. Maar Berlijn vraagt ook wel weer om een bezoekje, haha
Yvonne onlangs geplaatst…Hoe Sri Lanka safari een nieuwe betekenis geeftMy Profile

Reply
Gabrielle ~ GlobeGirl 1 februari 2017 - 10:21

Gave bestemmingen! Berlijn, was niet helemaal mijn stad. Praag, vind ik echt geweldig! Ik ben een keer in Edinburg geweest, alleen we zijn er alleen doorheen gereden omdat we een rondreis door Schotland gingen doen wilde we meer genieten van de natuur. Sevilla & Lissabon staan nog hoog op mijn lijstje 🙂
Gabrielle ~ GlobeGirl onlangs geplaatst…Wat te doen in Parijs? 10 tips!My Profile

Reply
Judith | Worldwife.nl 4 februari 2017 - 20:10

3 van de 5 heb ik bezocht. Edinburgh en Berlijn zijn echte aanraders. Praag vond ik wat minder. In Sevilla en Lissabon ben ik nog steeds niet geweest. Als ik je een paar steden mag aanraden zijn dat Riga, Liverpool, Valencia en Zadar.

Reply
Maud - Maudgeniet.nl 5 februari 2017 - 20:48

Wat een leuk lijstje! Deze staan bijna allemaal ook nog op mijn lijstje, behalve Praag.. Daar ben ik al eens geweest en vind ik een heele mooie stad! Maar ik heb zo ontzettend veel steden op mijn lijstje staan waar ik nog wel eens naar zou toe willen!
Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Wat te doen in Münster..My Profile

Reply
Citytrip Lissabon 8 maart 2017 - 20:50

Lissabon is een prachtige stad. Zeker buiten het seizoen (bij een 25°C) is het heerlijk wandelen doorheen de (soms steile) steegjes. Mooie stad, dikke aanrader.
Citytrip Lissabon onlangs geplaatst…PrivacyMy Profile

Reply
Madrid 17 augustus 2017 - 17:56

Edingbrugh lijkt me leuk. Nu nog de wederhelft meekrijgen .. De stad heeft nu niet echt een goede reputatie qua klimaat. 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.