Review: Purpuz Planner 2020 pink edition

by DutchieontheRoad
3 comments

Deze week een review van de Purpuz Planner 2020. Ik ben geen held in goede voornemens…ik begin er eigenlijk niet aan want ik weet dat er toch weinig van terecht komt. Als ik heel eerlijk ben, baal ik daar eigenlijk best van want goede voornemens kunnen wel degelijk werken bij het behalen van persoonlijke doelen. Wel ben ik een enorme controlefreak en dol op het maken van lijstjes. Toch wil ik in 2020 meer aandacht gaan besteden aan mijn persoonlijk doelen…een goed voornemen dus 😉

Meer dan eens zag ik de Purpuz Planner al voorbij komen, maar ik vond er wel een behoorlijk prijskaartje aan vast zitten. Toen ik onlangs de kans kreeg om de Purpuz Planner te reviewen, zei ik daar uiteraard geen ‘nee’ tegen. Met twee banen, een reisblog en de nodige fotografieopdrachten, is het regelmatig best een gekkenhuis. Een goede planning is gewoon heel belangrijk voor mij. Om meer balans in mijn leven te creëren wil ik in 2020 echt stappen ondernemen. Ik verwacht dat de Purpuz Planner mij hierbij zou kunnen helpen.

Review Purpuz planner 2020: Wat is de Purpuz planner?

De Purpuz Planner is meer dan alleen een agenda voor al je afspraken. Dit is een agenda en Lifecoach in één. Deze helpt je bij het stellen, plannen en behalen van je doelen. In de agenda is meer dan voldoende plek voor afspraken, ideeën (heb ik meer dan voldoende’, inspiratie, lijstjes (ben ik dol op), aantekeningen, doelen en ga zo maar even door.

Ik heb meer dan voldoende doelen in het leven, maar het behalen van deze doelen is voor mij niet altijd eenvoudig. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik een gewoontedier ben en een enorme pleaser. Ik zal mezelf snel wegcijferen om anderen te kunnen helpen en daarbij vergeet ik dan snel mijn eigen doelen…mijn eigen wensen. Daar ben ik eerlijk gezegd een beetje klaar mee. Het is tijd voor Kelly! Ik heb jarenlang voor iedereen klaargestaan…nu ben ik aan de beurt.

review purpuz planner Wie zit er achter de Purpuz Planner?

Clen Verkleij zat een aantal jaar geleden flink in de knoop met zichzelf. Hij was de balans tussen het bereiken van zijn doelen en gezond leven kwijt geraakt en met behulp van een coach kreeg hij weer overzicht in zijn leven. Clen kwam op het idee om een planner te maken om mensen weer gelukkig te maken en meer balans te creëren. Ik ben oprecht heel erg benieuwd en kan niet wachten om de planner in gebruik te nemen.

Acht tools om je doel te bereiken

De Purpuz Planner werkt met acht tools die je helpen om je doel(en) te bereiken. De eerste vier tools helpen je om je dromen om te zetten in doelen, twee tools helpen je met het plannen en er zijn twee tools die je laten reflecteren op de voortgang. Er zijn diverse ingevulde pagina’s te zien, zodat je een voorbeeld hebt hoe je met de diverse tools kunt werken.

De Purpuz planner werkt met de volgende acht tools:
  1. De Purpuz map om je dromen te visualiseren via een mindmap.
  2. De Purpuz matrix om structuur aan te brengen in je dromen. Welke droom wil je als eerste verwezenlijken? Keuzes moeten nou eenmaal gemaakt worden.
  3. Het Purpuz plan om concrete stappen te maken.
  4. Het Purpuz pad om van die stappen een stappenplan te maken.
  5. Een maandplanning om je stappen te verdelen over die 12 maanden. Natuurlijk kun je de maandplanning ook gewoon gebruiken als ‘normale agenda’ met al je persoonlijke afspraken.
  6. Een weekplanning zodat je alle stappen kunt uitsplitsen en je to-do list uit te voeren.
  7. Een dagreflectie zodat je kunt reflecteren wat goed gaat en wat minder goed gaat. Moet je misschien je doelen bijstellen?
  8. Vragen aan jezelf die je helpen om je doel te bereiken.
review purpuz planner
review purpuz planner 2010
review purpuz planner

Het uiterlijk van de Purpuz Planner

Het eerste wat opviel was het formaat. Jeetje…wat een enorm ding! Die neem je niet mee in je handtas 😉 Deze blijft lekker thuis op de keukentafel liggen. Ik denk dat ik in 2020 geen kleine agenda meer nodig heb, maar belangrijke dingen in mijn telefoon opsla die ik dan vervolgens weer in de Purpuz Planner ga verwerken.

Het oog wil natuurlijk ook wat (bij mij in ieder geval wel) en ik was dan ook erg blij toen bleek dat er een roze versie is. Niet dat ik een typisch ‘roze meisje’ ben, maar de originele grijze versie vind ik er eerlijk gezegd best saai uitzien. De kaft is gemaakt van stevig canvas en dankzij de koperen accenten, straalt de agenda luxe uit. Het is geen planner die je snel in de lade legt omdat er visite komt. Hij mag zeker gezien worden.

De binnenkant van de agenda is vrij neutraal en je ziet aan de binnenzijde vooral de kleuren groengrijs en blauwgrijs. Persoonlijk ben ik een liefhebber van vrolijke kleurtjes enz. en dat mis ik wel een klein beetje. Mijn agenda’s zijn over het algemeen altijd erg kleurrijk en vrolijk. Wat mij wel erg aanstaat is de hoeveelheid ruimte in de agenda en er is meer dan voldoende ruimte voor afspraken, to-do lijstjes, aantekeningen enz. Wel zijn de kolommen in de weekplanning vrij smal. Ik heb een vrij groot handschrift dus het zal moeten blijken of dat allemaal past.

Mijn oordeel over de Purpuz Planner 2020

Ik kan serieus niet wachten om in 2020 met deze planner van start te gaan. Momenteel is er privé het nodige gaande en 2019 is nou niet bepaald ‘mijn jaar’ te noemen. Na mijn vakantie zal ik dan ook alvast beginnen met het invullen van mijn doelen. Kom maar op met 2020!

Pluspunten:

♥ Mooie uitstraling en de kleur roze is mijn inziens mooier dan de grijze versie 😉

♥ Het lijkt mij een hele fijne methode om je doelen helder te krijgen en aan je doelen te werken.

♥ Er is meer dan voldoende ruimte voor lijstjes, aantekeningen, creatieve ideeën, bucketlist enz. Dat vind ik echt een groot pluspunt.

♥ De pagina’s zijn praktisch, duidelijk en er zijn voorbeelden beschikbaar zodat je weet hoe je de planner moet gebruiken.

♥ Ik ben een groot liefhebber van quotes en er staan meer dan voldoende inspirerende quotes in de agenda.

Minpunten:

– Een mintgroene versie zou ik ook wel heel tof vinden, niet alle vrouwen zijn liefhebber van de kleur roze. Ook het kleurgebruik aan de binnenkant mag wel iets vrolijker.

– Ik mis een adressenlijst waar je alle adressen van familie, vrienden en kennissen op kunt schrijven.

– Ik mis een persoonlijke pagina voorin de planner. Juist omdat deze planner bedoeld is voor je persoonlijke doelen, zou een persoonlijke pagina eigenlijk heel logisch zijn. Wie is de persoon die de agenda wil gebruiken en een ruimte voor een persoonlijke foto (‘s) zou ook een leuke aanvulling zijn. Dat maakt het net wat persoonlijker.

Al met al vind ik de Purpuz Planner een hele mooie agenda die ik zeker in gebruik ga nemen. Ik ga vooralsnog geen kleine agenda voor in mijn handtas aanschaffen. Mijn telefoon en de Purpuz Planner zal zeker toereikend zijn. Ik ben erg benieuwd wat 2020 mij gaat brengen en ik hoop dat de Purpuz Planner mij zal helpen mijn doelen te kunnen realiseren. Ook benieuwd naar de Purpuz Planner 2020? De grijze versie is bij bol.com verkrijgbaar voor € 34,95 en de roze limited edition voor € 39,95.

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Review Purpuz Planner

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt, maar dit kost jou niets extra’s.  Ik neem alleen links op van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta en ik zal altijd mijn eerlijke mening delen. De Purpuz Planner Pink heb ik ontvangen voor de review.

You may also like

3 comments

Manon Ruitenberg 9 oktober 2019 - 19:10

Een goede planner is altijd erg handig. Ik heb zelf een Balansplanner, ook erg tevreden mee. Het geeft me een goed overzicht van alle werkzaamheden! Zowel werkgerelateerd als prive.

Reply
Kim 11 oktober 2019 - 10:46

Wat tof! Ik ben al een tijdje op zoek naar een planner zoals dit, misschien is dit dan wel een hele goede keuze!
Kim onlangs geplaatst…Wat te doen in Almere?My Profile

Reply
Aniek 12 oktober 2019 - 06:05

Ik ben hier ook erg benieuwd naar! Ik heb eigenlijk ook een betere planner nodig, voor mijn bedrijf en prive.
Aniek onlangs geplaatst…Yoga op een bergtop in LivignoMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.