Stadswandeling 040: Rondje Strijp-S en Strijp

by DutchieontheRoad
5 comments

Mijn vakantie is officieel begonnen en ik heb zin in leuke dingen doen. Natuurlijk zijn de mogelijkheden beperkt momenteel, maar ik wil denken in mogelijkheden. Toen ik onlangs op IG Stadswandeling 040 voorbij zag komen, wist ik het meteen…dat wil ik gaan doen tijdens mijn vakantie. Lekker wandelen in mijn eigen stad en onderweg een hapje eten. Helemaal mijn ding.

Stadswandeling 040: op pad in eigen stad

Je hoort en leest het steeds vaker…stadswandelingen waar je langs horecagelegenheden wandelt om daar een klein hapje te eten en drinken. Twee vliegen in één klap…wandelen en eten. Dat doen we graag in deze coronatijd 🙂 Steeds meer steden bieden dergelijke stadswandelingen aan en Eindhoven mag natuurlijk niet ontbreken.

Tijdens deze leuke stadswandeling ontdek je verschillende stadsdelen van Eindhoven en tegelijkertijd ondersteun je meteen de lokale horecaondernemers. Voor slechts € 5,- bieden diverse horecaondernemers een hapje en drankje aan. Er worden diverse routes aangeboden en aan jou de keuze welke route je gaat lopen, op welke dag en op welk tijdstip.

Elke dinsdag kun je jezelf inschrijven voor deze stadswandeling. De kosten voor deze leuke wandelingen zijn € 3,50 per persoon en daar krijg je het volgende voor: de route, een lijst met deelnemende horecaondernemers, een kleine pubquiz, een lijst met opdrachten en uiteraard informatie over deze dag.

Strijp-S

Street Art Eindhoven

Keuze uit drie routes

Dinsdagavond sta ik om 20.00 uur al paraat om mijn tickets te bemachtigen en ik kan kiezen uit drie routes:

  • De Stapavond wandeling op vrijdag en zaterdagavond
  • Strijp + de buurt wandeling op zaterdag en zondag
  • Door de parken wandeling op zaterdag en zondag

Alle routes zijn ongeveer 6 kilometer dus dat is prima te doen. Ik ben fan van Strijp-S dus reserveer snel twee tickets voor deze route. Mijn moeder is helemaal enthousiast als ik haar uitnodig voor zaterdagmiddag. Ze is zo blij eindelijk weer iets leuks te kunnen doen. Vrijdagavond ontvang ik de route en menukaart die ik uiteraard meteen grondig bestudeer. Kelly en eten 😉

Stadswandeling 040

Strijp + de buurt wandeling: mijn ervaring

Ik besluit te starten op Strijp-S bij het Ketelhuis. Het is al een tijdje geleden dat ik op het populaire Strijp-S geweest ben, één van de meest fotogenieke wijken in Eindhoven vind ik persoonlijk. Bij het Ketelhuis bestellen we een broodje falafel en kopje thee die meer dan goed smaken. Ondanks het feit dat Strijp-S momenteel een grote bouwput is, houd ik van de vibe in dit stadsdeel.

We vervolgen onze weg richting de Edison, een wijk waar ik eigenlijk nog nooit geweest ben. Ik ben blij verrast dat het nieuwe Jungle Café op de lijst staat want hier wilde ik graag naartoe. Dit Vegan café opende zijn deuren een paar weken voor de corona crisis en dat valt natuurlijk niet mee. Petje af voor deze jonge ondernemers! Ze hebben super lekkere vegan gerechten op hun kaart staan. Bij Jungle Café krijgen we een plak warm pesto brood en een drankje naar keuze. Ik maak voor het eerst kennis met Chai Latte en dat is verrassend lekker. Zeker weten dat ik een keer terug ga naar dit café.

Stadswandeling 040

Ik ben blij verrast als we verder lopen want deze kleurrijke wijk heb ik nog nooit gezien. Echt een aanrader om een kijkje te nemen. Na een tijdje arriveren we bij de volgende stop, Piet Hein Eek Friet in de Halvemaanstraat. We besluiten een portie friet te delen want anders zitten we te snel vol. Ik ben blij verrast want dit is serieus onwijs goede friet en ik ben friet van Zwerts gewend (één van de beste friettenten van Nederland). Zeker dus een aanrader om een frietje bij Piet Hein Eek te gaan eten.

We passeren het Evoluon en lopen naar Firenze op de Strijpsestraat, de oudste ijssalon en een begrip in Eindhoven. Het is prachtig weer dus een ijsje mag natuurlijk niet ontbreken en we kiezen voor een kleine ijscoupe. Ik proef voor eerst bastogne ijs…zo lekker! En dan zitten we vol…propvol. Eigenlijk moeten we nog naar de Oude Telefooncentrale, waar we keus hebben uit drie gerechten. Maar…we zitten gewoon vol en ik moet enorm plassen, haha. We besluiten terug naar de auto te lopen. het is mooi geweest.

Stadswandeling Eindhoven

Firenze ijssalon

Een superleuk coronaproof uitje

Na drie uur zijn we weer thuis…helemaal vol en voldaan. Eigenlijk hadden we 2,5 uur tijd voor deze route, maar dat haalden we echt niet. Ook van andere mensen hoorden we dat ze langer de tijd nodig hadden. Het was een mooie route en ik heb echt nieuwe delen van Eindhoven ontdekt. Ik vind het persoonlijk wel jammer dat er geen mogelijkheid is om ergens te mogen plassen want ik heb namelijk een erg kleine blaas. Eén thee betekent voor mij minimaal 3x plassen, haha. Al met al vond ik het echt een aanrader en ik sluit niet uit dat ik nog een keer ga deelnemen, maar dan wel een andere route ga lopen.

Wil je nog meer van Eindhoven ontdekken? Ga dan op zoek naar de mooiste Street Art van Eindhoven. Hebben jullie al een dergelijke stadswandeling ondernomen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Marko 20 april 2021 - 12:17

Dat ziet er leuk uit zeg! Ik woon helemaal niet ver van Eindhoven, maar kom eigenlijk nooit veel verder dan de snelweg eromheen. Ik denk zelf dat ik voor de parken zou kiezen, maar Strijp S ben ik ook nog nooit geweest en ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar.
Marko onlangs geplaatst…Fotograferen in Limburg doe je hier! (Maar wat doe je er vervolgens mee?)My Profile

Reply
Jacoba 21 april 2021 - 08:17

Ik had geen idee waar 040 ligt, maar na het lezen van dit artikel weet ik nu dat het Eindhoven is 😉 Wat een toffe streetart! Als het iets beter gaat in NL, hoop ik snel die kant eens op te gaan.
Jacoba onlangs geplaatst…Wandeling van Dokkum naar Veenwouden | Wandelverslag Friese WoudenpadMy Profile

Reply
Michal 30 april 2021 - 08:55

Leuk om te lezen. Ik deed tweemaal de stadswandeling010 en één keer de stadswandeling078. Mooi concept in deze tijden… Ik zet deze stadswandeling in 040 ook even op m’n wensenlijstje, want in combinatie met streetart is wandelen en eten extra leuk…;-)
Michal onlangs geplaatst…Een rondje bollenvelden op Goeree-Overflakkee is tulpen kijken zonder drukteMy Profile

Reply
Aniek 1 mei 2021 - 09:52

Wat leuk zeg! Die horeca-stops onderweg zijn ideaal, en zeker als de mooiste plekjes en lekkerste stops ook nog eens voor jou worden uitgezocht.
Aniek onlangs geplaatst…Ontdek de Protest streetwear collectie 2021My Profile

Reply
Ivonne 9 mei 2021 - 23:11

Leuk om te doen én te zien. Wij waren in Strijp tijdens een fietstocht langs de mooiste Street Art. Leuke wijk en zo met de hapjes ook een goed idee.
Ivonne onlangs geplaatst…Rijnstrangenpad Klompenpad Oud Zevenaar GelderlandMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.