Review vleesvervangers #1: welke zijn de moeite waard?

by DutchieontheRoad
2 comments

Onlangs besefte ik mezelf dat ik al 10 jaar geen vlees meer eet. Regelmatig krijg ik de vraag of ik vlees mis. Totaal niet en ik heb er dan ook helemaal geen moeite mee om het bekende stukje vlees te laten staan. Nog steeds vragen mensen geregeld wat ik dan wel eet??? Blijkbaar denken mensen nog steeds dat vegetariërs alleen groente en salade eten. Neem maar van mij aan dat je echt heel gevarieerd kunt eten als vegetariër. Je gaat echt veel creatiever koken.

Tien jaar geleden waren vleesvervangers nog vrij beperkt en mijn inziens behoorlijk droog. Dat is tegenwoordig wel anders. Ik kan echt heel blij worden als ik voor het schap met vleesvervangers sta. Niet dat ik behoefte heb aan een vleesvervanger…totaal niet. Vleeseters snappen vaak niet waarom je vleesvervangers eet, maar dat is weer een andere discussie (waar ik overigens geen zin in heb). Er zijn tegenwoordig echt hele smakelijke vleesvervangers en ik heb natuurlijk zo mijn favorieten. Daarom leek het mij wel leuk om een review over vleesvervangers te maken.

Review vleesvervangers: kruimgehakt van Lekker Veggie

Jumbo heeft echt een enorm uitgebreid assortiment als het gaat om vleesvervangers. Kruimgehakt van Lekker Veggie belandt regelmatig in mijn boodschappenkar omdat je het in ontzettend veel gerechten kunt verwerken. Dit kruimgehakt is niet droog en heeft een neutrale smaak. Ik gebruik dit kruimgehakt geregeld in ovenschotels, wraps, quiches en pasta’s. Ideaal. Mijn petekinderen waren jaren geleden groot fan van mijn gevulde paprika’s en vroeger gebruikte ik nog wel eens echt gehakt voor ze. Na een tijdje ben ik toch vegetarisch gehakt gaan gebruiken zonder het te melden. Ze proefden het verschil niet eens. Vegetarisch gehakt is dus een ideale vleesvervanger. O ja…het is ook nog eens heel betaalbaar.

Prijs: € 1,39

Review Vleesvervangers

Spinazie-Kaas Rondo van Garden Gourmet

Garden Gourmet is toch wel één van de smaakvollere merken als het gaat om vleesvervangers, maar helaas niet de goedkoopste. De Spinazie-Kaas Rondo is toch wel groot favoriet. Ik ben sowieso een groot fan van spinazie en kaas dus stop dit samen in een vleesvervanger…en ik ben om 😉 De spinazie-kaas rondo van Garden Gourmet is echt heel lekker. Hij is goed vullend en erg smaakvol. Het krokante laagje maakte het geheel helemaal af. Ook lekker op de barbecue in de zomer.

Prijs: € 3,29

Garden Gourmet

Kaasschnitzel van Vivera

Kaas? Riep er iemand kaas!!?? Niet de meest gezonde vleesvervanger uiteraard, maar dan heb je ook wat. Ik ben echt dol op kaas dus dit is uiteraard een schot in de roos. De paneerlaag is gemaakt van cornflakes en dat zorgt voor een lekker krokant laagje. Combineer dit krokante laagje met een dikke laag gesmolten kaas en dan is het feest compleet…mmmm. Daar kan ik heel gelukkig van worden, haha. Ook superlekker op een broodje by the way.

Prijs: € 2,49

Review Vleesvervangers

Review vleesvervangers: Kroket Burger van Vivera

Vorige week stuitte ik op de Kroket Burger en dat maakte mij heel erg nieuwsgierig. Oehhh…een vegetarische Kroket Burger. Die moet ik proeven. Ik geef eerlijk toe dat ik vroeger echt wel kon genieten van een kroketje. Mijn ervaring is dat de groentekroketten vaak wat melig zijn (veel aardappel en weinig groenten), maar ook deze worden gelukkig steeds beter. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze Kroket Burger.

Groot voordeel is dat deze in de airfryer kan…ideaal. Na acht minuten in de airfryer kon ik haast niet meer wachten. Na de eerste hap was ik gelijk verrast. Oeehh, dat is lekker krokant. De krokante laag lijkt echt op een kroket, maar de vulling toch iets minder. Na een paar happen kwam ik tot de conclusie dat de vulling heel compact is en niet lijkt op de ragoutstructuur van een kroket. Het heeft meer weg van de structuur van een vegetarische schnitzel. Beetje jammer, maar dat neemt niet weg dat de Kroket Burger wel smaakvol is. Toch had ik er meer van verwacht.

Prijs: € 2,59

Review Vleesvervangers

Like Curry Sausage van Like Meat

Ik was vroeger alles behalve een liefhebber van worst. Alleen het idee al dat ik stukje darm met inhoud ging eten, maakte mij aan het kokhalzen. Dus nee…je maakte mij vroeger niet blij met saucijsjes. Toen ik in Berlijn op pad ging met een toffe foodtour, maakte ik voor het eerst kennis met de vegetarische curryworst. Deze was echt zo onwijs lekker! Zelfs mijn moeder was onder de indruk en zij kan toch echt genieten van een stukje vlees.

Toen ik dus de Like Curry Sausage in de winkel zag liggen, ging ik overstag. Ik schrok wel een beetje van de prijs en echt aantrekkelijk zagen de worstjes er niet uit. Maar goed…als je het niet probeert, dan weet je het ook niet. Wanneer je de worstjes bakt, krijgen ze een mooi bruin randje. Aan de binnenkant blijven ze wel een beetje zacht. De worstjes zijn ontzettend vol van smaak en ik houd van die lichte curry smaak. Deze worstjes heb ik afgelopen winter geregeld gegeten bij een stamppot. Aanrader!

Prijs: € 3,49

Like Curry Sausage

Ik zou nog veel meer vleesvervangers kunnen reviewen, maar ik laat het even bij deze vijf. Zal ik vaker een review over vleesvervangers schrijven? Eten jullie wel eens vleesvervangers?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

2 comments

Kirsten 8 april 2021 - 17:01

Ondanks dat ik meestal veganistisch eet, eet ik af en toe vegetatisch en dan is die kaasschnitzel van Vivera echt het aaaallerbeste wat je kunt eten. Wohoo, wat smelt die lekker!
Kirsten onlangs geplaatst…Reactie op Overnachten in een tiny house op de Karnemelkplaats in Callantsoog door MarcelMy Profile

Reply
Linda 10 april 2021 - 10:51

Wij eten ook steeds minder vlees, eigenlijk alleen nog in de kipcurry’s. Ik vind de vleesvervangers van Vivera lekker, vooral de kaasschnitzel met goudse kaas erin. Die is echt nog veel lekkerder dan een echte haha. Ik mis bij zoveel dingen het vlees niet, vind het ook echt niet moeilijk.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.