Reuzenpanda’s Ouwehands Dierenpark: Welkom Wu Wen & Xing Ya

by DutchieontheRoad
16 comments

Voor alle mensen die onder een steen geleefd hebben: er komen twee reuzenpanda’s naar Ouwehands Dierenpark. Vandaag worden Wu Wen en Xing Ya op Schiphol verwacht. Welkom in Nederland 🙂 .

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Het zit er al even aan te komen, maar eindelijk is het zover. Wu Wen en Xing Ya zijn onderweg naar Nederland. Het heeft even geduurd, vanaf vandaag zijn  er ook reuzenpanda’s in een Nederlandse dierentuin te bewonderen. De pandaberen worden eerst in quarantaine gestopt en zullen waarschijnlijk ergens in mei te zien zijn. Er is voor deze twee dieren een speciaal pandaverblijf gebouwd: Pandasia.

Ik weet dat er steeds meer tegenstanders van dierentuinen zijn, maar mag ik even zeggen dat zonder het intensieve fokprogramma in China er waarschijnlijk geen reuzenpanda’s meer zouden zijn. Ik heb een aantal jaar geleden het Giant Panda Breeding Research Base in Chengdu bezocht en ze doen daar echt goed werk. Het is onmogelijk om niet op deze dieren verliefd te worden.

Wu Wen & Xing Ya

Wu Wen is het vrouwtje en haar naam betekent ‘mooie krachtige wolk’. Xing Ya is het mannetjes en zijn naam betekent ‘elegante ster’.  Ondanks het feit dat pandaberen erg luie dieren zijn, eten ze maar liefst 50 kilo bamboe per dag!

Men hoopt natuurlijk dat Wu Wen & Xing Ya voor nageslacht gaan zorgen, maar dat zal niet meevallen. Reuzenpanda’s planten zich haast niet voort. Het vrouwtje is slechts drie dagen per jaar vruchtbaar en de mannetjes hebben een erg laag libido. Geen handige combinatie en mede daarom hebben ze in China een fokprogramma.

Ouwehands Dierenpark verwacht zo’n 10.000 (!!!) bezoekers per dag. Ik verwacht dat er een stormloop zal zijn in het begin dus ik stel een bezoekje nog even uit. Het lijkt me geweldig om deze prachtige dieren weer te mogen zien. Reuzenpanda’s zijn echt zo leuk! O ja, een tip. Mocht je ze gaan bezoeken, zorg dan dat je vroeg aanwezig bent. Pandaberen zijn alleen ‘s ochtends actief. Na het ontbijt zullen ze vrij snel in slaap vallen en dat kunnen ze heel lang volhouden. Pandaberen zijn echt heel lui 🙂 .

Buiten het feit dat pandaberen heel lui zijn, zijn ze ook heel grappig. Onderstaande filmpjes bewijzen dat de dierverzorgers hun handen vol zullen hebben aan deze dieren 😉 .

https://www.youtube.com/watch?v=EuhyphHTPvY

Hebben jullie al zin in een bezoekje aan Ouwehands Dierenpark?

Benieuwd naar mijn bezoek aan het Giant Panda Breeding Research Base in Chengdu?

 

Volg mijn reisavonturen ? FacebookTwitterInstagramBloglovin

 

You may also like

16 comments

Elisa | Lies rond de wereld 12 april 2017 - 12:14

Ik vind het echt onwijs leuk dat er panda’snaar Nederland komen. Wij zijn nu in Japan en in Tokyo zijn ze ook te zien, heb er wel een halfuur naar staan kijken. Ben het eens met wat je zegt, ondanks dat er veel weerstand is tegen dierentuinen hadden deze dieren er andera niet meer geweest.
Elisa | Lies rond de wereld onlangs geplaatst…Mijn Instagram top 5 en favorieten #1My Profile

Reply
DutchieontheRoad 12 april 2017 - 13:29

Ik ben ook blij met de pandaberen 🙂 . Ik snap wel dat mensen steeds meer tegen dierentuinen zijn want dieren horen immers niet opgesloten te zitten. Echter zouden er veel dieren al uitgestorven zijn zonder dierentuinen en hoe laten we anders onze kinderen kennis maken met dieren? Olifanten en giraffen zijn wel leuk in een boek en op televisie, maar in de dierentuin is het toch meer een beleving voor een kind. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zijn/haar kind mee naar Afrika te nemen. Ik vind dierentuinen ook altijd educatief voor kinderen.

Reply
Sanne 12 april 2017 - 15:04

Ouwehands is mijn favoriete nederlandse dierenpark, hoewel ik er al in geen jaren geweest ben. Vroeger kwamen we er vaak.
Sanne onlangs geplaatst…Moco Museum Amsterdam: de legende Bansky en genie DalíMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:02

Ik ben er tien jaar geleden geweest dus het mag onderhand wel eens 🙂 . Misschien dit jaar en anders volgend jaar.

Reply
Yvonne 13 april 2017 - 20:52

Ik vind ze echt fantastisch, ondanks dat ik ze nog nooit liev gezien heb. Ook niet in China, omdat we door de aardbeving daar niet naar Chengdu konden reizen. Wie weet ga ik dus nog wel naar Ouwehands. Ik vond de commotie over de aankomst van Wu Wen & Xing Ya trouwens wel heftig, als ik het zo op social media zag. 🙁
Yvonne onlangs geplaatst…Mijn top tips ter voorbereiding van jouw fototripMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:04

Ik vond de commotie over de aankomst ook heftig. Die dieren hebben een erg lange vlucht moeten doorstaan en dan worden ze vervolgens voor een belachelijke hoeveelheid fotograferen tentoongesteld. Laat die dieren aub even lekker bijkomen. Al die poespas had van mij ook niet gehoeven.

Reply
Jessica 15 april 2017 - 12:24

Haha ja ik hoorde woensdag niets anders op de radio dan het nieuws over die panda’s :p Ik heb ze in Chengdu gezien, was best bijzonder. 🙂 Vooral omdat de gids ons naar een afgesloten gedeelte nam waar een moeder met een jong zaten, zo schattig! Nog geen idee of ik ze in Ouwehands ga bezoeken, wie weet 😉
Jessica onlangs geplaatst…5x handige websites voor digital nomadsMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:05

Ik vond het ook erg leuk om ze in Chengdu te zien. Ik ga in ieder geval zeker naar Ouwenhands Dierenpark 😉 .

Reply
Diana 15 april 2017 - 13:12

Ben zo blij de komst. Ik stel mijn bezoekje ook uit. Reed laatst door Rhenen en was een grote panda gekte. Maar ga zeker een kijkje nemen. Goed dat je benoemd dat je ze in de ochtend moet gaan zien omdat ze anders dan slapen – wist ik namelijk niet!
Diana onlangs geplaatst…Cycle for Plan | Terug van weg geweestMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 15 april 2017 - 19:07

Wij waren ook vroeg in de ochtend in Chengdu. De pandaberen werden gevoerd toen wij er waren. Ze waren toen nog heel actief. Eten, eten, eten!!! Vervolgens vielen ze snel in slaap en zagen we twee uur alleen maar slapende beren, haha.

Reply
Sanne 17 april 2017 - 16:29

Wat een sweeties!! Ik ben dol op panda’s, ze zijn zo leuk! Ik weet niet of ik ze hier zou bezoeken, maar Chengdu staat wel heel hoog op mijn lijst! Het liefst zou ik ze in het wild willen zien, maar dat is helaas heel moeilijk.
Sanne onlangs geplaatst…Uitwaaien op het strand van Egmond aan ZeeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:15

Er zijn ongeveer 1600 panda’s in het wild dus de kans dat je ze tegenkomt, is helaas erg klein. Chengdu was zeer de moeite waard. Ik had niet verwacht dat ik een bezoek aan het pandacentrum zo leuk zou vinden 🙂 .

Reply
Lotte 27 april 2017 - 10:03

Haha, in Nederland was het dus ook een panda-gekte! Dat hadden wij enkele jaren geleden ook toen de 2 panda’s naar België kwamen. 🙂 Ik heb ze ook in Chengdu gezien, bijzonder om daar het pandacenter te bezoeken. Eigenlijk een soort dierentuin met maar 1 dier. 😉
Lotte onlangs geplaatst…Oh dierbaar België: Vlooybergtoren in Tielt-WingeMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:14

Het was hier inderdaad een grote panda-gekte, haha. Ik vond Chengdu ook zeer de moeite waard. Had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden.

Reply
Rieneke 30 april 2017 - 16:19

Panda’s zijn niet lui, maar energie-efficiënt! Net als ik zo af en toe 😉

(deze wijsheid komt uit de informatie borden van de Chengdu Research Base)
Rieneke onlangs geplaatst…Oplichters en oplichtingenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 1 mei 2017 - 19:13

Ik zal het onthouden en hoop dat mijn broer dit niet leest, haha. Dat woord zal hij gegarandeerd gaan gebruiken als het hem uitkomt 😉 .

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.