Reizen in Europa: Waar wil ik naartoe in oktober?

by DutchieontheRoad
5 comments

In het noorden beginnen de scholen vandaag weer, maar wij hebben in het zuiden nog twee weken te gaan. Ik werk de hele zomervakantie gewoon door, maar ben stiekem al een beetje aan het aftellen. Over zeven weken heb ik ook eindelijk drie weken vrij…nu al zin in. De grote vraag is…waar wil ik naartoe in oktober? Ik wil sowieso reizen in Europa want buiten Europa is momenteel geen optie. Sommige mensen verwachten dat de boel na de zomervakantie weer op slot gaat en bereiden mij alvast voor op een vierde vakantie in eigen land. Daar wil ik nog even niet aan denken en ik blijf positief. Kelly gaat op vakantie naar het buitenland…al is het België.

Het mag duidelijk zijn dat ik nog niets heb geboekt. Ik wacht geduldig nog een paar weekjes, maar het begint wel enorm te kriebelen. Ik wil maximaal twee weekjes weg en het mag ook geen kapitaal kosten…Europa is echt reteduur vergeleken met Azië! Natuurlijk heb ik al wat ideetjes 🙂

Reizen in Europa: van Portugal, tot Italië en zelfs België

De coronaregels zijn net zo wispelturig als het weer in Nederland…je kunt er geen touw aan vast knopen en ze veranderen constant. Heel irritant en dat maakt het boeken van een vakantie er niet makkelijker op. Een pakketreis bij een reisorganisatie is voor mij alleen niet aantrekkelijk dus ik zal alles gewoon los boeken. Mede daarom wil ik pas laat boeken want als de boel weer op slot gaat, kan ik dadelijk naar mijn centen fluiten en daar heb ik geen zin in. Aan de ene kant wil ik heel graag met de trein reizen want dat is vele malen duurzamer, maar vliegen bespaart weer veel tijd (en is vaak toch goedkoper). Wat wil ik? Heel veel dingen bezichtigen en lekker eten, haha.

Reizen in Europa

Italië: Rome en Toscane

Momenteel neig ik heel erg naar Italië. De besmettingscijfers zijn in Italië een stuk lager dan in Spanje en Portugal en persoonlijk lijkt mij die Green Pass wel handig. De Green Pass is nodig als je naar het museum, een pretpark, de bioscoop of het theater wil. Ik weet dan in ieder geval dat de mensen die daar aanwezig zijn, gevaccineerd zijn. Misschien is het schijnveiligheid, maar ik vind het eerlijk gezegd wel een prettig idee. Het liefst zou ik in Rome willen starten en dan met de trein naar Florence gaan en vervolgens nog Cinque Terre en Pisa bezoeken. Rome is mijn favoriete Europese stad en ik ben er inmiddels al twee keer geweest. Een derde bezoek zou absoluut geen straf zijn en Florence en Cinque Terre staan al heel lang op mijn wishlist.

Rome

Portugal: Porto, Lissabon en de Algarve

Het lijkt me heerlijk om met de trein door Portugal te reizen en qua temperatuur is oktober een ideale periode. Steden als Porto en Lissabon lijken me hartstikke mooi en dan zou ik graag willen afsluiten met een klein stukje Algarve. Je kunt voor een leuke prijs vliegen vanaf Faro dus ook Portugal is een optie.

Interrailen door Europa: Berlijn en Praag

Tja…ik heb al vele verhalen gehoord van mensen die vroeger met de trein door Europa gereisd hebben. Dat heb ik dus nog nooit gedaan, maar het lijkt me wel super tof. Ik ben dol op stedentrips en ik zou best meerdere steden willen bezoeken. Een paar jaar geleden was ik voor het eerst in Berlijn en was erg onder de indruk van deze rauwe stad. Ik zou graag meer willen ontdekken in Berlijn en deze stad is prima bereikbaar per trein vanuit Nederland. Vanuit Berlijn kun je ook prima per trein naar Praag reizen, een stad waar ik nog nooit geweest ben.

Vanuit Praag kun je ook weer alle kanten op zoals Polen en Oostenrijk, ook heel erg leuk. Ik zou dolgraag naar München willen gaan om slot Neuschwanstein te bezoeken…dat lijkt me echt geweldig mooi! De mogelijkheden zijn eindeloos en ik heb eigenlijk nog geen flauw idee wat ik nou eigenlijk wil. Lekker handig.

Reizen in Europa

Spanje: Sevilla en Malaga

Het is algemeen bekend dat Sevilla al jaren torenhoog op mijn wishlist staan. Het lijkt me echt een prachtige stad en ik denk dat mijn camera daar overuren gaat maken. Het zou absoluut geen straf zijn om een dag of tien in Andalusië door te brengen en Spaanse tapas te eten…heerlijk. Helaas zijn de besmettingscijfers nog hoog in de regio en dat houdt mij nog een beetje tegen. Vanuit Sevilla en Malaga kun je talloze dagtrips in de omgeving maken en de temperatuur is natuurlijk ook nog erg prettig in oktober. Dat is best welkom want de Nederlandse zomer is niet bepaald om over naar huis te schrijven.

Cityhoppen in België met de auto

Iets totaal anders, maar wel hartstikke leuk. Ik ben eigenlijk nog erg onbekend bij de zuiderburen, ondanks het feit dat ik in het zuiden van Nederland woon. Verder dan Antwerpen, Brugge en De Haan ben ik nooit gekomen. Steden als Gent, Brussel, Leuven, Mechelen en Durbuy lijken me harstikke mooi. Het lijkt me daarom erg leuk om met de auto te gaan cityhoppen in België. Groot voordeel is natuurlijk dat ik dan met eigen vervoer kan gaan en mochten de coronaregels plots veranderen, ik in de auto kan stappen en naar huis kan rijden. Mogelijk nadeel: het weer. De kans op slecht weer is in België natuurlijk een stuk groter dan Italië, Portugal of Spanje.

Het mag duidelijk zijn dat mijn vakantieplannen nog alle kanten opvliegen, haha. Ik heb werkelijk nog geen idee en het zal echt afhankelijk zijn van de coronamaatregelen en mijn gevoel over een paar weken. Als ik me niet prettig voel om te gaan vliegen, dan zal het toch de auto richting België gaan worden.

Zijn jullie al op vakantie geweest en wat zijn jullie ervaringen?

Volg mijn reisavonturen ? Facebook – Twitter – Instagram – Bloglovin

You may also like

5 comments

Yvonne 24 augustus 2021 - 15:00

Het hoeft niet hoor, dat je naar je centen kunt fluiten. Ik heb voor de herfstvakantie tickets met Easyjet, die kun je helemaal gratis omboeken tot 2 weken voor vertrek. De accommodatie kan ik allemaal nog tot 2 dagen voor aankomst annuleren. Met een beetje handig uitkiezen kom je een heel eind. Hopelijk kun je een leuke reis maken in de herfst!
Yvonne onlangs geplaatst…Route Kroatië onontdekte plekjes – pareltjes zonder drommen toeristenMy Profile

Reply
Elisa 27 augustus 2021 - 13:34

Kijk daarom zou ik je dus wel een pakketreis aanraden! Als er iets wijzigt qua reisadvies of wat dan ook, en je moet gaan verzetten of annuleren, dan krijg je altijd netjes je geld terug. Bovendien hoef je niet uren aan de lijn te hangen om iemand te pakken te krijgen. Mijn reisadviseur is altijd maar een kort belletje van me verwijdert en lost alles snel en goed voor me op. Wel zo prettig in deze onzekere tijden. En ze boekt alles precies zoals ik dat wil, helemaal op maat, dus dat doet niets onder voor als ik het zelf doe, maar wel de extra zekerheden van SGR, Calamiteitenfonds etc. Nou daar heb ik die € 30 administratiekosten wel voor over hoor.

Reply
Maaike 27 augustus 2021 - 14:04

Ja, lastig he! Maar bij sommige airlines kun je je geld retour krijgen, zoals bij KLM. Wat ik ook vervelend vind is dat het weer in oktober in grote delen van Europa alweer zo wispelturig is en we na deze druilerige zomer toe zijn aan weer wat zon! Daarom neigen wij naar een meezeilvakantie in Oost-Griekenland voor die periode.
Maaike onlangs geplaatst…Vakantie in Portugal: De mooiste camperroute langs de DouroMy Profile

Reply
Aniek 28 augustus 2021 - 09:10

Italië is heel goed te doen met de trein. Rome-Florence heb ik ook al vaker gereisd. En leuk! Berlijn en Praag met de trein wil ik ook graag doen.
Aniek onlangs geplaatst…Fietsvakantie in Piemonte: kastelen, wijnen en Strade BiancheMy Profile

Reply
Linda 28 augustus 2021 - 13:38

Lastig he, maar allemaal gave ideeën! Ik vond Portugal heel gaaf, de Algarve is heerlijk en nog mooi weer. Maar op de andere plekken ben ik ook geweest en dat is ook echt tof. Cityhoppen in België willen wij misschien doen in de kerstvakantie

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.