Something about food-tag

by DutchieontheRoad
3 comments

Een tijdje geleden las ik bij Marcella de Someting about food-tag. Deze tag is echt op mijn lijf geschreven, haha. Ik ben dol op reizen, maar ook op eten. Ik ben er even goed voor gaan zitten en vervolgens meteen de keuken in gedoken 😉

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Jeetje, meteen een hele lastige vraag. Ik ben dol op pasta maar om nou iedere dag pasta te eten is ook niet heel gezond. Dan kies ik voor de maaltijdsalade. Lekker gezond en daar kun je ook volop mee afwisselen.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?

Tijdens het eten altijd Spa Blauw en na het eten een kopje thee. Meestal bestel ik verse muntthee, maar groene thee is ook favoriet.

Wat was vroeger je lievelingseten?

Uhhh…dat is een goede vraag. Ik was echt een hele makkelijke eter als kind zijnde. Op vlees na, kon je bij mij echt alles kwijt. Ik was afvalcontainer en at gewoon alles. Als tweejarige at ik al een bord sla, haha. Ik ben een geboren ‘konijn’ 😉 Lasagna was wel favoriet bij mij maar ook witte bonen in tomatensaus. Yep…echt waar. Ik was als kind zijnde dol op bonen en nu nog steeds.

Something about food-tag

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Gisteravond heb ik Pad Thai gegeten en vanavond staat er pasta met spinazie en champignons op het menu.  Thuis drink ik eigenlijk altijd thee of aanmaaklimonade…lekker makkelijk. Als jullie dit lezen zit ik trouwens in Edinburgh voor een lang weekend weg. Ik kijk nu al uit naar de Afternoon Tea die ik gereserveerd heb.

Als jij mag kiezen waar je uit eten wil, waar ga je dan naartoe?

Als ik mag kiezen is dat eigenlijk altijd sushi. Ik ben echt dol op sushi en kan daar onwijs van genieten. Een goede tweede optie is Spaanse tapas. Als je mij laat kiezen tussen een vol bord met eten of kleine verschillende hapjes, kies ik altijd het laatste. Kan ik tenminste van alles een beetje proeven 😉

Something about food-tagWat lust je écht niet?

Ik eet al zeven jaar geen vlees meer. Als kind zijnde riep ik al dat ik geen vlees wilde eten, maar ik moest van mijn ouders. Toen ik eenmaal op mezelf ging wonen, werd ik meteen flexitariër en na mijn rondreis door China was ik helemaal klaar met vlees.

Verder lust ik écht geen melk. Dat vind ik echt zo ontzettend vies. Bah! Ik moest vroeger altijd verplicht één glas melk drinken bij het ontbijt en ik vond dat zo vies, dat ik moest kokhalzen. Later kwam ik erachter dat mijn moeder ook geen melk lustte…dat heeft ze te horen gekregen! Het hoorde bij de opvoeding vond ze. Die mening deel ik niet en ik heb mezelf altijd voorgenomen dat kinderen van mij geen melk hoeven te drinken als ze het niet lusten. Ik heb gewoon een melktrauma, haha.

Om welk gerecht sta jij bekend?

Mijn moeder vraagt altijd om mijn linzensoep, mijn petekinderen vragen altijd om gevulde paprika als ze komen logeren en mijn broer kan ik wakker bellen voor vers gemaakte croissants met Nutella en banaan. Als ik dat op zondagochtend maak en een appje stuur…komt hij ook serieus. Ook kan ik erg lekkere bananenbrood bakken vind ik zelf en ik maak ieder jaar een schandalige verjaardagstaart voor mijn petekinderen. Ze kijken daar echt naar uit. Het is een tweeling (jongen en meisje) en ik maak dan ook voor ieder kind een eigen taart.

Something about food-tagChips of chocolade?

Allebei lekker maar ik moet hier echt voor chocolade kiezen. Ik ben geen snoeper maar chocolade is echt mijn guilty pleasure. Ik probeer overigens wel te minderen omdat ook ik niet alles kan blijven eten.

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?

Zoute popcorn…een hele grote bak voor Kelly alleen 😉 Ik ben echt verslaafd aan zoute popcorn. Ik probeer altijd niet meteen te beginnen want anders is de bak al leeg voordat de film begint. Negen van de tien keer lukt dat niet want ik kan gewoon niet stoppen met eten als er een bak zoute popcorn voor neus staat. Die moet gewoon leeg. Sorry…I can’t help it.

Something about food-tagWat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?

Ik lustte vroeger geen garnalen en vond het maar enge dingen. Grote gamba’s vond ik helemaal niks…daar zaten ogen op. Overigens was ik helemaal niet dol op vis met hoofd. Mijn moeder heeft mij ooit opdracht gegeven om vis te bakken omdat ze later thuis zou zijn. Vervolgens vond ze de vis nog verpakt in de koelkast. Toen ik de verpakking openmaakte, wist ik niet hoe snel ik de vis weer terug in de koelkast moest leggen. De hoofden zaten er nog aan. Mijn reactie: hij kijkt me aan dus ik kan die vis niet in de pan gooien.  Ze snapte het probleem niet en heeft toen zelf de vis maar gebakken.

Vissen met hoofd en ogen bak ik overigens nog steeds niet, maar gamba’s kan ik inmiddels wel waarderen…ook met ogen.

Vis of vlees?

Vlees eet sowieso niet en vis met mate. Thuis ik eigenlijk altijd vegetarisch en soms vis. Als ik ga uiteten, bestel ik overigens wel regelmatig vis omdat sommige restaurants nou eenmaal een beperkte vegetarische kaart hebben. Vaak staan er maar twee of drie gerechten op de kaart.

Something about food-tag

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?

Ik zou onderhand wel eens koffie willen leren drinken. Ik lust namelijk geen koffie maar die speciale koffies zien er altijd zo lekker uit. Overigens lust ik ook geen koffiekoekjes of andere gerechten met een koffiesmaak. Ik snap het niet. Als volwassene moet ik toch gewoon koffie kunnen drinken?

Olijven begin ik ook steeds meer te waarderen, maar echt een hele olijf kan ik nog niet eten. Zwarte olijven op een pizza of kleine stukjes in de salade gaat inmiddels wel.

Mijn omgeving zou trouwens heel graag willen dat ik onderhand eens alcohol leer drinken. Mensen die niet drinken worden vaak als ‘ongezellig’ beschouwd. Dikke vette pech. Geen alcohol voor Kelly. Niet zeuren…ik rij altijd.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

Doordeweeks eet ik altijd yoghurt met fruit, granola en een snufje kaneel. Zo lekker en het verveelt nooit. Qua fruit eet ik meestal een banaan, peer, perzik of aardbei maar dat is afhankelijk van het seizoen. De laatste tijd vind ik het lekker om een peer in mijn yoghurt te doen.  Zondags bak ik altijd twee lekkere broodjes voor mezelf met een gekookt eitje en avocado. Yum. Als mijn petekinderen blijven logeren, bak ik altijd wentelteefjes 🙂

Something about food-tagAls je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?

Ik ben geen grote eter dus dan kies ik voor een hoofdgerecht. Een voorgerecht vind ik wel lekker, maar soms kies ik ook voor een hoofdgerecht en een nagerecht. Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht kan ik echt niet op.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?

Een reep chocolade…makkelijk. Vroeger at ik alleen maar melkchocolade maar tegenwoordig vind ik pure chocolade ook erg lekker. Pure chocolade is ook gezonder dus dat is voor mij een goede reden om een lekker stukje te pakken 😉

Something about food-tag

 

Wil je de Something about food-tag over te nemen, maar plaats je dan wel even een linkje?

 

You may also like

3 comments

Anne - Ditisanne.nl 4 juni 2018 - 15:57

Wow, wat een gave taarten!! Echt superknap dat je dat kunt!
En witte bonen in tomatensaus, seriously? 🙂

Krijg wel honger van dit blog, mooie foto’s ook!
Anne – Ditisanne.nl onlangs geplaatst…Nieuwe uitdaging: Op weg naar mijn eerste triathlon!My Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 juni 2018 - 11:55

Ik weet het…witte bonen in tomatensaus. Ik kan er niets aan doen maar dat vond ik écht heel erg lekker als kind zijnde. Die taarten vind ik altijd zo leuk om te maken 🙂

Reply
Marcella 21 juni 2018 - 17:08

Leuk dat je de tag overgenomen hebt! Het is alweer even geleden dat ik ‘m invulde, dus extra leuk om er weer eens over te lezen. Onze smaak komt aardig overeen trouwens, al eet ik geen vis en beperkt vlees. Maar ook van melk ben ik geen fan en vis met oogjes bak ik ook niet hoor 😉 Ik eet weinig Aziatische gerechten, maar hoor er altijd zulke positieve verhalen over dat ik het ook eens moet proberen. In Thailand heb ik 10 jaar geleden soms heerlijk gegeten. Op andere keren wisten ze niet wat ze met die vegetariërs moesten en kregen we een blok tofu, kaal, ongebakken en zonder kruiden… dat verveelt snel!
Marcella onlangs geplaatst…Reisplannen Zuid-Frankrijk – Nice, natuur & MonacoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.