Review: IXXI collage met reisfoto’s

by DutchieontheRoad
11 comments

Een tijdje geleden vond ik dat het tijd was voor een nieuwe fotowand. Al jaren kijk ik tegen de dezelfde foto’s aan dus was het tijd voor iets nieuws. Omdat ik vorige jaar een mooie rondreis door Thailand heb gemaakt, wilde ik graag een collage met reisfoto’s maken. Het moest strak en betaalbaar zijn en al snel stuitte ik op de website van IXXI. Een dergelijk wandsysteem leek mij wel wat en daarom ging ik snel aan de slag. Benieuwd naar het resultaat? Lees dan mijn review.

IXXI Design

IXXI is een wandsysteem waarmee je makkelijk kunt varieren met afbeeldingen in huis. Je koppelt losse kaarten van 20 x 20 centimeter aan elkaar met koppelkruisjes en staafjes (vandaar de naam IXXI). De kaarten zijn gemaakt van synthetisch mat materiaal en bestand tegen vocht en UV-licht. Je kunt een collage maken met eigen foto’s, maar ook met foto’s uit de beeldbank. IXXI biedt ook special editions aan die ook zeer de moeite waard zijn. Ik koos uiteraard voor mijn eigen foto’s 🙂 .

review IXXI

Software IXXI

Het programma van IXXI is kinderlijk eenvoudig. Kies je formaat en maak vervolgens een collage van je favoriete foto’s. De foto’s kan je rechtstreeks uploaden, maar je kunt ook foto’s uploaden van Facebook of Instagram. Vooral dat laatste vond ik erg prettig. Je hebt meteen je foto’s bij de hand, inclusief filters. Ideaal.

  • Kies je formaat.
  • Upload je favoriete foto’s.
  • Je kunt kiezen voor het automatisch vullen of de foto’s zelf op de juiste plaats slepen. Ik koos voor het laatste om te kijken of de foto’s en kleuren wel goed bij elkaar zouden passen.
  • Je kunt één foto per kaart kiezen, maar je kunt er ook voor kiezen om één foto uit te vergroten over meerdere kaarten voor een speels effect.
  • Het maakt overigens niet uit of je staande of liggende foto’s wilt gebruiken. IXXI past automatisch het formaat aan.
  • Tevreden over het resultaat? Bestellen 🙂 .

Het maken van een IXXI is echt heel eenvoudig en het programma wijst zich zelf. De levertijd is gemiddeld vier tot vijf werkdagen.

Review IXXI

review IXXI

review IXXI

Ophangsysteem IXXI

Mijn IXXI werd keurig op tijd en zonder beschadigingen geleverd. Zodra ik het doosje opende, zag ik mijn ontwerp liggen. Ohhh…wat mooi 🙂 . Ik had meteen zin om mijn IXXI op te hangen en ging snel aan de slag. Er zit een eenvoudige handleiding bij en voldoende materialen om je collage in elkaar te zetten en op te hangen. Een kind kan de was doen.

  • Bevestig de kaarten met behulp van de koppelkruisjes en staafjes aan elkaar. Vergeet niet om het hulpstukje te gebruiken om eventuele beschadigingen te voorkomen.
  • Knip de strip op de breedte maat van je collage en bevestig de powerstrips op de achterzijde van de bijgeleverde mono’s. Klik de mono’s vervolgens in de strip. In de handleiding staat precies aangegeven waar je de mono’s moet bevestigen.
  • Bevestig vervolgens de strip met foto’s op de plek waar je de IXXI wilt hangen. Het kan handig zijn om dit met z’n tweeën te doen, maar ik kon het ook in mijn eentje.  Een waterpas kan handig zijn, maar ik moet eerlijk bekennen deze niet te hebben gebruikt en hij hangt prima. Als ik het kan, kan iedereen het 😉 .
  • Klik de IXXI op de strip en klik vervolgens de overgebleven delen van de mono in de linker- en rechteronderhoek. Plak deze vast met een klein stukje powerstrip.

De handleiding is echt heel duidelijk en mijn IXXI hing binnen vijftien minuten aan de muur.

review IXXI

Het resultaat

Ik ben echt heel tevreden over het resultaat. IXXI is een eenvoudig, goed en betaalbaar systeem. De afbeeldingen zijn wel van mindere kwaliteit dan wanneer je ze als foto’s af zou laten drukken, maar ik vind de kwaliteit nog steeds prima. Het maken van een IXXI was heel eenvoudig en het ophangen was ook een fluitje van een cent. Inmiddels heb ik al de nodige complimenten gehad over mijn nieuwe wanddecoratie. Mijn IXXI hangt heel erg mooi in mijn toilet dus ik kan dagelijks van mijn mooie reis naar Thailand genieten 😉 .

review IXXI

Wat vinden jullie van mijn IXXI?

Op zoek naar meer inspiratie wat je met vakantiefoto’s kunt doen? Lees dan vooral onderstaand artikel.

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

You may also like

11 comments

Linda | travellersoftheworld 6 maart 2017 - 17:21

Wat leuk zeg! Ik kende ixxi nog helemaal niet, ga het zeker onthouden en als ik ooit uit huis ga ook zoiets maken! Ik kende alleen instawall en die vind ik vrij prijzig (maar wel heel gaaf). Kun je ook met meer foto’s zoiets maken?
Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Travel movie: Carnaval Venetië 2017My Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:46

Instawall vind ik ook erg leuk, maar inderdaad prijzig. Mijn IXXI was 60 x 60 cm en kostte € 30,75 exclusief verzendkosten. Dan is het nog eens leuk om een keer te wisselen 🙂 .

Reply
Rowan 6 maart 2017 - 21:01

Ik vind IXXI echt ZO leuk! Zou er graag nog eens een muurtje mee willen versieren. Ik vind jouw IXXI echt heel mooi, het is een prachtige collage!
Rowan onlangs geplaatst…Gezonde wafels met vers fruit (suikervrij)My Profile

Reply
DutchieontheRoad 7 maart 2017 - 19:46

IXXI is inderdaad erg leuk en ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat 🙂 .

Reply
Marieke 13 maart 2017 - 12:01

He wat een leuk idee! Ik kende Ixxi nog niet, maar ik vind het resultaat echt heel gaaf geworden. Nu nog een plekje aan de muur vinden waar het zou kunnen passen haha!

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2017 - 19:55

Ik kan IXXI van harte aanbevelen. Je hebt niet veel ruimte nodig en hij past zelfs in het kleine kamertje 🙂 .

Reply
Esther 13 maart 2017 - 15:13

Oh dit is zoo leuk! Ik zag IXXI al vaker voorbijkomen en elke keer vind ik het zo gaaf. Ik zou ook wel een paar leuke projecten kunnen bedenken voor dit wandsysteem. Goed plan om een collage te maken van je mooiste reisfoto’s! Die van jou is goed geslaagd.
Esther onlangs geplaatst…6 Handige telefoon gadgets voor de reizigerMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 13 maart 2017 - 19:57

IXXI is inderdaad zo handig. Ideaal dat je zelf collages kunt maken dus heel fijn voor mensen die niet kunnen kiezen 😉 .

Reply
Jenny - IkReis 15 maart 2017 - 18:21

Wat een grappig systeem! Ik heb eigenlijk maar heel weinig foto’s in huis hangen. Lees: alleen een serie van 3 klaprozen.

Reply
Marcella 17 maart 2017 - 20:00

Jaaaaaa, wat mooi! Ik wil ook graag IXXI bestellen. In ons geval voor de slaapkamer. Het leuke lijkt mij dat je ook foto’s kunt toevoegen of vervangen.
Marcella onlangs geplaatst…Half Dome, Yosemite National ParkMy Profile

Reply
Elisa | Lies rond de wereld 18 maart 2017 - 00:46

Supermooi!! Ik wil ook al een tijdje een IXXI bestellen, denk dat ik even wacht tot na Japan 🙂 Ik denk dat ik hem in de gang of toch ook op de wc zou hangen.
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Opgelicht op reis: 6 manieren en hoe ze te voorkomenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.