Reizen door Sumatra: Wat te doen in Bukittinggi?

by DutchieontheRoad
21 comments

Ik zie het groene landschap aan me voorbij trekken en staar uren naar het prachtige landschap. De reis vordert traag door de honderden bochten en vele slechten wegen, maar dat kan me niet deren. We passeren het ene dorpje na het andere en ik geniet van de prachtige rijstvelden en groene omgeving. Groener kan haast niet maar op Sumatra kan het dus wel. Reizen door Sumatra is geweldig!

Na een lange reisdag arriveren we in het stadje Bukittinggi. Deze saaie stad, blijkt een verborgen parel te zijn. Ik vertel waarom Bukittinggi absoluut de moeite waard is.

Het centrum van Bukittinggi

We bezoeken de plaatselijke markt en het winkelcentrum waar we snel op de vlucht slaan vanwege de harde en foute muziek. Overal zien we vreemde, levensgrote pluche beesten lopen die als vermaak dienen voor de plaatselijke bevolking. Blijkbaar zien ze in ons iets meer vermaak want om de haverklap willen ze met ons op de foto. Als ware popsterren poseren we in het centrum van Bukittinggi.

Het centrum van Bukittinggi maakt niet veel indruk op ons en ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom we hier eigenlijk naar toe zijn gegaan. Boy, what was I thinking!?

Taruko Café: Verborgen parel in Bukittinggi

We willen graag lunchen bij het Taruko Cafe. Dit café ligt buiten het centrum van Bukittinggi en daarom regelen we een taxi. Wanneer we bij het café aankomen, zijn we serieus in extase! Wat is dit leuk! We staren vol verwondering naar dit onbekende pareltje. Waarom weet niemand dit??

Eenmaal op het terras hebben we fenomenaal uitzicht. Wow, wat is het hier mooi! We genieten van de heerlijke vruchtensapjes, lekkere eten, het geweldige uitzicht en nemen belachelijk veel foto’s van de omgeving. Dit is het betere werk!

Reizen door Sumatra

Reizen door SumatraOp pad met Roni’s Tours

Het is hier zo ontzettend mooi dat we besluiten te gaan wandelen. De plaatselijke gids Roni spreekt ons aan en vraagt of hij onze gids mag zijn. We overleggen even en besluiten dat het misschien wel handig kan zijn. We hebben immers geen kaart van de omgeving en willen niet als een kip zonder kop door de rijstvelden lopen. Er wordt een prijs voor de hele middag afgesproken en hij zal ons aan het einde van de middag weer op de taxi zetten naar het centrum. Prima deal.

Wandelen door de rijstvelden: Bukittinggi is zo ontzettend mooi

We verlaten het terrein en Roni leidt ons door de prachtige omgeving. We moeten een riviertje oversteken dus dat betekent dat de schoenen uit moeten. Ai, wat doen die stenen pijn aan je voeten! Ik heb geen zin om in het water te donderen met mijn camera en ben blij wanneer ik de overkant bereik.

We vervolgen onze weg en beginnen aan ‘little bit up’. Juist…zoals verwacht was dat dus iets meer dan hij had aangegeven. Maakt niet uit in welk land je in Azië bent, het is overal hetzelfde. Pfffff, het is weer een flink stuk omhoog en ik ben al snel drijfnat van het zweet. Ieeuwww, daar had ik niet op gerekend vandaag. Eenmaal boven blijkt waarvoor we het gedaan hebben. Wow, wat is het hier mooi!

We hoeven niet meer te klimmen en lopen midden tussen de rijstvelden. Zo nu en dan zien we een boer aan het werk en worden we ‘geroepen’ door de vele waterbuffels. Ze ‘roepen’ je serieus na zodra je voorbij loopt. Echt te leuk voor woorden…ik vind ze geweldig.

Ik ben echt blij verrast dat de omgeving hier zo mooi is. Zo saai als Bukittinggi is, zo prachtig is de omgeving. Dit is echt zo de moeite waard! Wat was dit een mooie dag! Ik moet heel eerlijk zijn en mijn mening bijstellen: kom met z’n allen naar Bukittinggi want het is hier prachtig!

Reizen door Sumatra

Bukkittingi, Sumatra

Reizen door Sumatra

Wat is verder te doen in Bukittinggi?

Wij waren slechts één volle dag in Bukittinggi en dat was veel te weinig. Je kunt hier makkelijk een paar dagen blijven want er is meer dan voldoende te doen in de omgeving.

Sianok Canyon

Sianok is een meer dan 100 meter diepe canyon, die op veel punten in de stad te zien is. Je kunt de canyon goed bezichtigen vanuit het panoramapunt. Een canyontocht is een aanrader. Onder begeleiding van een gids kun je een mooie wandeltocht maken van ongeveer 4 uur.

Maninjau Meer

Dit prachtige meer ligt op ongeveer een uur rijden van Bukittinggi. Er liggen kleine traditionele dorpjes aan dit kratermeer. Je kunt deze dorpjes prima bezoeken op de fiets.

Pagaruyung

Geïnteresseerd in de Minangkabou cultuur? Breng dan een bezoekje aan Pagaruyung. Dit paleis ligt in Batusangkar, op anderhalf uur rijden van Bukittinggi. Dit paleis is populaire toeristenattractie.

Harau Valley

Harau Valley had ik heel graag willen bezoeken en schijnt echt geweldig te zijn.  Deze prachtige omgeving is niet erg bekend, maar daarom des te meer de moeite waard. Sigrid van mytravelsecret, verbleef drie dagen in een geweldige homestay. Heb je beperkt de tijd? Roni’s Tours biedt betaalbare dagtours naar de Harau Valley. Ik kan hem absoluut aanbevelen als gids.

Bukittinggi Sumatra

Meer Sumatra

Zouden jullie een paar dagen willen vertoeven in Bukittinggi?

 

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

21 comments

Sanne 8 augustus 2017 - 08:52

Ziet er echt waanzinnig uit. Ik zou daar ook zeker heen gaan als ik daar ben.

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:16

Zeker doen Sanne! Bukittinggi was echt een grote verrassing voor mij. Mocht je ooit naar Sumatra gaan, zou ik deze stad zeker niet overslaan.

Reply
Sanne 8 augustus 2017 - 19:11

Zeker een prachtig uitzicht vanuit het restaurant! Extra leuk dat het nog vrij onbekend is, echt een ontdekking. Wat een sprekend portret maakte je van de (oude) man. Heel mooi.

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:17

Wij waren ook erg verrast bij het restaurant. Echt een onontdekt pareltje. Alleen dit uitzicht is al een reden om naar Bukittinggi te gaan 🙂 .

Reply
Helena 9 augustus 2017 - 13:51

Childhood memories. Vooral naar de lekkere koekjes die ik daar allemaal te proeven kreeg, heb daar familie wonen. Die groene omgeving kan ik me ook nog geen herinneren en fijn dat het niet te toeristisch is. Of is dat inmiddels veranderd? Je hele blog zit ik te denken, waarom zijn ze niet naar Sepisopiso geweest, dat is een heel indrukwekkende waterval, maar dat ligt ergens anders op Sumatera hahaha
Helena onlangs geplaatst…Gastblog: My Happy Kitchen | Nostalgie en EtenMy Profile

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:20

Het was erg rustig toen wij er waren en we hebben amper toeristen gezien. De omgeving is inderdaad prachtig en zo ontzettend groen.

Reply
Lizette 9 augustus 2017 - 15:30

Super leuk geschreven en het ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik kende de plek nog niet, maar wanneer ik terug ga naar Sumatra zou ik er zeker heen willen.

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:21

Mocht je ooit weer naar Sumatra gaan, kan ik Bukittinggi van harte aanbevelen. Wat een bijzondere plek en de omgeving is echt zo ontzettend mooi. Ik wil zeker nog een keer terug 🙂

Reply
Martin 9 augustus 2017 - 21:18

Gaaf! Ik ben er in 1995 geweest…prachtige omgeving met leuke tours. Ik ben inderdaag ook in Sianok canyon geweest…mooi, mooi, mooi!
Martin onlangs geplaatst…Streetfood, do’s en don’tsMy Profile

Reply
Jenny 9 augustus 2017 - 22:01

Bukittinggi en omgeving staan hoog op mijn wishlist. Maar dat heb ik stiekem met meer plekjes in Indonesië….. Volgend jaar mag ik weer.

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:23

Wat leuk dat je volgend jaar weer naar Indonesië gaat Jenny! Bukittinggi is écht de moeite waard. De stad zelf is niet veel aan, maar de omgeving is echt schitterend.

Reply
Yvonne 10 augustus 2017 - 14:04

Sumatra lijkt me echt zo mooi! Als ik jouw foto’s zie wil ik gelijk die kant wel op. Heel mooi. Ik vraag me alleen af hoe makkelijk (of moeilijk) het zelfstandig rondreizen met kinderen hier is..

Reply
DutchieontheRoad 10 augustus 2017 - 20:26

Sumatra was voor mij echt het hoogtepunt in Indonesië. De reisdagen waren overigens wel pittig. Ik heb zelden zo’n lange reisdagen gehad (meer dan 12 uur was was geen uitzondering) met veel, heel veel, haarspeldbochten. Niet altijd even prettig voor mij (reisziekte) maar het was het zeker waard.

Reply
Yvonne 20 augustus 2017 - 19:55

Dan is het met kinderen misschien een minder handige keus… of zou je de reisdagen die bij jou lang waren kunnen opknippen in kleinere delen?

Reply
Esther 10 augustus 2017 - 15:31

Bukittinggi en de omgeving is zo mooi! Ik was er ook jaren geleden en vond het allemaal prachtig. Je foto’s zijn ook mooi.
Esther onlangs geplaatst…Slovenië | Het meer van BledMy Profile

Reply
Jessica 11 augustus 2017 - 11:43

Dat café ziet er inderdaad onwijs fijn uit, leuk als plekken je zo onverwachts kunnen verrassen! 🙂 Ben hier nog niet eerder geweest maar ik ben wel nieuwsgierig geworden 🙂
Jessica onlangs geplaatst…Ideale rugzak voor digital nomads: waar moet je op letten?My Profile

Reply
Carolien 11 augustus 2017 - 13:00

Dat klinkt heel fijn! Ik wil die kant zeker nog een keertje op. Ik hou van al dat groen en die rijstvelden. Prachtige portretfoto ook!
Carolien onlangs geplaatst…De mooiste uitzichten van Zuid Engeland die je gezien moet hebbenMy Profile

Reply
Gabriëlle 11 augustus 2017 - 20:31

Mooie foto’s! Leuk dat je zo’n plekje hebt ontdekt bij dat restaurant. Bukittinggi lijkt me een mooie plek, je foto’s maken me nieuwsgierig 😉
Gabriëlle onlangs geplaatst…Wat te doen in Bangkok? (8x)My Profile

Reply
Marcella 11 augustus 2017 - 22:30

Ik heb zelfs nog nooit gehoord van Bukittinggi, maar je maakt me echt nieuwsgierig! Ziet er gaaf uit! Tof, dat restaurant trouwens!
Marcella onlangs geplaatst…City Guide HamburgMy Profile

Reply
Sigrid | My Travel Secret 13 augustus 2017 - 21:00

Wat een bijzondere plek is west-Sumatra ook! Super lief dat je mij nog vernoemd <3

Reply
Patricia 20 augustus 2017 - 10:18

Het was inderdaad erg mooi en bijzonder Kelly

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.