Review: In balans met de Balans Planner

by DutchieontheRoad
2 comments

Meer balans in het leven…wie wil dat nou niet!? Ik ben geen held in goede voornemens en na vorig jaar al helemaal niet meer. Veel van mijn voornemens/doelen konden zo de prullenbak in na het uitbreken van de pandemie. Afgelopen jaar merkte ik dat ik niet goed in balans was (wie wel in 2020?) Ik durf best te zeggen dat ik van nature het geheugen van een olifant heb en zelden met een agenda/planner werkte. Ik kan gewoon heel goed onthouden…maar heb wel altijd ‘last’ van een vol hoofd. Niet vreemd natuurlijk als je alles onthoudt en constant nieuwe ideeën hebt (zonder deze op te schrijven). Steeds vaker betrapte ik mezelf op het vergeten van dingen, terwijl dat eigenlijk niets voor mij is. Ik ben blijkbaar geen 18 meer en kon wel wat hulp gebruiken. Misschien zou het opschrijven van mijn planning, toch wat rust in mijn hoofd geven.

Daarom wilde ik toch weer een nieuwe planner aanschaffen en deze ook écht gaan gebruiken. Het moest wel een praktische planner zijn met veel mogelijkheden…en hij moest er ook nog eens leuk uitzien. Het oog wil immers ook wat 😉 Toen ik de Balans Planner voorbij zag komen, wist ik meteen dat dit wel eens mijn planner zou kunnen zijn. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn.

Balans overkomt je niet: balans creëer je

Toen ik bovenstaande quote las, kwam die best wel binnen. Tja…daar zit inderdaad iets in. Balans moet je inderdaad creëren en daar was ik eigenlijk totaal niet mee bezig. Mijn hoofd zit gewoon vol planningen, ideeën, hersenspinsels en iedere week maak in mijn hoofd een nieuwe planning….en die zit altijd ramvol. Ik maakte wel een lijstje op mijn telefoon, maar daar zette ik lang niet alles in. Tijd voor mezelf plande ik al helemaal niet in. Dat doe ik wel als ik daar tijd voor heb…niet dus.

Iedere dag was ik in mijn hoofd bezig met het maken van nieuwe planningen en het uitwerken van leuke ideeën. Om meer balans te creëren, wilde ik toch weer op papier gaan werken. Misschien zou dat een klein stukje rust geven in dat creatieve brein van mij, haha 😉 Mijn persoonlijk doel voor 2021: meer balans creëren en beter voor mezelf zorgen.

Weekplanning

De Balans Planner

In de Balans Planner kun je al je plannen, taken, klusjes en projecten organiseren. Met deze planner kun je beter het overzicht bewaren, productiever werken, evalueren waar je staat, oplaadmomenten creëren en werken aan je dromen en doelen. De Balans Planner heeft een stevige en gelamineerde kaft van 25cm x 18cm (ringband). Er zijn maar liefst 300 pagina’s, 52 weekplannen, 52 ongedateerde weekplanningen + inspirerende quotes, 12 maandschema’s, 4 projectpagina’s, dagelijkse ruimte voor gewoontes, heel veel vrije ruimte om zelf in te vullen en nog veel meer. Klinkt ideaal toch? Ik heb al heel wat agenda’s en planners versleten en uiteindelijk belandden deze ieder jaar weer in de boekenkast omdat ze niet voldoende ruimte hadden voor al mijn ideeën. De grote vraag: Wat vind ik dus van de Balans Planner?

review balans planner

Voor ieder wat wils qua looks

Er zijn inmiddels tien edities van de Balans Planner! Voor ieder wat wils dus. Toen ik de planner aanschafte waren er een aantal edities uitverkocht waaronder mijn favoriet ‘The new black’, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kon gewoon niet wachten (beetje ongeduldig en heel enthousiast) en koos daarom voor ‘Back to nature’ welke ook heel goed bij mij past. Een rustige planner die over een tijdje heel mooi staat op mijn zwarte bureau (die ik nog zwart moet verven, haha). Overigens vind ik de ‘Touch of India’ editie ook heel tof. Er is in ieder geval meer dan voldoende keus en er is altijd wel een planner die past bij jou.

Heel veel ruimte voor projecten en Brain dumps

In de Balans Planner heb je heel veel ruimte voor projecten, to-do’s, me-time, doelen, routines, taken, menu-ideeën, boodschappenlijsten en brain dumps. Als je hier nog niet voldoende ruimte hebt, weet ik het ook niet meer. Het enige wat je hoeft te doen, is het op te schrijven. Dat wordt mijn uitdaging 🙂

Zoals ik al aangaf, heb ik een heel vol hoofd. Mijn hoofd maakt echt overuren en ik zit altijd vol met leuke (creatieve) ideeën. Soms schreef ik wel eens wat op, om vervolgens dat losse briefje weer kwijt te raken. Daar ging mijn idee want vervolgens kwam er wel weer een ander idee naar boven borrelen…en nog een, en nog een. Lekker handig en daarom duren sommige projecten bij mij iets langer want ik kan moeilijk keuzes maken en vind alles leuk.

Mijn plan is om mijn Balans Planner altijd mee te nemen en alles wat in mijn hoofd opkomt, op te schrijven. Ik hoop dat er zo meer rust en ruimte in mijn hoofd komt. Geen losse briefjes meer, geen lijstjes in mijn telefoon (en vervolgens blijven plakken aan je telefoon), geen ellenlange piekersessies meer in mijn hoofd wat ik allemaal nog moet doen…gewoon opschrijven, plannen en dat uitvoeren. Klaar. Klinkt simpel…nu nog uitvoeren.

Balans planner

Mijn persoonlijke mening

Ik heb de Balans Planner nu drie weken in gebruik en ben echt heel positief. Ik vind het een ideaal formaat en ben erg blij met de ringband. Dat schrijft vele malen makkelijker en had ik eerder moeten ontdekken. De kaft is heel stevig dus de planner kan goed tegen een stootje. Dat vind ik zelf erg belangrijk want mijn handtas zit namelijk vol met rommel (bij welke vrouw niet, haha)

Iedere zondag ga ik echt even zitten om mijn weekplanning in te vullen. De maandschema’s en weekplanningen zijn ongedateerd dus je kan op ieder moment starten. Het is erg handig dat er voorbeelden in de planner zitten, hoe je deze kunt gebruiken. Ik vind het ideaal dat er voor iedere weekplanning een weekplan zit. Dat werkt echt heel prettig en geeft je extra schrijfruimte. Op deze manier ga je eerst nadenken over de focus van aankomende week en al je to-do’s. Vervolgens ga je deze to-do’s inplannen in de weekplanning. Desgewenst kun je ook met symbolen werken. Zelf heb ik symbolen voor privé, werk en blog. Zo kan ik alles goed gescheiden houden en creëer ik een beter overzicht voor mezelf.

Persoonlijk vind ik de dagkolommen wel wat aan de smalle kant, maar dat is in iedere agenda/planner het geval. Ik heb ook een vrij groot handschrift, haha. Inmiddels heb ik daar wel een oplossing voor gevonden. In mijn weekplan nummer ik al mijn to-do’s en vervolgens plan ik deze cijfers weer in mijn weekplanning. Ik maak dus een duidelijke index in mijn weekplan en dat scheelt veel schrijfruimte. Vooral voor mijn werk vind ik dat prettig werken.

review balans planner

Me-time plannen

Iets wat ik voorheen nooit deed, was me-time inplannen. Aan me-time deed ik niet en ik was altijd in de weer. Nooit eens écht tijd voor mezelf. Dat is sinds een paar weken wel anders (heeft ook wel met de lockdown te maken geef ik eerlijk toe). Een van mijn goede voornemens is het beoefenen van yoga en meditatie. Dit plan ik dus ook echt wekelijks in en vink ik af als ik het heb uitgevoerd. Dat werkt voor mij perfect want ik baal als een stekker als ik iets niet kan afvinken. Ik ben dol op to-do lijstjes, maar nog meer op het afvinken van een dergelijk lijstje. Heerlijk! Hoe fijn is het om dingen af te vinken die echt voor jouzelf zijn. Ik hoop dit dus echt vol te houden.

Tot op heden ben ik dus heel tevreden over de Balans Planner en ik hoop dat ik het ga volhouden. Ik schafte de Balans Planner aan via deze website. Dit is overigens geen gesponsord product, maar ik heb de planner zelf aangeschaft. Ik ben echter zo enthousiast over deze planner, dat ik mijn mening graag met jullie wil delen. Doe er je voordeel mee 😉

Gebruiken jullie ook een planner?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

Review Balans Planner

You may also like

2 comments

Lizette 2 februari 2021 - 12:24

Het klinkt als een heel handige planner. Ik herken het, zoveel ideeën en to dos, overal briefjes en me-time komt er niet eens in voor. Fijn om zo meer balans te kunnen maken.
Lizette onlangs geplaatst…Tips voor Jordanië met kleine kinderenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 6 februari 2021 - 17:38

Die losse briefjes zijn inderdaad niet handig, haha. Gelukkig werkt de planner tot op heden prima 🙂

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.