Ruig en ongerept Namibië: wandelen bij Fish River Canyon

by DutchieontheRoad
10 comments

Als je het zuiden van Namibië bezoekt, mag je Fish River Cayon absoluut niet overslaan. Fish River Canyon is de op een na grootste canyon ter wereld en je kunt hier geweldig wandelen. Ben jij een liefhebber van ruige bergen en rust, dan ben je hier aan het juiste adres. Terwijl je bij de Grand Canyon over de toeristen struikelt, zijn er bij Fish River Canyon haast geen toeristen te bekennen.

Fish River Canyon: een ruig en ongerept gebied in het zuiden van Namibië

Fish River Canyon is maar liefst 550 meter diep en 161 kilometer lang…geen kleine jongen dus. Verwacht geen groot Afrikaans wild en veel vegetatie bij Fish Canyon, maar een desolaat maanlandschap. Soms kan niets ook ontzettend mooi zijn en dat is in dit geval helemaal waar. Fish River Canyon ontneemt je de adem, helemaal tijdens zonsondergang.

Fish River Canyon Namibië

Wandelen bij Fish River Canyon

Wil je optimaal genieten van Fish River Canyon, dan is de vijfdaagse wandeltocht echt de max! Deze hike van zo’n 80 kilometer voert je door het grootste deel van de Canyon richting de warmwaterbronnen van Ai-Ais. Tijdens deze intensieve hike, heb je zelfs de kans om wildlife in de canyon te spotten want deze leven namelijk wel in de canyon. Je mag alleen in een groep van minimaal 3 personen wandelen en je moet deze hike ruim bijtijds reserveren want er mogen maar veertig personen per dag starten. Je slaapt in de buitenlucht want het is ‘s nachts warm genoeg. De wandeling is alleen geschikt voor geoefende wandelaars van 12 jaar en ouder en je moet in Hobas een medische verklaring laten zien, waaruit blijkt dat je in goede gezondheid verkeert. Vanwege de enorme hitte en kans op regenval, kun je deze wandeling alleen maken tussen 1 mei en 15 september. Een hele toffe hike, maar ook een pittige.

Geen zin om vijf dagen te wandelen in een veel te warme kloof? Ik ook niet hoor…mij niet gezien, haha. Je kunt ook diverse korte wandelingen langs de kloof maken, maar afdalen op eigen gelegenheid is niet toegestaan. Ook is het mogelijk om het gebied ter paard te ontdekken.

Fish River Canyon Namibië

Genieten van de zonsopkomst of zonsondergang

Persoonlijk ben ik iets minder fan van de zonsopkomst want om de een of andere reden, zijn mijn foto’s van de zonsondergang altijd mooier. Of het ligt gewoon aan het tijdstip en het feit dat ik dan nog niet helemaal helder ben 😉 Wij kozen dus voor de zonsondergang en deze is echt magisch mooi.

Vanaf Hobas Campsite is ongeveer 10 kilometer rijden naar de canyon (onverharde weg). Er zijn diverse viewpoints en over het algemeen zijn deze heel erg rustig want de canyon ligt echt in de middle of nowhere. Je hebt echt het idee dat je alleen bij de canyon bent…heerlijk! Je kunt van het ene viewpoint naar het andere viewpoint lopen langs de canyon. Op die manier krijg je een goed beeld van de canyon, zonder af te dalen. Mijn tip is om net voor zonsondergang te gaan wandelen en vervolgens bij een viewpoint te genieten van het uitzicht.

Fish River Canyon

Overnachten nabij Fish River Canyon

Geen zin om in het donker te rijden na de zonsondergang? Dat snap ik helemaal. Ik kan Hobas Campsite van harte aanbevelen. Deze campsite ligt aan de noordzijde van Fish River Canyon. Hobas Campsite heeft 14 kampeerplekken, 6 chalets, een kiosk, een klein zwembad, een braaiplek, een benzinepomp en meer dan prima sanitair. De camping is dus van alle gemakken voorzien.

Hobas Campsite Namibië

Beste reistijd

De beste periode om Fish River Canyon te zien is van oktober tot half december of van half maart tot half april. De schoolvakanties lopen daar van half december tot half januari en, van half april tot begin mei en van begin augustus tot begin september. In die periodes kan het dus drukker zijn. De meeste regen valt van januari tot april.

Ik was half mei bij Fish River Canyon en kan mij herinneren dat het behoorlijk warm was, maar het was nog prima te doen. Het was erg rustig bij de canyon en de nacht was behaaglijk warm. Wil je de vijfdaagse hike maken, houd er dan rekening mee dat dit alleen mogelijk is van half april tot half september.

Fish River Canyon

Mocht je Zuid-Afrika combineren met Namibië, vergeet dan vooral niet om deze canyon te bezoeken. Ook als je alleen een rondreis door Namibië maakt, is het de moeite waard om naar het zuiden te reizen. Het is er heerlijk rustig en Fish River Canyon is echt de moeite waard. Benieuwd naar meer hoogtepunten in Namibië? Door deze 10 foto’s wil jij meteen naar Namibië.

Hadden jullie ooit gehoord van Fish River Canyon?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Fish River Canyon Namibië

You may also like

10 comments

Linda 5 september 2020 - 08:52

Wauw! Ik had nog nooit gehoord van deze plek, maar wat is het prachtig! Dit zou ik zeker willen zien, ook de zonsondergang, prachtig. De zonsopkomst is mijn vaak even te vroeg

Reply
DutchieontheRoad 6 september 2020 - 11:33

Ik heb ook meestal nog geen spreekuur tijdens de zonsopkomst, maar in Afrika is het meestal toch wel vroeg opstaan.

Reply
Co | Op reis met Co 8 september 2020 - 07:11

Wauw! Ik hou wel van lange afstandswandelingen en deze stond nog niet op mijn radar. Dank voor de tip! Namibië lijkt me sowieso een prachtig land om eens te bezoeken.
Co | Op reis met Co onlangs geplaatst…Yellowstone National Park: handige tips & de mooiste bezienswaardighedenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 september 2020 - 17:13

Namibië is echt een land van natuurliefhebbers Jacoba…zeker een keer naartoe gaan 🙂

Reply
Yvonne van der Laan 8 september 2020 - 20:05

Wij zouden afgelopen zomer naar Namibië gegaan zijn. In die route zat geen Fish River Canyon. Eigenlijk had ik direct nadat ik de route klaar had al een beetje spijt, dat ik die er niet toch in had gedaan. Mochten we een herkansing krijgen, denk ik dat ik er toch voor ga.. wat een prachtige foto’s!!

Reply
DutchieontheRoad 12 september 2020 - 17:13

Fish River Canyon is echt de moeite waard Yvonne…zo mooi daar! Ik hoop dat jullie ooit nog een herkansing krijgen.

Reply
Wereldreizigers.nl 10 september 2020 - 14:07

In maart dit jaar onze reis in Zuid-Afrika moeten afbreken i.v.m. corona… 🙁 Namibië was onze volgende bestemming. Aan de ene kant akelig om deze mooie foto’s te zien maar aan de andere kant super fijn om weer even weg te dromen! We gaan namelijk absoluut terug voor Namibië zodra het weer kan.
Wereldreizigers.nl onlangs geplaatst…Veilig streetfood eten tijdens je Wereldreis | Tips van echte WereldreizigersMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 september 2020 - 17:12

Balen dat jullie je reis in Zuid-Afrika hebben moeten afbreken. Namibië is echt zo ontzettend mooi! Er komen betere tijden aan en dan kunnen we weer genieten van al dat moois.

Reply
Annemarie 12 september 2020 - 09:52

Ja prachtig, Fish River Canyon! Ik was er lang geleden tijdens een rondreis door zuidelijk Afrika. Toen we 2 jaar geleden met onze kinderen in Namibië waren, vonden we het te ver uit de route liggen, en zijn we er niet geweest. Helaas…
Annemarie onlangs geplaatst…Een duivels mooie wandeling door de Teufelsschlucht in de EifelMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 september 2020 - 17:11

Fish River Canyon ligt inderdaad ver uit de bekende route maar als je in de buurt komt, is het zeker de moeite waard.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.